Ford Sierra
« Re: volnoběh
juchuchu: už nech těch reklam, prosím tě, ještě holubi v kleci.......ale díky za radu
pkod: vn kabely - ano. Ale můžu tě za sebe a mou sirku ujistit, že ani v temto docela teplém létě se to nelepšilo podle v závisloti na teple a suchu, troufnu si tvrdit, že mráz v zimě nebop horké léto - bez rozdílu.
Jé, na obrázek bych koukl, ne, vážně, ať se člověk přiučí. Můžeš třeba na rbr@fordsierra.cz? -
« Re: volnoběh
Já to tušil, moje služební auto teda pominem. Proč to nejede? Záleží kolik má najeto. Závada je buď v elektrice nebo mechanická. Každá el. součástka má svoje daný honoty a když z nich vybočuje, tak má ŘJ zkreslený info. Já bych prošel všechny kabely a kostry. Pak bych změřil hodnoty jednotlivých čidel a porovnal a údaji, co maj v servisu. POkud je vše OK, el. bych vyloučil. Pak bych šel na palivo - filtr, vstřiky.
Pak tlaky ve válcích za studena. Může tam být netěsnost pístních kr.
dcgsd 17.10.03 11:16
« Re: volnoběh
prochy: po skubani opravdu ani naznak a volnobeh supr klidnej (bez vetsich ohledu se na nej rozjedu bez plynu). Tesneni jsem neresil, koupil jsem celou starsi nadrz a nerozebiral jsem ji! a proplachoval jen hlavnim hrdlem (dalo se vytahnout). Starou jsem samozrejme rozebral. -
dcgsd 17.10.03 11:11
« Re: volnoběh
rbr: vn muze navlhat a po nastartovani oschnout a tim lepe zapaluje a po ohrati jede (i na druha nastartovani). Cerpadlo je v nadrzi a ma na sani takovej sak kterej nema dovolit nasat ani male necistoty. Potom je vrtulka (odstredive cerpadlo) a potom misto meho problemu a to stupen s promenym prurezem (muzu poslat obrazek) a pak uz jen kolem rotoru a pres spetny ventyl pod celym autem na "hreben" vstriku a pres regulacni pretlakovy ventil zpet prepad do nadrze. -
« Re: Konzervace na zimu
Díky za poklonu, ale rozhodně mě nespojuj s tím dědouškem z WS shopppigu. No já to nekoupil v žádným krámě, poslali mi to na dobírku.
Ještě k té reklamě - nechali tam auto myslím 48 hodin v kleci s holubama a bylo neuvěřitelně posraný. Jeden tah hadříku - a zářivý lesk byl obnoven. To jsem ale nezkoušel, u nás holubi nejsou:)))))) -
« Re: volnoběh
juchuchu: to tvoje Felicie nám asi nepomůže.....četl jsem už prvně, jak jsi o tom psal. A podle tvého popisu to možná není přesně ono. Já teď mám od toho relativně klid, ale vím, že tady nejde jen o 10 sekund, ten problém bývá "větší", to není jen otázka rozumného promazáhní motoru. Nebo se to možná u té felicie projevuje tak málo, že je přeci jen ještě nová, časem to může narůst.. -
neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 17.10.03 11:06
« Re: Konzervace na zimu
Ovšem tvoje rétorika je s rétorikou těchto reklam naprosto zhodná :)))) " .....všechny flekance nasbírané po cestě stačí přejet lehce hadříkem navlhčeným.." ale asi to fakt gunguje.. kdes to koupil???? -
« Re: Konzervace na zimu
Za reklamu mě teda nikdo neplatí, kdybyste ale někdo chtěl, rád vám zašlu číslo účtu:)))). Nevím co buce za tři roky, soudě ale podle dosavadních výsledků jsem max. spokojenej. Co se týče ceny, nebylo to zrovna levný, dvě 0,5 l láhve leštěnky+leštěnka na plasty a leštěnka na skla myslím okolo 500,-. Než to ale vyplácám, tak to budou asi tak ty zmiňované tři roky. Super na tom je, že všechny flekance nasbírané po cestě stačí přejet lehce hadříkem navlhčeným v leštěnce a je zas všechno OK. -
« Re: volnoběh
pkod: Já kat i lambdu mám, ale vyloučil bych je. Lambda 100% OK, kat by toto neměl udělat.
