Ford Sierra
« Topení 1.8TD
Tak jsem včera ještě jednou zkontroloval chladící soustavu. A dle rady níže jsem před chladič dal kus plastové desky. Přikril jsem asi třičtvrtě chladiče a teplota šla opravdu rapidně nahoru. Ale šla furt :o))). Už jsem byl u O a voda se začala vařit. Mám totiž vadné čidlo na ventilátory tak jsem ho odpojil. Ale příští týden ho kupuji. Je to docela divné. Přijde mi jestli ještě špatně neukazuje teploměr. Protože si myslím že ta teplota ještě neskočila do červeného a už jsem vařil. Tak jsem tu desku zkrátil zhruba na 20 cm. A to už je asi moc. Protože to zase skoro netopí. A termostat je opravdu dobrej zkoušel jsem ho a přesně při 92°C otvírá. Pak mě ještě napadlo jestli to není tím antifreezem co jsem tam nalil. Dostal jsem ho od známého a je do kamionů. Teplota je pod M takže to asi taky trochu bude tím. V sobotu ještě sundám tu palubku a podívám se na tu klapku. Ale to se mi taky nezdá. Ach jo, asi se stím budu nakonec muset smířit že to nebude skoro vůbec topit. -
« Re: Nové pocity
to je divný s tím řazením, DOHC má nejvyšší točák už při 2500, jak říkal Daytona, to je podstatně níž než OHC. Napadlo mě, jestli tam třeba nemáš větší kola......s tím olejem moc neriskuj, vyměň ho co nejdřív. hodně šťastnejch kilometrů! PS: co je to za rok a za kastli? -
« Nové pocity
Tak jsem vzal rodinku na nákup a zase jsem si nový DOHCčko trochu víc osahal. Začínám si zvykat na jiné řazení- na to, že 2ku až skoro ve 20 a 4ku ve 35ti prostě ještě ne :). Jinak pravda, když se to točí, tak to kroutí znatelně víc, než OHCčko. Zítra se zkusím domluvit v Líbeznicích, že bych se tam aspoň ukázal a domluvil další. Navíc bych řekl, že to nebude mít moc oleje a jeho stáří si taky netroufám odhadnout (měrka je jenom tak divně omaštěná, řekl bych, že se v oleji vůbec nenamočí). Mno zatím to nehoním a cesty dělám relativně krátké (pravda, když jsem si to vezl před necelým týdnem do Prahy, měl jsem problém držet rychlost pod 150, ten pocit je přeci jen jinej, než u její starší ségry :). A ještě jedna věc: večer bylo chladno a manželka a děti chtěly přitopit .... vzduch byl znatelně teplý dříve, než jsem vyjel z parkoviště před Globusem a po cca 2 minutách to docela obstojně topilo - starý Sirce to trvá znatelně déle. -
« Re: Manual
Teda vy jste tu diskusi pěkně rozjeli, člověk chvilku vydělává, nedává bacha a pak se musí prodírat takovou kupou příspěvků.
To sequenz: šestliválec pojede furt. Tam vážně není co zničit, jestli má slušný olej a má ho dost, vydrží fakt dlouho. Já ho mám v autě taky, je to 2,3. Až budu měnit sierru za jinou, motor půjde do ní. Je totiž úžasný svým klidným chodem, spolehlivostí a výkonovou rezervou. Mám na něm 150 tis a myslím, že by mohl aspoň jednou tolik vydržet. Jen mě točí výfuk. Každá čtyřválcová sierra má jednu rouru pod autem, šestiválec hned dvě. Takže oprava je jednou tak drahá. -
« Čidlo teploty
Někam jsem musel zajet, tak jsem se podíval na to čidlo teploty motoru pro ručku na palubce. To čidlo je uhnilý, zkratovaný. Když sundám kablík z čidla, ručka sjede hezky dolů. A jak jsem tak čučel do motoru, tak koukám, že mi s autem přivezli ze švajcu mrtvolku ptáčka. Úplně na straně, vedle baterky, je takový seschlý chomáč peří a kostiček, taková ptačí mumijka, ta tam bude už dost dlouho. Asi půjdu schánět malou zinkovou rakvičku a pošlu ho zpátky do švajcu :). Docela by mne zajímalo, jak se tam dostal, to muselo být zespodu. -
« Re: miss sierra + cesta k Sousedům
Jak tak koukám, tak jediný co to na tom prvnim místě kazí, je ta fotka :)Trochu jsem ti přidal sluníčka a lesku na laku :-) .... dokážeš to tam prohodit? [odkaz] (rychlejší bylo to udělat, než se ptát, zda to má cenu, jestli to nejde prohodit, tak si ji aspoň můžeš schovat :) -
« vymena motoru
to kostey: tak ted jsem volal znamymu, jeste se k tomu autu moc nedostal, ma docela dost, zacne na tom delat o vikendu. Ja se u neho o vikendu stavim, mozna tam budu celou sobotu a pomuzu mu s tim. Nic se neboj, budes to mit pekne, a jinak jak jsme se domluvili.