Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 29.12.03  10:00

« Re: zimní pneu

já sem takovej flákač, mám čas furt, tak něco plácnu... Tak co třeba dnes v 18:00? Kdyžtak napiš cokoliv jinýho a já se přispůsobim.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  09:54

Ok, jsem pro. Kdy by se Ti to hodilo??
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 29.12.03  09:50

Daytona: to bych bral, :-) To takhle zase zajít na pokec do Mc?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  09:36

kostey: ta moje symbolicka cena za ty zimaky je asi par sendvicu a kava:) myslim to vazne. maji perfektni vzorek, je jich 3, takze 2 hned na zadni napravu plus hned jedna rezerva. vzorek 6 milimetru. a kupovat bys musel pouze neco na predek...
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 29.12.03  09:36

« to J77

Dík za podporu u fábií, já už to tam prakticky vzdal, oni to prostě asi nepochopí že ten jejich pekáč a vůbec všechny škodovky patřej někam.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  09:34

« Re: pro OHC 2.0-karb

pro DOHC to je 130 km/h.
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 29.12.03  09:28

« pro OHC 2.0-karb

kolik vám to ukazuje když jedete na pětku a 3000ot.(prázdné auto) Když jsem se včera vracel tak tak jsem takhle nějak jel, sice s naloženym autem, ale za celou dobu mě předjela hodně velkou rychlostí 120ka s Passatem, když se honili...
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 29.12.03  09:23

lidi já vim sem magor. Včera v noci jsem se vrátil z hor a vše je OK. 1500- 1800 kč bych asi někde vyhrabal a asi určitě se o to pokusim. Ono když si vezmu, že jsem byl na horách s letňákama, bez rezervy, tak se mi ztoho dělá zle. Chvilkama jsem byl sice pro někoho brzdička provozu, ale jen když se jezdí po takovejch těch 180ti stupňovejch zatáčkách z kopce do kopce po ujetym sněhu s kamínkama. Pořád jsem si řikal že to nesmim rozstřelit, že by mi každej řikal: "ty vole co sis myslel, jet do Krkonoš s letňákama..." Řetězy jsem nandaval jen když jsem zajížděl po takový zledovatělí cestě k chalupě, jinak jsem jezdil bez nich střídali se furt úseky kde byl sníh na silnici a kde zas ne...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  09:15

to J77, kostey: ja jsem koupil Barumy Polaris 2, byla to moje prvni cesta na nich, trochu jsem se bal, ale jsou skvele. Jsou naprosto tiche, nehazeji, drzi dobre. Na dalnici s nima je cesta ted komfortnejsi nez s nizkoprofilovymi letnimi pneu. Staly 6000 (za sadu, 14-ky) Nejake ty 13-ky jsou za 5000. Kostey: jinak mam 3 kusy jednu sezonu jete BF Goodrich Winter 2 (175/65 R13, tusim) doma na SL. na plechacich z bileho auta, jsou pekne, nechal bych Ti je za symbolickou cenu:) ale musel bys sehnat ctvrte kolo, u mne nejak nezvladla bouracku.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  09:12

« Re: ABS

Asi nepřinesu nic užitečného pro michalidese, spíš naopak: občas se mi stává, že kontrolka nezhasne. Nezbytnou podmínkou pro toto je můj "odjezd" s autem dříve, než by kontrolka měla zhasnout v normálním čase(tak 1x za 2-3 měsíce). A v takovém případě mi stačí zastavit, vypnout motor, znovu nastarovat a vše je OK. Co se děje netuším, ale předpokládám, že to nic vážného není.

A Michalidesovi držím palce, bez ABS na hory.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  00:00

« Re: ABS

Tak po velkých útrapách jsem na začátku: ABS kontrolka sice zhasne, ale do pedálu to nekope - všechny čidla 1,07 kΩ na každé čidlo když jsem vyndal z LP kola to čidlo z té černé 4kolky a dal tam čidlo z Fidovy původní (o něco kratší kabel ale stačil - tak kontrolka zhasne a ... nekope. Když tam vrátím to čidlo z té 4kolky tak kontrolka zhasne - ujedu cca 4km a kontrolka se na chvilku rozsvítí - zhasne - ještě rozsvítí - zhasne a pak už se rozsvítí na pořád. Zatím jsem to nepostavil na kozy abych vyzkoušel co dávaj čidla za hodnoty při běhu - budu muset na hory bez ABS. Zdar
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.03  20:21

