Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  09:13

« Re: Prevodovka

Daytona: díky moc. Myslíš, že stačí lanko z vrakáče nebo je potřeba nové. Kolik příjde to nové?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  09:02

« Re: Přestavba

to oddie: Mohl byjsi to rozepsat také se budu chystat na přestavbu. A rád bych věděl co nejvíc. Děkuji
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  08:56

Pocket: to, jak si to dělal minulý rok, od cca dubna tohoto roku neplatí, dělá se to úplně jinak, celé to postavili na hlavu. Největší sviňárna je, že nepřepíší číslo kastle v TP, ale do nové kastle vyrazí to původní z papírů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  08:54

Nepotřebuješ STK. U Forda zažádáš o povolení k výměně kastle (za ty dva tis.), a jdeš s tím (a kupní smlouvou) na příslušný úřad (v Praze MHMP, nejprv Kongresová, č.dv. 426), pak na úřední ražbu čísla, pak k technikovi na zápis do TP. Postup v Praze můžu popsat detailně, už jsem to děla několikrát...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  08:52

NO tak ja to schrnu jak jsem to delal minulej rok. Na homologaci Ford musis urcite, jestli si to udelas pred STK nebo p je jedno. Ja si to udelal pred. Zajdes tam s nemeckejma papirama a zazadas o potvrzeni ze kastly je mozno zamenit. Muzes menit cokoliv krom kombiku. KOmbajna za kombajn jinak je to uplne fuk. TAm nechas dvojku Pak pujdes na STK a tam ti zjisti ze nesedi barva karoserie, cislo kar., cislo motoru a mozna i neco vic. Napisi ti to do protokolu a poslou te pryc. Pak pujdes na DI kde si nechas udelat zmenu zapisu v karoserii. POtrebujes celni doklad, nemecky velky TP, vsechny doklady k autu na ktery budes provadet vymenu. Ja to delal na BOhdalci a tam je na to specialne takova budka. Prepsali mi to a ja stim jel zpet na STK atam to stoji uz jenom 50,- pac je to do 30 dnu kontrola. ONi uz budou kontrolovat zavady zjistene naposled > takze podleho noveho TP vse bude OK. Na tu STK musis 2x protoze to ze tam budes poprve tak ti povoli s nim ject na STK. Tzn. ze kdyby jsi tam nebyl a capli te flojdi tak bude pruser. TIm ze jsi tam byl, mas protokol a papir od Fordu ze se na prestavbu chystas mas povoleni aute PREVAZET !!. Tzn. ze snim mas povoleni jet na DI pripadne na STK. Me to cele trvalo asi mesic. Vsechno OK. CAu POcket
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  08:50

« Re: Koukají na STK na rozměr pneu?

Nic si z toho nedělejte, já mám taky v TP psaný 165R14, ale vzadu tam jak je psaná koule mám dovětek, ALU kola s pneu 195/60R14, ale stejně tam mám 185/65R14. Je fakt, že když jsem scháněl plecháče, tak jsem koupil 165R13 (v Kopp-u jsou popisovaný rozměry a typy, měly by na toho mého miláčka jít), ALE NEŠLY kvůli ABS a Všem kotoučům.
    NAVÍC přikládám lahůdku z TP: spotřeba 1,8TD při 90km/h. 8,7l/100km, při 120 je 10,8l a při kombinovaném 12,0l/100km. A vejdu se s průměrem do 6 l /100km v létě v zimě. Takže ten na hranicích, co to přepisoval byl nějakej jetej. Ale nemám mu to zazlý, protože je to vynikající, když jedu na služebku se svým miláčkem, to pak náhrady naskakujou!!!
    Tady je vidět, jakej je v tom binec, abych byl slušnej.
    A všichni, co máte ALU kola, tak si dejte na pokličky thorxy a zalite to silikonem po každé výměně kol. Je to suprový. Už jsem měl 3x seškrábnutej silikon, ale jelikož se odstraní úplně až po zastrčení thorxu, tak ten nenechavec ani nezjistil co tam mám za šrouby. Bohužel to platí jen o ALU s pokličkama, tak jak mám já.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  08:42

Faudy: diky tohle mi pripada logictejsi. S blbejma tlumicema jsem taky jezdil ale ze by to bolelo ??? spis to pekne houpalo chytil jsem malem morskou nemoc
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  08:31

Nejdriv skrtnout motor z dokladu. My to delali jeste nez se to smelo skrtnout a museli jsme mit doklad o shode i pro motor (OHC-OHC). Pak podle technicaku (obou) nechat od FMC vystavit ten canc a jit na ourad. STK po nas u nas nechteli, ale uz je to dva roky...

