Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  11:19

« Re: volnoběh

juchuchu: jo, vstupní hodnoty do ŘJ od čidel jsem měřil a odpovídají....i když vše za tepla, jak jsem již psal. Ty tlaky ve válcích - no, doufejme, že to tak daleko nepůjde.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  11:16

juchuchu: už nech těch reklam, prosím tě, ještě holubi v kleci.......ale díky za radu

pkod: vn kabely - ano. Ale můžu tě za sebe a mou sirku ujistit, že ani v temto docela teplém létě se to nelepšilo podle v závisloti na teple a suchu, troufnu si tvrdit, že mráz v zimě nebop horké léto - bez rozdílu.

Jé, na obrázek bych koukl, ne, vážně, ať se člověk přiučí. Můžeš třeba na rbr@fordsierra.cz?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  11:16

Já to tušil, moje služební auto teda pominem. Proč to nejede? Záleží kolik má najeto. Závada je buď v elektrice nebo mechanická. Každá el. součástka má svoje daný honoty a když z nich vybočuje, tak má ŘJ zkreslený info. Já bych prošel všechny kabely a kostry. Pak bych změřil hodnoty jednotlivých čidel a porovnal a údaji, co maj v servisu. POkud je vše OK, el. bych vyloučil. Pak bych šel na palivo - filtr, vstřiky.
    Pak tlaky ve válcích za studena. Může tam být netěsnost pístních kr.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 17.10.03  11:16

prochy: po skubani opravdu ani naznak a volnobeh supr klidnej (bez vetsich ohledu se na nej rozjedu bez plynu). Tesneni jsem neresil, koupil jsem celou starsi nadrz a nerozebiral jsem ji! a proplachoval jen hlavnim hrdlem (dalo se vytahnout). Starou jsem samozrejme rozebral.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  11:11

« Re: Konzervace na zimu

juchuchu - leštěnka - no takto to vypadá pěkně,jak to chválíš. A něco na plasty k tomu přibalí - to se hodí.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 17.10.03  11:11

rbr: vn muze navlhat a po nastartovani oschnout a tim lepe zapaluje a po ohrati jede (i na druha nastartovani). Cerpadlo je v nadrzi a ma na sani takovej sak kterej nema dovolit nasat ani male necistoty. Potom je vrtulka (odstredive cerpadlo) a potom misto meho problemu a to stupen s promenym prurezem (muzu poslat obrazek) a pak uz jen kolem rotoru a pres spetny ventyl pod celym autem na "hreben" vstriku a pres regulacni pretlakovy ventil zpet prepad do nadrze.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  11:10

Díky za poklonu, ale rozhodně mě nespojuj s tím dědouškem z WS shopppigu. No já to nekoupil v žádným krámě, poslali mi to na dobírku.
    Ještě k té reklamě - nechali tam auto myslím 48 hodin v kleci s holubama a bylo neuvěřitelně posraný. Jeden tah hadříku - a zářivý lesk byl obnoven. To jsem ale nezkoušel, u nás holubi nejsou:))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  11:09

juchuchu: to tvoje Felicie nám asi nepomůže.....četl jsem už prvně, jak jsi o tom psal. A podle tvého popisu to možná není přesně ono. Já teď mám od toho relativně klid, ale vím, že tady nejde jen o 10 sekund, ten problém bývá "větší", to není jen otázka rozumného promazáhní motoru. Nebo se to možná u té felicie projevuje tak málo, že je přeci jen ještě nová, časem to může narůst..
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 17.10.03  11:06

Ovšem tvoje rétorika je s rétorikou těchto reklam naprosto zhodná :)))) " .....všechny flekance nasbírané po cestě stačí přejet lehce hadříkem navlhčeným.." ale asi to fakt gunguje.. kdes to koupil????
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  11:06

pkod: jo, rezistin! Ale ten nízký tlak by se snad projevoval trvale. A ne tak výrazně po tom startu. Fakt bych tipl podle těch charakteristik, že to bude v elektronice...studeňák jak dělaný. Ale já ho jednou najdu!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.03  11:02

PKOD: A po skubani pri studenym rozjezdu ani naznak? Ani kdyby si byl opravdu drsnej a treba i naprazdno na to hodne slapnul? Po vymene cerpadla a vycisteni nadrze tedy skubani pri rozjezdu zustalo? Jak si vyresil to tesneni u ty nadrze?
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 17.10.03  11:02

