Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.03  12:57

« Re: oleje

Ja jsem tam jednou nalil nejakej Castrol 80W90 }nebo jak), co jsem koupil nekde v supermarketu. Ale jestli to bylo dobre nebo ne? Pred jeji smrti jsem tam jeste nacpal Gyrol (To jsem nekde vyhrabal-ten nejlevnejsi, co se da sehnat asi). Taky to jelo a porad s obcasnymi obtizemi radilo. Tu prevodovku jsem pak stejne vymenil (piskala jak turbo). Ale Daytona ve svy prej menil olej a ma nejakou spatnou zkusenost. Po vymene mu to prej hur radi. Jeste, nevim jestli mi to rikal on, ze tam ma bej neco ridsiho, prej jak do automatu? (Doufam, ze se k tomu vyjadri).
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  12:56

« Re: Rozpoutáme diskuzi okolo motorových olejů?

O olejích se tady taky už diskutovalo, já tedy zastávám názor, že častá změna značky není dobrá, protože při každém vypouštění oleje motor neproplachujeme a troška starýho tam vždycky zbyde. Pořád bych držel jednu značku. Kdybych musel ji měnit, rozhodně bych neměnil viskozitu oleje. A co se týče minerálu versusu polosynt nebo syntet.,myslím, že sierra je zralá na minerál.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  12:55

« Re: Mizeni oleje

Jeste bych doplnil,ze kdyz se po prvnim mereni naleje do kazdyho valce trosku oleje a tlaky se vyrazne zvysi,je zrada ve spodku,kdyz se olej naleje do sani a dojde ke zvyseni,je chyba nahore. Ulehcuje to rozhodovani,co rozebirat prvni a potazmo i penize. Jinak stejnou sluzbu,jako meric komprese udela i vakuometr.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  12:48

Pokud chcete získat velice dobré informace nejen o olejích, ale i obecně o jednotlivých částech auta, tak mrkněte na [odkaz] rozhodně to není jen o škodovkách. A ten člověk co píše o motorech je fakt dobrej.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  12:45

« Re: Mizeni oleje

novakt:Nevím, jestli tu jsou machři, nicméně úbytek oleje je dán vždy nějakou netěsností, kterých s přibývajícím počtem kiláků v motoru přibýbá. 1. Olej proniká gufery okolo ventilových dříků 2. Zapečené nebo málo funkční stěrací kroužky ve válci¨3. podfoukává těsněním pod hlavou 4. prasklá hlava.
    Hodně prozradí měření komprese. Měří se na studeném a na teplém motoru. Pokud jsou hodnoty ve válcích skoro stejné (rosdíly samozřejmě budou ale v desetinkách) a neztráci se ti voda, pak bych vyloučil bod 3. a 4. Kompresy ti změří každý zručný mechanik nebo možná i ty sám,ale musíte na to být dva. Jeden měří, druhý točí při plným plynu startérem.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  12:43

« Re: Pazvuky v autě

Jak jsem to pochopil já, tak vystlat karimatkou kufr a vylepit takovou tou molitanovou páskou co je do oken po obvodě dosedací plochy plechů v kufru. Mezi spoje plastových dílů stříknout silikon ve spreji. A měl by být klid.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.03  12:42

Bolid: Kde se to da koupit? Ja jsem ho nikde nevidel (ne, ze bych ho nekdy hledal). To je nejaka pena, nebo tenkej film?
  • 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 02.10.03  12:37

« oleje

v olejich je rozdil i v tloustce vrstvy olejoveho filmu. Sinteticke ji maji nejtenci a naopak mineralni ji maji nejtlustsi a tim je castecne dano i kolik toho daneho oleje protece kam nema. Druha vec je jiz zminovana viskozita.
    Nevite nekdo co do te prevodovky??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.03  12:36

Ja se v olejich teda moc nevyznam. Ale myslim si, ze kazda firma (mozna i ruzne druhy oleju teze firmy) mohou mit jine chemicke slozeni prisad. (Taky oleje tuzemske-ruska ropa se sirou a zapadni). A pak i ty usazeniny, ktere vznikaji mohou mit ruzne chem. slozeni. A kdyz tam das jinej olej, ty jiny chem. prisady s tim muzou nedefinovanym zpusobem zareagovat (rozpustit rychle/pomalu, vytvorit zase nove nedefinovane chem. slouceniny a ja nevim co jeste by me napadlo). Motor pak na to neni zvykly a pri takovem prechodu ho to asi rozhodi z rovnovahy. Po urcitem poctu vymen by se to snad ale mohlo srovnat a nepatricne ch. slouceniny ulpet na filtru a vytect pri vymene. Toto je muj laicky nazor na vec. Nevim, jestli se nekde delaly testy "furt stejny olej versus pokazde jiny, byt stejne specifikace a viskozity", mohlo by to byt zajimave.
    Ja bych se tam snazil lit furt to samy (i kdyz ten olej treba neni ten z nejlepsich), pripadne s rozvahou vymyslet jinej olej a ten tam lit uz porad. Cena 850,- za obyc. GTX3 se mi taky zda premrstena. SM: Mozna, kdyby tam od pocatku byl ten Havoline, tak po naliti GTX3 by to dopadlo stejne.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  12:32

