Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  13:46

« Re: brzdy

SM: jo, jasně, takže jen tu "pohyblivou část" brzdiče. To jsem zvědav jestli jen toto někde seženeš. Ty ceny jak jsi níže psal, to platí pro co a jakou značku?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  13:41

celý brzdič ne, je to ta vnější část brzdiče, kterou vidíš při sundání kola(vypadá jako sáňky a přidržuje brzdovou desku) a čepy jsou zasunuty do něj
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  13:37

« Re: web fordsierra.cz

No super!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  13:33

« Re: web fordsierra.cz

to RBR: Tvé motlidby byly vyslyšeny !
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  13:20

Co myslíš držákem? Nemáš namysli celý brzdič, i s pístem, ovládáním od ruční brzdy atd? To je u Fordu za milých 12 tis.Kč !
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.03  13:11

« brzdy

Zdravím Vás všechny po dlouhé době. Mezitím co jsem zde nebyl došlo ke spoustě pozitivních změn. Momentálně se snažím dohnat všechny příspěvky, ale jeden problém zrovna řeším. Delší dobu mi něco rachotilo na levém zadním kole, bylo to slyšet dovnitř pouze při staženém okýnku. Tak jsem kolo zdemontoval a zjistil, že mi hrkotá brzdová destička(mám tam kotoučovky). Příčinou všeho je vymačkaný čep s držákem brzdových desek. Pravděpodobně spíše však držák. Pokoušel jsem se u různých prodejců sehnat nový z druhovýroby, ale všichni mne odkázali na Ford. Tak jsem si objednal držák á 2.000,- a čepy á 400,-. Máte někdo zkušenost - jestli existuje náhradní výrobce brzdových komponentů? Na vrakáč pro brzdy nepůjdu.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.03  12:57

« už jste někdo oddělával šíbr?

nedávno jsem se do toho chtěl pustit, ale když jsem vdiěl ten přístup k poslednímu-třetímu páru šroubků(směrem dopředu), tak jsem to vzdal, protože pokud bych je zvládl vyšroubovat, tak už je tam asi nevrátím. Nebo to dělám blbě. V dokumentaci je oddělat 3 šroubky ze spodního rámečku a ten zasunout do střechy, otevřít šíbr - nahoru a vyšroubovat po třech šroubech vlevo a v pravo---ale ten přístup! Jak to děláte ostatní?
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.03  12:55

« to kostey - nove zpravy

Tak 99% ze Tvoje auto bude hotove na vikend. Velike problemy zatim nejsou, spis mensi. Ten dvoulitr ma tudiz EEC II, neco jako pocitac zazehu, rikejme mu ridici jednotka. Ten se mi znicil. Slo by to predelat na mechanicke tyristorove zapalovani, ale radeji sezeneme jinou RJ a nechame to pocitacove. Topeni sice nemam vytekle, ale je to krive a nejde Ti to tam napasovat, ovsem Ti tam da taky nove, sezene.
    Ja Ti v patek zavolam, a jestli to bude hotove, tak treba v sobotu bys mohl jit pro ni.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.03  12:52

« web fordsierra.cz

Navrhuji udělat (až to bude zvládnutelný) extra sekci pro návrhy k webu. Tedy, že by se konkrétní a rozumné návrhy nemuseli ventilovat zde, popř. michalidese zatěžovat maily tohoto typu. Ale, že bychom postupně mohli hromadit nápady přímo na tom webu v k tomu určeném místě.
    Mám hned jeden nápad - nevím jestli rozumný: aby bylo "někde" vidět, jak se rozrůstá "členská základna", třeba očíslováním položek v sekci Uživatelé.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  12:45

« Re: Pazvuky v autě

Já mám 90. rok a vrže to furt :-(
    Nápad dát něco i pod šroubky je dobrej!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  12:40

Zde je rozhodujici rocnik. Sirky od 1990 jsou udelany fakt dobre, a jestli to nejakej mantak uz nerozebiral a nasledne nenamontoval zpatky blbe, nema co vrzet. Sirky do 1990 ovsem maji problem s pazvukama z palubky. Ja mel 1989, resil jsem to s molitanem, a to tak, ze rozebral to kompletne, na vsechny dosedaci plochy jsem nalepil vrstvu molitanu. Je dobre dat i pod srouby kus molitanu, protoze ten blbej plast vrze i kolem zavitu. Vysledek byl lepsi, ale ne 100%. Rekl bych, ze rocniky do 1990 maji jinou strukturu plastu (jinej matros) a ten plast vrze a vydava zvuky treba ikdyz se zkrouti, treba pri jizde na nerovnem povrchu. Navic treba uchyceni schranky pred spolujezdcem je taky blbe udelana u tech starsich sierr, je tam vule v uchyceni a mlati to o vrchni cast palubky. Takze z vlastnich zkusenosti navrhuju bud ten molitan (o 50 % lepsi), nebo sehnat palubku novejsi, od roku 1990 (100%-ni vysledek).
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  12:33

