Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
« Co může způsobovat škubání......
....při opatrném rozjezdu? (předpoládám, že to nebudu elektornikou motoru) Asi jako staré autobusy, když se rozjížděly, jednička a teď se to celé rozškube i s řadící pákou (převodovka?). Jakobych měl málo plynu ale není to výkonem motoru. A když se rozjedu trošinku silněji, tak místo škubání, asi po jednom, dvou otočeních kol jednou (jen jednou) jakoby proklouzne spojka, nebo to vynechá v přenásšení síly na kol (nebo jak to nazvat).
Spojku mám 1/2 roku novou. Dá se z tohoto na něco usuzovat? -
« merka oleje OHC
Ta merka je fakt na *! Takze znovu: nejde jednoduse rict, ze hladina na te merce je tady nebo tady. Ta merka je prodlouzena na kazdem aute jinak, zalezi na stari motoru, na poctu najetych km a ja uz nevim na cem jeste...Ale chapete co chci rict??!! Jestli treba kostey zmeri ze jemu spravna hladina je 2.6 cm nad ryskou MAX to nemusi platit pro Teepeeho, resp. pro jeho merku. Takze kazdemu majitelovi OHC doporucuji: do pristi vymeny drzet hladinu oleje 2 cm nad MAX (je lepsi mit vic oleje nez min), sehnat nejakou jinou PEVNOU (!!!) merku priblizne stejne delky (treba z DOHC), a pri pristi vymene tam nalit 4 litry a poznamenat na merce spravnou hladinu!!! a pak se drzet te hladiny. Vyplati se to, ja myslim, ze tu merku vam na vrakaci daj zadara, a nebudete muset predcasne menit vacku. -
« Re: TURBO 1.8 TD
Tak to jsi teda borec jezdit bez turba. Záleží v jak kopcovitém terénu bydlíš. Já zažil dovolenou, kdy odešlo turbo, či spíš přestalo být funkční kvůli prasklé hadici v Chorvatsku. Bylo to fakt žužo jezdit na max. 1500 otáček a čekat před hupy na kopci až skočí zelená, abych to pak nemusel dole rozjiždět s vydatnou pomocí spojky a za vydatného kouře. Zapojení - zkusím půjčit digi a vyfotit to, ale není tam toho moc vidět. -
« Re: pneu
Pokud se nemýlím, F.M.C. je snad jediné zastoupení pro ČR - v Praze. Ale nemusíš tam osobně, stačí si faxovat, popř.telefon. A musíš jim předat nahlásit VIN vozu, oni to podle něj vyhledají, co tam patří a pošlou ten papír.
Co jsi chtěl říct tím největším STK na Moravě? Ti s tím nemají nic společného, pokud vím. Zjednodušeně pouze kontrolují to, co v TP napíše dopravka. A protože na dopravce nejsou technici ale jen úředníci, musí být jejich zápis v TP podložen oficiálním dokumentem ze zastoupení F.M.C... -
« Re: Termospojka
to Teepee: ale davej pozor, ta spojka Ti ted vydrzi tak 10 tisic km, pak uz tam bude vule jako prase (WD 40 to lozisko definitivne sezere) a bude se spis jenom pretacet. Navic mezitim se Ti jeste parkrat zasekne, takze mej vzdycky se sebou v kufru WD40. Bohuzel to lozisko opravit nejde, protoze kdyz se to uz zasekne, tak uz je v ni neco zlomenyho. S kamosem jsme zkouseli opravit tuhle spojku na Jaguaru XJ6, bez uspechu...Na vrakaci tu spojku sezenes tak mezi 500-1000. -
« Re: to kostey
Ja vim, taky s tim ted nic neudelam, a informace servisu o mnozstvi naliteho oleje (kterou jeste nemam) je orientacni, znasobeno tim, ze se hladina v zavitech te pruziny dost spatne hleda a auto mi obvykle stoji velmi mirne nakloneno na levou stranu. Ale prilezitostne to premerim, snad muj udaj k necemu bude. -
« Re: Diagnostika DOHC a problem chcipani
prochy - diagnostika: a že ti můžu přes ten perfektní popis položit ještě pár otázek:
test jako celek - shoda, funguje mi to v podstatě stejně.