S tim olejem je to pravda obzvlaste pokud pouzivate polosyntetiku ci dokonce syntetiku. Rychleji odtece a potom to muze chvilinku trvat. Jaky pouzivate olej?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  11:02

Za reklamu mě teda nikdo neplatí, kdybyste ale někdo chtěl, rád vám zašlu číslo účtu:)))). Nevím co buce za tři roky, soudě ale podle dosavadních výsledků jsem max. spokojenej. Co se týče ceny, nebylo to zrovna levný, dvě 0,5 l láhve leštěnky+leštěnka na plasty a leštěnka na skla myslím okolo 500,-. Než to ale vyplácám, tak to budou asi tak ty zmiňované tři roky. Super na tom je, že všechny flekance nasbírané po cestě stačí přejet lehce hadříkem navlhčeným v leštěnce a je zas všechno OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  11:02

pkod: Já kat i lambdu mám, ale vyloučil bych je. Lambda 100% OK, kat by toto neměl udělat.
    Dvojstupňové čerpadlo? To jako při větším odběru se zapne i 2. stupeň?
    Bohätsot směsi - jasně. Ale tobě teda pomohlo očištění vn kabelů a svíček? Pokud mám věřit servisu, vyloučil bych to. U Fordu mi v této souvislosti měřil napětí na svíčkách a říkal, že má vynikající hodnoty. Tvrdil, že na tomto měření by se projevil kjakýkoliv problém od cívky po svíčky. Neznám přesně ten princip měření, ale měří to nějak přesd vn kabely ke svíčkám, snad indukci (?) Věřit - nevěřit?
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 17.10.03  11:00

do nadrze proti vode se dava snad "velfobin"(nebo tak nejam) na dutiny asi "rezistin ML" a na podvozek jsem dal "tlumex"
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 17.10.03  10:57

jo jeste jsem zapomel ric pointu. Puvodni cerpadlo melo nizky tlak a nepretlacilo ani regulacni tlakovej ventil palivoveho okruhu (ze spacecky nic neteklo) a tim byl nizkej tlak nad vstrikama a tak to davalo min benzinu. Po vymene naopak tlak nerostl a paliva bylo naopak moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  10:56

S tím volnoběhem vám možná pomůže, když vám řeknu, že mi to v práci felicie dělá taky. A má najeto 50 000. Vždycky po startu ji nechám chviličku pookřát na volnoběh cca 10 vteřin, a je klid. Navíc by se toto mělo dělat u každého auta, aby olejové čerpadlo dopravilo olej všude a motor byl bez zátěže. Sierru mám s karbecem, je tam převyšovač otáček a nechávám jí taky pookřát. Chvilku, než mi zhasne panáček s pásama. Pak je klid, kdybych to neudělal, tak sebou bude taky cukat. Myslím, že chce všechno trochu citu. Mě kdyby někdo vytáhl s postele a hned na mě hodil modráky a hybaj makat s kolečkem, taky bych asi pokašlával.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 17.10.03  10:55

juchuchu: No už jsem se lekl, že jsi ten oheň zkoušel na sirce stejně jak v té příjemné neokoukané reklamě. Já bych to rozhodně nerysknul, abych z frajeřiny, že jsem koupil super přípravek, pak hasil na ulici sirku nebo dokonce volal hasiče, nebo snad způsobil požár v městské části Brno - černá pole :)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  10:55

Nestíhám, prvně prochy: to jako technický líh nalít do nádrže? Já myslel, že je na to něco spešl...a kolik jsi tam toho dal?
    Ten volnoběk a vydřený poťák - myslím, že záleží, jaké místo jsi měl vydřené, to přece nemusí být po celé délce. Ale taky bych neřekl, že to bude tím. Tuto sobotu zkusím já změřit potenciometr za studena. Ale myslím současně se zaponutým motorem, kablíky si měřák dovést až k sedadlu, abych šlápl na plyn a věděl, že teď to zazlobilo...jinak nemám jistotu
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.03  10:51

Juchuchu: to je z těch TV shoppingů, co? No ono to vypadá dobře jak to popisuješ, ale já se ze zásady těchto věcí bojím, bývají tam příliš často vysloveně šmejdy...
    Neplatí tě za reklamu? :-)
    A co finaničnš? Kolik tě to stálo, kolik toho je, kolik toho spotřebuješ na jedno auto?...
    Píšeš, že to máš rok. Zatím nemáš jistotu, co to udělá s lakem po dvou, třech letech...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…