Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Servis v Brně
To kratas. Sice nejsem z Brna, ale ze ZR, taky jsem sháněl i v Brně, ale náhodou vlastně přes Rob2 a několik známých se dopracoval k Jardovi (byl i na srazu s kombajnem). Je to suprovej kluk a dělá jen Sirky - má je v malíčku. Pro tebe je to nějakejch 60 km, ale možná by se to vyplatilo. Kdyžtak se ozvi. -
« tlumiče na sedan
Mám před výměnou tlumičů. Vzhledem k tomu, že má Sirka je snížená cca o 3-5 cm a nemůžu určit značku původních tlumičů, tak se ptám, jaké tlumiče si mám koupit? Sachs, Koni, nebo obyč. české nebo jaké ještě. Podotýkám, že tam na zadku mám ještě v pružinách jakýsi žlutý gumový dorazy!! Není to kvůli tomu snížení? Připomínám, že jsem skoro jedináček s 1,8TD. Kámoš s R19 si tam nechal dat Senzatraky od Sachsu a je s nima moc spokojenej, ale sázím na to, že mi to do miláčka nepůjde, už kvůli tvrdosti odpružení Renaulta a Forda, abych se pak nedivil, co mi to na silnici dělá. Sázel bych na to, že mám RS úpravu a tudíž něco jako sportovní podvozek a taky podle toho tam ty tlumiče dal. Samozřejmě taky bych chtěl levné, ale ne na úkor kvality, sázím tak okolo -10 000 Kč. Co vy na to? -
« Re: Přestavba
Pánové, STK bez problémů. Namáhat se s kontrolou rozměru pneu....ani náhodou. Ani na číslo motoru nekoukli...
Nestačil jsem se divit. Začal kontrolovat, mlčel, ani slovo, na konci vylezl a řekl: hm, dobrý. A zase dva roky klid :-)
Michalides: potvrzení o shodě od Fordu to bude to, co po mě chtěli na dopravce kvůli opravě záznamu rozměrů pneu v TP. Mám kdyžtak telefon i fax na Ford Motor Company. Po mě za to chtěli 1.500 Kč.
All: díky za vaše názory k STK a rozměrům pneu. -
« Re: New Mexico.....a LPG
Taky Te zdravime Willy! Jinak omluvte moji konzervativnost v tomto smeru, samozrejme plyn je z ekonomickeho hlediska dobra vec, stejne jako nafta. Ja mel naftovou Mazdu 626 (nastesti jenom na 8 mesicu, pak jsem se ho rychle zbavil) a ten byl skutecnej traktor, a vezl jsem se v Lade 1500 meho strejdy a tam jsem citil, jak se motor "ozivil" po prepnuti z plynu na benzin. Od te doby zastavam nazor, ze plyn patri do sporaku a do plynovodu na topeni, nafta do traktoru a do nakladaku a benzin se leje do auta. Samozrejme ta moje Mazdicka byla z roku 1986, a verim ze dnesni TD jsou vyspelejsi a tissi, a treba po svezeni s BMW 330D bych treba zmenil nazor, ale ta Mazda ve mne nechala silne spominky... -
« New Mexico.....a LPG
Mohutne vas FSECKY ZDRAVIM chlapi!
