Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

04.10.03  18:03

« Re: Jak to je s přišroubováním SPZ

Já si je tam pro jistotu dal, nikdy nevíte na jakýho v... narazíte. Jeden u ná stál 7,50 Kč. Pakatel.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.03  18:01

« Re: Rozpoutáme diskuzi okolo motorových olejů?

Já do svý 1,8TD dávám už od začátku Valvoline, spíš můj mechanik, co mi dělal GO - ty jedou Valvoline polosyntetiku. Sintetika pro tyhle první TD nemá cenu, jen se uvolní karbon a pak to jde z kopce, vůle atd. Co se týká ABS, tak je to z žigula na Forda kvalitativní skok. Někdo tady psal, že utrhl ABS v kolejích- to není jen tak!!!!
    ABS v létě nemůžeš po rovině utrhnout! Jedině, jak jsem to měl já, že jsou špatný tlumiče, to mi ABS fungovlo i při brždění před červenou na semaforech, když tam byla příčná škvíra v silnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.03  14:14

SPZ nemusi, registracni znacka musi (takova ta nova co zacina cislem a je podle kraje). Akorat nevim, jestli je stara spz s tou stribrnou samolepkou uz povazovana za registracni znacku. Existuji namackavaci ramecky co maji vyjimku z toho sroubovani, ale nejsou to vsechny a je to na nich vylisovany.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  21:09

« Re: Spotřeba

Já ti to klidně věřím, protože mi na ulici ještě stojí moje starý 2.0 OHC karbec a ta při hodně citlivé jízdě jezdí po Praze tak za 10,5 litru. Jak jsem však vyjel ven dálnice i okresky, tak to najednou žralo dost pod 8 litrů. A to auto je sice spolehlivé, ale rozhodně ne s motorem v dobrém stavu (tzn. jezdí to furt, ale určitě to žere podstatně víc, než by mělo - a olej to baští taky dost:)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  19:59

Kdo mi poradí, plíz: Včera mě kontrolovali "Kryštofové". Všechno dobrý, ale říkala, že mám mít přišroubovanou SPZ dvěma šrouby + zatřenoo stejnou barvou atd. Když jsem jí slušně namítl, že se to snad vztahuje až na vozy od nějakého datumu, odpověděla, že ne, že se na to ptala nahoře a prý všechny vozy to již musí mít.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  19:57

« Re: Změna v TP

Jedna otázka do diskuze: jak to asi chodí, když potřebuji nechat udělat změnu, spíš opravu v TP. Mám tam napsány dumy 165/70 R14, což všichni víme je blbost. Obutý mám samozřejmě 185/65 R14 ale jdu na STK, tak to asi musím nechat opravit v TV, aby mě s tím nevyhodily. taky si nejsem jistý, zda při STK na to vůbec koukají..
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  19:52

« Re: ABS a spotřeba

Plně souhlasím s Robem2, není nad ABS a nikdo mi to nevymluví. I když mercenary mluví o opačném přechodu: bez ABS na s ABS. To je ta lepší cesta, já bych se už bál jet bez ABS, přece jen si na to člověk zvykne. Neznalého to poprvé překvapí jako tebe, ale pak si zvykneš, chce to ABSku důvěřovat. Je dobrý si to někde odzkoušet. Já to první zimu zkoušel v mírnější rychlosti na ujetém sněhu, vedle silnice pole, říkal jsem si (předtím jsem měl škodovku) skončím v poli...a pak jsem se nestačil divit, co to dokáže.
    Pamatuj, i když začne ABS účinkovat, neznamená to ubrat na brždění!
    Pánové, jelikož jsem se nedočkal odpovědi na dvě věci, které mě momentálně tlačí dovolím si je tady znovu "zaktualizovat".
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  19:11

« Re: ABS a spotřeba

mercenary: A to počkej na ten "šrumec" pod pedálem v zimě :-) Varování: Prý bývá dost havárií při přechodu na auto bez ABS. Ze zvyku se šlápne na brzdový pedál s menším citem, a je někdy tímto okamžikem "hotovo". ABS mi zachránilo auto - při jízdě z prudkého(!) kopce, který byl v těch místech namrzlý (nikde jinde!!), se mi Sierra (neřídil jsem já) pouze svezla pěkně v ose do příkopu. Vzadu jedoucí Opel Astra, zjevně bez ABS, se roztočil jako káča, a nedopadl vůbec dobře. Vzápětí se "udělala" ještě další dvě auta. Když jsem přijel na místo, tak jsem byl šťastný z výsledku - ani škrábnutí, jenom trošku podlaha bez promáčknutí. Vivat ABS!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  18:43

« Re: Jaké provozní kapaliny jsou vhodné?

