Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  16:22

« Re: Brzdy

Taky doufam ze na leto mi vyjde vymena zadnich bubnu na kotouce a prednich kotoucu na vetsi (z verze s ABS). Uvidime nakolik mi to zlepsi pocity pri brzdeni. Myslim ze ty brzdy ktere tam mam ted (predni mensi kotouce a zadni bubny) jsou nedostacujici na to auto. Bude to ale pekna pracicka, budu potrebovat celou zadni napravu novou (kvuli sroubovacim poloosam).
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  13:07

No jo,jenze kdyz je cas a trosku slusne,tak se v tom furt vrtam.Navic letosni rok byl takovej testovaci,snazil jsem se ty ruznorody komponenty trosku sladit,ted uz to konecne vypada slusne.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  13:01

futura - hm, tak ta teplota by potvrzovala tvé správné čtení kodů. To pak dělá radost, když se v tom zorientuješ a šlape to jak má..

Jen jsem nepochopil - jak reset i několikrát denně? To zas ne! Zase to che ŘJ dát prostor a čas, aby si "osahala" motor atd. a přizpůsobila se.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  12:55

Puvo´dni chybovy kody jsou furt ty samy,ten prvni s tou teplotou mimo rozsah stacilo jen maly ohrati a zmizel. Jinak pri simulaci se ukazovaly odpovidajici,jen mimo nekterejch,ktery asi jedou jen pri dynamickym testu. Reset zase bude brzy,obcas je i nekolikrat denne. Az bude cas,zkusim RJ,ktera by mela odpovidat spotrebicum,kdyz kody zmizej,ty co tam jsou ted,je to uplne jasny. Dela mi to naramnou radost,moc diky za smerovani.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  12:48

Jasně, může to být jen hladina, nebo ručka, nebo někde prodřenej kábl. pokud problikává - při břždění? - nebo při zhoupnutí - klesá hladina v nádržce. Je to nejpravděpodobnější. signalizace opotřebení je jen na přední nápravě - pokud je
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.12.03  12:31

pocket: Mrknul bych na tu hladinu. Po urcitem opotrebeni desticek (nemusi jit o kriticke opotrebeni) mohla nepatrne poklesnout. Pokud ji mas blizko minima (klidne i 4mm nad podle mych zkusenosti), kontrolka problikava. Dopln na max. a uvidis. Oblozeni samozrejme zkontroluj co nejdrive to bude mozne.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  12:26

Futura - k 10817: to se mi zdá logický. Ty rychlý blikání na začátku jsou tzv. Fast kody, pro počítače apod.

Jinak, s tvými dnešními zkušenostmi čtení kodů, něco se změnilo nebo stále čteš ty chyby, co na začátku? A pokud tam některá zařízení nemáš, je třeba si jejich kody fakt odmyslet, pak se to zjednoduší. A nebylo by špatné zkusit reset ŘJ. Autu to jen prospěje, a ty si takto "uděláš pořádek" v kodech z paměti. Nyní mohou být v paměti hodně staré věci.....
  • 00 Reagovat !

foto

29.12.03  12:13

« www.fordsierra.cz

Vi tady nekdo, kdy uz to pojede???
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  12:00

Pocket,dolej si brzdovku na horni rysku a uvidis. Nebo sundej konektor z vicka nadobky,melo by to prestat. A na oblozeni bych pro sichr mrknul,aspon vepredu.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  11:58

Jojo,myslim tema algo seskupeni tech kodu,na zacatku mam jen rychly zablikani,potom jedou dvakrat kody chyb bez oddeleni,potom jedno oddelovaci bliknuti a dvakrat asi memory. Navic to vypada,ze chybove kody jsou zpusobeny tim,ze RJ je z auta,ktery ma tyhle systemy,ja je nemam,proto hlasi chybu. Ale jsou to systemy bez vlivu na provoz,takze si nedelam hlavu.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  11:54

jj to jsem si prave myslel. Me nesviti porad, jenom obcas problikne (treba kdyz prejizdim koleje) na 1-2 vteriny se rozviti a pak zhasne, po peti minutach zase tak na vterinu atd. Kdyz jedu po kostkach tak se uplne ta kontrolka chveje.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  11:53

moje chyba, blbe sem to napsal... ne tlak, ale hladinu brzdovky....tudiz pokud sou opotrebovany kotouc/desticky tak hladina klesne
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  11:52

Futura - diagnostika - výborně, není nad to se v tom sám najít. Algoritmy - myslíš jak "seskupovat a číst" jendotlivá bliknutí? To by bylo možné u tebe. Asi i oddělovací kody mohou být jiné. Snad ti můj materiál posloužil aspoň k "rozběhu.."

Mám stejnou zkušenost, odpojená lambda se mi projeví až při dynam. testu, respektive po provedení dynam. testu se pak projevuje i při statickém testu.

Takže po novým roce podrobněji preferuj :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  11:49

Jo,jeste k tomu tlaku,ten je furt stejnej pri novejch i ojetejch deskach,tlak v systemu u sirky zadna kontrolka nehlida,aspon u tech bez ABS,na to dam krk.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  11:46

Pri ojeti desticek hladina fgakt klesne,pistky vyjedou vic z brzdicu,to misto pak vyplni kapalina. Ale pokud byla predtim hladina blizka MAX,svitit by kontrolka hladiny nemela,leda tak pri velkejch dynamickejch zmenach problikne. Na zadfnim stitu brzdy muzou bejt zezadu takovy gumovy ovalny zatky,kdyz se vyloupnou,jde kontrolovat oblozeni. Ale hodne blbe.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  11:40

no ja vim, ale jednou se preci sjedou ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  11:39

Jojo,rbr ma pravdu,tohle je nejpoctivejsi reseni,sice na to ted nejni nejlip,ale brzdy jsou brzdy. Co neubrzdis....
    RBR - mam nove poznatky z diagnostiky,zatim jen staticky mod,algorytmy budou u mne asai jine,nez u sirky,ale vypada to krasne funkcne. Takova lambda,nebo cidlo rychlosti do prevodovky se asi projevi az v dynamickem testu,jak to tak vypada.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  11:38

Jo táááák, Já myslel, že jsi psal o výměně destiček předních i zadních....ono tam je slůvko obložení....to je jiná

Tak pak si jen řekni: zadní brzdy jsou stejně podružný, brzdíš hlavně předkem :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  11:38

2all> jinak ja jsem to myslel ztemi destickama jinak. Me zadny drat od desticek nejde, takovouhle sondu nemyslim. Mam na mysli to, ze kdyz jsou desticky sjete, muze poklesnout tlak a to cidlo na nadrzce to zacne signalizovat, nebo to tak neni? Pak tedy myslite zse to opravdu je bud snimac hladiny (ta je OK) nebo rucka. To se mi nezda, myslim ze to hlida nejenom hladinu, al tak nejak celou soustavu. Tim ale nemyslim kazdou desticku zvlast.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  11:36

Jo a při koupi destiček (zadních) pozor na druh: s ABS/ bez ABS. Jednou mi prodali (u Fordu!!!!!) ty menší, bez ABS i když jsem komplet odvykládal vše o autě včetně ABS. Za pýr týdnů jsem pak mohl měnit kotouče :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…