Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: remen
presne tak. DOHC ma retez s automatickym napinanim. Ovsem na remenici na klice je zajistovaci klin, docela malinkej, a to se fakt stane ze se to ulomi, vypadne, nebo neco (hlavne po rozebrani a po GO, kdyz se neda novej. Jestli se to potka nebo ne, zalezi pouze v jake chvili to prdne a v jake poloze jsou ventily. Fordacky motory maji malo prostoru mezi pistem v horni uvrati a hlavou valcu, takze pravdepodobnost ze trefi ventil je vetsi. Oplacky motory treba pracujou s mensim kompresnim pomerem, tam je mezi pistem a hlavou valcu o dost vic prostoru, a nekdo mi rikal, ze starsi oplacke motory se treba vubec nepotkavaly. Ja to muzu jen potvrdit, videl jsem 2 Vectry (stare) s prasklym remenem, a vubec se nepotkali. -
« Re: Je nás tu docela dost
Vypadá to takto:
Login Naposledy Téma
mercenary 25.09.2003, 11:29:57 Ford Sierra
kostey 25.09.2003, 11:30:01 Ford Sierra
Teepee 25.09.2003, 11:27:54 Ford Sierra
jirkaking 25.09.2003, 11:28:41 Ford Sierra
Zdenek_C 25.09.2003, 11:24:40 Fiat Stilo
sequenz 25.09.2003, 11:27:09 Ford Sierra
daytona 25.09.2003, 11:27:55 Ford Sierra
Pocket 25.09.2003, 11:28:03 Ford Sierra
Faudy 25.09.2003, 11:24:58 Ford Sierra
-
Pokud myslíš ten rozvodovej řetěz, tak to by mne také zajímalo. Někdo říká, že nikdy (i ten známej, co popisoval onen problém s jakýmsi napínacím kolečkem), jinde jsem viděl něco jako "řetěz je konstruován na životnost motoru", jinde jsem viděl doporučení měnit po 150000 mílích. Mno nevím. Navíc vůbec nevím, kolik maj moje Sirky najeto. To 5ti místný počítadlo je zrada. Ale aspoň to nikdo nepřetáčí :)
Jinak se mne ptáš jako bych to věděl, já jsem však pouze hodně zvídavý a dost si pamatuji, doufám však, že tady budou ostatní radit spíš mě :) -
« Re: Topení 1.8TD
Taky jsem kapalinu menil pres sundanou dolni hadici a otevreny vicko expanzky a no problem.
Ad olej - mam ted v DOHC druhou napln polosyntetiky Total 5000 a zadny stely neklepou po 12tkm. Ale kdyz jsem tu prvni po 15tkm menil, tak se motor hodne zklindnil a bezel lehcejc... Muj mechaniker mi ale tvrdil, ze 15tkm s timhle olejem je ok, tak jsem to tak udelal.
BTW JirkoKingu, onehdy jsem te videl rano startovat jedouc kole na kole a pekne to dislatko coudi. Ale kdyz ma nekdo misto vejfuku rouru od kamen... >:o] -
paseku to udělá, tvrdil mi jeden "zkušenej" známej, že řetěz se v DOHCčku nepřerve, stává se prý však, že po opravě tam někdo vrazí starou napínací kladku, či co a ta se má prý VŽDYCKY dát nová. Pak prý stačí, aby auto trochu couvlo z kopce při zařazeném stupni a jak se to hne zpátky, tak to nějak celé vypadne a je to v kopru. Nevím co je na tom pravdy, leč jako vysvětlení to vypadá důveryhodně.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!