Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  12:25

« Re: Servis v Brně

Předchozí příspěvek byl samozřejmě pro mildu.sr.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  12:25

Díky za radu, už ho mám v evidenci :-) Myslím, že jsi mi ho tady kdysi doporučil dokonce Ty, když jsem sháněl novou automatickou převodovku :-) Zatím jsem od něj bral jen díly a konzultoval problémy, ale nemůžu říct jediné křivé slovo.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  11:38

To kratas. Sice nejsem z Brna, ale ze ZR, taky jsem sháněl i v Brně, ale náhodou vlastně přes Rob2 a několik známých se dopracoval k Jardovi (byl i na srazu s kombajnem). Je to suprovej kluk a dělá jen Sirky - má je v malíčku. Pro tebe je to nějakejch 60 km, ale možná by se to vyplatilo. Kdyžtak se ozvi.
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.03  11:33

« tlumiče na sedan

Mám před výměnou tlumičů. Vzhledem k tomu, že má Sirka je snížená cca o 3-5 cm a nemůžu určit značku původních tlumičů, tak se ptám, jaké tlumiče si mám koupit? Sachs, Koni, nebo obyč. české nebo jaké ještě. Podotýkám, že tam na zadku mám ještě v pružinách jakýsi žlutý gumový dorazy!! Není to kvůli tomu snížení? Připomínám, že jsem skoro jedináček s 1,8TD. Kámoš s R19 si tam nechal dat Senzatraky od Sachsu a je s nima moc spokojenej, ale sázím na to, že mi to do miláčka nepůjde, už kvůli tvrdosti odpružení Renaulta a Forda, abych se pak nedivil, co mi to na silnici dělá. Sázel bych na to, že mám RS úpravu a tudíž něco jako sportovní podvozek a taky podle toho tam ty tlumiče dal. Samozřejmě taky bych chtěl levné, ale ne na úkor kvality, sázím tak okolo -10 000 Kč. Co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  10:52

Tak takový už hledám přes tři roky :-) Jinak s různými věcmi (které nemohu vyřešit sám) jezdím za různými mechaniky po Brně a okolí, ale že by se někdo specializoval na Sirky... :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  09:16

« Re: Přestavba

Pánové, STK bez problémů. Namáhat se s kontrolou rozměru pneu....ani náhodou. Ani na číslo motoru nekoukli...

Nestačil jsem se divit. Začal kontrolovat, mlčel, ani slovo, na konci vylezl a řekl: hm, dobrý. A zase dva roky klid :-)

Michalides: potvrzení o shodě od Fordu to bude to, co po mě chtěli na dopravce kvůli opravě záznamu rozměrů pneu v TP. Mám kdyžtak telefon i fax na Ford Motor Company. Po mě za to chtěli 1.500 Kč.

All: díky za vaše názory k STK a rozměrům pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  07:28

« Re: Sierra & LPG

to martinsierro : nezapomeň, že od příštího roku se dost podstatně!! zvyšuje spotřební daň u LPG, přičti pořizovací náklady, jízdní komfort a zjistíš, že se ti to vrátí po nějakých 250 tis. km - dlouhá investice
  • 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 09.10.03  07:16

« rychlost

dost casto tu porovnavate maximalni rychlost. u me je maximum nekde kolem 210 podle smeru vetru. mam 14"pneu a pri 200 km/h mam 6500 ot/min (2000 pri 65km/h). To je hranice kdy motor prestava mit silu. Na vetsich gumach by to bylo asi vic.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  01:50

« Re: New Mexico.....a LPG

Taky Te zdravime Willy! Jinak omluvte moji konzervativnost v tomto smeru, samozrejme plyn je z ekonomickeho hlediska dobra vec, stejne jako nafta. Ja mel naftovou Mazdu 626 (nastesti jenom na 8 mesicu, pak jsem se ho rychle zbavil) a ten byl skutecnej traktor, a vezl jsem se v Lade 1500 meho strejdy a tam jsem citil, jak se motor "ozivil" po prepnuti z plynu na benzin. Od te doby zastavam nazor, ze plyn patri do sporaku a do plynovodu na topeni, nafta do traktoru a do nakladaku a benzin se leje do auta. Samozrejme ta moje Mazdicka byla z roku 1986, a verim ze dnesni TD jsou vyspelejsi a tissi, a treba po svezeni s BMW 330D bych treba zmenil nazor, ale ta Mazda ve mne nechala silne spominky...
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.03  00:00

« New Mexico.....a LPG

Mohutne vas FSECKY ZDRAVIM chlapi!
    nemam moc casu, abych cetl prispevky, to budu cist dalsi dva mesice, az se vratim :-)))
    jen jsem zaregistroval ten posledni: to DAYTONA: nebud tak ostrej, ja jsem se svou sirrkou najel na LPG pres 100.000km, ma to svoje pro a proti, to je zcela jasny, proto uz to tam taky nemam, uz to nepotrebuju, ale motoru to nevadi....ve scorpiu DOHC taky kolem 100.000........no nic, frcim, at vam to jezdi!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  21:34

« Re: Sierra & LPG

Ja bych nikdy v zivote nedal do meho auta plyn. Jednak potrebuju kufr, za druhe, nechtel bych otravit muj motor nejakyma prdama:) Ale nekdo tady psal ze ho ma, a je pry docel spokojenej.
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.03  20:24

