Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Volnoběžný ventil
No ale je to zahada s temi otackami 1200/min. Protoze pochopil bych to u DOHC, ten ma snimac otacek, ale co OHC, ten nic takoveho nema a vyhodnoceni uzavreni privodu paliva pri jizde se zarazenym stupnem se u tohto motoru bud nedeje a nebo deje, ale netusim jak. Uz nekdo vite k cemu je ten snimac na nahonu tachometru u pojistkove skrinky? -
« Re: Cukání při rozjezdech - odpojení potenciometru škrtící k
kratas: ŘJ bych vyzkoušel právě z takového bozu, o němž V9M, že netrpí stejnýmn problémem. Teprve pak můžu ŘJ jednou provždy vyloučit.
Já jsem snad nenapsla odpojit konketor potenciometru při spuštěním motoru. Na to buď opatrný, mohl bys pos...t víc věcí. V dokumentaci dokonce píšou u demontáže(odpojení) jakéhokoliv čidla prvně odpojit baterku.....
Myslíš odpojení potenciomteru pro měření jeho odporu? To bych povypínal vše. Nco jiného je měření napětí, ketré dodává do ŘJ. To měříš za chodu, ale na "zadku" konektoru do ŘJ. V tu chvíli nesmíš nic rozpojit. A nebo myslíš zkušební jízdu s odpojeným potencoimetrem, jak psal prochy? Odpojení a následné připojení zase při vypnutém motoru. -
SM: správné otázky, jako bys mi je sebral. Kdybys to náhodou zjistil, dej mi vědět :-)
Vážně, taky takto přemýšlím a sám nevím, jak to je. Přiznejte se, kdo to psal, že ŘJ voln.otáčky zvýší kvůli akceleraci? To držení otáček na 1200 po restartu jsem právě poledně neudělal....tak to chci nyní napravit. V dokumentaci jsem to pochopil přibližně že ŘJ se po tu dobu "znovunaučí" optimální hodnoty pro volnoběh...nic víc. -
No, mluvím o potenciometru škrtící klapky. S tou ŘJ jsi mě teď nalomil, asi teda vyzkouším ještě jinou (pokud to půjde). Aby ve třech náhodně vybraných byl stejný problém, to už by musela být svinská smůla. -
rbr : vzpomněl jsem si na jednu věc - kdysi dávno tady na fóru někdo zmiňoval tuto skutečnost - "volnoběh je v ŘJ nastavován výš z toho důvodu, že auto rychleji akceleruje"!? - takže je to normální stav nebo ne? teď mne napadá ještě jedna věc - když restartuju ŘJ,tak ve druhém kroku držím otáčky cca 1.200 - má to souvislost nebo jo? anebo je to limit pro "chcípnutí" motoru při jízdě bez plynu se zařazeným kvaltem? -
« Re: abs
Pkod a ABS: tak tak, díky. Já sem vlepím větu, která to myslím vystihuje:
Součinitel tření mezi pneumatikou a vozovkou je nejvyšší asi při skluzu 15%, kdy se kombinuje klasické tření pneumatiky a vozovky, vysoký odpor při obrušování materiálu, jeho „odplavování“ otáčením kola a směrové vedení.
Myslím si, že tento zdroj je velice důvěryhodný. -
Kratas: ne, tady si nerozumíme. Při zapnutém motoru nic neodpojuj! Na co vlastně narážíš, že bys měl odpojit? Ztatil jsem souvislosti....
Ta výměna ŘJ: představ si čistě teoreticky, že by se relativně často u nich objevovala určitá závada, způsobující problémy s rozjezdem. Ty, popř. další, budeš mít smůlu, že obě jednotky, které jsi kdy zkoušel, tímto trpěli. Tedy jsi nepozoroval zlepšení. A tvůj závěšr tak jednou pro vždy bude: "v ŘJ to URČITĚ není". -
rbr: Takže myslíš, že to mám zkusit odpojit a napojit normálně při zapnutém motoru? OK, vyzkouším. Co se týká ŘJ, tak si tím u sebe taky nejsem dvakrát jistý, protože zkouška s prohozením ŘJ už na mém autě proběhla a zlepšení nenastalo. Možná to zkusím znovu, je tady možnost, že bych se mohl dostat k ŘJ z jiného DOHC s automatem, takže jestli všechno bude OK, zkusím na tom zapracovat. Ale nevím... -
teepee: to mě taky napadlo, ale vím, že pokud tady je nějaká netěsnost, neklesly by voln.otáčky nikdy na těch 750 +-. Spíš jakoby ten ventil (ty gumová membrána uvnitř) příliš snadno "fungoval", po vyčištění :-(
Ale o víkendu jsem také postřehl, že se tyto problémy snížily po resetu ŘJ - ach jo. Ty jsi jen čistil idle speed control, nebo jsi současně udělal něco dalšího? Odpojil baterku? -
rbr : než napíšu odpověď, už nestíhám
vzpomínám si, že naposled jsem ji čistil asi před rokem a dělalo to to samý, po čase se to upravilo na předchozí stav (850), buď se znovu idle "zasvinil", nebo si ŘJ srovnala novou skutečnost, nebo nevím. Rozhodopádně v sobotu se chystám dobít baterii, takže půjde ven z auta, a pak provedu restart ŘJ, uvídíme co to udělá - dám vědět. Jsem b.., kdybych do toho nevrtal, tak jsem nemusel nic řešit. Ale tady na fóru každý něco kutí, tak jsem si to chtěl taky vyzkoušet a udělat něco good pro sirku a takhle to dopadlo. -
« Sierra petrol
Prochy a other: prosím tě, nemáš i jiné listy tohoto dokumentu? Například zapojení motoru (list 5C) se odkazuje na listy 2 a 3. Ale z obsahu nejsem moc moudrý, která 3. Asi 3D? Nevím. Máíš něco k dispozici? Když tak se můžeme domluvit na rbr@fordsierra.cz
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!