Ford Sierra
« Re: Prevodovka
Milda sr.: 1 i zpátečka mají synchrony podle dokumentace. Pokud je zpátčka doprava, nahoru a dozadu, pak je to podle dokumentace se synchrony.
Meziplyn nepomáhá v případě, který popisuje prochy. Zřejmě to bude trochu jiný případ. Měl jsem to přesně jak píše prochy, jak vůz stojí, bývají problémy. Pak stačí dát třeba 2, popojet o jediný cm a pak už zase vše jde naprosto hladce. Případně vypnout motor a zařadit, jak jsem již psali. Stejně tak daytona to popisuje přesně. -
« Re: Prevodovka
to milda: potvrzuju to, co rika prochy. Staci, kdyz se auto jeste trochu hybe, treba kdyz dobrzduju na krizivatce, jednicka tam padne krasne, jakmile ale totalne zastavi, ani nahodou, to s tim pak vrklam, spojkuju, meziplyn (vubec nema vliv, nepomuze) az jednou to vemu trochu silneji a padne to tam, ovsem doprovazi to silny kovovy zvuk a je opravdu citit, jak to tam zapadne. Pripada mi to, ze to tam proste narvu... -
"-- skrytý --" 06.10.03 14:43
« Re: Prevodovka
Milda.sr: Ne, ne. Pri i mirnem pohybu vozidla jde radit celkem dobre. Jednicku tam nedam, kdyz se to uplne zastavi. Viz muj prispevek nize. Jinak i kdyby jsem si tu starou chtel vzit, tak by me vrzli neco, co se jim tam vali na dvore a prd bych poznal. Jo, cesi jsou sikovny, pokud se jedna o to, jak nekoho vokrast. -
« Re: Prevodovka
To prochy. A to ti v tom servisu nedali tu tvou starou spojku? Bez tý bych neodjel, už z důvodu, abych věděl, že tam je něco jinýho. Co se spojky týče, mám také komplet novou - celej kit. Za studena je to O.K., ale po zahřátí to jde taky ztuha. Podle mě je to způsobeno tím, že 1. + R. nemají synchrony!!! Tudíž 1. se řadí jako u V3S s mírným meziplynem a je to O.K. Je to normální. Jo a je to Valeo a stála 5700 Kč, chtěl jsem Sachs, ale ten stojí okolo 9000Kč. -
« Re: Prevodovka
Prochy: no jo, 130 tis. Mám servisní knížku a když porovnám servisní opravy, jejich datum a stav km, tak to těch 130 potvrzuje.
Servisu, kde nemám auto 100% času na očích, nevěřím. Zajímavý je (vedu si dlouho a poctivě spotřebu), jak mi vždy "stoupne" spotřeba po návštěvě servisu. -
"-- skrytý --" 06.10.03 14:01
« Re: Prevodovka
Rbr: Jenom 130 tis. s originalem? To se mi zda nejak malo. Nemelo to 230 tis? Ale s mejma 20 tis... Jen jestli mi tu starou spojku nejak nepostelovali a nenauctovali si novou. Proc ja mam ve vetsine servisu takovej divnej pocit, ze me chtej natahnout? Stejne je nejlepsi, kdyz uz si neco zkurvit, tak sam :-). -
« Re: autobaterie
Já koupil před rokem rovnou Motorcraft, 60 Ah, protože cena byla nejlepší ze všech ostatních značek (!) v této kapacitě. Se zárukou tři roky. A je to nějaká nová technologie: stříbro kalciová. Cenu si už ale nevzpomenu, ale dá se tam zavolat. Kupoval jsem to u Fordu v Kladně. -
« Re: Prevodovka
Daytona: mě ta výměna spojky pomohla. Týdny předtím jsem taky hledal a váhal, zda to bude spojka nebo předovka.... zaručené to asi není ale drtivá většina lidí (i zde) tvrdila vyměnit spojku.Vyšlo mi to komplet asi na 4.700 Kč. Značku si teď honem nezvpomenu, doma bych to našel. -
"-- skrytý --" 06.10.03 12:00
« Re: Prevodovka
Ja nevim, jestli by to nutne melo byt na vymenu spojky. Ja ji mam relativne novou a nijak brutalne s ni nenakladam. Mohlo by to byt treba neco v tom mechanismu, nebo to lozisko? Nebo ji spatne namontovali? Ja jsem menil prevodovku a rovnou jsem daval i novou spojku. Po prvnim pokusu o montaz, to tam neslo narvat vubec. Pak s tim neco udelali a bylo to o mnoho lepsi. Ale 100% to stejne nebylo. Pak se to casem jeste zhorsilo do nynejsiho stavu. V tom je to uz delsi dobu. V kolonach v lete je to o poznani horsi, nez za chladnejsich dnu. To se to cele staci dobre ochlazovat a ja s tim skoro nezapasim. Nerikejte mi chlapi, ze spojka pri normalnim zachazeni vydrzi sotva 20 tisic km. -
« autobaterie
Je tady cas koupit si baterii. (Fidovi timto dekuju za to, ze mi na hodne dlouhou dobu pujcil svoji vlastni, DIK!!) Premyslim o Bannerce, ale nevim kde v Praze prodavaj tuto znacku. Chtel bych s co nejvetsi kapacitou a rozmerem, ktera se do sierry vejde a pokud mozno, bezudrzbovou (kvuli nezavislymu topeni Webasto). Nevite jaky je nejvetsi rozmer na centimetry ktera se vejde do sierry, a kde v Praze sehnat ty Bannery?? DIK MOC!