na začátku testu, kdy jsi naměřil na lambdě 0,98V/1,36V - to bylo po zapnutí zapalování - předpokládám podle proudu v topení?
jako GND jsi používal co přesně? krabici ŘJ? kostru auta? některý pin?
tvoje hodnoty lambdy při motor studený(a teplý), v běhu - tak to je to, co mi nesedí: 29 shoda-tak to má být(i reakce na sešláonutí plynu), ale 49 má +4V proti kostře ŘJ (!)
Takže tady mám chybu, jak jsem předpokládal. Překvapuje mě, že při nezapnutém motoru jsi měl na 49 +1,36V. To nasvědčuje, že tam není obyčejné pevné spojení se zemí. Naopak, po nastartování motoru jsi na 49 měl prakticky nulové napětí vůči GND, tedy ŘJ si toto napětí pro 49 zřejmě elektronicky nastaví. A to předpokládám neběhá. Nicméně si myslím, že bych měl být schopen toto vyřešit pevným spojením 49 se zemí (maximálně přes nějaký menší odpor?)
Jo, a díky ti za ověření! -
« Re: ! ! ! SRAZ ! ! !
K tomu srazu, nerad jsem kriticky, ale proc je stale na vychodni strane republiky? (2003- Blansko, 2004 se zminovala Mohelnice). Dal bych prednost rovnovaze vzdaleností pro jednotlive zajemce o ucast na srazu a nebo bych to resil formou Minisrazů (napr. prazsky, brnensky, ostravsky) jako to resi Scorpiari.
Popravde, uz jsem poznal jak malou vahu maji elektronicke diskuze ve srovnani s osobnim setkanim a tak myslim ze minisrazy jsou idealnim kompromisem ( zazil jsem spousty setkani priznivcu motocyklu JAWA a take [odkaz] - pro zajemce o shlednuti meho Forda prvni prilezitost) -
kostey 29.10.03 09:57
« Re: to kostey
Teepee: To bych taky rád věděl, teď nedávno jak jsem psal, jsem měl dladinu 2mm pod horní ryskou a už mi párkrát probliknula kontrolka oleje. Zjistit to může snad jen ten, kdo bude měnit olej, a naleje tam předepsaný množství a změří, kde má bejt hladina oleje... Já stim ted asi nic neudělám... -
neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 29.10.03 09:51
« Re: pneu
Mě fakt, že stačí autorizovaný prodejce sdělili na evidenčce v Rosiciích, což je asi nejvetší STK na jižní Moravě... No mohli se plést. Každopádně to jde i tak jak píšeš ty a když už ty pneu mám, tak je jednodušší uvalit ty 2000,- než kupovat další zimní pneu a nechat to někde přetouvat, ne??? btw. předpokládám, že v Brně FORD něco takovýho má... -
kostey 29.10.03 09:48
« Re: ! ! ! SRAZ ! ! !
Juchuchu: JO jo stebou souhlasim, taky bych volil to druhé. Ale jsetli se někdo chce někde srazit, tak se klidně sražte, ale né abyste chyběli za 8 měsíců na vekym srazu! :-) Mě docela vyhovuje to, že jednou za čas si dám s někym sraz a pokecam sním a můžu se pak těšit na velkej sraz...
A dovolim si poopravit Tvou radu s poznamenanim hladiny, at nam (OHCeckarum) ji dotycny zmeri at konecne vime, kam si poznamenat spravnou hladinu na vlastni vytahanou merku (od vymeny k vymene se uz tolik nevytahne a vzdycky to prece jde premerit centimetrem).