Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  15:24

« Re: Archív Motorcafe

To je kvuli tomu abych zarucil vzdy funkcni alespon 1 kontakt v tomto pripade e-mail. Pri kazde zmene te to "odautorizuje jako v poslanecke snemovne" a musis se znovu autorizovat - me to nebavilo to delat rucne a taky porad u pocitace nesedim, tak proc nevyuzit schopnosti stroje neee?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  15:21

Právě jsem "prošel" autorizací proti robotům kliknutím na odkaz v emailu....tedy funguje ti to parádně. Taky dávám kloubouk dolů.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 02.10.03  15:15

jo, koukam jak na tom makas. klobouk dolu
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  15:06

mám udělaný script který mi celý obsah tohoto motorcafe překonvertuje do nového cafemotor na www.fordsierra.cz - bude tam i možnost stáhnout si celý obsah diskuze jako .zip file ( časem ....)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  14:40

« Re: vyndat kat?

vyndanim katu dostanete asi o konik vice, a mozna to pojede trochu lip. Ja jsem moje auto kupoval bez katu, takze nemam zkusenosti a'la predtim a potom...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  14:39

« Re: sportovní filtr pro DOHC

lze koupit sportovni filtr takovej, kterej je stejny na miru, nez obycejny, ma ovsem jinou transmisni plochu, jinej matros...takovej mam ja, mozna to neco prida tomu motoru. Saci potrubi je ovsem specialne tvarovan, ma urcitou delku, a urcity tvar, a je rozhodujici pri zavislosti krouticiho momentu na otackach. Kdyz je budete zkracovat, a postupne vyhodite prvni a pak druhou krabici, posouvate tim kroutak do vyssich otacek. (pripad michalidese). Nejlepsi je asi reseni, kdyz se tam necha prvni krabice od motoru, a na misto druhe se da specialni sportovni filtr tak, aby nejak nasaval cim chladnejsi vzduch. Dobre reseni je vyvest filtr treba do blatniku.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 02.10.03  14:35

« Re: oleje

jo taky jsem tam dal hipoidni olej dokonce 90ku a tu dvojku tam taky nemuzu dostat. Predepsany je ESD-M2C-186A a mam pocit ze by to melo jit nahradit dextronem IID. Proc ale ATF do manualu?? Nejni lepsi varianta?
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.03  14:30

« Archív Motorcafe

Nepokoušel se někdo z vás udělat si archiv této diskuze. Já si akorát pravidelně ukládám příspěvky do wordu a už toho mám skoro 20 MB. Michalidesi, ty jsi takový borec. Šlo by stáhnout celé motorcafe nějakým offline explorerem? Před časem se o něčem podobném vedla diskuze na zive.cz (stažení poradny) a prý to u nich nejde kvůli formátu diskuze. Nevím jak je to na auto.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  14:27

« Re: sportovní filtr pro DOHC

Zkusil jsem oboje, a mám pocit že se sportovním filtrem se kroutící moment posunul výše - muselo se víc šlapat na plyn při rozjezdech než bez toho filtru, pak to ale docela ožilo
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 02.10.03  13:52

« Re: vyndat kat?

to BOLID: no na zabijeni tam nevadi (viz rubr.CANNONBALL - senza zavod nebo sebevrazda?) na jezdeni je to lepsi bez katu a s lambdou. Nebere motoru energii pro vyfuk a lepe se plni motor smesi. Podobnej vliv ale v sani ma sportovni filt.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  13:51

« Re: Rozpoutáme diskuzi okolo motorových olejů?

Informace o VAT pochazi z [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  13:41

jo jo, nechám to jak to je. díky za odpověď. Ten VAT kupujeme v Elitu, když tam člověk jede pro filtr koupí tam i olej a tam snad ani jiný oleje moc nemaj. Jestli je kvalitní nevím, každopádně není drahej...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  13:36

Ja si myslim, ze nejlepsi bude presne zjistit co tata do motoru daval a toho se drzet. Zejmena jestli je to skutecne VAT, to jsou udajne kvalitni oleje, pravda na kazde benzince ho clovek nekoupi. Bylo zde diskutovano, ze DOHC ma citlive (tenke) kanalky k hydrostelum a tak riskovat nejake zmeny v usadach prechodem na polosyntetiku u motoru ktery ma 200 000km, to nema cenu. Zalezi take, jak jezdis, protoze kazdy ma nejakou zkusenost s nejakym olejem, ale ne kazdy pouziva auto stejnym zpusobem jako ten ktery si dany olej pochvaloval. Takze s jistotou a klidnym svedomim zmenit olej lze tezko a proto bych se drzel toho, na co je motor zvykly.
    Horsi pak je, kdyz clovek nevi, co v tom motoru je (bylo) za olej.
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.03  13:35

« vyndat kat?

Sorry, že tu otravuju s takovýma blbostma, ale nemá někdo zkušenost s vyndáním katu? Ten co tam mám je jistojistě nefunkčí. Zase sem slyšel dva názory - podle někoho to zvýší výkon , podle jiného zůstane max. výkon stejnej a ještě se sníží krouťák v nižší otáčkách......
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.03  13:32

« sportovní filtr pro DOHC

co myslíte má to smysl? a nebo to jen víc vrčí a jinak to jede úplně stejně? Kdosi mi říkal že zrovna do tohohle auta jsou sport. filr vhodný, že to lehce zvýší jak výkon tak krouťák a ještě sníží spotřebu. Osobně tomu moc nevěřím. Uvažoval bych navíc stejně asi jen o filtru do té krabice co tam je a ne o nějakém předělávání sání - to by bylo jistě moooc drahé.........
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  13:26

takže podle manuálu pro dohc minerál? Díky, to jsem potřeboval vědět, nic měnit nebudu. (měním ho po 10ti tis i s filtrem)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  13:25

Jednou jsme to tu resili s Daytonou, ze i kdyz se clanky p. Cecha na [odkaz] zdaji na velmi vysoke urovni, tak se v nich najdou takove zvlastnosti, ktere si clovek na prvni pohled neuvedomi. (viz prispevek 5181)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  13:15

« Re: Mizeni oleje

To juchuchu a futura: Dik, to jsem presne potreboval vedet.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  13:15

originál manuál doporučuje minerál, tedy 15/40, měnit po 10-ti tis. km, opravdu kvalitní po 15-ti tis.(castrol gtx 3 protec), s polosyntetikou u DOHC nevím, ale cosworth ji vydrží
    btw : jedna specialita, v orig. manuálu je doporučovaná spotřeba oleje pro cosworth 1 l/1000 km a podobně to má švára u civica cca 0,7 l/1000 km při olejové náplni cca 3,5 l, furt to musí hlídat a dolévat, fakt je, že motor je vysokoobrátkový, jednou jsem s tím jel a do 3000 ot. to nejelo a nejelo
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  13:11

« Re: oleje

Nevim jestli Daytona ale ja olej v prevodovce menil a kdyz jsem ho tam nalil nesla dat dvojka za studena vubec. Nelil jsem tam pak olej do auotmat. prevodovek (ten cervenej) a bylo to OK.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…