Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: stěrače př. světlometů
Motorek je umístěný pod světlem a je na něm přidělaný-musí se sundat přední maska,blinkr a celé světlo.Jde to dost blbě,je to ježek v kleci.Mám dojem když jsem ho sundaval,že se nejdříve musí povolit ten motorek od světla,světlo přizvednout a pak možná půjde ven.Ruce do ohně za to nedám,je to bezmála rok co jsem to dělal. -
Stěrače světel mají doběhové kontakty jako u stěračů oken.Pravý(tak na 50%)motorek má ještě další kontakt spoštějící ostřikovač pro světla.Kostra k těmto stěračům je za jedním předním světlem ze strany motoru-vedle chladičovky.tam jsou kostřící místa těchto stěračů,předních světel,předních mlhovek apod.Pokud chceš nějaké podrobnosti vzhledem k zapojení,musel bych se mrnout do schemat.Jak se chovají by mohl říci i Michalides,ten je na autě má ve funkčním stavu. -
oleowr1 kontox? ten neznám. Nemyslíš Kontaktol? Ale to je podle mě svinstvo.
prochy jo zapomněl jsem: měděný sprej jsem nakonec v OBI našel. Jen nebyl v auto-moto (a to mě v minulosti zmátlo) ale mezi barvy-laky.
Ukostření lambdy: no a právě proto jsem udělal prvně ukostření výfuku(části pod parohama), na převodovku. Měl jsem to zcela bez kontaktu. A teď to dodělám na tu lambdu(to jsem zas neměl odvahu ani vhodný stahovací pásek). Snad to zachráním. A nebo to má za sebou... -
« Re: All: kdo máte doma poškozenou lambdu?
Jo,to by mozna slo,ale bude asi potiz v tom,jestli analogovy ukazatel zachyti to kmitani signalu,ty Led blikaji nahoru a dolu v postupny rade,rucicka nevim,jak by se chovala. Co se tyce pohlednosti,tak by to asi zapadlo vic,to jo. Jinak ja mam merak v krabicce,ta je v tunelu, z ni 10 diod na dlouhym dratu,muzes si je dat,kam je libo,dal jsem si je pred saltrpaku dolu,vidim,ale nerusi. Taky jsem dal normalni a ne vysocesvitivy. -
« stěrače př. světlometů
jestli někdo z vás má stěrače a ostřikovače př. světlometů, poraďte. Normálně má fungovat takto : při zapnutý světlech zmáčknu ostřikovač př. skla, spustí se ostřikovače a stěrače př. světlometů a po vykonání 2-3 cyklů se mají vrátit do původní polohy. Bohužel někdy se mi stane, že se nevrátí a zůstanou viset v poloze, kdy jsem pustil páčku ostřikovačů. Naposled se mi to stalo včera, přijel jsem domů a stěrače zůstaly viset. Pár minut jsem se motal kolem auta a zničehonic dokončily svůj cyklus a vrátily se do původní polohy. Motor neběžel a klíče ze spínací skříňky byly vytaženy. Tipoval bych to na nějakou "kostru", ale nic se mi nepodařilo najít. Dík. -
« Re: All: kdo máte doma poškozenou lambdu?
futura: jasně, nemyslel jsem to až jako ekonoměr. A taky mě napadlo, zbyl mi domu analogový ukazatel úrovně za starého magnetofonu. Podsvětlený, na konci má červené pole. Vyvést signál lambdy (přes trimr a tranzistor abych nezkreslil původní signál lambdy pro ŘJ) do něj. Možná by to víc opticky zapadlo k ostatním budíkům než barevné ledky. A asi by to nakonec mohlo být jednoduší, samozřejmě, chtělo by to vyhrát si s citlivostí pomocí trimrů.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!