Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Postup
Rob2: já dělal o víkendu Sierra Petrol - to je postup, klterý používáš ty. A hned mi vyšel problém navíc - viz příspěvek 8330.
Jinak ty metody diagnostiky se fakt dost liší, proto jsem si v nich chtěl udělat pořádek
Já zase pročetl tvé kofy, je to poprvé co jsem něco k sierře četl v ČJ. ale zase jsou příliš obecné. Je tam vždy jen název zařízení, které má problém. Ale v AJ kodech je k tomuz vždy i napsáno třeba: příliš vysoká voltáž, nízká... signál mimo očekávaný rozsah atd. -
« Re: Elektrika
ProchyNo to nemám, měnil jsem před měsícem vodní pumpu a řemen byl OK. Pískala ale celá pumpa, bylo v háji ložisko, tak jsem to další kvičkání asi ani nevnímal. Co může popislovat v altíku při zatížení? Ložiska to asi nebudou, to by popiskovalo pořád... -
"-- skrytý --" 27.10.03 08:13
« Re: Konečně jsem se dostal k autu a k EEC-IV
Rbr: Ano, reset jsem delal tou trubickovou pojistkou 1A, mam ji tesne u RJ na svazku. Jde na pin 1. Na lambdu je normalni autopojistka 15A take na svazku, ale kousek dal od RJ.
Jinak pres vikend jsem se k nicemu nedostal. Akorat jsem zjistil, ze problem vyresen nebyl. Znova to vynechava, ale je to o fous lepsi. Vsiml jsem si jednae zajimave veci. Po nastartovani studeneho motoru jde volnobeh pouze na 1100-1200 ot (asi jako u tepleho motoru) a po asi 10s sekundach spadne na 900. Jestli nebude pes zakopan tam. Kdyz jsem se tady minuly tyden optimisticky rozplyval, ze je to OK, volnobeh sel nejdriv az do 2000 nez to spadlo. A pak to jelo. Vcera rano me odvazela mlada a ta ma ve zvyku pri rozjizdeni davat dost plynu (klidne to toci na 2500-3000) nez zjisti kde ji zabere spojka. Tech par sekund tomu stacilo a pak se to rozjelo bez cukani.
Ty napeti kolem lambdy jsem uz taky meril, hnedy draty byly +- na nule a cerno-cerveny (vyhrivani) byl na 13.7V. Jeste Ti to ale zmerim na poradne i na ty RJ.
Jinak jsem taky vyndal volnobezny ventil dal jsem tam jiny, funkcni. Ten jsem zkousel pri pokojove teplote +20st C, pri +3st (lednice) a -22st C (mrazak). Behal hladce. Puvodni nezavisle na teplote obcas zadrh pri zavirani nekde v pulce, ale bylo to sotva znatelne. Oteviral hladce. Ovsem v tomto problem taky nebyl.
Jinak asi si taky udelam poradnou diagnostiku. -
oleowr1 27.10.03 08:05
« Re: SRAZ
Dělat "oficiální" a "neoficiální" srazy nemá příliš smysl. Neznám žádného Majitele Sierry, který by si mohl dovolit několikrát ročně cestovat po republice na sraz. Stojí to čas a peníze. Jsem zastáncem jednoho, max. dvou srazů, které budou připraveny, dostatečně včas určeno místo a datum, aby měl každý dost času uspořit udělat si čas a uspořit pár korun na cestu. -
oleowr1 27.10.03 08:00
« Re: Sierra versus Octavia
Octavii 1,6 74kW SLX jsme měli v práci. Pár set km jsem s ní ujel. Pro řidiče svezení ujde, sedí to celkem dobře, spotřeba taky dobrá. Ale 1. Vzadu je to pro děti bez sedaček, pokud je dítě v sedačce musí sedět cestující vepředu nalepen na přístrojové desce , aby ho nekopalo do hlavy. 2. má to přední náhon....... -
« Elektrika
Teda chlapi, člověk se tu chvilku neukáže a musí číst jako o život.
Řeším teď takovou záhadu, při zapnutí světel, větráku topení a třeba ještě stěračů mi se mi z motoru ozývá tenké kvikání, předpokládám, že od alternátoru. Je to v pořádku nebo je to chyba? Když světla vypnu, motor si je šuští a kvikání zmizí.
KRTA:Sraz bude, vydrž, asi ale až v létě, až bude hezky teplo. -
« Sierra versus Octavia
Tak se teď vozím Octavíí (jako spolujezdec), a nestačím se divit. O tom, že si tam při 100km/h připadám jako v Sierra při 130km/h, jsem už psal. Ale ten rachot uvnitř! Klepe zadní plato a tři(!) mechanismy ve dveřích. Potichu jsou snad jen dveře řidiče. A to jezdíme po pěkné silnici. O místě na zadních sedadlech snad nebudu ani psát. A ten super výhled dozadu....Jenom ten motor je solidní - 1.6 (snad Audi) Na ten objem to docela jede. No, má teprve 84 tis. km. Až bude mít, co má moje Sierra ..... Ale hlavně, že se vozím. Lepší, než jít pěšky. -
« Postup
rbr: Ty postupy a kódy, co jsi mi poslal (dík!), jsou zajímavé. Pouze si nejsem jist, zda jsou dostatečně validní. Nikdy jsem nemusel točit volantem a šlapat na brzdový pedál, abych z počítače dostal informace. Chybu, kterou jsem dělal, jsem zde již popsal. Při jejím vyvarování se test funguje dobře. Jak u Tebe? -
« Re: to polednik Start motoru
Poledník: dobíjel jsi baterku? Takže jsi přerušil napájení řídící jednotky - počitače. Udělej řádný reset a znovu naučení ŘJ. Už jsme to tu řešili, tak jen stručně. Znovu odpoj minus pol baterky a počkej pro jistotu nějakou minutu. Potom připojit batertku, zapnout zapalování, počkej raději pár sekund, pak má být volnoběh (start - půjde?) 3 minuty, potom podržet na 1 200 ot, pak 8 km rozličné jízdy. Otázkou je, jestli se to v tomto stavu podaří. Ale zkus to. Možná bych pro jistotu zkontroloval pojistky. -
« Re: to polednik Start motoru
Dík daytona,svíčky čerý,ale né celý.Na hranách jazýčku čistě opálené.Určičitě jdu do tlaků,ale po posledí jízdš nechce naskočit motor.Všechny svíčky hází jiskru,kabely rozdělovač OK.Po startu kontrola svíček,suché,není cítit benzín.čerpadlo určitě dodává,/kontrola přívodu do kolejnice /REILU/ke vstřikovacím jednotkám benzín určitě jde. Co zablokovalo vstřiky do válců? Bylo zapotřebí dobít baterku,je tady nějaký háček?