Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:22

« Re: Ukazatel benzínu

pkod: netušil jsem, že je ještě sítko před ním. Tak to snad nebude tak horký.Spíš tedy může být pěknej svinčik v nádrži :o(
    Pánové, používate někdo ty nejrůznější prostředky, přidávající se do nádrže? Např. před zimou něco pro likvidaci vody v nádrži apod.
    Vypouštěl jsi nádrž při tom profouknutí filtru nebo to je nějak "vymnyšlený" aby to nevyteklo?
    Ještě k jiskření: byl jsem jednou v servisu - Ford Charouz - nechtělo to celkově jet a technik, se ptal: nesvařovali vám něco na autě? (taky že jo, výfuk). Říkal: svařování (COčkem) může zničit Lamdu i ŘJ. Měli se předtím odpojovat. Nakonec to neštěstí byla jen ta lambda.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.03  11:20

Jo, jeste ten filtr mi uz taky jednou urezl. Musel jsem asi nejakou dobu jezdit s filtrem vysicim na hadicich. Pekne mi to vycistilo poloosu; do zrcadloveho lesku. Pak jsem ten drzak nechal privarit.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:19

« Re: Chcípání 1.8TD

Kontorloval jsi palivový filtr? Mě se to stávalo dříve a pak jsem ho vyměnil a dobrý.Stojí zhruba 250 kč. Já ho měním po dvou výměnách oleje takže po 20 tis. km. Ale na ventil ? nevim nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 29.09.03  11:19

jo jeste kdyz jsme u paliva tak jsem pri netirani spodku koukalna palivove trubicky. Des a hruza. prorezle hadam do hloubky 50% steny. Prekvapilo me vsak ze jen v nekterych mistech. Taky me prekvapily diry v podlaze ktere ovse ze spoda nebyly pres nastrik videt ale kdyz jsem do toho mista rejpnul sroubovakem tak jsem koukal na koberecky. ale to je jine tema.
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:16

« Chcípání 1.8TD

Zdravím, tak opět mě moje 1.8TD něčím překvapila. Zničeho nic při jízdě chcípla. S myšlenkami na to, kde co nejrychleji seženu odtažení auta domů jsem dojel pomalu na neutrál ke kraji silnice a vypnul zapalování. Pak jsem úplně normálně nastartoval. To samé následovalo asi o 15 km dál (ale v kopci). Zase pak šlo nastartovat. Jediné, co mě teď napadá, že by to dělal ten elektrický chcípací ventil, který by začal nějak fixlovat a náhodně občas zavírat naftu v čerpadle. Jinak opravdu nevím, palivové čerpadlo to nemá a kdyby se p... vstřikovací čerpadlo, asi bych už nenastartoval vůbec. Pokud má někdo obdobné zkušenosti, budu vděčen za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.03  11:15

Jo. Taky jsem si uz nekdy rikal, ze ten filtr vymenim. Ale vzdycky se najdou dulezitejsi veci. A benzin do motoru porad tece... Ted jsem si rikal, ze by urcite neuskodilo vystrikat dutiny. Jeste jsem to behem 3 let, co auto mam, nedelal. Nevite nekdo, kdo jste z Prahy, za kolik se to da nekde levne poridit? Mozna bych to zvladl i sam, ale urcite bych na neco zapomnel :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:12

« Re: starter

Spatny kontakt u aku jsem zazil kdysi hoodne davno a jiskra ktera od kontaktu zasrsi... No je pekna. Bez elektroniky bych se podle umisteni aku asi moc nebal (ve 120 jo, v zigulu ne), ale jak rika rbr, nikdy bych si nebyl jisty co to udela s elektronikou.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 29.09.03  11:09

no ja mel posledni dobou problemy s pal. cerpadlem a zkousel jsem vsechno mozne a tak i ten filtr. Ale nakonec jsem usoudil ze musi bejt OK protoze uz pred pal. cerpadlem v nadrzi je tak jemne sitko ze by se asi ucpalo driv nez pal. filtr ale projistotu jseh ho v protismeru vyfoukal kompresorem. Podle vzhledu tam tem filtr je prirezlej jeste od forda z linky.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 29.09.03  11:09

ahá...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:09

No menite ho nekdo, ja bych ho vymenit mel, v Elitu mi rekli cca 500Kc, zatim ho predbehly dulezitejsi veci jako antikoro, tazne, rozvody...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:07

myslím, že mít tolik povolený kabely na baterce, že nemůžeš nastartovat - jednak tak špatný kontakt ti může jiskřit do ŘJ -pokud máš a do věškeré ostatní elektroniky (poškození softwaru popřípadě i hardwaru), jednak ti to může pěkně ohřát takový špatný kontakt - zvláště při startu. Je to spíše strašení, ale vem si rozvod třeba v domě, kde ti toto může způsdobit až požár. A v autě jsi pár cm od paliva apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:03

pkod: jasně že DOHC, EFI.

michalides: aha, to by mohlo být ono, že na mě tak blbě koukali kdysi v serrisu. Myslel jsem že to bude na principu jako u škodovek, oddělám, vyleju bordel, vrátím :o(
    A měníto ho někdo? Koukám, že snad nikdo, jak se k tomu nikdo nehlásí
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 29.09.03  11:02

Proč nebezpečný? Co by se mohlo stát?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:00

pocket: to je slušný, řek bych, že to může být i docela nebezpečný.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 29.09.03  10:57

pravda, zapomel jsem rict ci jsem nejak predpokledal dohc.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  10:54

Palivovy filtr snad ani cistit nejde - vymena za novy netusim ted kolik stoji ale zas velka investice to nebude. K umisteni: u me stare sirky nebyl pod nadrzi ale v motorovem prostoru na levem prednim kole. (OHC)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  10:43

2rbr > byli povolene na baterce
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  10:32

pkod: hm :-)
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 29.09.03  10:27

tak k filtru podle meho pouze zespod, jak cistit nevim ale ja jsem se ho pokousel asi pred mesicem kontrolovat a potom jsem mel problem dat to vubec dohromady jak to bylo zrezly. Sroubkem se nastavuje zakladni mnozstvi vzduchu do sani pri volnobehu a tim i pracovni bod idle ventilu nekam doprostred
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  10:22

pkod: díky, ale otáčky jsou teď fakt jiné. no dobře. A k čemu je potom ten šroubek - ze spodu, pod škrtící klapkou, dlouhý,na konci má jakýsi tvar - dočetl jsem se v materiálu Sierra petrol, že se tímto šroubem u EFI upravuje volnoběh...
    A jak se k tomu filtru dostanu - zespodu nebo se tam opravdu leze někudy shora? A jeho vyčištění? To se dělá při vypuštěné nádrži? Díky!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…