Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  13:24

« Re: Prevodovka

Kdy a kde??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.03  13:00

« Prevodovka

Co ta prevodovka? Nepodivame se na ni sami? Willy se vrati za 2 mesice. To uz muzou bejt mrazy.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  12:36

« Re: vyndat kat?

Aha...no chtelo by to porovnat se seriovyma, takhle se mi zdaly proste ze jsou to vacky:)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.03  12:32

Daytona: Treba jinak casovane, aby se to neproplachovalo bez katu? Ostrejsi? Kdyz to tady na favorit ci feldu nabizej na kazdym rohu, proc by to nedal nemec do nemecky Sierry?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  12:22

« Re: Spotřeba

Jo, přesně tak, DOHC automat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  12:16

Jo, vyfukove svody jsou seriove. Vacky nevim, asi taky seriove. V cem by se lisily nejake ty extra vacky?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.03  11:40

« Re: Spotřeba

Ja jsem pri ceste do Spanelska 7.3-8.1, podle toho jestli jsem zrovna nejel pres Pyreneje ci Alpy. Okamzita v tech Pyrenejich do kopce asi kolem tech 20 (moc jsem se s tim ne..al, abych ujel co nejvic za co nejkratsi dobu), pak uz jsem na to radsi ani nekoukal. Jinak jsem jel po okreskach tech 100-110km/h. Nakonec z Plzne nazpet do Prahy (to uz se druhe auto-Favo odpojilo) jsem to trochu osolil (160-180km/h) - spotreba se houpala kolem 9-10 litru/ 100km. Po Praze ted jezdim taky za tech 9. Nelepsi je jet okresky 90-110, tam je spotreba nejmensi. Mesto se da jet taky za min, ale chce to hodne sebekazne a to me ne vzdy bavi. Myslim, ze mas taky DOHC, ale s automatem?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.03  11:20

Daytona: Vubec bych se nedivil, kdyby tam ten veproun dal i jiny vacky. Nemci jsou dost dusledni. Preci jenom motor cistej, ze by se z nej dalo jist, nezavisly topeni. Asi si s tim autem poradne pohral. Mas tam seriovy svody?
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  10:24

« Spotřeba

Tak jsem teď po nějakém tom týdnu každodenního ježdění na benzín (LPG som mal hociaké rozes...é) došel asi k těmto číslům: celkově průměr někde kolem 9,5 l/100 km - necelá polovina najeta po okreskách, zbytek po městě (vesměs krátké jízdy do 20 km) a dálnici (130 - 170 km/h). Město při této charakteristice samostatně kolem 11 l/100 km, jízda po venku (mimo dálnici) asi 8 l/100 km, možná o nějakou tu decku víc :-) Což se zas až tak strašně neliší od údajů z techničáku, ale k těm tady zmiňovaným 7 litrům na stovku to má hodně daleko :-( Asi mám těžkou nohu...
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  10:09

« to Rob 2 - automat

Jsem rád, že Ti ta moje zkušenost s netěsností převodovky pomohla. Já jsem od výměny toho ventilu a gufera na měniči najel nějakých 5 000 a jsem absolutně bez problémů - oleje neubyla ani kapička, převodovka je kompletně suchá,. A řadí mi to nádherně :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  10:05

« Re: Rozpoutáme diskuzi okolo motorových olejů?

to oleowr: Já jsem to už s tím olejem na turbu vychytal. Schválně šáhni nad startér je tam přepad oleje z turba zpět do vany( jemně ohlá asi 140° silikonová hadička. Já jí měl u svorky rozedřenou a olej kapal na kabely od startéru. Vyměnil jsem jí za jinou.U forda stojí kolem 600 kč . Dal jsem tam provizorně náhradní. A hle vše čisté. A po týdnu není ani turbo od oleje. Dokonce ani silikonová hadice z turba do sání motoru.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  09:55

« Změna v TP

A ještě jedna otázka do diskuze: jak to asi chodí, když potřebuji nechat udělat změnu, spíš opravu v TP. Mám tam napsány dumy 165/70 R14, což všichni víme je blbost. Obutý mám samozřejmě 185/65 R14 ale jdu na STK, tak to asi musím nechat opravit v TV, aby mě s tím nevyhodily. taky si nejsem jistý, zda při STK na to vůbec koukají.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  09:53

« Re: To Rob2

no, takove sportovni tlumice jsou taky lahudkou na D1...
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  09:52

« Jak to je s přišroubováním SPZ

Včera mě kontrolovali "Kryštofové". Všechno dobrý, ale říkala, že mám mít přišroubovanou SPZ dvěma šrouby + zatřenoo stejnou barvou atd. Když jsem jí slušně namítl, že se to snad vztahuje až na vozy od nějakého datumu, odpověděla, že ne, že se na to ptala nahoře a prý všechny vozy to již musí mít.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  09:49

Tak jsem si dnes udělal jasno v ceně Castrol GTX3 Protect. Za 5 l (včetně ol.filtru za 95 Kč) jsem dal 1 019 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  09:47

No ja tam kat nemam ale stejne mi to tahne slusne zespoda...ja mam ale nejspis nejak predelanou RJ motoru plus sportovni koncovy tlumic. Tak nevim...
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 03.10.03  08:56

přesně tak. Pokud není ve výfuku protitlak, na který bylo naleděno časování ventilů, tak dochází k proplachování, směs při sání proletí válcem skrz až do výfuku. Při vysokých otáčkách to nestihne, tam se sníží pumpovní ztráty, ale v nízkých je to jednoznačně ztráta výkonu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.03  08:51

« Re: ABS

Fido: O tomto vikendu velice dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 03.10.03  08:43

To Jirkaking: Do 1,8TD liju polosyntetiku Havoline 10W40, měním 7,5-8,5tkm. Mezi výměnama ubude 0,5-1l oleje, takže není třeba nic dolívat. Úbytek je způsoben z největší pravděpodobností turbem, které viditelně neteče, ale po čase je od oleje jemně zasviněná přední nápravnici vpravo a kabely od startéru, občas to utřu hadrem. Turbo má za sebou přes 300tkm, takže má nárok.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.03  08:33

Nekde jsem slysel, ze motor DOHC je navrzenej na urcitej protitlak ve vyfukovem potrubi. Kdyz tam neni, tak to dole hur tahne. Ja jsem mel puvodne na aute prvni kat vymlacenej (druhej tam byl) a nedavno jsem to cely vymenil. Ze to driv tahlo lip ve vyssich otackach je jen subjektivni pocit, ale to ze to ted tahne lip pri nizsich ot. po nandani katu je naprasto realne. Tyto otacky alespon ja vice vyuzivam, nez to tocit mezi 4-5 tis. Proto jsem ho tam nechal. Jestli si myslis, ze je zaneseny, tak ho vyndej a zkoukni. Ty dirky nejsou az tak maly aby se zanesly.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…