Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
dcgsd 29.09.03 11:19
« Re: Ukazatel benzínu
jo jeste kdyz jsme u paliva tak jsem pri netirani spodku koukalna palivove trubicky. Des a hruza. prorezle hadam do hloubky 50% steny. Prekvapilo me vsak ze jen v nekterych mistech. Taky me prekvapily diry v podlaze ktere ovse ze spoda nebyly pres nastrik videt ale kdyz jsem do toho mista rejpnul sroubovakem tak jsem koukal na koberecky. ale to je jine tema. -
« Chcípání 1.8TD
Zdravím, tak opět mě moje 1.8TD něčím překvapila. Zničeho nic při jízdě chcípla. S myšlenkami na to, kde co nejrychleji seženu odtažení auta domů jsem dojel pomalu na neutrál ke kraji silnice a vypnul zapalování. Pak jsem úplně normálně nastartoval. To samé následovalo asi o 15 km dál (ale v kopci). Zase pak šlo nastartovat. Jediné, co mě teď napadá, že by to dělal ten elektrický chcípací ventil, který by začal nějak fixlovat a náhodně občas zavírat naftu v čerpadle. Jinak opravdu nevím, palivové čerpadlo to nemá a kdyby se p... vstřikovací čerpadlo, asi bych už nenastartoval vůbec. Pokud má někdo obdobné zkušenosti, budu vděčen za radu. -
"-- skrytý --" 29.09.03 11:15
Jo. Taky jsem si uz nekdy rikal, ze ten filtr vymenim. Ale vzdycky se najdou dulezitejsi veci. A benzin do motoru porad tece... Ted jsem si rikal, ze by urcite neuskodilo vystrikat dutiny. Jeste jsem to behem 3 let, co auto mam, nedelal. Nevite nekdo, kdo jste z Prahy, za kolik se to da nekde levne poridit? Mozna bych to zvladl i sam, ale urcite bych na neco zapomnel :-). -
« Re: starter
Spatny kontakt u aku jsem zazil kdysi hoodne davno a jiskra ktera od kontaktu zasrsi... No je pekna. Bez elektroniky bych se podle umisteni aku asi moc nebal (ve 120 jo, v zigulu ne), ale jak rika rbr, nikdy bych si nebyl jisty co to udela s elektronikou. -
dcgsd 29.09.03 11:09
no ja mel posledni dobou problemy s pal. cerpadlem a zkousel jsem vsechno mozne a tak i ten filtr. Ale nakonec jsem usoudil ze musi bejt OK protoze uz pred pal. cerpadlem v nadrzi je tak jemne sitko ze by se asi ucpalo driv nez pal. filtr ale projistotu jseh ho v protismeru vyfoukal kompresorem. Podle vzhledu tam tem filtr je prirezlej jeste od forda z linky. -
« Re: starter
myslím, že mít tolik povolený kabely na baterce, že nemůžeš nastartovat - jednak tak špatný kontakt ti může jiskřit do ŘJ -pokud máš a do věškeré ostatní elektroniky (poškození softwaru popřípadě i hardwaru), jednak ti to může pěkně ohřát takový špatný kontakt - zvláště při startu. Je to spíše strašení, ale vem si rozvod třeba v domě, kde ti toto může způsdobit až požár. A v autě jsi pár cm od paliva apod. -
pkod: jasně že DOHC, EFI.
michalides: aha, to by mohlo být ono, že na mě tak blbě koukali kdysi v serrisu. Myslel jsem že to bude na principu jako u škodovek, oddělám, vyleju bordel, vrátím :o(
A měníto ho někdo? Koukám, že snad nikdo, jak se k tomu nikdo nehlásí -
dcgsd 29.09.03 10:27
tak k filtru podle meho pouze zespod, jak cistit nevim ale ja jsem se ho pokousel asi pred mesicem kontrolovat a potom jsem mel problem dat to vubec dohromady jak to bylo zrezly. Sroubkem se nastavuje zakladni mnozstvi vzduchu do sani pri volnobehu a tim i pracovni bod idle ventilu nekam doprostred -
pkod: díky, ale otáčky jsou teď fakt jiné. no dobře. A k čemu je potom ten šroubek - ze spodu, pod škrtící klapkou, dlouhý,na konci má jakýsi tvar - dočetl jsem se v materiálu Sierra petrol, že se tímto šroubem u EFI upravuje volnoběh...
A jak se k tomu filtru dostanu - zespodu nebo se tam opravdu leze někudy shora? A jeho vyčištění? To se dělá při vypuštěné nádrži? Díky!
Pánové, používate někdo ty nejrůznější prostředky, přidávající se do nádrže? Např. před zimou něco pro likvidaci vody v nádrži apod.
Vypouštěl jsi nádrž při tom profouknutí filtru nebo to je nějak "vymnyšlený" aby to nevyteklo?
Ještě k jiskření: byl jsem jednou v servisu - Ford Charouz - nechtělo to celkově jet a technik, se ptal: nesvařovali vám něco na autě? (taky že jo, výfuk). Říkal: svařování (COčkem) může zničit Lamdu i ŘJ. Měli se předtím odpojovat. Nakonec to neštěstí byla jen ta lambda.