Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:54

« Re: Je nás tu docela dost

myslím v našem tématu. To mi chceš říct, že toplist adresy fordsierra.cz měří toto téma?
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.09.03  10:49

myslíš v celym motorkafé nobo bv našem tématu? Já myslel v tématu. A Taky proto mám zaplou stránku sierry a kazdou chvíli dávám refresh (F5) a koukám kolik lidí je on line, protože když je někdo on line, tak mi přijde, že mám větší pravděpodobnost, že mi někdo odepíše do diskuze...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:46

« Re: Když jsme u těch termostatů

to mercenary: tak tomu se mi nechce verit, promin. Neni mozne, ze Ti ten motor neprotestuje, kdyz jedes na 5-ku do kopce a mas tam 1500 otacek, a jeste na to slapes...Nebo ze to neni OHC ale OHV a sestivalec??:)) (to je ovsem jine kafe...) Rozhodne vsak nemuzu souhlasit s tim, ze DOHC je hlasitejsi. Ja neco zacnu slyset az od 120 a to tam mam sportovni vyfuk. Nejvetsi rozdil je ale pri vyssich rychlostech, treba u 150-160. DOHC je jeste porad dost tichy, OHC ma uz takovej sportovnejsi charakter a trochu vic rve...
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.09.03  10:46

já teď jezdim tenhle tejden s felinou a taky mi děla "problemy" se rozjet. když se rozjiždim tak mi připadá jakoby mi klouzali přední kola :)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:45

Kostey: Jo, dobrý. Ale to je přece o návštěvnosti www.fordsierra.cz, ne? Já myslel kolik lidí je tady, na motorcafé. Ale taky dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:43

Tak tak, mam 2.0i OHC a pres 4 000ot/min jsem ho jeste nemel potrebu honit. (V tuto chvili i kdybych potrebu mel, chybela by mi odvaha, stale hazarduji a jezdim s nevymenenym rozvodovym remenem nezjisteneho stari a km) Bezna jizda je tak od 1 500 do 3000ot/min a kdyz jsem usedl do Felicie mel jsem pocit ze sedim na motoru a uvedomil jsem si jak malo je motor v Sierre slyset. A co dalsiho, ja se s Felicii neumel rozjet, tomu se musi nalozit a nechat klouzat spojka a by to nekuckalo! Takze kroutak mi neschazi. Je ale pravda, ze idealni je radit ze 4 na 5 tak v 90km/h, 80km/h je jeste docela malo, i kdyz to na 5 dokaze jet i mnohem pomaleji.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:42

daytona: zajímavá úvaha, něco na tom je. Fakt je, že změny jsem si zatím nikdy po výměně nevšiml.
    mercenary: tak to se bojím, že motor nešlape, jak by měl :-( Ale jestli se zajedeš do Líbeznice, tam by to měl p.Radek poznat.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.09.03  10:41

V pravo dole na hlavní stránce máš takovej modrej čtvereček s nadpisem návštěvy. Když na něj klikneš, tak ti naběhne stránka www.toplist.cz a tam když zadáš: www.fordsierra.cz tak ti to ukáže různý informace. Já si doma téměř každej den píšu na jakym jsme místě a dělám si z toho graf... (Já vim, sem magor...)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:40

Do staré sirky jsem lil jakýsi UK olej Delphi (5l za tuším 400,- Kaček, je to polosyntetika 15W40). Někdo mi tvrdil, že to je stejnej olej jako některej značkovej, ale v no-name kanystru. No nevím.
    Co je v motoru teď opravdu netuším, je to čerstvě ze Švajcu, má to ale všechno origoš (filtr Motorkraft, stěrače Ford ... :), tak tam asi bude to, co Ford předepsal.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:37

Top list na fordsierra? To nevím
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:36

No ja nechci memu motoru skodit, a menim kazdych 10 tisic. Pouzivam Castrol GTX3 Magnatec, na kterem je taky napsano 15 tisic. Ovsem ty kanaliky v tech miskach (hydrostelech) jsou fakt tenke. Jestli zmeris hladinu oleje u OHC, pak s ni jezdis, motor se zahreje, zastavis, a za 5 minut uz zmeris stejnou hladinu. U DOHC to neni mozne, rekl bych ze potrebuje tak asi 2-3 hodiny, nez vytece z tech misek vsechen olej. Do te doby se vsak olej ochladi, a jestli uz bude starsi, nebude mit uz takovou viskozitu a mozna tam neco zustane, spolu s nejakym tim svinstvem co vznika treba pri spalovani. Ja jsem slysel rozdil v chodu motoru kdyz jsem po 10 tisic vymenil olej. Je to ale mozna subjektivni...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:35

Byl bych pro levnejsi a casteji, ale nejlepsi je drazsi a casteji :-) Co myslis konkretne tim levnejsim?

Zalezi jak s autem jezdis. Kratsi a caste pojizdky = menit casteji. Dlouhe cesty = menit mene casto. Pak jsem slysel, ze zahranicni oleje "zapadni" produkce se mohou menit po delsi dobe, nez oleje z ruske ropy, ktera my vyssi obsah siry - tzn. tuzemske oleje. A vis co je v motoru ted?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:34

Tak to ti budu oponovat. Moje staré OHC jede na 5ku 50 po Praze i do menšího kopečku a tam kde teď s DOHC dávám trojku jsem už měl dávno za 4. To OHC táhne skoro od volnoběhu. Při rychlosti 90km/h na rovný silnici jsem motor přes odvalování pneumatik prakticky neslyšel, DOHCčko potvora vrčí. Zase to evidentně méně baští a pravda, do sedaček to taky mačká mnohem víc :). Ale OHCčko jsem honil tak řekl bych do 1500-2000 otáček a jelo to.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.09.03  10:32

já teď tu sem taky. Nevim jak vy ale pokaždý když jsem v diskuzi tak mám ještě otevřené okno s www.fordsierra.cz a tam podle toplistu koukám kolik lidí je on-line... Ale takhle to asi každej nedělá...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:31

Řekl bych dobrý olej a dostatečně často :-) (chytrý co?),asi záleží na stavu auta a tvém vztahu k němu
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:30

Jak píše daytona, když jedu v obci, po rovince, žádné velké zrychlovánhí, tak 5 při 60 je v pohodě, snad až k 50 km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:28

Tak to ještě přidám jedno témátko: radši levnější olej a častěji, nebo dražší a déle ? U starý Sirky jsem pořád doléval, takže měla furt čerstvej :)))
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:28

« Je nás tu docela dost

Koukal jsem právě do statistiky, momentálně nás tu sedí 10.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:27

To bude subjektivni pocit, ja mel taky OHC karbec s Weber 2V ISC, s krokovym motorem:) DOHC se prave nemusi tolik tocit, kroutaku ma vic a jeste k tomu v nizkych otackach (max. 174 Nm pri 2500, jestli si to dobre pamatuju). Prakticky to znamena, ze na 5-ku jedes 60. To s OHC treba neslo...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  10:27

Pardon, to byla otázka na daytonu
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…