Ford Sierra
« Re: svatební výzdoba
Sirku jsem zdobil na svou svatbu před rokem, jela v ní nevěsta na obřad :-), z radnice už oba novomanželé :-) Takže jsem neřídil a snad poprvé jsem se ve svém autě nechal někým vézt na zadním sedadle :-) Vůz jsem k tomu samozřejmě s hrdostí propůjčil, jiná alternativa totiž byl buď Escort nebo Passat, což jak jistě sami uznáte nepřipadalo v úvahu :-) Sirku jsem den před svatbou důkladně !!!RUČNĚ!!! v samoobslužném boxu umyl šamponem a vystříkal wapkou, vysušil navoskoval a přeleštil, vysál interiér, naleštil plasty a tak vůbec :-) Umývat spodek je asi zbytečné (stejně tak motor) myslíš, že tam někdo poleze? :-) Také doporučuju nazdobit auto sám nebo aspoň na zdobení dohlížet, pokud už se stužka nedá zavřít do okýnka nebo někde uvázat, mnohdy vystačí i proužek izolepy, bez špendlíků (a rozpíchaného těsnění) se dá většinou obejít. Ani upevnění kytice na předek nebyl problém, dala se docela šikovně přivázat k mřížce před chladičem. Každopádně ta snaha stála za to, Sirka byla bezkonkurenčně nejhezčí auto v koloně :-) Kam se hrabal bráchův Pasoň (byť VR6) -
« Re: Volnoběh
ROB2: lambda podle Fordu je VELICE citlivá na svařování, má prý být odpojená. Jak bylo řečeno, rozpojením konektrou lambdy hned zjistíš, zda je příčinou, jednou jsem to měl, otáčky se pak střídají v jakémsi cyklu od minima do volnoběhu a po chvíli zpět...
Mohl by být ještě další důvod (opět z osobní zkušenosti) mechanickým odpojením konektrou ŘJ si mohl uvolnit některý z pinů konektoru a teď nemá 100% kontakt...já ŘJ jednou takto rozdělal a našel ohmmetrem takový pin, opravil jsem to a super. Dej vědět, co zjistíš -
« Re: kostey
Jenze, kdyz si misto bytu poridis starsi domek, ( pamatujici jedno stoleti), tak jde auto hoodne stranou. Prubezne zjistis, ze planovat si rodinu az dodelas domek je absurdni, protoze by sis neuzil pravé dedeckovstvi, ale byl bys svym detem dedeckem hned od narozeni a tak si do toho vseho poridis rodinu a pak uz Ti jen jedou nervy z toho, co bys chtel autu dat, ale nemuzes, protoze kdyz uz se odtrhnes od rodiny (coz je vuci nim, po peti dnech v zamestnani, minimalne sprosty), tak ti venku spadne do oka spise nedodlazdeny dvorek nez nevylestene auto...
Bohuzel skutecne poznani zivotnich priorit nastava az kdyz dojde k jejich zvazovani a je u kazdeho cloveka jine. Chtel jsem jen v podstate Kosteyho povzbudit v soucasnych pocitech, protoze je pravdepodobne, ze se mu s pribyvajicim vekem z zivota vytrati. Pokud nevytrati a bude s takovym zivotem spokojen, stastny to muz.
Zustanme prosim radeji u Sierr, nechci tu z toho udelat psychologickou poradnu. :-) -
neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 16.10.03 10:13
« Re: kostey
No na jedné straně máš pravdu, když máš nějakej ten rok auto a pak si pořídíš byt a rodinu, tak auto jde pak víceméně stranou. Já jsem v bytě s přítelkyní taky nějakej ten rok a z dalšího "novýho" auta mám pořád radost. Samozřejmě čas sežere práce, ale o to víc se těším když, že sednu do 120 koňovýho GHIA DOHCéčka a proženu mu trubky.
A myslím, že až budu taťulda a třeba někdy pořídím nějaký žihadlo, tak z něj taky budu mít radost, třeba né takovou, ale určitě si ji užiju přiměřeně své době. -
« Re: svatební výzdoba
Svatebni vyzdoba? Material si zajistuji svatebcani sami (a ty se prece nezenis, ne :-) ), mela by byt k dispozici bila stuzka, myrtove venecky, spendliky, nuzky). Nekdy maji organizatori svatby tendenci se do zdobeni aut montovat sami, doporucuji ale udelat to sam, ono je totiz hrozne jednoduche misto privreni stuzky okenkem zapichat vsude do tesneni skel spendliky...
Povezes-li zenicha je to jednodussi, nebudes mit na kapote panenku nebo kytku, vyzdoba staci standardni. Auto samozrejme nablyskat, a tam kam nevidis ty, nevidi ani objektiv.
A moudra rada z doslechu, hned po svatbe to sundej, pry se toho muzou chytit prislusnici v domeni, ze Te nacapaji pod vlivem. -
« Re: kostey
Kostey, tohle znam, kdysi mi to taky tak pripadalo, klid, pohoda, hudba a to vse znasobeno tim, ze staci otocit klickem a uz clovek konzumuje tu povestnou tresnicku z dortu.
