Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.03  09:34

« Re: Diagnostika DOHC - studené rozjezdy

Kratas: Ten kostrici drat nebyl zvrchu videt. Videl jsem ho teprve, kdyz jsem vlezl pod vejfuk. Myslim, ze to nebylo origos, ale byl na jedne strane pripevnen k prirube bloku motoru a prevodovky a u lambdy stahnutym paskem (jako u nadrzky chladici kapaliny) okolo jejiho tela pod tim tepelnym stitem. Jestli jsem to vyresil ukaze az cas. Ted mi to jeste nezazlobilo, ale je dost teple pocasi.
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 03.11.03  09:31

« Kombík 5-té dveře

S hrůzou jsem zjistil, že sklo v 5-tých dveřích drží v podstatě už jen silou vůle. Po sundání vnější těsnící gumy a vyškrábání zbytků zkorodovaného plechu drží sklo jen nahoře a trochu na bocích. Dole je ve vzduchu, mezi nejbližším plechem a sklem je místy až 0,5cm prostoru. Zbytek plechu jsem odrezil, natřel základovkou a vnější gumu vlepl silikonovým tmelem. Budu se muset ohlídnout někde po 5-tých dveřích...
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.03  09:12

« Tučné písmo

Tak koukám, že jsem někde zapomněl ukončit tučné písmo. Proč se tady příspěvky nedají zpětně upravovat nebo mazat? :-(((
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.03  09:10

« Diagnostika DOHC - studené rozjezdy

to rbr, prochy a všichni ostatní, kteří mají problémy s cukáním při studených rozjezdech :-) : Tak jsem v pátek zajel za Robem (ještě jednou díky) a udělali jsem té mé mršce diagnostiku (dynamický test). Zkoušeli jsme to pro jistotu třikrát po sobě a výsledky byly celkem zajímavé. První a třetí pokus – kód 11 tj. všechny systémy OK, druhý pokus – chybový kód 38 tj. snímač HEGO – chudá směs. Pojem snímač HEGO nám nic moc neříkal, ale v SierraPetrol je v anglických kódech u čísla 38 psáno oxygen sensor: voltage constantly too low (lean mixture) , pokud to tedy dobře chápu, mělo by se jednat o konstantně příliš nízké napětí na lambda sondě, jehož následkem je chudá směs. Zajímavé je, že tento kód se objevil pouze v jednom ze tří pokusů. Podle mého názoru to ukazuje spíš na nějaký špatný kontakt než na špatnou funkci lambdy jako takové (Rob měl dojem, že mám nějak moc volný konektor lambdy). Asi bude třeba celé to vedení k lambdě projít. Tak snad se brzy najde čas a prostor.
    prochy Kde přesně jsi prosím Tě měl na lambdě uchycený ten kostřící kabel? Při pohledu zvrchu u mě není nikde nic vidět. A vyřešilo Ti to ten problém opravdu definitivně?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.03  09:07

« Re: Budíky 1.8 TD

No vzhledem k tomu ze LEDka je +- monochromaticka, tak to bude docela tezky :o)))

BTW neresil jste nekdo, ze by profukovalo tesneni z vyfukovych svodu do 1. dilu vejfuku? Ja jen abych vedel, na co se mam pripravit, moje sirka ted trochu "chrchla"...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.03  08:07

A jak koukám je nedořešeno podsvícení červeného pole. Porstě je vše modré :o))). A jak fído udělal rozptyl u té diody? Je tam čočka? Já jsem jí prostě a jasně ubrousil :o))). Zajímalo by mě jestli dělají i diody s čistě 100% bílým světlem. Ty by se mi tam hodili víc. Jinak jsem to vložil do sekce hospoda. To michalides bylo by dobré kdyby se tyto příspěvky dali nejen mazat ale i upravovat. Musel jsem ho vytvořit znova.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.03  07:54

Jirko - tyto informace zkus dat do sekce ceny ND at nam tam neco pribude :o) podsviceni ma fido udelane modrymi ledkami
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.03  07:45

« Budíky 1.8 TD

Takže pro ty co by si chtěli změnit design budíků tak je to newman +420603767425 jinak [odkaz] stojí 900 kč pokud si tam necháš dát co chceš. Jinak určitě míň. fidiford: Podsvícení jsi provedl modrýma diodama ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.03  16:54

« Re: sání DOHC

Tak jsem to dnes vyzkoušel po demontáži restriktoru.Protože jsem zároveň nabíjel i baterii tak jsem navíc učil ŘJ.Dojmy:pokud to není pouze subjektivní dojem,tak je motor lepší ve výk.křivce(plošší).Do kopců se zdá že jde lépe,nemusím tolik prošlapovat plyn,maximálku jsem nezkoušel,protože mám obuto na zimu a v zadu mám protektory,navíc silnice plné "dušičkářů".Spotřebu můžu okomentovat až najedu nějaký ten KM. Když jsem se včera díval do velkého TP(německého) tak tam je ten restriktor zaznamenán a v protokolu z TUV je potvrzeno,že je osazen.Doufám,že naši byrokrati se této kontroly nebudou po vstupu do EU zůčastňovat! Asi nastane problém při bouračce,když pojišťovna zjistí že tam clona není,ale u mě je to docela jedno,protože mám DOHC 11/91 na papírech combi r.v.85 takže bych asi musel vysvětlovat trošku jiný zádrhel.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.03  10:22

