Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Brzdy
takze moje teorie se potvrdili. Mel jsem sjete predni brzdove desticky, oblozeni v zadu OK. Teorie toho ze kdyz jsou sjete desticky, poklesne hladina a zacne svitit cervena kontrolka byla naprosto spravna. To jenom pro Vasi informaci. Mohlo tam byt jeste tak 4mm. Mam to vymenene a kontrolka nesviti. -
jinak jsem si taky precetl prispevky o Fabii:) to J77: nezbyva nez souhlasit. Doma jsem se koukal na sluzebni fabku kmotra...je to 2 roky stare auto, najeto 25 tisic. Kmotr ma "drevenou nohu" a v ni zadni cit pro auta, takze to auto po dvou letech je skoro na odpis. Jestli nekomu v DOHC klepou hydrostely a postavi to vedle te fabky 1.4 MPI, tak urcite nebude slyset nic. Ten motor ve fabce poskakuje, klepe, hazi, kdyz se zahreje, tak to trochu mizi, ale porad zadna slava. Neco klepe od spojky (najeto 25 tisic!!!), a to hlavne kdyz se zaradi jednicka a pousti se spojka, tedy pri zaberu. Nefunguje ostrikovac na celni sklo (po dvou letech!!!), paradoxne na zadni ok:). Na jedne ze zadnich dveri nefunguje centrala, nefunguje vyskova stavitelnost svetlometu na jedne strane, nejake ty plasty se uz ulamaly v kufru, piska vetrak vytapeni ale hlavne: REZNE TO!!! a presne jak psal J77, spoje na prahu. O malickostech jako potrhane kuzi kolem radici paky uz ani nechci mluvit... -
Důrazně upozorňuji na skutečnost, že pokud je u destiček již tenká (cca 2 mm) funkční vrstva, může dojít k jejímu odloupnutí od kovového nosiče. Byl jsem na to upozorněn Jardou (N. Veselí) a osobně jsem to i viděl. Pod 3 mm činné vrstvy nejít! Prošlápnout se (dle Murphyho zákonů) podaří zaručeně v ten "pravý" okamžik! Jo, a abych nezapomněl: Fabia byla nazvána "běžným pracím práškem". Výstižné! :-)))) Posledním opravdu dobrým autem byla (dle mě) Š 1000 MB. Potom už jenom samé pokusy o auto. Ve Favoritu jsem si asi 4x odřel při nastupování holeň. Ergonometricky dokonalé auto! -
Pocity pri brzdeni budou uplne jiny,smerem k lepsimu,pokud mas 240mm na predku,je to fakt bida,to nestaci poradne ani fieste. A je fakt,ze se zadkem tolik spechat nemusis,pokud mas dobrej predek,tak pri normalnim pouzivani vzadu rozdil mezi bubnama a kotoucema prakticky nepoznas. -
« sportovni podvozek
pri vymene pneu za zimni jsme s Fidem vsimli, ze se mi pneumatiky (hlavne zadni) sjizdeji nerovnomerne. geometrie OK. pneu jsou po celem povrchu rovnomerne sjete, az na uplne vnitrni hrane, kde jsou naprosto sjete. je to kvuli extremni snizovani a podvozku (auto mam jen 8 cm od zeme) Ja jsem tohle nevedel, takze priste budu muset kazdych 7-8 tisic km prehazovat pneumatiky...takze sportovni podvozek je sice hezka vec, ale...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!