Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  11:02

« Re: Mizeni oleje

To mi opravdu nikdo neporadí??? Myslel jsem že jste větší machři. viz příspěvek číslo 7360.
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.03  10:58

« Rozpoutáme diskuzi okolo motorových olejů?

Pánové, rád bych se zeptal zkušenějších na názor na motorový olej do našich 2.0l i DOHC. Těch je tu mezi námi většina.
    Auto mám z 90. roku, myslím, že v perfektním stavu, je to EFi + kat. Již od počátku tam dávám Castrol GTX3 Protect. Cena okolo 100 Kč za litr +/-, podle toho, kde to koupím. Výměnu dělám okolo 12 tis. To jsem vypozoroval ze spotřeby, kterou si pečlivě vedu v Excelu. Po 12. tis., začíná spotřeba benzímnu zvolna stoupat...
    No a chci se zeptat na vaše názory. Stačí tento olej nebo raději dáváte lepší? Uvítám spoustu názorů.......díky
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  10:26

« Re: brzdy

No takhle uz je to blizsi:) Kup to na vrakaci, nejakej dobrej kousek, vycisti to, kup na to sadu tech gumicek, eventuelne to natri barvou a hotovo.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  10:06

« Re: brzdy

to daytona : celý třmen je složen ze dvou částí, v jedné z nich je pístek, to je ta vnitřní část, ke které je připojena přes asi deseticentimetrové čepy druhá část, ta vnější. A ty čepy jsou "vymačkány" v pouzdrech vnější části. Čepy se zajišťují kontramatkou a je na nich malý gumový návlek(harmonika) jako ochrana před znečištěním - co ty na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  09:38

« Re: Pazvuky v autě

:)) pocitejte ale s tim, ze obcas budete menit zarovku v tachometru, sundavat palubku, menit topeni...:) tak aby to slo sundat...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  09:03

A co treba pouzit nejake samolepici penove gumove tesneni, je to pevnejsi nez molitan a dobre se s tim pracuje. Uplne nejvyssi stupen dokonalosti je nalepit tam trubickove silikonove tesneni sillen ktere jsem si daval do oken, ale to by byla pekna drbacka:-(
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  08:55

No ja mam u 4dver omotany cep pro zamek kufru izolackou a sice se trochu provozne poupravila, ale zatim v globalu drzi, oprava je zalezitosti 3 minut. Jinak misto molitanu, pokud se zda moc mekky, by se daly pouzit takovy ty detsky podlozky na hrani co vypadaji jako puzzle (cca 35x35cm). Je to tuzsi nez mirelon.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  08:50

« Re: Hlava DOHC

Ja proto v Praze moc nejezdim, moje auto zna pouze cesty kolem 500 km, a to na D1 a nasledne pak na slovensku. D1 se nam moc nelibi, boli mne zada a drncaji mi zuby:))
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  08:44

To máš pravdu, já byl v Garganu (It), už jsem to kdysi psal ještě když jsem mohl. Měl jsem z toho lufta, ten můj je přeci jen 1,8TD, ale brácha s ním byl v Chorvatsku a hrozně si ho chváli, tak jsem to risknul a udělal jsem dobře. Při 130 km točím 3000ot. a jen si ševelí! Když vezmu v úvahu zastávky po cca 3 hod. tak je to pěknej záhul, jet 3 hodiny okolo 3000ot. Jinak jsem navýsost spokojenej a jsem rád, že jsem ty prachy do tý GO vrazil. Je to suprový. Přitom jedu za 6,5lt/100km.!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.03  08:37

Jo, nemyslete si, ze jsem zadrel svoje auto. To se tyka motoru v aute na nahradni dily :-).
    Jinak jsem byl se svou sirkou nedavno ve Spanelsku a musim rict, ne jenom ze se nic nestalo, ale motor to nesl vylozene dobre. Pred cestou jsem dal novej olej (po 6 tis.). Ujeto 5 tis. km, z toho asi 500 v Pyrenejich a 500 v Alpach po okreskach do kopce 2-3 rychlost, otacky kolem 3000-4000 plne nalozenej. Motor se krasne protahl, jede jak vino a prestaly mi cvakat po nastartovani hydrostely. Zvlast za chladnych ran to byl usirvouci zvuk. No je rozdil najet 10 tis. po Praze s furt studenym motorem a 5 tis. za deset dni.
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.03  08:35

« Mizeni oleje

Cau lidi, muj vrchni mechanik Willy odjel za velkou louzi a proto vas prosim o radu ci pomoc. Za mi to zere olej jsem psal, ze to blbe startuje a pak cudi jsem psal taky. Willyho napadlo ze asi bude kaput tesneni pod hlavou a prolina jim olej na svicky atd. a proto, nez se pustim do opravy, se ptam - jak tuto teorii spolehlive overit? Napadlo me zmereni tlaku. Zjistim to tak? Nevite o nekom v Brne ci okoli kdo by mi je za malej peniz zmeril? Nevite kolik stoji tesneni pod hlavu 2.0 OHC EFi N4B?
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.03  08:35

« ON TOP!!!

