Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Měněná karoserie a motor...?
Vymazani cisla motoru z TP je kvuli tomu, ze kdyz mas menenej motor, tedy ma jine cislo nez to puvodni, tak aby nikdo neprudil. Takze jen tak pro jistotu. Jestli si chces byt na 100% jistej, tak zavolej na ten DI Plzen a zeptej se na tvuj VIN. Rekni, ze bys potreboval vedet co to je za auto, a potrebujes cislo jeho puvodniho TP. Musej to mit urcite nekde v databazi. -
« Měněná karoserie a motor...?
DAYTONA: tak jsem si četl ty příspěvky s tou přestavbou a byl to vcelku mazec.
Tak nějak netuším k čemu může být vymyzání čísla motoru v TP??? Jen tak pro jistotu??
Výměnu motoru a karoserie schválila PČR městské ředitelství Plzeň - dopr. inspektorát. Šlo by to nějak ověřit??? Nexistuje nějaká databáze aut hledaných v EU nebo něco takového??? -
« Re: Vyměněná kariserie a motor.. ????
Na motor predevsim zapomen. Cislo motoru ted uz nehraje zadnou roli, a prvni co bych udelal, ze bych si ho za 10 kacek nechal vyskrtnout z TP na evidenci. Zustava tedy VIN. Jestli pujdes tak o 50 prispevku niz, byla tady rec o prestavbe a o ted platnych zakonech o prestavbu. Oddie tam popsal dobre ty zakony a jak to chodi a Pocket popsal skutecny pripad. Nicmene k prepisu VIN museli poterobovat vyjadreni Fordu (Ford tohle potvrzeni vyda pri porovnani obou TP, od stareho i od noveho auta) a pak pri prepisu na magistrate museli skontrolovat puvodni i nove doklady a podle toho vydat povoleni k prestavbe. Takze stary TP urcite potrebovali. Nejspis to budes mit legalni, jeste skontroluj, kde ti tu vymenu kastle schvalili (na jakym urade), ma tam byt razitko. -
« prevodovka
Tak moje prevodovka MT75 se evidentne dostala do dalsi faze. Neco se v ni klepe. Zajimave je, ze ted uz radi krasne tu jednicku i zpatecku, ale klepe. Pri jizde ji jeste neslysim, potlaci to hluk od kol a motoru, ale pri volnobehu je dost slyset. Nemam z ni dobrej pocit. Co myslis prochy, jak to udelame? Menit prevodovku dvakrat se mi nechce, spis bych potreboval jednu, kterou bych mohl nechat doma totalne rozebrat a vymenit v ni vse co se da a co se muze po$rat a pak jednou vymenit za tu moji i dat tam novou spojku, at je klid. Tolikkrat sundavat kardan i trhat srouby pres hardynu se mi nechce... -
« Re: Liťáky
No, trochu matematiky: takze, na aute mas treba 13-ky kola 175/55 jejichz vyska je zhruba 55 cm, a tvrdime, ze tachometr je kalibrovanej na tuhle hodnotu a tudiz jeji hodnoty muzeme brat jako etalonove. Pak vymenis kola za 14-ky 195/60, jejichz vyska je zhruba 60 cm, t.j. vyskovy rozdil je 5 cm. Jestlize v pripade tech 13-tek jsi jel 100 km/h a tachometr ti ukazoval 100 km/h, tak v pripade 14-tek kdyz ti bude tachac ukazovat tech 100 km/h, v realu budes jezdit 109 km/h. Pricemz tahle odchylka je linearni funkci (primo umerna) vyskoveho rozdilu (prumer kola je taky linearni funkci obvodu kola). To znamena, ze pri 150-ti na tachaci budes jezdit 163,5 km/h a pri 200 to bude 218 km/h. V tomhle vypoctu jsme ale brali tachometrove hodnoty u tech 13-tek kol jako etalonove, coz v realu neni pravdou, tachometr meri trochu vic, a tady v zavislosti na rychlosti to neni prima umernost. Treba pri 100 km/h jedes fakt stovkou, ale kdyz treba ukazuje 200, tak v realu jedes pouze 180. Kdyz to skombinuju s predchozim vypoctem, tak to znamena, ze pri pouzivani vetsich kol se odchylka tachometrove a skutecne rychlosti je o dost mensi. Dala by se i spocitat, byla by to limita slozene funkce (z dvou funkci, jedne linearni a jedne slozite), ale potrebovali by jsme napsat tu slozitou funkci-odchylku tachometru. -
« Vyměněná kariserie a motor.. ????
