Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Elektrika + skubani
To je docela hrůza. Jiskření za ŘJ? Myslíš ve svazku kabelů do ŘJ? Tak co vytáhnout ŘJ abys na kabely viděl, nastartovat, zapnout spotřebiče atd. a pohybovat s kabely a hledat...řekl bych, že jiskření může být prapříčinou všech ostatních problému s elektrikou. Zkrat ti takto poničit doslova cokoliv. Hledal bych to jako první věc. -
« Re: Sjíždění vnitřní strany zadních kol
to kratas: sierra (i ctyrkolky) maji pevnou zadni napravu. Rozdil u ctyrkolky je pouze v tom, ze je pridan jeden extra stabilizator.
Rozhodne si myslim, ze Ti bud dali kratsi pruziny, nebo nemenili vubec. Tohle byl typicky problem scorpia, do ktereho namontovali napravu sierry, to auto bylo ale o dost tezsi, a zadni pruziny odchazeli rychleji. Jestli tam mas dobre pruziny a tlumice, proste nemuzes mit spatny odklon. -
« Re: volnoběh
prochy: já si nemyslím, že to bude zanesené čerpadlo nebo palivový filtr, na to se to chová moc "pravidelně" - vždy po startu. Skutečná "špína" by se určitě chovala víc nahodile a alespoň občas by se problém objevil i za jiných podmínek než po startu. Mě to spíš připadá, jako by po nastartování motoru "nestačilo" dotéct potřebné množství paliva do sání.... ale to si taky sám vyvracím tím, že něco podobného by se pak mělo stávat i při jízdě ve vyšších otáčkách...
A tak když se člověk vrátí k elektronice jako takové a ŘJ, tak bych si spíš uměl "představit" nějaký zmatek v hodnotách po startu, než se nastaví jakási minimální teplota... -
« Elektrika + skubani
Tak mam novy zazitek, neco s elektrikou je opravdu spatne, momentalne mi nesviti dalkace, hodiny, v zatackach neco prska kolem RJ a asi mam nakou zradu u anteny, chytim jen par nejsilenjsich radii. Co se tyka skubani, s vypnutymi spotrebicemi je to stejny, ne lepsi, jak jsem se puvodne domnival. Jedu-li po velkych nerovnostech, skube to naprosto udestne, jako by se vzadu neco kousalo, a obcas pri tom uplne zahsne motor. Zrovna vcera se mi to stalo ve vyborny situaci, sjizdim ve meste z prudkyho kopce, vjedu do ostrejsi levotocivy zatacky s par dirama, auto zaskube a zdechne, takze najednou servo nic, brzdy nic - no navzdory leknuti jsem to vytocil i ubrzdil, ale ze me to dost znepokojuje, nemusim rikat. Penize nejsou, cas na ozeleni auta taky ne, je to bida. -
neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 17.10.03 09:04
« Konzervace na zimu
Tak mě napadlo, že bych i provedl nějakou preventivní akci proti soli a agresivnímu sněhu, které čekají mou sirku v zimě. Vyplatí se to?? Má to vůbec význam?? A pokud ano kde v Brně tohle dělají a za jakou ROZUMNOU cenu??? -
"-- skrytý --" 17.10.03 09:01
« Re: volnoběh
Taky jsem si rikal, jestli se neubirat po linii palivove soustavy. A propos. PKOD: Nemas, nebo nemel jsi taky problemy s tim chcipanim pri startu? Tys' menil to palivove cerpadlo. A urcite si vycistil i nadrz a vymenil palivovy filtr, jak by se sluselo. Napadlo me jestli neplave v nadrzi nejakej bordel, kterej se po dlouhym stani usadi na dne a pak nacucne do cerpadla. Nebo jestli by to nechtelo vymenit palivovy filtr. Ten by mohl byt pricpany a po jiste dobe po nastartovani by se mohl profouknout. Ja vim, ze by se mel menit po cca 60t. km, ale ja se k tomu nikdy nedostal a podle stavu rzi na nem ani majitele predchozi. Co si o tom myslite? -
« Re: Katalyzator
Prochy: spotřeba- máš pravdu, na přední brzdy bych měl kouknout. Vzadu je mám 100%. Na nižší teploty bych to netipoval, to nebyl takový skok a já jezdím až po 8. hod. A jezdím 35 km po dálnici ráno a pak znovu večer. Ale dík, na brzdy kouknu, pamatuji se, jak jsi popisoval ten přirezlý píst. -
« Re: Sjíždění vnitřní strany zadních kol
Josefuo: Taky bych rád věděl co a jak Ti seřizovali. Má zkušenost (asi ze tří servisů) je taková, že zadní náprava je u Sirky napevno, není tam nikde žádný excentr nebo cokoli jiného na seřízení. Snad prý u čtyřkolky je to jinak, ale to je nepodložená informace (čtyřkolkáři vyjádřete se!).
Daytona: Ty gumy se mi takhle blbě sjížděly od začátku. Usoudil jsem (respektive bylo mi takto řečeno), že jsou patrně vymačkaný péra. Právě proto jsem při výměně tlumičů (které už byly celkem vylágrované, neměnil jsem je kvůli tomu sjíždění, protože jsem nepředpokládal, že je to jejich vina) chtěl při jednom vyřešit i tenhle problém, tak jsem nechal vyměnit i péra a nechal tam dát nové, ještě k tomu zesílené. Takže myslíš, že mi tam dali krátké? -
« volnoběh
Uffff dva dny jsem tu nebyla a měl jsem co číst. :o))) u nás v práci máme felicie (fuj hnusný auta) a mají stejný problém při studeném motoru a to je najeto 35000 km. Při rozjezdu a přidáním více plynu to ubere a skoro chcípne a pak zase přidá.Při dalším přidání to jede normálně. Přijde mi to jestli při stání nespadne benzín a pumpa nestihne všechen benzín doplnit. Jestli to nebude to samé u Sierr. Protože pochybuju že u felicie 35000km bude problém se svíčkama či kabely atd.