fidoford: Možné (přelomení=přerušení) to je, ale protože problém ustal po zmiňované výměně ložiska na více než 3(!) roky, viděl bych to spíše na ztrátu kontaktu vlivem oxidace. Každopádně si myslím, že po zapnutí zapalování si jednotka zjistí, zda má dostatečný tlak v zásobníku (údajně až 180 atm. - nevím), a zda má kontakt s jednotlivými čidly. Teprve potom kontrolka zhasne. Pokud dojde za provozu k chybě (viz zmiňovaný problém), kontrolka se rozsvítí trvale. Zřejmě byla snaha výrobce o to, aby ABS buď fungovalo na 100%, nebo prostě nefungovalo vůbec. Pokud by zůstala při částečné poruše např. levá polovina auta kontrolována ABS, a pravá ne, vedlo by to při brždění k velkým problémům.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.03  19:41

Také by to mohl dělat přelomený kabel k tomu čidlu.Občas a nepravidelně se může přerušit.Přece jenom je namáhaný na ohyb...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.03  19:37

Jestli nemá ABS taky diagnostiku s pamětí-že by to řeklo samo co tomu je,jako u motoru.Pokud se napletu tak ABS má taky diagnostickej konektor,ale co umí to nevím.Kde to zjistit??
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.03  16:46

michalides: Také mám poslední dobou s ABS "problém" (už jsme se o tom bavili). Určitě je to ale kontakt, protože se mi kontrolka rozsvítí až když trefím velkou díru. Potom už samozřejmě nezhasne - musím zastavit, vypnout zapalování a znovu nechat jednotku ABS načíst data. Blbý dotaz, ale svítí Ti kontrolka i po tomto úkonu? PS: U mne je to z 99% PP kolo. Už mi to dělalo, po výměně ložiska (čidlo vytaženo) byl více než 3 roky klid. Teď opět :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.03  01:49

Na horách ještě nejsem, a mám docela strach v pondělí vyrazit - přestává mi fungovat ABS - mám pocit že jenom po 22 hodině :o) protože v pátek přes den OK, potom večer se rozsvítila kontrolka a svítí a svítí - když jsem zkusil šlápnout na brzdu tak klasika - bez kopanců. Druhý den ráno zase OK, celý den v poho a když jsem se teď večer vracel z kulečníku domů tak po cca 2 km se zase potvora rozsvítila a už nezhasla.... na co bys to tipoval - že by časový relé ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.03  20:35

Ale,kdo se nám tu vyloupl....Seš stále na horách?
  • 00 Reagovat !

foto

27.12.03  20:22

« karoserie

dobrý den, jsem majitel sirky 2.0i combi, r.v.89. Bohužel karoserie už trochu kvete a taky mi někdo trošku opřel o páté dveře. Mám možnost za poměrně nízkou částku pořídit kompletní combi karoserii, ale ze sierry r.v.86. Může mi někdo poradit, co mi nebude z toho staršího modelu pasovat? S tím, že to má jiný předek (masku) počítám, a nevadí mi to. Jde mi hlavně o ty zadní dveře, Předem děkuji za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.03  20:13

« Re: Nepodcenit nemrznoucí směs !!!!!!!!!!!!!!!!

nemám nic proti brňákům, ale ať si pěkně všichni trhnout s ježděním na hory k nám na VALACHY, když si myslí, že je to jenom zavátý konec světa! ja jsem osobně přímo z těch "závějí"...a nemám žádný problém s motorem...budeto asi tím, že se občas podívám pod kapotu a ne jenom sedím a tankuju! nezlob se, ale přeju Ti, aby si najel přímo do nějaké závěje a fakt se tam nějakou dobu potrápil, když nejsi na tu zimu vubec připravený, a ne, že když zítra pojedu přes Horní Bečvu, tak budu vytahovat nějakého frajírka s brněnskou SPZ z příkopy, když beztak jezdíž na letních olačkách!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.03  19:43

BTW Loni jsem v prosinci koupil Dunlopy "na dojeti", obe na predek, zimaky 195 / 65 / 14 a jezdil jsem na nich celej rok az doted do listopadu, drzely se zuby nehty :-) Ted mam zimaky Continental (maj tvrdy bocnice, nesnasim tuhle znacku) ktery jsem koupil s dezenem lehce pres 5 mm po 500 za kus. Ale to se nestava moc casto.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…