Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  09:50

« Re: Elektrika + skubani

To je docela hrůza. Jiskření za ŘJ? Myslíš ve svazku kabelů do ŘJ? Tak co vytáhnout ŘJ abys na kabely viděl, nastartovat, zapnout spotřebiče atd. a pohybovat s kabely a hledat...řekl bych, že jiskření může být prapříčinou všech ostatních problému s elektrikou. Zkrat ti takto poničit doslova cokoliv. Hledal bych to jako první věc.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  09:46

« Re: Konzervace na zimu

Tempo je dobrý ale jen na opravdu staré laky. Je to dost drsný a sebere to větší vrstvičku, než je možná nutné. každopádně záleží, co z laku zbývá, jak už je starý.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  09:44

« Re: volnoběh

A co takto: po startu, při přidání plynu se díky chybě v elektronice "pozastaví" čerpadlo nebo se nevstříkne do motoru to co potřebuje? Protože jeko nedostatek benzinu to v tu chvíli vypadá.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  09:42

« Re: Konzervace na zimu

Taky by mne to zajimalo. Cim natirate treba lak? Pouzivate na to nejakou specialni pastu?? Ja kupuju pouze Tempo.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  09:41

« Re: Sjíždění vnitřní strany zadních kol

to kratas: sierra (i ctyrkolky) maji pevnou zadni napravu. Rozdil u ctyrkolky je pouze v tom, ze je pridan jeden extra stabilizator.
    Rozhodne si myslim, ze Ti bud dali kratsi pruziny, nebo nemenili vubec. Tohle byl typicky problem scorpia, do ktereho namontovali napravu sierry, to auto bylo ale o dost tezsi, a zadni pruziny odchazeli rychleji. Jestli tam mas dobre pruziny a tlumice, proste nemuzes mit spatny odklon.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  09:41

prochy: já si nemyslím, že to bude zanesené čerpadlo nebo palivový filtr, na to se to chová moc "pravidelně" - vždy po startu. Skutečná "špína" by se určitě chovala víc nahodile a alespoň občas by se problém objevil i za jiných podmínek než po startu. Mě to spíš připadá, jako by po nastartování motoru "nestačilo" dotéct potřebné množství paliva do sání.... ale to si taky sám vyvracím tím, že něco podobného by se pak mělo stávat i při jízdě ve vyšších otáčkách...
    A tak když se člověk vrátí k elektronice jako takové a ŘJ, tak bych si spíš uměl "představit" nějaký zmatek v hodnotách po startu, než se nastaví jakási minimální teplota...
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.03  09:38

« Elektrika + skubani

Tak mam novy zazitek, neco s elektrikou je opravdu spatne, momentalne mi nesviti dalkace, hodiny, v zatackach neco prska kolem RJ a asi mam nakou zradu u anteny, chytim jen par nejsilenjsich radii. Co se tyka skubani, s vypnutymi spotrebicemi je to stejny, ne lepsi, jak jsem se puvodne domnival. Jedu-li po velkych nerovnostech, skube to naprosto udestne, jako by se vzadu neco kousalo, a obcas pri tom uplne zahsne motor. Zrovna vcera se mi to stalo ve vyborny situaci, sjizdim ve meste z prudkyho kopce, vjedu do ostrejsi levotocivy zatacky s par dirama, auto zaskube a zdechne, takze najednou servo nic, brzdy nic - no navzdory leknuti jsem to vytocil i ubrzdil, ale ze me to dost znepokojuje, nemusim rikat. Penize nejsou, cas na ozeleni auta taky ne, je to bida.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  09:36

No, podle toho co mi vyhledali v tom servisu se opravdu benzínu nedostává, protože dochází k tomu nesmyslnému zkrácení vstřiku. ale proč, to je ve hvězdách :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  09:29

« Re: Budíky Sierra

Tak to se bude na pristim srazu hodnotit nejhezci design budiku :o)
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 17.10.03  09:04

« Konzervace na zimu

Tak mě napadlo, že bych i provedl nějakou preventivní akci proti soli a agresivnímu sněhu, které čekají mou sirku v zimě. Vyplatí se to?? Má to vůbec význam?? A pokud ano kde v Brně tohle dělají a za jakou ROZUMNOU cenu???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.03  09:01

