Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:33

« Re: Topení 1.8TD

Jirkaking: já budu na chatě likvidovat staré trubky od kamen, tak kdyby měl někdo zájem..
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.09.03  11:33

« Re: Je nás tu docela dost

jždyť ríkám: Hodně... :)
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:32

« Manual

Mercenary & all: verim ze musi existovat neco jako Navod k obsluze, kde by se clovek docetl, co se ma kdy a za co menit a jak zachazet s nekterymi specialitami. Nemate nekdo takovy navod k 2.0i OHC?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:32

« Re: remen

presne tak. DOHC ma retez s automatickym napinanim. Ovsem na remenici na klice je zajistovaci klin, docela malinkej, a to se fakt stane ze se to ulomi, vypadne, nebo neco (hlavne po rozebrani a po GO, kdyz se neda novej. Jestli se to potka nebo ne, zalezi pouze v jake chvili to prdne a v jake poloze jsou ventily. Fordacky motory maji malo prostoru mezi pistem v horni uvrati a hlavou valcu, takze pravdepodobnost ze trefi ventil je vetsi. Oplacky motory treba pracujou s mensim kompresnim pomerem, tam je mezi pistem a hlavou valcu o dost vic prostoru, a nekdo mi rikal, ze starsi oplacke motory se treba vubec nepotkavaly. Ja to muzu jen potvrdit, videl jsem 2 Vectry (stare) s prasklym remenem, a vubec se nepotkali.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:31

Vypadá to takto:

Login Naposledy Téma

mercenary 25.09.2003, 11:29:57 Ford Sierra

kostey 25.09.2003, 11:30:01 Ford Sierra

Teepee 25.09.2003, 11:27:54 Ford Sierra

jirkaking 25.09.2003, 11:28:41 Ford Sierra

Zdenek_C 25.09.2003, 11:24:40 Fiat Stilo

sequenz 25.09.2003, 11:27:09 Ford Sierra

daytona 25.09.2003, 11:27:55 Ford Sierra

Pocket 25.09.2003, 11:28:03 Ford Sierra

Faudy 25.09.2003, 11:24:58 Ford Sierra

• « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:28

to faudy: To je provizorní náhrada mého výfuku. Čekám až mi opravý ten můj. A kde bydlíš v Teplicích ?
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.09.03  11:28

No dobře, dobře vzdávám to, nebudem se hádat :-)

P.S. Závěrem bych řekl, že nás tu je fakt dost.

• « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:28

Pokud myslíš ten rozvodovej řetěz, tak to by mne také zajímalo. Někdo říká, že nikdy (i ten známej, co popisoval onen problém s jakýmsi napínacím kolečkem), jinde jsem viděl něco jako "řetěz je konstruován na životnost motoru", jinde jsem viděl doporučení měnit po 150000 mílích. Mno nevím. Navíc vůbec nevím, kolik maj moje Sirky najeto. To 5ti místný počítadlo je zrada. Ale aspoň to nikdo nepřetáčí :)
    Jinak se mne ptáš jako bych to věděl, já jsem však pouze hodně zvídavý a dost si pamatuji, doufám však, že tady budou ostatní radit spíš mě :)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:27

Poznám tě takto: toto je zápis o tvém posledním vstupu na sierru:
    25-09-2003 11:24:28 kostey
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:27

nevíte náhodou jak to mam u svý V6?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:26

kostey: mě stačí, že vidím, kolik známých nicků je teď tady.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:25

To by mě taky zajímalo po kolika zhruba se mění rozvodový řemen ?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:24

Taky jsem kapalinu menil pres sundanou dolni hadici a otevreny vicko expanzky a no problem.

Ad olej - mam ted v DOHC druhou napln polosyntetiky Total 5000 a zadny stely neklepou po 12tkm. Ale kdyz jsem tu prvni po 15tkm menil, tak se motor hodne zklindnil a bezel lehcejc... Muj mechaniker mi ale tvrdil, ze 15tkm s timhle olejem je ok, tak jsem to tak udelal.

BTW JirkoKingu, onehdy jsem te videl rano startovat jedouc kole na kole a pekne to dislatko coudi. Ale kdyz ma nekdo misto vejfuku rouru od kamen... >:o]
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.09.03  11:24

Tak jo, je tam: 25-09-2003 11:13:00 Unknow v tématu Alfa Romeo... Jak poznáš že jsem ještě na netu?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:22

mercenary: a je tu další otázka: kdy ho měnit?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:22

Kostey: a ještě jedna zvláštnost: sám sebe ve spodní tabulce neuvidíš :-( ale v horní ano.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:21

Po tom dvojitym klíňáku u OHCčka se mi bude stýskat .... je to o strach méně
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:19

paseku to udělá, tvrdil mi jeden "zkušenej" známej, že řetěz se v DOHCčku nepřerve, stává se prý však, že po opravě tam někdo vrazí starou napínací kladku, či co a ta se má prý VŽDYCKY dát nová. Pak prý stačí, aby auto trochu couvlo z kopce při zařazeném stupni a jak se to hne zpátky, tak to nějak celé vypadne a je to v kopru. Nevím co je na tom pravdy, leč jako vysvětlení to vypadá důveryhodně.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:19

v horní tabulce jsou zaznamenány časy a nicky posledně zadaných příspěvků. Takže když jsi byl rychlý jak průjem, tak se tam musíš najít(v té horní). Ale spodní tabulka je o posledních "zalogováních".
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  11:16

máš naprosto pravdu, vždyť jsem ho nechával na jaře měnit.Koukal na ten starý řemen(klínový) v servisu a podle prasklinek na těch podélných drážkách tvrdil, že to má za sebou a nasadil nový.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…