Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 22.10.03  11:26

« Re: Volnoběžný ventil

sm: Ale letní pneu ti při teplote už kolem 7stup. Celsia tvrdnou, zdrácej přilnavost, a rychlejc se kuur..j
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:26

« Re: abs

teepee: pseudo klub jsem myslel naprosto obecně :-) spíše jako skupinku lidí, která si stojí za svým názorem jen proto, že od někoho něco slyšeli...ale sami si to nevyzkoušeli...nic víc

kostey: tak s tím PitBullem mám docela stejný názor. Ono to je vlastně jinými slovy to stejné, co jsem chtěl vyjádřit v mé předchozí "definici pseudo klubu". Ale nikomu ABS nevnucuji! Jen radím: vyzkoušejte si to(třeba na hodně kluzký vozovce i na suchém asfaltu na červenou) a pak se rozhodněte sami.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:25

Letni mas Good? A co jejich smes, je patricne prizpusobiva nizkym teplotam? Nedavno jsem na zaklade poucky Lepsi na zimnich v lete nez na letnich v zime objednal zimni, Brillanty mi dosluhuji a nehodlam v zime pokouset stesti, navic bez ABS:-)

Ano, Kostey, optimista by vzpomel osamelou srnu, ktera vzdy najde zalibeni v kuzelech svetlometu.

Jinak ten manevr hamst na brzdu, smyk k prekazce se stocenymi koly a vcas brzdu pustit neni az takovy problem. Skodovkari znaji, ziskane zkusenosti oceni prave treba u Zigulu a Sierr (ja dvakrat) :-)

ABSkari, nezapominejte na ty ubohe ridice, kteri maji jeste predpotopni techniku, myslim, ze jich je vice nez vas.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 22.10.03  11:23

s/m: na suché ale jedině při přímém směru jízdy a pokud máš pod sebou opravdu jen asfalt a ne nějaký stěrk... Většinou když prudce brzdíš, tak nepotřebuješ jet jen rovně.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:21

abs na suché vozovce prodlužuje brzdnou dráhu(takže si dávám pozor), ale na mokré, zasněžené a zledovatělé, zkracuje brzdnou dráhu a HLAVNĚ JE VOZIDLO VŽDY ŘIDITELNÉ!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:16

předpokládám, že u nás v teplých krajích, s přezouváním ještě počkám - letní mám good, takže bych ustál i první sníh
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 22.10.03  11:16

jo zapoměl jsem dodat že to je vytržený z kontextu a tak kdyžtak do toho tematu zavitej(te)
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 22.10.03  11:15

rbr: i to je možný... ale přečti si co napsal: PitBull:

"No, musím říct, že jsem čekal, že tady bude více lidí, kteří budou ABS zatracovat, ale vypadá to, že národ pomalu moudří.
    Zkuste před tím, než napíšete Váš příspěvek napsat, jestli píšete o situaci na závodní dráze nebo za normálního provozu.
    Pokud budeme mluvit (a psát) o závodění, pak asi ABS ne, v rallye se opravdu řídí vším možným a ABS je moc velký zásah do chování auta.
    Pokud ale budeme mluvit o normálním provozu, pak bych chtěl vidět všechny ty závodníky, kteří tady píší o přerušovaném a dávkovém brždění, co by dělali, kdyby jim v 80 km / h vyběhla z lesa srna 30 m před autem. Tu vzdálenost auto ujede za 1,35 vteřiny a za tu dobu tak akorát stihnete dupnout na brzdu. Pokud máte ABS, je jakási šance, že se Vám podaří zároveň strhnout volant a uhnout. Pokud ABS nemáte, tak máte zablokovaný kola, která se (pokud bude suchý asfalt) po pár metrech roztaví a změní na máslo a už se povezete.

Omlouvám se, pokud je tady někdo opravdu závodník, který má toto zvládlý, ale závodníci se většinou nechvástají tak brutálně, jako Ti, kteří tady píší takový příspěvky.

Závěr: moc Vás prosím, neblbněte hlavy normálním lidem. ABS je pro 90% (a možná i víc) lidí velmi zásadním zlomem v automobilové bezpečnosti. Většina starých nabouraných aut za sebou nechala dlouho brzdnou čáru a při tom zatočená kola. V krizových situacích většinou není problém jak dobrzdit, ale kudy projet (málo kdy se řítíte proti 50 m široké neprostupné zdi). To byl prvotní popud ABS.
    Kdyby šlo o to, jak rychleji zastavit, určitě by Robert Bosch a všichni jemu podobní, vymýšleli něco, jak rychleji zastavit, ale o to fakt nejde."

• « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:15

:-) Co by rekl pesimista jsem jiz uvedl, otimista vzpomene i osamely sjezd nakouzaneho klesani, brzdeni pred prechodem, dobrzdovani pri nahlem brzdeni kolony atd. ABS je asi dobra vec, zatim jsem nemel tu cest, ale je nepochybné, ze se v nekterych situacich jeho vyhoda muze ukazat nevyhodou...

Jinak 160km/h neni zase pro zminene malolitrazni dedecky az takovy problem, Zigula jsem mel, vim co umi a ten muj umel na zigula dost malo, jen 140km/h.
    Co myslis tim pseudoklubem?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:12

SM: s tím asi musíš počítat. Pokud se vysloveně něco nestane....ale mělo by to být na tyto podmínky stavěný, nejsi sám, komu prší na auto :-)
    A občas to chce konektory zkontrolovat, pročistit...co k tomu dodat?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:09

kostey: zase bych jinou váhu přikládal názorům nejrůznějších řidičů (opravdu nejrůznějších) a jinou váhu názorům někohjo, kdo se o to skutečně zajímá, případně o tom ví více než my díky své profesi apod.
    Umím si představit, že v nějakém pseudo klubu může převládat názor, že ABS ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:09

rbr : ještě z jedné věci jsem trochu rozpačitý - včera když jsem čistil idle, tak přes den pršelo, přijel jsem domů a po otevření haubny vidím, že např. víko pojistkové skříňky je mokré, žlábky na předních blatnících, kudy vedou v motorovém prostoru různé vodiče a konektory jsou mokré atd. vesměs tam, kde je před předním sklem plastová mřížka a v ní stěrače, tak tam to teče libovolně dolů do motorového prostoru - předpokládám, že tato voda velmi důkladně testuje všechny vodiče a konektory - rez, oxidace - teplý motor sice všechno vysuší, ale přece jenom .....?
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 22.10.03  11:04

rbr: Jo.
    All: Na toto téma bych vás mohl odkázat na téma "ABS - ano nebo ne" ale diskutovalo se tam o abs už tak před měsícem tak to chce se tam trochu pohrabat.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:03

SM: souhlas. Taky mám ten pocit. A vždy po resetu se nestačím divit, jak to zase krásně jede..
    ALL: pánové, vy co pravidleně přezouváte zimní pneu, jak jste na tom letos? Už jste přezuli? Ony ty teploty říkají, že už mělo být přezuto, ale jinak je to příliš brzo, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  11:00

Pardon: pesimista - penzista---ale ono to je jedno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  10:59

Kostey: takže z tohoto zdroje ABS ano?

Teepee: od takových vozů se musíš držet dál. Ale ony zase za tebou dlouho 160 po dálnici nepojedou. A penzisty strkám do příkopu...zvláště čepičáře :-(
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 22.10.03  10:59

Teepee: To už mi pár lidí řeklo, že jsem pesimista, ale já si o sobě myslim, že jsem realista... A co si razdši rozflákáš? Kufr nebo motor? A radši vrazíš ty do někoho, nebo budeš radši když někdo vrazí do tebe? Komu víc důvěřuješ? Sobě nebo Žigulu bez posilovačů?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  10:59

rbr : dle mého názoru ŘJ i v průběhu dalších jízd neustále sbírá data a upravuje svůj chod (tzn. že je schopná se učit)- jenom nevím jestli sbírá i data např. z vadných či poškozených čidel - vede to k tomu, že se přizpůsobí a pak blbne? btw : poprvé jsem se setkal s restartem takto : byl jsem u fordů, kde mi svým computerem testovali chod ŘJ a motoru. Po návratu domů a dalším nastartování otáčky lítaly "hore, dole" a nevěděl jsem proč. Telefonát k Fordům a toto mi řekli : po připojení jejich testeru, tento vnutil ŘJ svůj program a ta se tímto zcela dezorientovala. Jelikož servis je na kraji města a těch 20 km domů jsem takřka nejel městským provozem, proto takové kolísání otáček. Řekl ať provedu restart s městským cyklem. Pak se to všechno vrátilo do normálu. Jestli se někdo přizná to nevím - páč ten příspěvek proběhl odhadem před 5 - 6 ti tisíci.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  10:55

« Re: Cukání při rozjezdech - odpojení potenciometru škrtící k

rbr: OK, tak to jsem špatně pochopil.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  10:53

Pesimista muze rict, ze ABS je dobra vec, ale je to vlastne jedno, bez ABS bude rozbity predek, s ABS bude rozbity zadek auta. Vyvoj techniky a setkavani technicky ruzne vyspelych vozidel na silnicich je problem. Treba takovy Zigul, ten v nekterych modelech nema ani posilovac brzd, takze ja si ted bez ABS vlastne brzdim jako pan :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…