A teď trošku z jiného soudku pánové... objevil jsem ve velkém techničáku..že moje sirka měla v roce 2000 měnený motor a karoserii ( má tedy nový VIN). Od té dody do teď jsem 3. majitel.. mám na tom 3 týdny starou STK.. evidnenční kontrola při přepisu proběhla bez problémů. Mám nové značky, takže jakože vše OK. Hledal jsem ve vyhledávači než jsem to koupil na www.mvcr.cz v databázi odcizených aut a ani podle čísla motoru, ani podle VINu nic nevypadlo. Nicméně někteří lidé v mém okolí ve mě zaseli pochybnost o legálnosti tohoto vozu v souvislosti s výměnou motoru a karoserie. Vím, že auto bylo v předu bouráno, takže těžko říct. Jsem v této branži LAJK a víceméně bezelstná duše. Nicméně bych nerad při výjezdu za hranice byl donucen místní policíí k vystoupení z vozu s následným zabavením.
Máte s tímto zkušenosti??? Je to levárna??? :((((((((( Jsem z toho dost rozladěn. Původní majitel mě samozřejmě ubespečoval, že vše je OK. Což jsem mu samozřejmě vzhledem k perfektnímu stavu auta rád věřil..jinak řečeno už jsem se viděl ve vnitř a mozek asi nepracoval, tak jak by měl :(( .. -
« Re: New Mexico.....a LPG
Jo, super, v pondeli bych se na to mrknul, doufam. bude fofr, musim odbavit balon na DHL, odhlasit se z fiesty, vratit auto - novej FORD F150 pickup 4x4, 4.6i V8...automat...da se to :-)))...a tak. a potom jeste s jednim kolegou sednem na bus a frcime do Mexika, tam se sejdem s mym tatikem na letisti, koupime nejakou starou karu a budem jezdit po mexiku. pak pres honduras, guatemalu atd. do nicaragui, od tama odlitam 26.11......doufam, ze se pravidelne dostanu na net :-) zatim zdar, chlapi -
« Liťáky
Nazdárek lidi, potřeboval bych poradit. Shanim na moji Sierrku litý kola, ale problém je v tom, že mám 13" kola i v techničáku a když tam dám 14", tak mně bude blbě ukazovat tacháč.Co s tím??? Nebo dělají se i 185/70 R13 disky?????Díky všem za radu.
P.S. Sháním taky přední nárazník Cosworth nebo RS na r.v. 1987 -
« Re: To juchuchu
Jasně, že se sejdem, myslím, ale, že ho nemáš dlouho, na sraz v červnu jsi nemohl jet, protože ses ohlásil až někdy v červenci. Jinak zdravím z lázní, je to super oddych. Nicméně, ozval se oleowr1, máme zítra schůzku. Třeba bude hezky a mám tu foťák, tak něco nafotíme na památku. -
« Re: Pro Michalidese
jestli ti pri prepnuti dalkacu zhasnou svetla - tak nefungujou dalkace, ale potkavaci se maji pri zapnuti dalkovych svetel vypnout (H4 nezvladne zhavit obe vlakna najednou) pokud zkusis svetelnou houkacku a budou dalkace svitit, tak je s nejvetsi pravdepodobnosti rozbita packa na svetla, v opacnem pripade je zavada nekde "na ceste" - voltmetr, a merit -
« Re: Pro Michalidese
Ono tam toho bude s elektrikou vic. Krome tohoto me dost trapi, ze mi prestaly svitit dalkace a kdyz je packou zapnu, stane se cosi necekaneho - svetla mi zhasnou uplne. Packa nic, rele nic. Mimoto ma nekde neco na antene, asi hned u radia je tam takovej flastr na kabelu, a sem-tam mi to jiskri od RJ. Za palubkou byla mys, to je mozna puvod vseho :-) Budu moc rad, kdyz se na to mrknem :) -
« Re: ještě jednou zimní pneu
daytona: Mám asi totéž, Continental ContiWinterContact. Na trakci super, zdají se mi trochu horší směrově. Je to ale subjektivní. Před nimi jsem měl snad ESA + "něco". Na nich jsem auto přivezl. Byly docela dobré. PS: Ty Continental jsem koupil po 1.000,-Kč jako jeté, ale se super vzorkem a bez nějakého poškození. Dobrá koupě na to, že jsou originál.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!