Taky jsem si rikal, jestli se neubirat po linii palivove soustavy. A propos. PKOD: Nemas, nebo nemel jsi taky problemy s tim chcipanim pri startu? Tys' menil to palivove cerpadlo. A urcite si vycistil i nadrz a vymenil palivovy filtr, jak by se sluselo. Napadlo me jestli neplave v nadrzi nejakej bordel, kterej se po dlouhym stani usadi na dne a pak nacucne do cerpadla. Nebo jestli by to nechtelo vymenit palivovy filtr. Ten by mohl byt pricpany a po jiste dobe po nastartovani by se mohl profouknout. Ja vim, ze by se mel menit po cca 60t. km, ale ja se k tomu nikdy nedostal a podle stavu rzi na nem ani majitele predchozi. Co si o tom myslite?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  08:58

Jirkaking: taky jsem z těch špatných rozjezdů měl vždy pocit, že se nedostává benzínu...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  08:54

« Re: Katalyzator

Prochy: spotřeba- máš pravdu, na přední brzdy bych měl kouknout. Vzadu je mám 100%. Na nižší teploty bych to netipoval, to nebyl takový skok a já jezdím až po 8. hod. A jezdím 35 km po dálnici ráno a pak znovu večer. Ale dík, na brzdy kouknu, pamatuji se, jak jsi popisoval ten přirezlý píst.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.03  08:46

« Re: Budíky Sierra

To jsem teda zvedav. Musim se priznat, ze jsem predem skepticky. Bile pozadi si vubec nedokazu predstavit. A cisla budou modra podsvicena? Rozhodne ty fotky pak nekam umisti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.03  08:39

« Re: Katalyzator

Ja bych rek', ze ty mas to auto od nemce asi vychytane jako celek. Urcite to nebyl smudla, co si doma v garazi vyhodi kat a vesele jezdi dal. Co treba ty vacky? Nebo ladeny vyfuk, nema nekde mezi 2.500-3.000 rezonanci?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  08:21

« Re: Sjíždění vnitřní strany zadních kol

Josefuo: Taky bych rád věděl co a jak Ti seřizovali. Má zkušenost (asi ze tří servisů) je taková, že zadní náprava je u Sirky napevno, není tam nikde žádný excentr nebo cokoli jiného na seřízení. Snad prý u čtyřkolky je to jinak, ale to je nepodložená informace (čtyřkolkáři vyjádřete se!).
    Daytona: Ty gumy se mi takhle blbě sjížděly od začátku. Usoudil jsem (respektive bylo mi takto řečeno), že jsou patrně vymačkaný péra. Právě proto jsem při výměně tlumičů (které už byly celkem vylágrované, neměnil jsem je kvůli tomu sjíždění, protože jsem nepředpokládal, že je to jejich vina) chtěl při jednom vyřešit i tenhle problém, tak jsem nechal vyměnit i péra a nechal tam dát nové, ještě k tomu zesílené. Takže myslíš, že mi tam dali krátké?
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.03  08:11

« Budíky Sierra

Včera mi na poštu přišel balík s budíky. nechal jsem si udělat bílé pozadí s modrými ručičkami. Dnes to vyzvednu a o víkendu budu montovat. Když tak nafotím. Jsem zvědav jestli to půjde nahradit místo těch světlovodů. Prej jo. Už to montoval.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  08:01

« Re: Mechikooo!!!

Zdravim Willy, pozor ať si chilli papričkama nevypálíš hrdlo :o))).
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.03  08:00

« volnoběh

Uffff dva dny jsem tu nebyla a měl jsem co číst. :o))) u nás v práci máme felicie (fuj hnusný auta) a mají stejný problém při studeném motoru a to je najeto 35000 km. Při rozjezdu a přidáním více plynu to ubere a skoro chcípne a pak zase přidá.Při dalším přidání to jede normálně. Přijde mi to jestli při stání nespadne benzín a pumpa nestihne všechen benzín doplnit. Jestli to nebude to samé u Sierr. Protože pochybuju že u felicie 35000km bude problém se svíčkama či kabely atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  07:24

« Re: Mechikooo!!!

willi: Tak tuhle nirvánu bych si chtěl taky prožít.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…