Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  15:35

« Re: Znova to shubani

Teepee: byl jsem chvíli mimo, spoustu jste toho s prochym probrali, snad mi nic neuteklo. Můj závěr je takový: zbytečně se znepokojuješ s těmi kody, já bych věřil těm 11, tedy vše bez závad. Souhlasí se mnou prochy?
    prochy: měla by vůbec smysl ta kombinace 10 a 11, jak jsi psal? Já to vidím na 11, s tím že teepee, ne vždy zcela přesně vystihl pauzu mezi zablikáním.

teepee: a určitě bych provedl reset, jak radí prochy, zvláště s tím startem...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  15:25

« Re: Rozvody 1,8TD

To já Ríšo jsem svoji sirku pomalu pohřbil. Nechce mrcha startovat a je z ní tříválec. Asi půjde z domu.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  14:57

Ne Fast kody, ale tem jeden kratsi interval mezi kody, 5. a 6. v poradi.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  14:55

Presne to chci udelat, reset, a pak podle situace znovu test, treba je tam opravdu nejaky nesmysl po "castecnem resetu" pri startu s vybitym aku. Jinak autem jezdim podle potreby spis malo, ale jezdi s nim pravidelne take manzelka a toho se desim, i kdyz se ji da doma u stolu vysvetlit jak se toho skubani rychle zbavit :-)))
    Sierra petrol mam, vzpominam jak jsem tehdy o nej usiloval a pak uz byl (je) na webu...

Pomalu se balim domu, musim se s nim (Fordem) "rozloucit" pred prvnim pobytem v servisu (poklidit bordel, vyndat zbytecnosti a lezi mi v hlave to smeti kolem svicek, to musi pryc, pochybuju, ze se s tim budou v servisu luxovat). Diky moc za cas s mymi "podezrelymi" kody a zitra zase ...

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.03  14:54

Teepee: Myslis ty rychly kody na zacatku? To je pro diagnost. pristroj asi 100x rychlejs, aby u toho u Fordu nevyrostli.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  14:46

To "zablikani" kratce po sobe se objevilo vzdy jen jednou, je to zahada, kdyz jsou kody vzdy opakovany. Dnes jde Sierra na vymenu rozvodoveho remenu, kladky, gufer ventilu a jeste se poptam na palivovy filtr a co s temi svickami, az bude zpet, musim s tim neco udelat, viz. nize. Nebo, kdo mi neveri, ze to takhle ukaze kody, a chce to videt, necht se ozve vcas nez tu baterku vyndam a bude to treba pryc...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.03  14:41

Teepee: Ty s autem nejezdis? Ja bych provedl regulerni reset-treba odpoj aku a postupuj podle navodu, co sem anglicky hodil rbr. A pak jenom jezdi, jak potrebujes. Pokud to bude bez problemu, jedine dobre. Pokud pocitis, ze neco neni OK, proved diagnostiku-az budes mit cas. Mas to PDFko Sierra Petrol? Posilal jsem to Rbr a ten mi tenkrat psal, ze to preposle i tobe. Az bude Web, tak to snad bude pristupny vsem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.03  14:30

Jeste jeden pokus:

-----.----,----,----,--, ----,--,----,----, ----,-------
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.03  14:28

Teepee: Me se jenom zda, ze si mel to meritko trochu zkreslene a ze by to mohlo treba byt 10, 10, 11, 11, 10, 10, 10, tedy:
    -----.----,----,----,--,----,--,----,-… />Mozna se Ti to zda jako detail, ale me to mate.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.03  14:12

Rbr: Jasne. Ta tva 24 ma jen jine meritko, ale z tech Teepeeho kodu nic nepoznam. Mezi blikanim u jedne cislice uplyne doba 1s tusim. Tedy 0.5s sviti, 0.5s nesviti atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  14:11

No uz mi to dochazi, nikdo s jistotou nerekne, co mohl takovy start s vybitym aku udelat s pameti RJ. Na kolik Voltu kleslo napeti nevim, ale v podstate je to jasne, chce to vyresetovat RJ a pak to projet dokud se problem nevyskytne a pak to odecist znovu.

