Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:42

« Re: merka oleje OHC

souhlas!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  14:37

Daytona: Ja vim, ale rozciluje me, kdyz je nekdo schopen vest diskuzi na tema motorovych oleju, jejich viskozity a vykonostni specifikace, ale brani se overit si jeho mnozstvi v motoru. A to je daleko podstatnejsi vec nez cela alchymie okolo nich.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:37

« Re: Diagnostika DOHC a problem chcipani

prochy: jasně, porovnávám napětí mezi 29 a 49. Takto jsem to pochopil i ze sierrapetrol. A po přidání plynu to stoupne. Jen se teď bojím, že jsem neviděl to "kolísání" při ustálených otáčkách.
    Do ustálených otáček patří i volnoběh? Při volnoběhu mi to sedí asi na těch 0,1V ,žádné kolísání. Takže jinak. Při volnoběhu by to mělo taky kolísat? Nebo musím přidat na těch 2000 ot. (napětí krátce na 0.8V) a pak, když dál držím těch 2000, pak teprve to bude kolísat? Teď jsi mě trochu vystrašil, že ta lambda není OK.
    Vypnutý motor jsem samozřejmě nemyslel, myslel jsem volnoběh.
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:33

« Špatné startování se zahřátým motorem

V posledních dnech se mi objevila (respektive oživila) jedna věc - při zahřátém motoru mi to občas špatně startuje. Musím hodně důrazně sešlápnout plyn a stejně to aspoň šestkrát, sedmkrát otočí, než se chytne. Za studena chytá bez problémů na jedno dvě otočení. Daytona tu kdysi psal, že u EFI je sešlápnutí plynu asi do poloviny při startování na teplém motoru OK, ale já ho poslední dobou musím mít div ne na podlaze. Čím by to mohlo být, čekal bych spíš opačný problém :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:29

to prochy: dyt jsem rikal to same...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:25

to kratas : elektrice p*d rozumím, ale klidně si s tebou pokecám (Kyjov)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:25

rbr: OK, vydržím. Připojit žárovku na plus svedu, takový ignorant nejsem ani já :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:22

pár měsíců po tom, co jsem koupil sirku, jsem s ní byl v servisu na prohlídce a tam zjistili, že na mírce oleje není vidět hladina (DOHC), tak museli doplnit 2 litry, na chodu motoru nebo něčem jiném to nebylo vůbec poznat a kontrolka na palubce neukazovala nic neobvyklého, v závěrečné diskusi technik u fordu tvrdil, že bude bez výraznějšího opotřebení fungovat i s poloviční náplní oleje, takže to co je nad touto hodnotou je jakási rezerva pro případ nouze nebo pro řidiče, kteří se o auto nestarají - ovšem u mne to byl prasklý kroužek na prvním válci
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  14:21

Rbr: Takze tebou uvadene napeti 0.1V-0.8V je vztazene k pinu 49?
    Dovolim si to kolem toho napeti na lambde jeste upresnit. Bezprostredne po pridani plynu to musi stoupnout nad 0.8V (obohati), ale pri ustalenejch otackach to furt beha nahoru a dolu kolem 0.5V (stechiometricka smes) a to od 0.1V (chuda) do 0.8V (bohata). Nevim jestli v klidu myslis pri vypnutym motoru nebo pri ustalenejch otackach.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  14:13

Myslim, ze uvahy kolik cm nad ci pod jsou zcela liche a diskuze na toto tema zbytecna. Proste vymente olej a nalijte mnozstvi presne 4 litry nebo kolik a zmerte si tu svoji merku. Pokud si to nebudete nebo nechcete delat sami, tak nekam zajedte a dohlednete na spravne mnozstvi oleje, tzn. podle litraze a ne podle merky. To vam snad musi v kazdem servise umoznit. A jestli ne, tak je to duvod zacit jezdit jinam.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:12

prochy: shrnu to znovu: po zapnutí motoru mám na pinu 49 +4V proti zemi (20 pin nebo krabice - to je totožné). Podle matirálu SierraPetrol se lambda kontroluje měřením jako minus pol použít pin 49 a jako + pol použít 29. Tam bys měl mít v klidu 0V, možná těch 0.1. Pokud šlápneš na plyn (tzde uvádějí 2 000 ot) mělo by ti to vyskočit až do 0,9V, pak se vrátit. A jelikož já tady tento rozdíl vidím, usuzuji, že lambda jako čidlo funguje. Jenže, vracím se, toto vše mám stále posunuto o 4V proti zemi! A diagnostika mi hlásí jedinou závadu: 38"nízké napětí na lambdě". To odpovídá chudé směsi a tak ŘJ obohatí...a mě stoupá spotřeba...jinak si to neumí vysvětlit. Možná tam hraje nějakou roli to ukostření, které tam kdysi bylo.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:08

« Re: Co může způsobovat škubání......