jj .. taky si myslim ze problem spis bude v tech mistech kde se jednotlive dily napojuji a ne na tech mistech kde jsou srouby. Ja palubku rozebiral nekolikrat. Ze zadni strany jsem nastrihal molitan po ale tak 5*5cm a na kriticky mista jsem je prilepil. Musim rici ze mi nevrze nic. TAky tomu dost napomaha to ze pri letnich dnech chranim palubku slunecni clonou a plasty se mi nekrouti. Poku vam to hodne vrze tak jsou od tepla zpusobene slunickem dost pokroucene a myslim ze se toho uz nezbavite, mozna jen castecne. Lepsi prevence nez lecba.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  12:29

No olej bych se chtěl zeptat. Mám sirku DOHC 120 HP a táta do ní dřív vždycky kupval obyč minerální olej 15W40 - api SJ tuším že to byl většinou VAT. a najeto to má na minerál asi 200000 km. Mám tomu nějako polepšit? třeba nějkou polosyntetikou? a nebo bych tím nedělal spíš škodu rozpuštěním nějakých usazenin? co myslíte? dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  12:25

Na to platí tefolnovej sprej. Nastříkejte ho všude odkud se nějaké vrzání ozývá a kam se jen dostanete.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.03  12:09

Kluci, me tedka trochu unika, kam ty karimatky chcete cpat. Tema chcete vystlat kufr, palubku, nebo z nich vyriznout podlozky pod srouby, jak navrhoval myslim Daytona. To by bylo drsny. Ja si myslim, ze vetsina tech pazvuku je zpusobena mezi spojenim dvou ruznych plastovych dilu. Staci nepatrny pohyb mezi nimi a pri urcite sile pritlaku to vrze.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  12:02

Když jsem používal castrol, tak jsem kupoval 5l kanystr. Při výměně jsem do motoru dostal něco málo přes 4 l a v průběhu dalších 15 ti tis. km jsem doplnil zbytek, což je spotřeba cca necelý dcl na tis. km - myslím, že to je v pohodě. V případě Havoline jsem při 11-ti tis. měl kanystr prázdný a chyběl skoro litr - uvidím co to udělá teď po výměně, zatím mám 3 tis. km a nic nechybí - více budu hlídat až to půjde k 10 tis. Jinak motor před výměnou byl dost hlučný, po výměně se velmi výrazně ztišil. Na základě těhle faktů usuzuji, že Havoline je pěkná s..čka.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  12:01

Jenze karimatka je stejna jako Mirelon, kdezto ty puzzle jsou z tvrdsi peny. A nebo mit karimatku jako ty puzzle, ale nevim nevim, urcite by pak nesla srolovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.03  12:00

« Re: Hlava DOHC

Daytona: To se ma, ze nemusi jezdit po Praze denne tak v prumeru do 20 km. Ja se to tedka snazim omezit a jezdit MHD, pokud je ten motor procistenej. Abych pak v zime pri startech nemusel upet.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  11:47

Myslím, že levnější řešení než dětské puzzle bude dát tam karimatky. Občas bývá v akcích do 100 Kč. Dva kusy by měli bohatě stačit.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  11:46

Ta spotřeba oleje je podle mě dána viskozitou. Mě to taky žrávalo víc oleje, když jsem jezdil na Vat 5W40. Teď s Texaco 10W40 je to lepší a to už od té doby motor něco najezdil. Teď mám spotřebu cca 0,5 l/2000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  11:35

Teď jsi mě znejistil s tou 100 :-(. Kupoval jsem to naposled v dubnu 2003 a myslím, že tak stál. Kouknu se dnes v Praze a zítra v mototechně v Kladně a napíšu sem aktuální ceny GTX3 Protect.

Pochopil jsem tě dobře, že ti motor žral olej jen proto že jsi dal olej jiné značky přestože stejné specifikace? Je pravda, že já s GTX3 olejem prakticky nedolívám ani kapku po celou dobu životnosti :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  11:20

castrol gtx 3 protec je myslím specifikace 15/40, SJ/CF nebo se pletu? Dával jsem ho taky(cca na 15 tis. km a olej to nežralo), ale před nějakou dobou se změnila cena až na nějakých 850kč za 5 l, tak jsem ve snaze ušetřit nakoupil v makru 5 l Havoline 15/40, SJ/CF za nějakých 600 kč. Deset tisíc jsem ujel bez problémů a po deseti motor začal žrát tento olej, ba co žrát přímo hltat. Nejdříve jsem si myslel, že je něco v nepořádku v motoru, ale po poradě s jinými jsem nejdříve zkusil vyměnit olej. Spotřeba klesla na 0, tak jsem si oddechl. Bohužel moje blbost koupil jsem stejný olej, protože jsem nevěděl, že to způsobuje zrovna on.(chybami se člověk učí)Teď teprve uvědomuju, že castrol se mi nikdy neztrácel. btw kde ho kupuješ za 100+-? a sakra tobě stoupá spotřeba benzínu, omlouvám se, ale už je to napsané...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…