« Re: Spotřeba a starty u DOHC

Na tachometru mám 5 tis. Ale nevím, jestli 105 nebo 205 tis. Ineriér mám velmi zachovalý, karoserie je téměř bez koroze s původním lakem. Pravda o počtu km bude asi uprostřed.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.03  00:00

Napis pak dojmy!!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  22:19

Teď jsem přišel z garáže kde jsem demontoval škrticí clonu ze sání(jedná se o original odlitek i s katalog.číslem). Uplně jsem zapoměl že mám v TP uvedeno 85 Kw a chtěl jsem se podívat čím to mají němčouři seškrcený.Naštěstí existuje MotorCafé,tak jsem měl o starost míň.Zítra to projedu a jsem zvědav co na to Sirrka.Jenom pro zajímavost: měl jsem motocykl 750ccm 4-válec do V ,74 Kw,seškrcený na 25 KW(skopčáci) právě clonami ve všech čtyřech karburátorech z půměru 32 na pr.18 mm.Po demontáži se spotřeba nezvýšila.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  21:38

« Re: Diagnostika DOHC a problem chcipani

Rbr-s tou odpojenou lambdou se auto bude chovat normalne.Pokud by byla vadna tak by mela klesnout spotreba.Jde o to,ze pokud je odpojena,tak si ridici jednotka bere prumernou hodnotu.Pokud je lambda KO,tak dava spatne napeti pro ridici jednotku a ta nasledne napr moc bohatou smes-vyssi spotreba.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  21:17

rbr a prochy to tady resili asi 2 tydny...zalistuj kdyztak o 200-300 prispevku nize, prispevky skubani. Myslim ze zacalo to spatnym pinem na konektoru ridici jednotky a posledne bylo zmineno o spatnem ukostreni lambdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  21:17

to co popisujes se mi jevi jako dve odlisne zavady-jedna s prevodovkou-to cuknuti,druha spotreba.Kolik to ma nalitano?
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.03  21:13

« Web fordsierra

Michalides prave predelava a pridava nove rubriky,mrknete na to.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  21:10

« Re: nová sierra

A já za 1,5 milionu myslím kč.Byla to sierra RS 500.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  18:49

to YogiBear: a co to vrzeni?? Co kardanka, jak to dopadlo??
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.03  10:56

« Spotřeba a starty u DOHC

Před nedávnem jsem si zakouil 2.0l DOHC 88kw, r.v. 10/92, automat. Vím, že mohu očekávat u automatické převodoky vyšší průměrnou spotřebu, avšak naměřených 13,8l se mi zdá poněkud příliš, i když nejčastěji jezdím po městě. Podle údajů výrobce se je spotřeba 9,5/6,1/7,6 (město/90km/120km/h). Bohužel to však platilo asi jen pro nový vůz. V opačném případě by to byl velmi optimistický údaj. Další můj problém spočívá v tom, že při startu studeného motoru dochází k nepříjemnému cukání. Nejhorší je to u spátečky. Někdy se vůz vůbec nechce pohnout a pak prudce škubne. Kromě výměny olejů, filtrů a ostatních náplní jsem vyměňoval i svíčky. Mohly by to způsobovat špatné kabely?
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.03  10:39

« Tapecirung 5-tych dveri u kombiku

O vikendu jsem se konecne prinutil a nahradil hloupy system nacvakavacich cepu normalnimi srouby - s padanim ci odstavanim tapecirungu je konec. Pokud by se nekdo chtel nechat inspirovat, davam seznam ingeredienci a postup (treba vam to usetri mereni):

10 x sroub 6 x 16 M6

10 x nizka matka M6 obyc.

10 x matka M6 pojistna

20 x zinkova podlozka rozmer 20

1. Na tapecirungu je dobre fixou oznacit body kde byly stredy cepu, pote je treba plisky vzdy na jedne strane odehnout sroubovakem a odlomit, jinak je vytrhate i kusy preklizky. Ve vysledku tam tedy zustava nacvakla jedna strana uchytu.

2. Nasleduje vrtani der do oznacenych mist, vrele doporucuji alespon 8 mm. Ten material je dost nepoddajny, hodne stesti :)

3. Z patych dveri je treba vyndat reproduktory (jsou-li). Tapecirung je uchycen celkem na deseti otvorech, nektere jsou opravdu o zlomeni prstu, nicmene sroub jde dostat do vsech. Postup je zrejmy - otvorem prostrcime srou tak, aby trcel z dveri ven, z druhe strany prijde vzdy jedna podlozka a na ni nizka matka. Diky te podlozce to jde hodne utahnout i kdyz sroub za hlavu drzite jen rukou.

4. Je-li takto pripraveno vsech deset sroubu, nasleduje porod nejvetsi, a to nasazeni tapecirungu. Pokud mate otvory 8 - 9 mm, pujde to lepe.

5. Finale - nasazeny tapecirung drzi celkem dobre i sam, ale stejne, na kazdy sroub patri jeste dvacitka podlozka a pojistna matka (kvuli drncani). Pri dodrzeni vyse psaneho seznamu sroubu / matek / podlozek to vyjde tak, ze ze sroubu nekouka nikde vic nez 0.5 mm (takze to i docela pekne vypada).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…