Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« odhlučnění-prosba
Jak jsem už dříve psal,stále sháním "koberec"na motorovou přepážku za motor.Měl by být přes celou přepážku,to znamená i pod posilovačem brzd.Má to jen cosworth a 2,3D.Protože jsem zatím neviděl na vrakovišti 2,3D proto vás prosím jestli o něčem víte,dejte mi prosím vědět.Nový to sehnat nejde!10let starý auto!Díky 606840783,fidoford@centrum.cz -
« Re: zinek
u mé sirky 12/92 si taky nemůžu na rez stěžovat, protože tam žádná není a to jsem ani nikdy žádnou neopravoval. Vypadá to, tak jako bych ji schovával celý rok v garáži, ale skutečně má najeto ... 325.000, slovy třistadvacetpět tisíc km - nekecám mám k tomu servisní knížku. Když jsem měl dřív favor., tak byly plechy po pěti letech shnilý, dal jsem nový a po pěti zas. Řekl bych, že je to hodně tou barvou, mám šedou metlu a připadá mi jako by tam bylo několik vrstev barvy? -
« Re: zinek
Na Sierrach neni problem ani tak to, ze nejsou pozinkovany, jako spis nekvalitni lak, zejmena na autech z let 87 - 89 (sam mam 89, vim, o cem mluvim :). Ostatne i auta s pozinkem hnijou, pokud nemaji dobry lak (Felicie, Fabie, atd.). Docela se bavim, kdyz u nas v ulici zacinaj hnit spojnice prahu osmi Fabiim z deseti, a to jsou auta stary od pul roku do roku :-) Holt jediny nehniloby z beznych aut jsou Audiny a nic jinyho. -
« zinek
Nevíte někdo (určitě jo)od kterého roku byly kastle na sirkách zinkované (jestli ovšem vůbec kdy byly). Ta moje 2.3D combi slouží bezvadně, alezačíná kvést(má taky svoje roky-88)tak uvažuju o tom, že si nechám přitáhnout nějakou voňavku a narazim ji na svoje papíry. Šlo by to i kdyby to byla 1.8TD? Taky sem četl, že tenhle motor nebyl moc povedený-co vaše zkušenosti? Doporučíte mi k takové akci nějakou vyzkoušenou firmu - nejraději Praha a okolí?
Když už jsem napsal že slouží bezvadně, tak přece něco-v poslední době se stává, že volnoběžné otáčky se najednou zvýší tak o 300-400, tam nekolik vteřin drží a pak se zase zklidní - co to může být?
Omlouvám se za příval otázek, ale dlouho sem tady nebyl(tedy myslím v diskuzi). Snad se v tom zmatku zorientujete. Díky. -
kostey 02.10.03 19:44
« Re: to kostey
sehnal jsem si dobrou praci, penízky budou...!!! :))), tlumiče potřebuju jako sůl, už sem se tu po nich ptal, tak bych ti byl za ně vděčnej + ty ložiska by se taky šikly, a ty pedály by se hodily. Jestli se tohle všechno bude ještě měnit, bylo by to auto o tom výkendu? -
« Re: vyndat kat?
BOLID: Chtěl jsem to také udělat, ale prý potom motor nejde, jak by měl. Lambda prý potřebuje pro správnou činnost mít za sebou katalyzátor, který klade výf. plynům určitý odpor. Pokud plyny okolo lambdy jenom "profrčí", tak není její činnost správná, počítač má chybné údaje, a od toho se odvíjí další. -
« Re: Rozpoutáme diskuzi okolo motorových olejů?
Odpovím už poněkolikáté na tuto otázku. V manuálu je požadavek na výkonnostní třídu oleje (SH a lepší), viskozita je dána prostředím používání (tropy vs. Sibiř) Požadovanou výkon. třídu současné lepší oleje bohatě překračují, takže není co řešit. Striktní je příkaz pro použití oleje v Cosworth, a to 5W50, plná syntetika. Přecházet z minerálu na polo, či plnou syntetiku je ve 200.000 km totální nesmysl (pardon!) Tomu motoru rozhodně nepřilepšíš!!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!