Zapomente na silentblok prevodovky! Od toho to neskube! Prevodovka MT75 ma vzadu pred prirubou na kardan blbe vyresenej tesnici krouzek s malou zivotnosti. Po 50-60 tisic uz moc netesni, tak olej z ni trocha tece a primo na tu gumovou kostku (silentblok prevodovky). Ta se pak casem rozzvejka az se protrhne. Poznate to tak, uslysite klepani zespodu pri jizde na nerovnostech a pak kdyz se podivate pod auto a rozhejbate prevodovku, zjistite ze klepe o spodni tram silentbloku. Ale od toho to neskube. Novy silentblok prevodovky stoji 2300 KC u Forda, zadni simerink prevodovky 280 KC.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  14:07

Rbr: Ano ctverec s otvorem uprostred.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:06

kratas: dobře, informace ti dám dohromady a pošlu, vydrž tak do zítřka. Jak jsem psal, žárovky na + pol baterky bys snad zvládl připojit, kam připojíš druhý konec, namaluji a pak už jen propojíš dvě zbývající zdířky....
    Použil bych v tomto postupu také zkušenosti Rob2 a prochyho.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:03

Teepee: publikovatelně na web - jsme pro, ale na tom webu to zatím není kam dát:-(
    V podstatě vycházím z materiálu SierraPetrol, s Prochym a Rob2 jsme řešili, že se tu vyskytují různé názory a postupy, ale dá se z toho dát dohromady ověřený postup. Přehled kodů taky není problém, a nějaké jednodušší zapojení žárovky taky každý zvládne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  14:02

Rbr: Jeste do tebe jednou zastouram. Pri nastartovanem motoru mas na pinu 49 +4V (vuci GND-treba RJ) a na pinu 29 mas 0.1-0.8V vuci GND ci vuci pinu 49?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:00

prochy: to tady opět řeším já :-(

Silentblok převodovky, o kterém mluvíš, to je takový jakoby čtverec s otvorem uprostřed?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:00

Ja dodrzuju pravidlo, ze oleje mam trochu vic v aute nez presne urcena hladina (a zas nerikam ze tam mam more...). U DOHC to znamena, ze hladinu mam asi 5 mm pod MAX. U OHC jsem tam daky porad dolejval na 4 litry (misto 3,75). Nevim jak ty vase vacky, ale ty moje byli a jsou bez opotrebeni. U DOHC to sice zadne extra neni, ale jestli chcete, mrknete se na vacku, kterou ma v aute ted kostey, a uvidite jak ma vypadat OHC-ckova vacka. A az budete mit takovou vacku vy v OHC, tak mne muzete kritizovat ze vic oleje skodi a treba tam davat min. ENDE
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  13:58

prochy: máš pravdu, toto ukostření motoru přímo z baterie je z výrobu. Tako to tam mám. Ale zrovna tak tam Ford navrhl a montoval to "druhé" ukostření dole pod převodovkou...nedokáži říct proč, ale věřím, že to mělo svůj dobrý důvod. Až se k tomu dostanu, pokusím se to obnovit.
    Zem lambdy: zkusím ještě jedno měření: napětí 49 - zem při zapnutém motoru a odpojené lambdě...pokud to má být podle tebe a pkod uzmeněné přes výfuk, tak tam přece nemůžu mít 4V!
    All: zeptám se ještě jinak: po čem byste šli, když diagnostika hlásí kod 38 - trvale nízké napětí z lambdy a přitom víte, že lambda na šlápnutí na plyn reaguje zvýšením napětí mezi 29 a 49 v rozsahu 0,1 až 0,9 V, tedy tak jak to podle SierraPewtrol má být?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  13:50

rbr: Jestli bych to zvládl nebo nezvládl sám nevím, po pravdě řečeno netuším co to obnáší a co vše je k tomu potřeba, ale elektrika je pro mě celkem španělská vesnice. Ale teď mě tak napadá, že bych snad sehnal pár známých, kteří se v tomhle oboru vyznají líp než já a pokud bychom měli dostatek informací, snad by se něco dalo vytvořit. Pokud bys mi případně mohl poslat informace na kratas@fordsierra.cz, byl bych ti vděčný. Pokud bych nebyl úspěšný, musel bych si asi někdy udělat výlet do Prahy. Faktem je, že se tam asi budu pohybovat někdy mezi 19. - 22. listopadem, ale to nevím, jestli pojedu svým autem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…