Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

12.10.03  11:21

« Re: Měněná karoserie a motor...?

Vymazani cisla motoru z TP je kvuli tomu, ze kdyz mas menenej motor, tedy ma jine cislo nez to puvodni, tak aby nikdo neprudil. Takze jen tak pro jistotu. Jestli si chces byt na 100% jistej, tak zavolej na ten DI Plzen a zeptej se na tvuj VIN. Rekni, ze bys potreboval vedet co to je za auto, a potrebujes cislo jeho puvodniho TP. Musej to mit urcite nekde v databazi.
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.03  10:02

« Měněná karoserie a motor...?

DAYTONA: tak jsem si četl ty příspěvky s tou přestavbou a byl to vcelku mazec.
    Tak nějak netuším k čemu může být vymyzání čísla motoru v TP??? Jen tak pro jistotu??
    Výměnu motoru a karoserie schválila PČR městské ředitelství Plzeň - dopr. inspektorát. Šlo by to nějak ověřit??? Nexistuje nějaká databáze aut hledaných v EU nebo něco takového???
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.03  00:00

« Re: Vyměněná kariserie a motor.. ????

Na motor predevsim zapomen. Cislo motoru ted uz nehraje zadnou roli, a prvni co bych udelal, ze bych si ho za 10 kacek nechal vyskrtnout z TP na evidenci. Zustava tedy VIN. Jestli pujdes tak o 50 prispevku niz, byla tady rec o prestavbe a o ted platnych zakonech o prestavbu. Oddie tam popsal dobre ty zakony a jak to chodi a Pocket popsal skutecny pripad. Nicmene k prepisu VIN museli poterobovat vyjadreni Fordu (Ford tohle potvrzeni vyda pri porovnani obou TP, od stareho i od noveho auta) a pak pri prepisu na magistrate museli skontrolovat puvodni i nove doklady a podle toho vydat povoleni k prestavbe. Takze stary TP urcite potrebovali. Nejspis to budes mit legalni, jeste skontroluj, kde ti tu vymenu kastle schvalili (na jakym urade), ma tam byt razitko.
  • 00 Reagovat !

foto

« prevodovka

Tak moje prevodovka MT75 se evidentne dostala do dalsi faze. Neco se v ni klepe. Zajimave je, ze ted uz radi krasne tu jednicku i zpatecku, ale klepe. Pri jizde ji jeste neslysim, potlaci to hluk od kol a motoru, ale pri volnobehu je dost slyset. Nemam z ni dobrej pocit. Co myslis prochy, jak to udelame? Menit prevodovku dvakrat se mi nechce, spis bych potreboval jednu, kterou bych mohl nechat doma totalne rozebrat a vymenit v ni vse co se da a co se muze po$rat a pak jednou vymenit za tu moji i dat tam novou spojku, at je klid. Tolikkrat sundavat kardan i trhat srouby pres hardynu se mi nechce...
  • « 00 Reagovat !

foto

« Re: Pro Michalidese

Jisteze nefungujou dalkace, to jsem nezpochybnoval :)) Nesviti vubec, ani na sv. houkacku. A mereni prave necham na Tobe, jsem nepritela autoelektriky :)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  23:53

« Re: Liťáky

No, trochu matematiky: takze, na aute mas treba 13-ky kola 175/55 jejichz vyska je zhruba 55 cm, a tvrdime, ze tachometr je kalibrovanej na tuhle hodnotu a tudiz jeji hodnoty muzeme brat jako etalonove. Pak vymenis kola za 14-ky 195/60, jejichz vyska je zhruba 60 cm, t.j. vyskovy rozdil je 5 cm. Jestlize v pripade tech 13-tek jsi jel 100 km/h a tachometr ti ukazoval 100 km/h, tak v pripade 14-tek kdyz ti bude tachac ukazovat tech 100 km/h, v realu budes jezdit 109 km/h. Pricemz tahle odchylka je linearni funkci (primo umerna) vyskoveho rozdilu (prumer kola je taky linearni funkci obvodu kola). To znamena, ze pri 150-ti na tachaci budes jezdit 163,5 km/h a pri 200 to bude 218 km/h. V tomhle vypoctu jsme ale brali tachometrove hodnoty u tech 13-tek kol jako etalonove, coz v realu neni pravdou, tachometr meri trochu vic, a tady v zavislosti na rychlosti to neni prima umernost. Treba pri 100 km/h jedes fakt stovkou, ale kdyz treba ukazuje 200, tak v realu jedes pouze 180. Kdyz to skombinuju s predchozim vypoctem, tak to znamena, ze pri pouzivani vetsich kol se odchylka tachometrove a skutecne rychlosti je o dost mensi. Dala by se i spocitat, byla by to limita slozene funkce (z dvou funkci, jedne linearni a jedne slozite), ale potrebovali by jsme napsat tu slozitou funkci-odchylku tachometru.
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.03  23:12

« Vyměněná kariserie a motor.. ????

