Ford Sierra
« Re: Když jsme u těch termostatů
No já jsem na tom s tim rozvoďákem úplně stejně. Auto už mám rok po GO a ještě jsem se na to nedostal. Mám vyměněnou jenom jednu kladku . Ale u 1.8TD to není levná záležitost. 2x rozvoďák + asi 4 kladky nebo 5. Celkem necelých 5000kč. Ale už na to šetřím :o))). -
« Re: Když jsme u těch termostatů
M.J. rozvoďák jsem u starého OHCčka 2.0 přerval a nestalo se nic - dali novej a jelo se dál. Ale také to byla klasická ukázka schopnosti servisu. 14 dní před tím mi při vracení auta po výměně termostatu mezi řečí klidně oznámili, že rozvoďák je evidentně těsně před smrtí .. a já jel druhý den na hory. Vůbec se nenamáhali mi vnutit během dne výměnu. Aspoň že se to nepotkalo. -
« Re: Topení 1.8TD
RBR:Normálně jsem strčil hadici do nádržky a pustil vodu a když to bylo plné tak vysunout hadici od chladiče ( tu spodní). Např topení má takové množství záhybů že je lepší obě ty hadice odpojit od motoru a propláchnout samostatně :o))). Opravdu to čidlo na spíníní není můj příklad to vím. A je lepší ten termostat vyndat aspoň zjistíš v jakém je stavu :o))). -
« Re: Když jsme u těch termostatů
Já nemyslel "do kopce", ale po Praze po ulicích, které jsou prostě trochu do kopce - tedy více, než rovina. A motor neprotestuje - a nebo je mu to už jedno, nevím. Prostě ten karbec lze rozjet tak, že plyn lehounce polochtám a jede to, DOHC musím trochu prošlápnout, abych ten motor slyšel a pak je to teprve v pohodě. Jinak S OHCčkem jsem v poslední době už nejezdil moc přes 100, vozím děti a předek není OK (prostě to nesedí). Už jsem to nechtěl opravovat anžto jsem vyhlížel nový vůz. MJ: prodám starou Sirku, případnému zájemci rád popíšu podrobně stav, pošlu fota a tak. Chce to trochu práce, ale není nikterak zásadně sežraná. (popis je na dlouho, ten si teď odpustím) -
« Re: Když jsme u těch termostatů
to teepee: jestli chces, tak Ti s Fidem muzeme ukazat potkanej motor, fotky ventilu na pistech, zkroutene ventily a ulomena voditka, pistni krouzky se nehnou pod mistem potkani...jestli to uvidis, tak asi pobezis koupit si ten remen:))