Jenze casem se to muze zmenit, vaham jestli (Te) tu s tim prudit a tak jen, uzivej si to, dokud to jde, s vyvojem zivota mozna zjistis, ze auto navzdory vnitrnimu citeni neni vzdy to nejdulezitejsi. (vystrida ho starost o bydleni, veskery cas sezere prace, a kdyz si poridis rodinu a budes chtit byt vzorny otec... tak to preji pevne nervy). -
dcgsd 16.10.03 06:32
« Re: Volnoběh
jestli to pred svarovanim drzelo volnobeh dobre tak bych se asi nejdrive mrknul na ten alternator. Pokud je prorazena dioda usmernovace tak to brzdi a topi. Vetsinou je spatna jen jedna dioda a asi nebude problem to opravit. Pri odpojeni buzeni by to melo prestat brzdit (pokud je zavada tady). Kabel od alternatoru k baterce neodpojovat. Musi byt stalo pripojen. Jo pokud je spatny altik tak to bude i spatne nabijet. Jeste by bylo asi dobre kouknout na otevreni ventilu volnobehu, jestli neni otevren na max a trebe to jeste nestaci pro udrzeni otacek. Co lamda? Nepomuze odpojeni? Potom asi jeste vstrikovaci ventily (dohc) ale to je velice nepravdepodobne. -
« Mechikooo!!!
Zdarec chlapi! na to, ze predchozi dva dny stravil v autobuse(2500km), jsem docela cilej :-))). Sedim v net cafe na hlavnim namesti "Zocalo"(2. nejvetsi na svete) v Mexico city(25.000.000 obyvatel).....je to tady fakt nasup!! jsem zatracene rad, ze jsem konecne vypadl z prohnilych USA! venku je kolem 30 stupnu - prijemny pocasicko
« Re: zlatá sirka
V Octavii se moc dobře necítím. Tvrdý podvozek mi až tak nevadí (měl jsem BMW), ale nějak špatně se mi z ní vystupuje (snad už nejsem tak starý?). Má ale jednu velkou výhodu. Při 100km/h si v ní připadám jak ve svém DOHC při 140km/h. Tzn., že si člověk víc užije :-)))) Ještě o něco "lepší" byla Lada Niva. Zážitky mám na celý život .... Negativní!! Hodně!! -
« Re: Světla
Podle kvality použitého materiálu a pochopitelně stáří dochází ke "slepnutí" reflektorů. Čisté sklo je jedna věc (důležitá!), druhá věc je odrazivost vlastní paraboly. Odrazivá vrstva musí být zrcadlově lesklá. Pokud tomu tak není, parabola se zahřívá a nesvítí - neodráží, ale přijímá svět. energii. Trochu pomůže velmi opatrné přeleštění (pokud je možné reflektor rozebrat), nikdy to však už nebude dobré. Lepší je koupit nový, nebo starší, ale dobrý. Vím, že jsem Tě nepotěšil, ale je to problém všech aut. Zejména starších, renomované značky nevyjímaje. -
kostey 15.10.03 20:12
« Světla
Lidi, Málo mi to svítí, Daytona mi radil, abych vyčistil skla od světel zevnitř, to udělám... Ale předpokládám, že to nebude oslňující změna, co udělat dál? Dát tam jiný žárovky? Mám tam náký levný H4 za stovku ale v OBI jsem viděl prodávat H4ky asi za 300Kč na kterejch bylo napsáno: +30% svíťivost, menší odraz světla od vloček sněhu, kapek deště, mlhy atd... Máte s tímto problémkem nějaké zkušenosti? Myslíte si že mám investovat do dražších žárovek? (na Okreskách mi to jako zas tak akutní problém nepřijde, nejsou okolo žádná jiná světla, ale jen co jedu Prahou tak se mi zdá že vůbec nesvítim. Po dešti se mi taky občas zevnitř zamlžej a to pak klidně mužu jezdit na dálkový a nikomu z protijedoucích to snad nevadí :) -
« Volnoběh
Při svařování podlahy jsem odpojil oba počítače, buzení alternátoru i samotný akumulátor. Zem byla od svařovaného místa cca 40 - 50 cm. Po znovuzapojení mám hodně nízký volnoběh. Bez zařazení (automat) asi 800 ot./min., při zařazení klesnou na 500, někdy až děsivých 300. Odhad podle otáčkoměru, ale fakt se to jenom převaluje. Nepomohla ani delší jízda, ani opakované odpojení aku. Diagnostika vyšla dobře /už vím, jak na to :-)/, ventil volnoběhu pracuje (motor po jeho odpojení nekompromisně zhasne), ale to je také vše. Otáčky nekolísají, motor jde normálně, jenom ten volnoběh .... Máte někdo radu? Předběžně jsem domluvený s Jardou, že prubneme jiný počítač, ale pokud je východisko jiné, rád ho zkusím. Dík. -
kostey 15.10.03 18:42
« Re: kostey
Jo jo VysYpu... + Letos jsem měl levou ruku 3x víc opálenou než Pravou. Dlouho mi trvalo než jsem si uvědomil proč... :-) + Ale v autě se jen neučim do školy ale řeba taky pracuju (papíruju) Obědnávám Housky, chleby, dorty, koláče apod. Protože je v Autě rozhodně lepší sedačka než doma u stolu...