Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  09:46

« Re: to kostey

Vsem s 2.0 OHC: Mel jsem Forda na vymene remenu, kladky a gufer ventilu a pri te prilezitsti jsem videl v jakem stavu je vacka (zdvihatka jsem sice nevidel, ale snadno domyslim). A proto zjistete nekdo vzdalenost hladiny, spravneho mnozstvi oleje, od dorazu merky mnozstvi oleje v motoru. Protoze, vacka je neuveritelne vybehla, a jeste jsem nezjistil kolik mi tam presne nalili oleje, ale mam ted na merce cca 2 cm nad horni rysku! Pokud nalili spravne mnozstvi oleje, nemuzu se divit tomu jak vypada rozvodovy mechanismus.

Tady nejde o moje auto, ale o vsechny 2.0 OHC motory! Nechapu, proc pruzinova merka, kdyz se casem vytahuje, nebyla zavcasu nahrazena merkou z pasoviny, jako ma treba Felicie...

• « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  09:41

« Re: pneu

MS: to se silně pleteš! zkoušel jsem si takto nechat opravit chybu (165/65 R14) v mém TP před STK - našel bys to tady asi 2 týdny zpět.
    Ani náhodou to tak nefunguje (nebo možná s obálkou...) Já zjišťoval na dopravce co k tomu potřebuji: jednoznačně jim musím přinést oficiální papír ze zastoupení Ford Motor Company, mám na ně kontakt, kdyby jsi chtěl. Jsou tam docela ochotní, ale poplatek za tento kousek papíru je 1 000 Kč (nebo 2? teď nevím, tisícovka určitě). Takže jsem to nechal jak to je vesele prošel STK :-)
    Rozměry za chvíli posílám.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 29.10.03  09:39

« Re: ! ! ! SRAZ ! ! !

Oleowr1: Ale kdyť já to tak nemyslel, Do Blanska jsme to my Pražáci měli taky nějakejch 200 něco a vůbec mi to nevadilo. Ono má něco do sebe i to když jede kupa pražáků v Sierrách do Brna po dálnici a nebo pak naše "spanilá jízda" z Brna do Prahy po okreskách... Ta byla Fakt perfektní!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  09:36

« Re: Diagnostika DOHC a problem chcipani

prochy: k volnoběhu: otáčky 1200 po startu a potom spadnout na 850 (nebo 800-900) si myslím, že zde většina lidí považuje z ty správné. I mě to takto běhá(a běhalo). Samozřejmě se to může celé "jemně posunout" podle teploty...Myslím, že nastavení volnoběhu v servisním modu je fakt to pravé ořechové. I když to neřeší rozjezdy :-(
    Diagnostika: kdy ty jsi vzal pokyn o otáčení volantu? Já to pro jistotu také dělávám ale Rob2 namítal po přečtení mého porovonání metod, že on to nikdy nedělá a diagnoskuje OK.
    Ted se začtu do tvé diagnostiky...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  09:33

« Re: Termospojka

Muj aktualni problem s termospojkou jsem zatim vyresil, jak radil Daytona, radnym prolitim WD40 a rozhybanim (castecnym) za klidu motoru, zbytek za mne udelal tocici se motor. Pokud se vrtule, za volnobehu, obema rukama zbrzdi (na leve a prave strane chladice pri pohledu shora), da se nyni v pohode bezbolestne zastavit a zkusit vule loziska za chodu. Rozhodne jednodussi reseni nez predelavat na elektrovrtuli z DOHC, navic jsem slysel, ze tam vznikne problem s polohou tepelneho spinace - neovereno.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 29.10.03  09:30

rbr: pošli prosím ...dík (martin.surovcak@brno.ys.cz)
    No já mám jiný než v techničáku a na evidenčce se trošku šklebili, ale pak jako že teda OK... nicméně stačí zajít k autorizovanému prodejci, který vystaví potvrzení o tom, že kola s danými rozěmry mohou být alternativně použity a je to OK.... takže zas nic není nemožné.... :))
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 29.10.03  09:26

sierrácký otáčky na benzín z fabriky jsou defaultně na 850, takže by to zdechat nemělo... já plyn provozoval chvíli i na 600, ale to se už třepala celá sirka..
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  09:23

pkod a další oklo pneu: z povzdálí tu sleduji, jak zda lítají různé rozměry pneu...mám od Ford Charouz zkopírovaný přehled vozů a povolených tozměrů pneu...liší se to třeba pro kombík benzin vs. kombík nafta apod.
    A tvrdím, nespoléhejte na to, co je v TP, já tam mám povoleno pouze 165/65 R14, což všichni uznáte je pi...
    Kdo si myslí, že by mu to pomohlo, dejte vědět, pošlu mailem (je to v Excelu). Jsou tam fokusy, sierry podle roků mondea. To vše s předepsaným hustěním podle pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 29.10.03  09:20

to: jirkaking -- super ..... samoška i já někam mohu dojet... mám z toho teď sporák, takže mě teoretických 400km nevyrve poslední halíř s peněženky... můžu taky někohonaložit a vzít sebou, kdyby se jelo někam jinam....
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  09:14

Kdyz mi to auto stoji 2-3 tydny bez startu, na studeny start otacky vyskoci na 1500, drzi se tam, pak po 10s klesnou na 1100, a po 3-4 minutach jsou na 850-900. Jestli jsem s ni ale den predtim jezdil, tak otacky vyskoci tak na 1100-1200 a pak postupne klesaji. Jestli zapnu webasto na studeny motor, za 15 minut mam teplotu motoru tesne nad M, a po startu otacky kolem 1000, ne-li pod.
    Ale naposled jsem to zkousel kdyz jeste nebyli mrazy v noci...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  08:57