A teď trošku z jiného soudku pánové... objevil jsem ve velkém techničáku..že moje sirka měla v roce 2000 měnený motor a karoserii ( má tedy nový VIN). Od té dody do teď jsem 3. majitel.. mám na tom 3 týdny starou STK.. evidnenční kontrola při přepisu proběhla bez problémů. Mám nové značky, takže jakože vše OK. Hledal jsem ve vyhledávači než jsem to koupil na www.mvcr.cz v databázi odcizených aut a ani podle čísla motoru, ani podle VINu nic nevypadlo. Nicméně někteří lidé v mém okolí ve mě zaseli pochybnost o legálnosti tohoto vozu v souvislosti s výměnou motoru a karoserie. Vím, že auto bylo v předu bouráno, takže těžko říct. Jsem v této branži LAJK a víceméně bezelstná duše. Nicméně bych nerad při výjezdu za hranice byl donucen místní policíí k vystoupení z vozu s následným zabavením.
    Máte s tímto zkušenosti??? Je to levárna??? :((((((((( Jsem z toho dost rozladěn. Původní majitel mě samozřejmě ubespečoval, že vše je OK. Což jsem mu samozřejmě vzhledem k perfektnímu stavu auta rád věřil..jinak řečeno už jsem se viděl ve vnitř a mozek asi nepracoval, tak jak by měl :(( ..
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  23:11

« Re: New Mexico.....a LPG

Tyyyjo, to se mas, willy!!! Uzij si to!!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  19:21

Jo, super, v pondeli bych se na to mrknul, doufam. bude fofr, musim odbavit balon na DHL, odhlasit se z fiesty, vratit auto - novej FORD F150 pickup 4x4, 4.6i V8...automat...da se to :-)))...a tak. a potom jeste s jednim kolegou sednem na bus a frcime do Mexika, tam se sejdem s mym tatikem na letisti, koupime nejakou starou karu a budem jezdit po mexiku. pak pres honduras, guatemalu atd. do nicaragui, od tama odlitam 26.11......doufam, ze se pravidelne dostanu na net :-) zatim zdar, chlapi
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  19:15

« Re: Liťáky

Jo Kolega ma na bile sirce super zeleny 13, stejny ma i juchuchu, ale kdyz das 14, tak das proste nizsi profil gumy a nic ti ukazovat blbe nebude.
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.03  18:24

« Liťáky

Nazdárek lidi, potřeboval bych poradit. Shanim na moji Sierrku litý kola, ale problém je v tom, že mám 13" kola i v techničáku a když tam dám 14", tak mně bude blbě ukazovat tacháč.Co s tím??? Nebo dělají se i 185/70 R13 disky?????Díky všem za radu.
    P.S. Sháním taky přední nárazník Cosworth nebo RS na r.v. 1987
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  14:10

« Re: To juchuchu

Jasně, že se sejdem, myslím, ale, že ho nemáš dlouho, na sraz v červnu jsi nemohl jet, protože ses ohlásil až někdy v červenci. Jinak zdravím z lázní, je to super oddych. Nicméně, ozval se oleowr1, máme zítra schůzku. Třeba bude hezky a mám tu foťák, tak něco nafotíme na památku.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  00:00

jestli ti pri prepnuti dalkacu zhasnou svetla - tak nefungujou dalkace, ale potkavaci se maji pri zapnuti dalkovych svetel vypnout (H4 nezvladne zhavit obe vlakna najednou) pokud zkusis svetelnou houkacku a budou dalkace svitit, tak je s nejvetsi pravdepodobnosti rozbita packa na svetla, v opacnem pripade je zavada nekde "na ceste" - voltmetr, a merit
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  00:00

Willy: jestli ma fido fotak, tak zitra hodim neco na web - ted si du zablbnout s PHP at je konecne zase nejakej pokrok na webu
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.03  22:40

Jo, to je na delsi povidani, sedim v knihovne a budu muset na briefing, zaregistroval jsem, ze MICHALIDES ma uz novou sirku - 4x4...gratuluju, jen tak dal!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.03  21:49

Ono tam toho bude s elektrikou vic. Krome tohoto me dost trapi, ze mi prestaly svitit dalkace a kdyz je packou zapnu, stane se cosi necekaneho - svetla mi zhasnou uplne. Packa nic, rele nic. Mimoto ma nekde neco na antene, asi hned u radia je tam takovej flastr na kabelu, a sem-tam mi to jiskri od RJ. Za palubkou byla mys, to je mozna puvod vseho :-) Budu moc rad, kdyz se na to mrknem :)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.03  21:00

J77: to vypada na spatnou kostru, mrknem na to .....
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.03  19:18

« Pro MartinSierro

Tak Ty budeš "Smradlavka", jo? Že se nestydíš! :-) Takové pěkné auto, a takový smrad za Tebou. No, fuj! :-) Ještě uvázat na špagát plechovky ... :-) Nemáš auto v garáži, že? Jednoho kosmonauta už v historii máme. Ale každý, jak chce :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.03  19:11

« Re: ještě jednou zimní pneu

kostey: Z Makra či jiného podobného ...marketu bych pneumatiky nekoupil. Prostě bych jim nevěřil.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.03  19:09

« Re: ještě jednou zimní pneu

daytona: Mám asi totéž, Continental ContiWinterContact. Na trakci super, zdají se mi trochu horší směrově. Je to ale subjektivní. Před nimi jsem měl snad ESA + "něco". Na nich jsem auto přivezl. Byly docela dobré. PS: Ty Continental jsem koupil po 1.000,-Kč jako jeté, ale se super vzorkem a bez nějakého poškození. Dobrá koupě na to, že jsou originál.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…