nemam moc casu, abych cetl prispevky, to budu cist dalsi dva mesice, az se vratim :-)))
jen jsem zaregistroval ten posledni: to DAYTONA: nebud tak ostrej, ja jsem se svou sirrkou najel na LPG pres 100.000km, ma to svoje pro a proti, to je zcela jasny, proto uz to tam taky nemam, uz to nepotrebuju, ale motoru to nevadi....ve scorpiu DOHC taky kolem 100.000........no nic, frcim, at vam to jezdi!!! -
« Re: KU*VY JEDNY, zabit je je malo
sm: Tak jsem právě zjistil, že Ti totéž napsal michalides. Michalides: Dlahopřeji k autu. A k tomu mému motoru: Není to zatím tragedie, olej nebere, spotřeba normální, jenom nějak netahá. Ale fest mi rachotí v tlumiči (už před tou ránou kamínkem), takže je možné, že je výfuk nějak přicpaný. A nebo se na motoru podepsalo spálení několika litrů převodové kapaliny (přes prodřenou membránu), což by bylo v pr**li. -
"-- skrytý --" 08.10.03 14:16
Ještě jedna malá poznámka, pro mimopražské: jsou i takové ORP, kde nevyžadují potvrzení zastoupení značky o zaměnitelnosti kastle v případě, že se shoduje prvních 9 znaků VINu. Pokud spadáte bydlištěm pod takovou ORP, ušetříte 2.000,- (nebo 1.500 v případě Peugeotu, 5.000 u Fiatu, 500,- u Mercedesu...). Takže doporučuju se jít nejdřív opatrně zeptat příslušného technika, co všechno vlastně bude chtít. -
Jenom drobná poznámka .... moje nové DOHCčko je také těsně po "přestavbě" (já to tak koupil) a je postavený na papírech s OHCčkem (jinak obojí je dvoulitr stříkačka). Jenže mne s tím vyhodili na přihlášení a musím zařídit ještě přestavbu motoru. Takže pokud máte někdo podobnou situaci, udělejte to (aspoň v Praze) rovnou. Pokusím se ještě nechat dopsat 14" kola, anžto mám v techničáku 13". -
"-- skrytý --" 08.10.03 09:24
Jo. Platí to pro Prahu, pro jiné okresy to může být malinko jinak, úředník je holt pán :(((( Takže, k výměně kastle podle nových pravidel, platných někdy od 17.3.2003, potřebuju: doklad o nabytí nové karoserie (kupní smlouva), a vyjádření zastoupení značky o záměnnosti té kastle (nebrečte, že to stojí 2tis, např. Fiat za to chce 5.000,-...). Původní (německý apod.) TP a celnice potřeba není. S těmito dvěma papíry a velkým TP se odeberete na MHMP v Kongresové ul., 4.patro, č.dv. 426, kde vyplníte jednoduchý formulář, a všechno to tam necháte. Za dva dny až týden vám zavolají, a dají "rozhodnutí" - o tzv. obnově výrobního čísla VIN. Pak máte 15 prac. dní na to, abyste si to číslo nechali vyrazit u některé ze čtyř autorizovaných smluvních pracovišť - STK Bohdalec, Motol, Jeremiáška či Vysočany. Ti vám to vyrazí (za 500,- :(( ), a dají potvrzení o ražbě. S tím se pak jede za magistrátním technikem (na pracovištích u těcho STK-ček, znovu se mu předloží všechny papíry (kupní smlouva, vyjádření Fordu, rozhodnutí z magistrátu, potvrzení STK o ražbě, velký + malý TP, povinné ručení, občanka, vyplněná "malá" žádost), a on vám zapíše do TP "úřední obnova VIN náhradní technologií", a příp. změnu barvy.
To je opičárna, co? Výhody: pokud máte třeba rok platnou STK, nemusíte na ní chodit znovu, prostě necháte jen udělat přepis, a technická platí dál. Další věc, pokud máte jednou zapsanou "obnovu" v TP, příště se na celou proceduru můžete vy..., a do další kastle si číslo seknout sami - není to sice legální, ale nikdo na to nemá šanci přijít - hezký příspěvek úředníků k usnadnění krádeží aut :(((. A do třetice, i před tím přepisem a ražbou lze s autem jezdit, pokud má platnou TK - a policajtovi prostě říct, že je to podané a leží to na úřadě (s 205-kou jsme takhle jezdili půl roku...)
Nevýhody: přijeďte s autem s takhle raženým číslem na německou či rakouskou hranici, a celník se posere, když to zjistí... Snad si na to časem zvyknou, ostatně, ministerstvo tvrdí, že to zavedlo kvůli EU :((((