Ford Sierra
« Re: Výměna motoru
to jirkaking. Tak DOHC a OHC maji jine prevodovky. U 1.8 TD jak Ti jde zpatecka. Je pod petkou nebo nad jednickou?? Ja mel OHC z 1989 a mam DOHC z 1990. Jsou tam jine poloosy (u DOHC sirsi), jine loziska (u DOHC vetsi). Zalezi asi taky na rocniku, po roce 1990 se dost veci zmenilo. Byla by to pekna prace... -
« Re: Topení 1.8TD
Jak koukám na bývalé srazy tak každý kdo měl 1.8TD má *... víčko od nádržky. Máš pravdu zkusím to vyvařit a uvidíme. to je taky asi ten problém proč mi za určitý čas padá voda. Těsnění pod hlavou je ok nikde ano kapka vody a nádržka je celé obleptaná od fridexu. -
« Re: Topení 1.8TD
Topeni se ma ovzdusnovat samo pokud vypustis chladici kapalinu. Ja uz fakt nevim co ti tam blbne, kazda sierra mi topila kraasne, po 3-4 minutach. Jeste Ti zbyvaj 2 moznosti. Zkus sehnat jine (100% funkcni) topeni. Je to sice pekna prace vymenit ho (je pod palubkou, musi dolu), ale alespon si trochu pohrajes se sirkou. A jak jsem uz psal, skontroluj tahlo topeni, jestli Ti to fakt otevira. Vic mne nenapada, to musi fungovat. Ja jsem jeste sirku nedostal nad R-ko, a tam uz spina prvni vetrak, takze se to zase ochladi na M. A to je normal. Jeste mne napada jedna vec: vodni pumpa?????? -
dcgsd 26.09.03 08:18
« Re: Nové pocity
no protoze jsem mel porad problemy s klidovejma otackama, houpalo to a tudiz se nedalo jezdit v kolone se zarazenou rychlosti, obcas to skubalo po ohrati a motor nebezel moc klidne tak jsem patral po duvodu a nakonec to byla prilis bohata smes (menil jsem palivove cerpadlo) a protoze nemam lambdu tak sem sirku polechtal na co adjust a ted je sve v nejlepsim poradku. -
« Re: Topení 1.8TD
no nevím, jestli u TD není nějakej rozdíl, ale normálně se odvzdušňuje celej systém tak, že je spuštěnej motor, aby se zahřál a otevřel termostat, a topení je puštěný naplno, což stejně děláš, když pak jedeš a topíš.....já bych ten tvůj problém tipoval na zanešenej radiátor