Dvojstupňové čerpadlo? To jako při větším odběru se zapne i 2. stupeň?
Bohätsot směsi - jasně. Ale tobě teda pomohlo očištění vn kabelů a svíček? Pokud mám věřit servisu, vyloučil bych to. U Fordu mi v této souvislosti měřil napětí na svíčkách a říkal, že má vynikající hodnoty. Tvrdil, že na tomto měření by se projevil kjakýkoliv problém od cívky po svíčky. Neznám přesně ten princip měření, ale měří to nějak přesd vn kabely ke svíčkám, snad indukci (?) Věřit - nevěřit?
dcgsd 17.10.03 10:57
« Re: volnoběh
jo jeste jsem zapomel ric pointu. Puvodni cerpadlo melo nizky tlak a nepretlacilo ani regulacni tlakovej ventil palivoveho okruhu (ze spacecky nic neteklo) a tim byl nizkej tlak nad vstrikama a tak to davalo min benzinu. Po vymene naopak tlak nerostl a paliva bylo naopak moc. -
« Re: volnoběh
S tím volnoběhem vám možná pomůže, když vám řeknu, že mi to v práci felicie dělá taky. A má najeto 50 000. Vždycky po startu ji nechám chviličku pookřát na volnoběh cca 10 vteřin, a je klid. Navíc by se toto mělo dělat u každého auta, aby olejové čerpadlo dopravilo olej všude a motor byl bez zátěže. Sierru mám s karbecem, je tam převyšovač otáček a nechávám jí taky pookřát. Chvilku, než mi zhasne panáček s pásama. Pak je klid, kdybych to neudělal, tak sebou bude taky cukat. Myslím, že chce všechno trochu citu. Mě kdyby někdo vytáhl s postele a hned na mě hodil modráky a hybaj makat s kolečkem, taky bych asi pokašlával. -
neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 17.10.03 10:55
« Re: Konzervace na zimu
juchuchu: No už jsem se lekl, že jsi ten oheň zkoušel na sirce stejně jak v té příjemné neokoukané reklamě. Já bych to rozhodně nerysknul, abych z frajeřiny, že jsem koupil super přípravek, pak hasil na ulici sirku nebo dokonce volal hasiče, nebo snad způsobil požár v městské části Brno - černá pole :) -
« Re: volnoběh
Nestíhám, prvně prochy: to jako technický líh nalít do nádrže? Já myslel, že je na to něco spešl...a kolik jsi tam toho dal?
Ten volnoběk a vydřený poťák - myslím, že záleží, jaké místo jsi měl vydřené, to přece nemusí být po celé délce. Ale taky bych neřekl, že to bude tím. Tuto sobotu zkusím já změřit potenciometr za studena. Ale myslím současně se zaponutým motorem, kablíky si měřák dovést až k sedadlu, abych šlápl na plyn a věděl, že teď to zazlobilo...jinak nemám jistotu -
« Re: Konzervace na zimu
Juchuchu: to je z těch TV shoppingů, co? No ono to vypadá dobře jak to popisuješ, ale já se ze zásady těchto věcí bojím, bývají tam příliš často vysloveně šmejdy...
Neplatí tě za reklamu? :-)
A co finaničnš? Kolik tě to stálo, kolik toho je, kolik toho spotřebuješ na jedno auto?...
Píšeš, že to máš rok. Zatím nemáš jistotu, co to udělá s lakem po dvou, třech letech...