« Re: zástěrky

Mne rikali ze Sierra je v pohode bez zasterek, protoze auto, na kterym zadni previs je vetsi nez 30 cm, nemusi mit zasterky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.03  12:30

Me nejvic s.rou pazvuky, co vydavaji plechy na podlaze kufru kombiku. Chybej tam takovy plastovy cudliky. Nejlepsi je ten kufr nalozit, pak je to OK. Jinak ten kastlik u hodin jsem kdysi oblepil v mistech dotyku textilni tkaninou
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.03  12:25

« Hlava DOHC

Nevite nekdo, kdo jste shazoval palici, jaky jsou k tomu potreba torxy (velikost). Budu je muset koupit. Jo a taky na sundani rozvodu (mozna,ye jsou stejny). Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  11:29

zvuky ze stejných míst trápí i mě. A taky tvrdím, že to je dotažené. Aý si někdy říkám, jestli ve skuzečnosti neprsaskáí něco jiného a jen se to tak tváří...ale už mě to taky s...e. Člověk má pak pocit, že jede v nějaké staré šunce. A když máš čas to rozdělat, tak to zrovna nevrže
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  10:52

Nacpal jsem to 3ma samorezakama primo do umely hmoty podbehu, ma tloustku asi 2mm a krasne to drzi, na plech jsem to nedaval, stejne to moc nejde. Podbeh je dost tesne a ma tam blbej tvar.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  10:37

No tak to mas stesti, me kvuli zadnim zasterkam minuly rok z technicke vyhodili. Jel jsem k nejblizsi pumpe a namontoval v praci v garzi odpoledne jsem se tam vratil a OK. Ted se ale chystam dat pred zimou zasterky na pradni kola. Vuibec si nemyslim ze je to osklivy ba naopak. Zalezi jaky ty zasterky jsou, pokud nejak blbe netrci z auta tak je to OK. Spis nevim jak sikovne je primontovat. Zadni mam vzaty samoreznymy srouby primo do narazniku ale ve predu je plech takze se to asi musi ucytit pres ty svorky. No urcite je to dobry ze se to neoprejskava a nasledne nerezne. Ja do toho urcite jdu.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  10:31

« Re: hadicka

Tu trubičku jsem teď kontroloval a je továrně naohybaná. Žádné sploštění ani splácnutí. Ale myslím že se bát nemusíš, že turbo nebude mazané. Je tam velký tlak.Nedávno jsem sundaval sací a výfukové potrubí a zároveň turbo. Když jsem to vracel. Tak mi šroub na olej s těma měděnýma podložkama (u olej. filtru) spadnul na zem a dostali se tam malé kamínky. Zapoměl jsem to očistit. Vrátil jsem ho zpět a dotáhl. Jel jsem z Ústí do Teplic což je zhruba 25 km. A tim šroubem mi vylítalo asi 2 litry oleje. Dokážeš si asi představit jak vypadal motorový prostor :o))). A to jsem ho před odjezdem čistil arvou a novalonem. Takže byl krásně čistý. Ještě štěstí že 1.8TD mají olej. náplň kolem 6 litrů. Šroub jsem vymontoval očistil a vše OK. Ještě že příští týden měnim olej. Je tam teď mix ESSO 15W40 a TRYSK 15W40. Dneska budu motor čistit znovu :o))).
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  10:23

Tak to jsme na tom stejně.U zadních dveří jsem dal gumovou izolačku na úchyt zámku na kastli a je to zatim dobrý. Ale je fakt že zatim. Protože ta izolepa se každou chvíl protrhne. Original silon tam asi už nikdo nedá:o))). Ostatní ti neporadím ale teď někdy mi přijdou bílé budíky s modrým podsvícením. Takže budu budíky sundavat tak se na to podívám.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.03  10:11

« Pazvuky v autě

Chci se zeptat, jak řešíte odhlučnění nejrůznějších pazvuků interiéru a věčně klapající 5. dveře u kombajna. Mě neustále vrže přihrádka u hodin. Lem kolem budíků. Dotáhnout to nejde, už to bylo několikrát rozebírané.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…