Asi si vezmu dovolenou:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  14:07

Prochy: test jsem provadel pouze se zapnutym zapalovanim (Engine off test), jak jsem jiz uvedl, je to divny, ale kdyz mi to vyslo trikrat stejné a odeziraly i druhe oci, je mi to zahadou. Kdo to chcete videt na vlastni oci, jihozapadne kousek za Prahou, rad predvedu, vice hlav vice vi (a nebo nejaky minisraz?). Je to skutecne 2.0 OHC, N4B (katalyzator, resp. lambda tam je).
    Nemohl by na stav pameti RJ mit vliv start s temer vybitym aku (motor naskocil pri temer poslednim otoceni starteru, vyresetovalo se radio, ted si nejsem jist jestli i hodiny na palubce) nekdy v srpnu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.03  14:07

« Re: Píše to tučně po mě nebo po dalinovi?

Snad jsem to nepo... ja?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  14:04

prochy: no vždyť se od "mé" 24 nelišíš. Já to jen psal vcelku, Fastcode, pak dva pulsy, pausa a pak 24, takto ,-,--,-,-,-, nebo takto: ,,--,,,, Přijde na to, jak máš dlouhou sekundu :-)
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.03  14:01

« Píše to tučně po mě nebo po dalinovi?

snad to po mě nebylo, já tam tučně nic nepsal :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.03  13:51

Teepee: Pokusim se vyjadrit k tem kodum. Uz jsem to nejaky cas nedelal, tak si to moc nepamatuju. Ale 24 by podle me mela vypadat takto:
    ,,--,,,,----,,--,,,,
    Kazdy kod by se mel 2x opakovat. Nuly to neukazuje. A na zacatku by mela byt oddelovaci 10 a mezi sekcemi snad taky. Tedy:
    ,----,----
    To co jsi tady psal se mi zda zkreslene. Nebyla to misto 11 spis 2x 10? Musel bych to na vlastni oci videt. A propos mel bys mit '89 OHC s katalyzatorem - tam jsou mozne 3 druhy testu (Engine off test, Continuous engine running test a Dynamic engine running test). Mela by mit pamet na "nahodne" chyby "KAM". Test si delal se spustenym motorem nebo pouze se zapnutym zapalovanim?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.03  13:45

« Baterka ...

Tak mi vcera umrela baterka ... Odesla nahle a bez varovani ... Ani ozivovaci pokusy ji bohuzel dele nez dopoledne neudrzely nazivu ... Cest jeji pamatce ...

Byla to sikovna holka, mela jen 43 Ah a roztacela myho 2.0 OHC a predstavte si, ze to vydrzela na mesic presne 7 let !!! Byla dobra!
    Jsem zvedavy, co vydrzi nova :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  13:11

« Re: Reset ŘJ

prochy: no já chci o víkendu taky provést takové měření, jen jsem se k tomu nedostal. Víš, teprve pak můžeme na 100% vyloučit jeho vliv.

Já naopka pouštím svíčky z hlavy. Protože když už mi to dělalo, byl jsem shodou náhod na diagnostice, u Fordu, mimo jiné jsem si postežoval na ty rozjezdy a proměřil mi napětí jdoucí do svíček - bezvadné. A tvrdil, že touto metodou měření zjistí vše od svíček po cívku, pokud by tam cokoliv nylo špatně, nedosáhl by těchto napěťových parametrů. (zřejmě na principu pouze správné kabely , správné svíčky, správně seřízené elektrody atd. vyvolají právě takové napětí v okamžiku zážehu).
    A taky ověřím tu pojistku ŘJ.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.03  12:59

« Re: Reset ŘJ

rbr: diky za ten zdroj.
    add 3:Napajeni potaku jsem pak meril s nastartovanym motorem. Propichl jsem jehlovym mericim hrotem izolaci obou krajnich dratu tesne u potaku. Dost zarputile se toho potaku drzis :-). Dobre, aby mela dusicka pokoj, provedu:
    a.)mereni pri behu motoru na krajich toho potaku pri tom chcipani-primo u potaku.
    b.)mereni "v kastliku" -stredni vodic potaku pri akceleraci primo u RJ.
    Ale co me ted nejvic zajima jsou ty svicky. Jeste nez zacnu cokoli provadet zkouknu svicky a po testech znovu-jeste ve stadiu skubani. Mohly by leccos napovedet.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  12:58

A když tu chybu 24 uvidíš sám na Volmetru nebo lépe na LEDce, bude to OK.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…