Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Archív Motorcafe
To je kvuli tomu abych zarucil vzdy funkcni alespon 1 kontakt v tomto pripade e-mail. Pri kazde zmene te to "odautorizuje jako v poslanecke snemovne" a musis se znovu autorizovat - me to nebavilo to delat rucne a taky porad u pocitace nesedim, tak proc nevyuzit schopnosti stroje neee? -
« Re: sportovní filtr pro DOHC
lze koupit sportovni filtr takovej, kterej je stejny na miru, nez obycejny, ma ovsem jinou transmisni plochu, jinej matros...takovej mam ja, mozna to neco prida tomu motoru. Saci potrubi je ovsem specialne tvarovan, ma urcitou delku, a urcity tvar, a je rozhodujici pri zavislosti krouticiho momentu na otackach. Kdyz je budete zkracovat, a postupne vyhodite prvni a pak druhou krabici, posouvate tim kroutak do vyssich otacek. (pripad michalidese). Nejlepsi je asi reseni, kdyz se tam necha prvni krabice od motoru, a na misto druhe se da specialni sportovni filtr tak, aby nejak nasaval cim chladnejsi vzduch. Dobre reseni je vyvest filtr treba do blatniku. -
« Archív Motorcafe
Nepokoušel se někdo z vás udělat si archiv této diskuze. Já si akorát pravidelně ukládám příspěvky do wordu a už toho mám skoro 20 MB. Michalidesi, ty jsi takový borec. Šlo by stáhnout celé motorcafe nějakým offline explorerem? Před časem se o něčem podobném vedla diskuze na zive.cz (stažení poradny) a prý to u nich nejde kvůli formátu diskuze. Nevím jak je to na auto.cz -
« Re: Rozpoutáme diskuzi okolo motorových olejů?
Ja si myslim, ze nejlepsi bude presne zjistit co tata do motoru daval a toho se drzet. Zejmena jestli je to skutecne VAT, to jsou udajne kvalitni oleje, pravda na kazde benzince ho clovek nekoupi. Bylo zde diskutovano, ze DOHC ma citlive (tenke) kanalky k hydrostelum a tak riskovat nejake zmeny v usadach prechodem na polosyntetiku u motoru ktery ma 200 000km, to nema cenu. Zalezi take, jak jezdis, protoze kazdy ma nejakou zkusenost s nejakym olejem, ale ne kazdy pouziva auto stejnym zpusobem jako ten ktery si dany olej pochvaloval. Takze s jistotou a klidnym svedomim zmenit olej lze tezko a proto bych se drzel toho, na co je motor zvykly.
Horsi pak je, kdyz clovek nevi, co v tom motoru je (bylo) za olej. -
« vyndat kat?
Sorry, že tu otravuju s takovýma blbostma, ale nemá někdo zkušenost s vyndáním katu? Ten co tam mám je jistojistě nefunkčí. Zase sem slyšel dva názory - podle někoho to zvýší výkon , podle jiného zůstane max. výkon stejnej a ještě se sníží krouťák v nižší otáčkách...... -
« sportovní filtr pro DOHC
co myslíte má to smysl? a nebo to jen víc vrčí a jinak to jede úplně stejně? Kdosi mi říkal že zrovna do tohohle auta jsou sport. filr vhodný, že to lehce zvýší jak výkon tak krouťák a ještě sníží spotřebu. Osobně tomu moc nevěřím. Uvažoval bych navíc stejně asi jen o filtru do té krabice co tam je a ne o nějakém předělávání sání - to by bylo jistě moooc drahé......... -
« Re: Rozpoutáme diskuzi okolo motorových olejů?
originál manuál doporučuje minerál, tedy 15/40, měnit po 10-ti tis. km, opravdu kvalitní po 15-ti tis.(castrol gtx 3 protec), s polosyntetikou u DOHC nevím, ale cosworth ji vydrží
btw : jedna specialita, v orig. manuálu je doporučovaná spotřeba oleje pro cosworth 1 l/1000 km a podobně to má švára u civica cca 0,7 l/1000 km při olejové náplni cca 3,5 l, furt to musí hlídat a dolévat, fakt je, že motor je vysokoobrátkový, jednou jsem s tím jel a do 3000 ot. to nejelo a nejelo
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!