Koukám taky, že to tady žije!! už jsme na druhým místě. Zasloužíte pochvalu, jen tak dál!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  08:32

« Re: řetězy na kola

Já osobně jsem řetězy používal i na žigula a nebyla překážka z který bych se nevyhrabal. Je fakt, že jsem tam měl (na sedanu) péra z kombíka, takže to bylo jako Nakopnutá koza, ale bylo to perfektní na zimu. Sirka je ohodně nižší. Ale řetězy mám do 80 km/h - H vzor. Stály okolo 1500Kč, ale jsou super! Stačí jen na zadek, hlavně nepřestřelit zatáčky, aby neulít předek, jinak, když je cejtit, že předek ujíždí, tak ubrat plyn, případně podřadit na volnoběh (v krizi), hlavně nebrzdit!!!! Tím podřazením to tak zpomalí a zůstane ovladatelný, že byste koukali!. Kdo to nevyzkoušel, tak neuvěří. Ty řetězy musí být po nasazení stále v kontaktu s vozovkou, tzn. vzor do H nebo X, ty jen napříč jsou nanic, když už nic jinýho, tak to drncá a v zatáčkách nedrží, protože nemají boční vedení!! Jinak zdravím z Darkova, ne z domova. Ten intoš, to je věc! Díky za pozdravy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.03  08:21

Diky, ale ja se nechystam motor zase davat dohromady. Je zadreny, a tak me zajima, jak a kde to dopadlo :-), a jestli je palice OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  08:02

Rob2: Ty jsi z Vysočiny? A odkud?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  07:59

Já trénuju před zimou na parkovšti každý rok aspoň jednou, abych zjistil, co to přes léto udělalo. Jednou mě čapli poldi, mysleli, že jsem tak nalitej a nemůžu odjet z parkoviště, no nakonec jsem dostal i pochvalu. Řetězy jsou vážně potřeba, stačí vzadu a jak už bylo řečeno mít pořádný vzorek a kvalitní gumu. Pak vyjedeš skoro všude. řetězy koupíš v každém krámě, co se točí okolo aut, tam ti taky poradí. Jak ale čtu, na cesty do Krkonoš bych asi volil nějaké kvalitnější a tudíž dražší, myslím, že místní je mají na autech i týdny, jsou nezbytné, tak aby se ti hned nepřervaly.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  23:15

Řetězy kup, radit je těžké, ale rozhodně nekupuj tzv "vyprošťovací", na těch se nemá/nedá/nesmí jezdit, asi lepší budou ty, které jsou do X a ne do H, to ale teď trochu střílím .... snad si to pamatuju dobře. Rozhodně to však natrénuj před odjezdem, 1. nasazení trvá třeba 30 minut (čtení návodu, nasazení, zjištění že to je blbě, sundání, nové nasazení totálně zmrzlými prsty ... :), druhé už jenom 10 a další i třeba jenom chvilku. No a pro upřesnění: ti lyžaři s řetězama ... neměli chlupatej kožich, rohy a nebylo to na Mikuláše ? :)
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 01.10.03  22:35

já bych řekl, že řetězy budu potřebovat určitě. V zimě se knám na chalupu v Krkonoších jinak dostat nedá. Jezdí tam s řetězama každej i lyžaři :)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  22:30

S dobrýma zimákama a řetězama vyjedeš VŠECHNO - jezdil jsem na horách takovej krpál, co se musel i v létě na jedničku, hezky po zmrzlém ujetém sněhu. Neboj, zatáčí to fakt dobře a oproti Ochcávce známého s řetězama vepředu jsem klidně mohl v půlce kopce zastavit (abych nepřejel psa) a pak se zase rozjet. Důležité jsou dvě věci: 1) nauč se předem ty řetězy nandat (v -10 a chumelenici to fakt moc nejde) a 2) nandavej je opravdu pořádně, on takovej sesmeklej řetěz je pěkně na ho... Kromě extrémů ti ale určitě stačej dobrý zimáky.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  22:20

« Re: web fordsierra.cz

Keno: problémy s přihlášením jsem zveřejnil v novinkách ale tvůj problém spočívá pravděpodobně v něčem jiném: webový server běží na linuxu a jako takový rozlišuje velikost písmenek takže ten mail co ti přišel - zkontroluj si velikost písmenek
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…