Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:45

« Re: hadicka

No, pokud se na počátku mluvilo o vedení na boku z bloku motoru, pod výfukem, co odvádí plyny...., asi jo,já zase mluvil o DOHC. Takže moje tvrzeníjen pro DOHC, sorry.
    Ale jinak to docela sedělo koukám. Začátek a význam stejný, ale jinak provedené.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:42

Oprava - pardon ta hlavní část trubičky, co vede okolo motoru je z KOVU, ne z gumy.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:42

To si asi nerozumíme ta hadička je dlouhá asi 8cm a má úhel ohybu asi 160° je to odvod z turba zpět do olej.vany. Mají to jen 1.8TD. si teda myslím :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:41

Na obou koncích té hadičky dávají u Fordu jiný kousek hadiček pár cm chráněný nějakou textilií, pak kovová svorka a pak teprve ta gumová hadičky. V podstatě se prodře a propálí ta poslední část - textilní, která je zahřívaná od výfuku. Já osobně bych v tomto případě volil originální, jinak to možná za chvíli budeš lovit znovu.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 29.09.03  13:25

dva metry (do foroty) palivove desitky asi 200,- ale ta vedle vyfuku nevydrzela. treba je to td-cka lepe umistene. Silikonove jsem nasel kousicek "za stolem" takze neporadim.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:23

taky jsem měl tu čest....přišli mi na to u Fordu, tak ji rovnou vyměnil, ten přístup k ní pod výfukem stojí za to. Hadička obchází celý motor - směrem k palubce, pak se vrací a zvedá a jde do sání. A skutečně to odsává páry z bloku.Cena nebyl nic hrozného ale přesně si nevzpomenu, snad kilo
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:17

A na kolik vyšla ? tušim že jí má jen prodejce fordu ....
  • 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 29.09.03  13:06

« hadicka

byla zminovana hadicka na bloku motoru. Je ji mel na dohccku taky deravou. Je to odsavani z klikove skrine mam pocit. Delalo to bordel hlavne v nizsich otackach. Je pekne schovana za vyfukem tak jsem ji dlouho nemohl najit. Pote jsem ji vymenil za palivovou ale ta se roztekla takze tam je zase silikon.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:00

« Re: Tazne zarizeni

Nevite nekdo, jestli jsou tazna zarizeni zamenitelna podle typu karoserie? V inzeratech se nabizi tazna jen z 5dver a nebo kombi a ja mam sedana...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  12:55

« Re: Ukazatel benzínu

willy: jo, díky. Těch 40 tis.km, to mám několikrát překonané :-(

To druhý místo tady pohlídáme? :-)

• « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  12:42

« Re: Chcípání 1.8TD

Kdyby ti přeci jen špatně topila tak si přečti příspěvek 7165 mám topení v malíku.:o))) Ale včera jsem sundal sací a výfukové potrubí a našel jsem prasklou oranžovou silikonovou hadičku, co jde za turbem do bloku motoru je schovaná nad startérem. Našel jsem to úplně náhodou. Protože mi bylo divný že stabilizátor je od oleje a startér taky. To mělo za následek únik oleje sice pomalý, ale naštve to :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  12:24

Topení je O.K., tedy po výměně vodní pumpy a termostatu. Ten maník, od kterého jsem to koupil, evidentně věděl, co dělá, protože původně byl motor pořád studený. Když jsem mu volal, tak mi tvrdil, že to je úplně v pořádku a že to má tak být. No, auto pak netopilo a tak jsem ten termostat vyměnil. Když se zvedla teplota vody a tedy i tlak, začala prosakovat vodní pumpa. Tu jsem pak vyměnil. Jo, a hned na začátku jsem ještě měnil tu pitomou trubku od chladiče s čidlem. Kolem čidla při vyšší teplotě stříkala voda.
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.03  12:06

« TOP 5

koukám, že tak do týdne budem na druhým místě...škoda, že u toho nebudu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  12:02

« Re: To Willy (i ostatním)

Sakra! .....hele, víš, co mě napadlo? mohlo by prolínat těsnění pod hlavou(to jediný jsme neměnili)...když to stojí, prolne olej a zasere svíčky - špatný starty. a samozřejmě to taky žere. dělalo mi to na kombálu...jak jsem tehdy měnil řetěz atd., dotáh jsem hlavu, nasadil rozvody, ...a zalomil šroubek vodící lišty řetězu. tak jsem hlavu zase sundal, nechal udělat vložku, a znovu dotáh.....špatný starty, žrala olej...musel jsem to pak znovu shodit, stáhnout hlavu, nový těsnění. PS: já úplně zapoměl na ten tvůj motor. ve středu odlítám, musel jsem vystěhovat dílnu, bude se sypat ten bordel do té díry(když budu pryč) a nemám ho kam dát(všechno jsem to narval do jedný garáže a je to narvaný k prasknutí)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:51

Mě se to stalo před asi rokem nastartoval jsem a ujel asi 2 km a najednou ubrala plyn a konec. Zastavil jsem a nastartoval hned na poprvé. Ale stačilo jen trochu víc přidat a už se to zase dusilo. Jinak ti neporadim. A jak ti jde topení :o))) ?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:51

....není tam žádná vložka, prostě zalisovaný těleso,něco na způsob ol. filtru nebo tak. nemá smysl to zkoušet čistit, ten bordel z toho nikdy nedostaneš
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:48

To RBR: filtr je nad pravou zadní poloosou, dva holendry - 17 a 19 klíč. neusíš nic vypouštět, ale pozor!, je to natlakovaný...jednou mi to stříklo do ksichtu...fakt supr, když ležíš pod autem...(tak rychle jsem se z pod něj jěstě nevysoukal)..a doběhnout poslepu k vodě :-))). má se měnit po 40.000km...měl by stát do třech stovek...určitě to neuškodí.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:43

Palivový filtr jem měnil před tak asi 20-30 tis. km. Taky jsem na něj myslel, je mi ale divné, že to auto hned zase naskočilo na první cvaknutí, žádné kašlání nebo tak ...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  11:28

prochy: se stříkáním dutin mám dobrou zkušenost, ale jsem z Kladna, to asi nebude pro tebe zrovna ono. Platil jsem snad 800 - materiál + práce, stál jsem celou dobu u něj a koukal, kde všude to stříká. A udalěl to poctivě.
    pkod: hm, tak do toho se pouštět nebudu, dokud to šlape
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 29.09.03  11:27

no protoze jsem menil nadr i s cerpadlem tak jsem to vsechno vypoustel a proplachoval. bordelu tam bylo pozehnane.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…