Už to psát znovu nebudu - přečti si cca 3 dny zpětně příspěvky.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  18:41

Cena Castrol GTX 3 Protection (někdy před prázdninami) byla 208 Kč za litr. Jsem se šel podívat na obal až do garáže - uf!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  18:39

« Re: Spotřeba

Si teď připadám, jako baron Prášil! Já ale fakt jezdím (nijak pomalu) se spotřebou spolehlivě do 7-mi litrů (na 100 km!) Je pravda, že nejezdím trasy pod 10 km, většina je nad 50 km, město minimálně. Když jsem ale spočítal (dvakrát - sám jsem nevěřil), za kolik jsem jel cca 400 km tahem, tak to zde raději ani neuvedu, protože by jste mě asi "sežrali". A nebo jo: Něco mezi 6 - 6,25 l/100km. Začínám věřit tabulkové hodnotě 6,1l/100km při 90km/h. A to má motor 175.000 km. Nechápu .... S dvoulitrovým BMW jsem měl velký problém se vejít do 10-ti litrů na stovku.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  18:39

« Jaké provozní kapaliny jsou vhodné?

Právě jsem si koupil Sierru 2.0i DOHC 88kW, r.v.92. Můj dotaz je poněkud triviální leč podstatný. Rád bych se vás zeptal, který motorový olej je pro zmiňovaný motor vhodný resp. typové označení popř. i výrobce. Postačí minerál či polosyntetika?
    Dále bych mě zajímá, zda-li stačí obyčejná nemrznoucí kapalina do chladiče (pro starší vozy jako škodovky apod.) či "jiná" pro motory z hliníkových částí.
    Děkuji za odpověď
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  18:28

Castrol dělá GTX 3 Protection. Prodejci Ti budou tvrdit, že je to GTX 3 Protec s novým názvem, nebo jinou blbost (pokud budou vůbec vědět o existenci), ale není to pravda. Protec je podle ACEA A2/B2, Protection je A3/B3. Subjektivně(!!!) se mi zdá, že Protection vydrží déle čistý - má lepší tepelnou odolnost. Cena je přibližně stejná. Je třeba ignorovat tvrzení, že Protection je dodáván jenom do servisů, a jenom v sudech. Je balen v litru, i ve čtyřech litrech. Osobně kupuji.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  15:11

« to michalides

Michalidesi, prosim Te, napis mi na muj mail moje prihlasovaci jmeno a heslo, ja jsem je zapomel. Jeste ze jsem si tenkrat nastavil preposilani na druhou adresu, tak aspon vim ze mi pisete:) Dik moc!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.03  14:32

« Re: Prevodovka

Sakra. Jedno je pro Daytonu, druhy pro JirkuKinga.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.03  14:31

Nejdriv bych to prohodil, vyzkousel tu mou. Pak bych to u me rozdelal a podival se, jestli tam bude neco videt? Asi bude v haji ten synchron, nebo ze by bylo neco s tou kulisou na rad. paku? Muzeme to probrat nekdy po mejlu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.03  14:26

Jasne, klidne se tam muzem sejit. Na ten mejl jsem Ti odpovidal. Az budes vedet den, tak mi dej vedet.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  14:19

« ABS a spotřeba

Tak si dneska jedu z kopečka po kolejích a jak si tak trochu přibrzdím najednou duc-duc-duc rázy do pedálu a jde to od kola ..... než jsem si uvědomil, že to bylo ABS (sorry, ale zažil jsem to poprvé, staré OHCčko to nemělo :-) tak jsem se málem ukák. Chvilku jsem jel tak 10km/h a přemýšlel jsem, co jsem mohl kde urvat :))) a ostatní na mne troubili jak na troubu. --------------------------------- Dneska jsem poprvé měřitelně tankoval (prvně vyjetá plná nádrž) a mám po Praze spotřebu 8,9l (2.0i DOHC), krom Prahy v tom bylo 50km rychlostí cca 150 a 100 km rychlostí cca 90.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  13:38

Fuuuj taková chyba RUZYNĚ :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  13:31

to prochy: Došel ti email ? Je možno se sejít na okraji Prahy resp. Ruzině :o)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…