Pane novej - mit v * tlumice, to musi pekne bolet, ne? :o))))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  08:13

Z toho co mi tady povidate tak mam nejdriv jit na technickou ???? ja mel za to ze nejdriv musim mit povolenou prestavbu, prepsat papiry a pak teprve zacit stavet !!! to mi rika selsky rozum.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  07:46

Na STK zjistí, že máš jiné číslo kastle a jiné číslo motoru. U motoru se dá číslo zrušit a zůstává jen typ. Jak bylo psáno, u 2.0 je jedno jestli OHC nebo DOHC. Na dopravce požádáš o výměnu čísla kastle a to ti vymění na základě zprávy STK a dokladu od Forda, že se jedná o náhradní díl. Ke to sedan za sedan, kombík za kombíka a pětidvéř za pětidvéř. Rok výroby nerozhoduje, záměna typů není možná. Chcou za to fakt 2000,- potvory.
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.03  07:28

« Tak jsem koupil Sierru

Zdravím pánové, tak jsem přesedlal z BMW 520 r.v.80 (125 PS) na Sierru 2.0i DOHC r.v.89 (125 koní) GHIA, v plné palbě (ABS, klima, centrál, okna v elektrice) a zatím jsem spokojenej.
    Je něco na co si mám dávat u tohoto vozu bacha?? Vím o tlumičích, že mám v *, ale jinak je to auto v poho.. díky :))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  01:41

Jo, nic jsem Ti nedoporucil. Zkusil bych to nejdriv tak na dvou-trech mistech bez toho vyjadreni jenom s dokladama, apeloval bych tim zakonem, a jestli hodne kvuli tomu vyjadreni prudej, tak bych si to nechal vystavit. Cert to vem, zas o tolik chudsi nebudu, oni at se po$erou a ja budu mit peknej autak.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  01:36

Tohle je tezka otazka, zalezi na tom, kdo Ti bude delat STK. Podle zakona je mozne udelat prestavbu tehdy, kdyz se shoduje prvnich 10 cisel z VINu. To je jiste. Na cisle motoru vubec nezalezi, zde je rozhodujici pouze objem (t.j. muzes na papirech OHC jezdit s DOHC a obracene). Mimo to jeste existuje vyjadreni od Fordu na jedne A4, na kterem je napsano, ze kvuli tomu, ze se Ti ty cisla shodujou, je povolena prestavba. Stoji to 2000 korun (!!!). Svine. Proto to rikam, jelikoz tenhle doklad nemusi byt vubec nutny, znam cloveka, ktery nemel ani doklady o procleni, ani tohle vyjadreni, ani puvodni technicak, a stejne ted jezdi oficial, a znam i takovyho, od koho na STK chteli naprosto vsechno, to potvrzeni, original TP, odhlaseni z evidence, kupni smlouvu, proste vsechno, pricemz zakon zni jednoznacne: jestli shoduje prvnich 10 z VIN, je prestavba povolena....ach ta byrokracie...
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.03  23:16

« Přestavba

protože potřebuji jakési potvrzení o shodě od fordu chtěl jsem se zeptat zda-li s tím nemáte někdo nějaké zkušenosti - jedná se o přestavbu 1990 4x4 DOHC sedan --> 1992 to samé ale GHIA
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  22:12

Asi záleží jak kde,známýho vyhodili s fáčkem-měl
    tam 175 místo 165 a jinak bylo auto ok.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  22:02

Taky v budoucnu budu muset jit na STK. Nevite kde v Praze nebo v okoli Prahy jsou nejrozumejsi?? O to se nebojim, ze by moje auto neproslo, ale videl jsem jednou nekde co delaji s autem a to se mi nechce. DIK!
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  18:00

« Re: PNEU na zimu

Ja mam taky problem se zimnimi pneu. Zpusobil jsem si to ale ja sam (jsem holt blbec). Od pana Radka jsem koupil 4 kusy peknych zimaku (Toyo Snowproxies 195/65 R14) spolu se 14'' plechacema. Jsou vyvazene a i oznacene kam ktere kolo patri. Vzorek 6 mm, jsou opravdu pekne. Jenze jak ja to svoje auto mam snizene (od zeme ho mam na 8 cm), nevejdou se mi do blatniku!!! S tim jsem pri koupi nepocital, tam na aute vypadali dobre, tak jsem je hned bral...Timto Vam nabizim tyhle pneumatiky spolu s plechacema, nebo uvitam nekoho, kdo mi nabidne nejake na vzajemnou vymenu (s mensim rozmerem, treba 13-ky, nebo mensi 14-ky). Jestli tak i doplatim. Dik!!! daytona@fordsierra.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  17:50

Nekdo se tady ptal na zvuky pri neseslapnute spojce, ktere pak seslapnutim mizi. Ja jsem to mel na OHC, bylo to spatne lanko spojky, po vymene vse ok.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  17:46

Shrnuti: driv to tady psal i willy, takze jenom na rychlo: do sierry (obycejne, se zadnim nahonem) se davali 2 typy manualnich prevodovek: 1. typ A/C/N, mely ji vsechny sierry do roku 1989, je to ta se zpateckou "vedle jednicky" a bez synchronizace. 2. typ MT75, v roce 1989 byla nova prevodovka, prisla s motorem DOHC, se zpateckou "pod petkou" a synchronizaci. Meli ji pouze motory DOHC a 2.9 Cosworth v scorpiu. Ostatne motory (1.6, 1.8, 2.0 OHC, 2.3D, 1,8 TD, 2.3, 2.8, 2.9) meli i po roce 1990 prevodovku A/C/N. Nebavime se ale o sierrach 4x4, ty mely do roku 1990 prevodovky specialni odvozeny od A/C/N a od roku 1990 od MT75.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  17:35

« Re: Ku*va podruhé

Michalidesovi blahopreju, at Ti to jezdi pekne!!! Pocket---soucit, ja jsem na svoje auto taky hodne citlivej, nosim tam peknej zeleznej tyc v kufru, to kdyz mne nekdo naboura, tak se s ni seznami bliz. A sidliste jsou fakt na *, skoda ze jsi ho nepristihnul. Svine!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…