« Servis v Brně

Neznáte nějaký kvalitní a levný servis v Brně, kde se o sirky dobře starají??
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.03  20:21

« Sierra & LPG

Mám dotaz ohledně LPG, mám LPG, které objemově(2.0 l) by šlo dát do Sierry 2.Oi DOHC. Myslíte, že je to dobrý tah na branku???? Nemáte s tím nějaké zkušenosti??? Ď
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  18:38

« Re: KU*VY JEDNY, zabit je je malo

sm: Tak jsem právě zjistil, že Ti totéž napsal michalides. Michalides: Dlahopřeji k autu. A k tomu mému motoru: Není to zatím tragedie, olej nebere, spotřeba normální, jenom nějak netahá. Ale fest mi rachotí v tlumiči (už před tou ránou kamínkem), takže je možné, že je výfuk nějak přicpaný. A nebo se na motoru podepsalo spálení několika litrů převodové kapaliny (přes prodřenou membránu), což by bylo v pr**li.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  18:31

« Re: KU*VY JEDNY, zabit je je malo

sm: A kolik bys chtěl po 120-ti koních? Si při té rychlosti vystrč ruku z okna, a poznáš, jaký odpor vzduch na auto působí. Mě už to nejede ani tolik. Nějak mi motor umírá :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  18:26

« Re: Koukají na STK na rozměr pneu?

Mě nechtěli pustit auto do provozu, protože podle jejich údajů na Sierru nepatří 185/65 R 14. Udolal jsem je manuálem. "Technik" si ho dokonce ofotil. Prý mám více informací, než oni.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  18:18

« Re: Ku*va podruhé

prochy: Ležel na silnici. Asi se skutálel ze svahu - silnice (Moravský kras) vede údolím, okolo samé vysoké příkré kopce. Holt smůla. Kdybych jel o pár minut později, asi by ho trefil někdo jiný. Jenomže kdyby ..... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  14:16

Ještě jedna malá poznámka, pro mimopražské: jsou i takové ORP, kde nevyžadují potvrzení zastoupení značky o zaměnitelnosti kastle v případě, že se shoduje prvních 9 znaků VINu. Pokud spadáte bydlištěm pod takovou ORP, ušetříte 2.000,- (nebo 1.500 v případě Peugeotu, 5.000 u Fiatu, 500,- u Mercedesu...). Takže doporučuju se jít nejdřív opatrně zeptat příslušného technika, co všechno vlastně bude chtít.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  09:37

Jenom drobná poznámka .... moje nové DOHCčko je také těsně po "přestavbě" (já to tak koupil) a je postavený na papírech s OHCčkem (jinak obojí je dvoulitr stříkačka). Jenže mne s tím vyhodili na přihlášení a musím zařídit ještě přestavbu motoru. Takže pokud máte někdo podobnou situaci, udělejte to (aspoň v Praze) rovnou. Pokusím se ještě nechat dopsat 14" kola, anžto mám v techničáku 13".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  09:24

Jo. Platí to pro Prahu, pro jiné okresy to může být malinko jinak, úředník je holt pán :(((( Takže, k výměně kastle podle nových pravidel, platných někdy od 17.3.2003, potřebuju: doklad o nabytí nové karoserie (kupní smlouva), a vyjádření zastoupení značky o záměnnosti té kastle (nebrečte, že to stojí 2tis, např. Fiat za to chce 5.000,-...). Původní (německý apod.) TP a celnice potřeba není. S těmito dvěma papíry a velkým TP se odeberete na MHMP v Kongresové ul., 4.patro, č.dv. 426, kde vyplníte jednoduchý formulář, a všechno to tam necháte. Za dva dny až týden vám zavolají, a dají "rozhodnutí" - o tzv. obnově výrobního čísla VIN. Pak máte 15 prac. dní na to, abyste si to číslo nechali vyrazit u některé ze čtyř autorizovaných smluvních pracovišť - STK Bohdalec, Motol, Jeremiáška či Vysočany. Ti vám to vyrazí (za 500,- :(( ), a dají potvrzení o ražbě. S tím se pak jede za magistrátním technikem (na pracovištích u těcho STK-ček, znovu se mu předloží všechny papíry (kupní smlouva, vyjádření Fordu, rozhodnutí z magistrátu, potvrzení STK o ražbě, velký + malý TP, povinné ručení, občanka, vyplněná "malá" žádost), a on vám zapíše do TP "úřední obnova VIN náhradní technologií", a příp. změnu barvy.
    To je opičárna, co? Výhody: pokud máte třeba rok platnou STK, nemusíte na ní chodit znovu, prostě necháte jen udělat přepis, a technická platí dál. Další věc, pokud máte jednou zapsanou "obnovu" v TP, příště se na celou proceduru můžete vy..., a do další kastle si číslo seknout sami - není to sice legální, ale nikdo na to nemá šanci přijít - hezký příspěvek úředníků k usnadnění krádeží aut :(((. A do třetice, i před tím přepisem a ražbou lze s autem jezdit, pokud má platnou TK - a policajtovi prostě říct, že je to podané a leží to na úřadě (s 205-kou jsme takhle jezdili půl roku...)
    Nevýhody: přijeďte s autem s takhle raženým číslem na německou či rakouskou hranici, a celník se posere, když to zjistí... Snad si na to časem zvyknou, ostatně, ministerstvo tvrdí, že to zavedlo kvůli EU :((((
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…