Jsem také pro sraz a toto z Teplic mám do Brna dobrých 400 km. Je to vážně jen o chtíči :o))).
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.03  08:56

« Kastlík r.v. 1991

Faudy: Marně se ti snažím napsat na ten tvůj e-mail vždy mi to přijde zpět. Kdy a kde se domluvíme na tom kastlíku ????
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 29.10.03  08:56

Sraz je dobrovolný, je to o chuti :-) .... klidně se to může změnit jen v lokální sraz + ti co chtějí... samozřejmě se dá dojet i nějak jinam, ale "mluvil" už s dvěma nebo třema lidmi co jsou z Brna, že by měli chuť si dát někde scuka...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  08:40

Zapomnel jsem napsat, ze ani po predpisovem nastaveni zakladnich volnobeznych otacek v service set modu se problem chcipani nezmenil. Je to o chlup lepsi a to tim zpusobem, ze nekdy v poho a nekdy to tam je citit. Ale ztrati se to nez oskrabu jinovatku.

Jinak ten service set mod pomohl opravdu perfektni stabilizaci volnobehu; i pri otoceni volantu do krajni polohy (posilovac) se volobeh nehne.

Dale se mi stale zda, ze pri nastartovani studeneho motoru, jde volnobeh stale prilis nizko: prvnich 10s 1200, pak to spadne na 900. Jak to maji ostatni?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  08:28

« Re: Gumy na zimu - 185 / 70 / 14

ET je odsazeni vertikalni osy rafku vuci montazni plose napr. kotouce brzd. Kladne ET znamena, ze vic vyleza z blatniku. Hezky vysvetleno napr. na www.e-pneu.cz.
    5J, 6J atd. znamena sirka rafku v palcich. Na plechacich to byva vyrazeno na okraji asi takto: Ford 4x108 6.5J 41 (neni to asi uplne presne, to bych se musel jit podivat, mohlo by tam byt i cislo 63.5-to je prumer stredove diry)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  08:21

Jsem prekvapen, jak graficky pekne to vyslo. To dlouhe slovo je CONTINUOUS.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  08:13

« Diagnostika DOHC a problem chcipani

Rbr&others: Konecne jsem nasel cas udelat poradne diagnostiku. Pri te prilezitosti jsem zmeril i lambdu-zda se funkcni. Zde jsou chronologicky vysledky. Trochu se budu snazit to graficky prehledne upravit, jestli to nevyjde nekamenujte me.

Diagnostika 27.10.2003-Prochy

Teplota 4st C, motor studený a vypnutý.

*proud vyhřívání lambda sondy: 2.5A (0s), 1.3A (15s)

*lambda sonda-signál: 29 to GND: 0.98V & 49 to GND: 1.36V

pozn.: Po několika zapnutích zapalování obě napětí postupně klesala, rozdíl přibližně stejný.
    -----------

*ENGINE OFF TEST:

KAM

#1: 11, 11, 20, 11, 11, 10

#2: 24, 24, 20, 24, 24, 10 -simulovaná chyba - Air Temperature Sensor

#3: 24, 24, 20, 24, 24, 10 -simulovaná chyba - Air Temperature Sensor

#4: 11, 11, 20, 24, 24, 10 -simulovaná chyba v KAM - Air Temperature Sensor

#5: 11, 11, 20, 11, 11, 10

-----------

*CONTINUOUS ENGINE RUNNING TEST:

#6: 11, 11, 11, 11, 11, 11,........

-----------

-motor studený, v běhu

*lambda sonda-signál: 29 to GND: 0.08-0.85V (cyklicky se v řádu desetin sekundy mění) & 49 to GND: 0-0.01V

-motor stále v běhu-zahřívá se (hodnota prakticky stejná pro 850-2500 rpm)

*lambda sonda-signál: 29 to GND: 0.07-0.76V (cyklicky se v řádu desetin sekundy mění) & 49 to GND: ~0V

pozn.: Při sešlápnutí plynu hodnota krátkodobě až 0.9xV, při ubrání až 0V.

-----------

-dosažení normální provozní teploty

*DYNAMIC ENGINE RUNNING TEST:

#7: 50, zvýšení volnoběhu, 10, krátké sešlápnutí plynu (min. 4000 rpm), 60 -> service set mode (po dobu 10min) - nastavení základního volnoběhu 875 rpm, modely s posilovačem řízení-volant z jedné krajní polohy do druhé a zpět do přímého směru, 70, 70, 70, ... - konec service set modu, rozpojit diagnostický konektor (STI a GND), nechat ve volnoběhu 3min, chcípnutí.

Ufffffffff
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  07:58

oleowr1: Naprosto s tebou souhlasím, jen bych ještě přidal k těm penězům a času a "chtíč". A ten je individuální, někdo se chce setkávat častěji a bude jezdit všude, někdo jen jednou v roce, ale za to ve velkým počtu. Já bych volil to druhé.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 29.10.03  07:56

Jak se ET dá změřit? Je to vnitřní odsazení ráfku v mm?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  07:53

To ET je šířka ráfku? Tzn. že např číslo na ráfku 5,5 je ET a H 13 průměr. Chápu to dobře? Co když dám na sierru ráfek 6J H13.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…