Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.03  11:04

« Re: Skubani za studena u DOHC vyreseno?

Kratas: Lambda z RJ neni ukostrena. Prisli jsme na to s Rbr nezavisle na sobe. Protoze je (a to jsem zmerili, vyplyva to i ze schemat) zem spojena s vnejsim plastem lambdy, lambda z RJ ani dokonce nemuze byt uzemnena, protoze by vznikla zemni smycka a to je nevhodne z hlediska ruseni tak slabeho signalu. Jedine ukostreni lambdy je tedy pres vyfuk (original) a plyne to i z elektrickych schemat. Protoze parohy vyfuku, lambda, srouby,... proste vsechny vodive spoje jsou po x letech zrezle, ukostreni neni spolehlive a to muze delat problemy pri startu. Protoze pri behu motoru cely vyfuk dost vibruje, ukostreni se po nejake chvili muze obnovit a pak se to zda OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  10:39

« Re: Skubani za studena u DOHC vyreseno?

prochy: Tak koukám, že už máš asi pokoj... Asi taky začnu uvažovat o zbastlení nějakého neoriginálního ukostření...
  • 00 Reagovat !

foto

06.11.03  10:37

« Kostra lambdy

rbr, prochy K jakým závěrům jste došli s tou lambdou, jejím ukostřením a jejím vlivem na rozjezdy za studena? Zkoušel jsem se na různých místech informovat jak má být ukostření lambdy na Sirce správně originálně řešeno, nicméně jsem dostal jen dost kusé informace, ze kterých vyplývá, že si lambda má brát kostru jen z řídící jednotky. Tak nevím, co vy na to?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.03  10:26

« Skubani za studena u DOHC vyreseno?

Rbr&...: Zacinam verit, ze to ta lambda vyresila. Sice prvni studeny start po oprave nebyl OK (pricital bych to tomu, ze RJ si proste musela zvyknout), ale od te doby ani nejmensi naznak. Dnes rano bylo pod nulou, vlhko (podle mych zkusenosti to nejhorsi) a rozjel jsem se krasne z volnobehu a tahlo to hned dobre (driv byla v prvnich desitkach metru patrna jista ztrata tahu, kdyz uz ne to chcipani) :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.03  10:12

« Re: All: kdo máte doma poškozenou lambdu?

Pocket: Mam hotovy akorat displej a v asi 10% rozpracovanosti desku procesoru. A je to v o r c a d u.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.03  10:07

« Palubni pocitac pro sierry se vstrikovanim

All: Vcera se mi podarilo spojit se s autorem zapojeni palubniho pocitace a souhlasi s nekomercnim zverejnenim na nasem serveru. Jediny problem je v tom, ze to meri na DOHC o 10% vetsi spotrebu-jine vstriky a asi i tlaky (puvodne to bylo sestrojeno na Opel Omega 2.0i) a ani ja ani autor uz se v programu nevyznaji. Proto se ptam: je tu nekdo, kdo umi dobre programovat jednocipy ? (konkr. ATMEL 2051) Puvodni program ma jakesi komentare, ale cele mereni doby vstriku je tam tak nejak ukryte.
    Tady prikladam e-mail autora (Lukáš Caha):
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Zdravím,

Tak jsem na to koukal a zatím z toho moc moudrej taky nejsem.
    Já mám trochu novější vezi programu, ale myslím, že je tam jenom nějaká měnší úprava ohledně přesnějšího a méně poskakujícího údaje okamžité spotřeby.
    Jinak jsem tuhle dovolenou (ale mam pocit, že i minulou...) přemýšlel, co s tím udělat. Muslel jsem pojmout to jako jakousi "polokomerční" verzi (protože, jak říká kalsik, doba je zlá...), kde by se v externí eeprom ukládaly konstanty a tak by si každý trochu zručný elektronik mohl zařízení překalibrovat na svoje potřeby. (z podílu skutečných hodnot a hodnot ukazovaných počítačem, by se určila opravná konstanta, která by se zapsala do eeprom).
    Ale, jak tak na to koukám, tak to asi opravdu bude rychlejší to celé předělat, protože vznik programu je v podstatě samé záplatování toho, co zrovna nefungovalo v daném autě jak má a nakonec je dílem několika zimních večerů.
    Ale vzhledem k tomu, že nevidím reálnou možnost, že se k tomu v dohledné době dostanu, zkuste se podívat, co píšou na vstřikovacích ventilech. Mělo by tam být označení, neco jako tlefonní číslo, někdy je tam občas i písmeno, někdy o vypadá i jinak. Když mi to pošlete, já zkusím dohledat jmenovité průtoky a zkusil bych to ještě dozáplatovat.

Jinak pokud máte pocit, že to bude ostatním přínosné, tak zveřejnit to samozřejmě můžete, s uvedením původního pramene (mě) a aktuálním mejlem.
    Dále nespojovat s komerčními nabídkami, jako "naprogamovaný procesor za..." atd. Ale to je snad samozřejmé.
    Jenom mi přijde divné, že nemá vliv frekvence procesoru, ta by to ovlivňovat měla, ale možná ovlivňuje i něco jiného...

S pozdravem

Lukáš Caha
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  09:19

« Re: All: kdo máte doma poškozenou lambdu?

2Prochy> mas nekde podklady pro tistak toho palubniho compu ?
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 06.11.03  08:28

« Re: Ovlivněná spotřeba

1,5l je sice trošku moc, ale když se k tomu připočte že i chladněji, tak je to možné.
  • 00 Reagovat !

foto

06.11.03  08:25

« žádost o radu-motor 2,0i N4B OHC-starty za "tepla"

Poradíte někdo?V mojí Si je 2,0i-N4B,je to rok 88.V létě,když je motor po jízdě zahřátý,ale i když se s autem nejelo a okolní teplota je vyšší musím při startování dávat plný plyn.Dřív to tak nedělalo.Někde jsem zaslechl,že by to snad mohl být nějaký snímač.Nevíte někdo co by to mohlo být?A kde se snímač(asi pro vstřik paliva)na N4B nachází/jak vypadá?Předem dík za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.03  07:04

« Re: už jste viděli škodu 1001000100

Ta škoda 1001000100 je tady na auto.cz v magazínu v testech. Dobré počteníčko.
  • 00 Reagovat !

foto

06.11.03  07:01

« Ovlivněná spotřeba

Nazdar, je možné, že když mi pomalu odchází ložisko zadního kola s ABS, tak že se zvedne spotřeba??? Totiž během posledních 3 měsíců mi neustále šla spotřeba postupně nahoru, Minulý týden jsem po přepočtu zjistil, že oproti začátku roku mám o cca 1,5 l větší spotřebu. Při cestě z Karviné se mi uvolnilo ložisko v pondělí mi ho Jarda měnil (měl jsem na kahánku - po demontáži se vysypal jen fialovej šrot z domečku a domeček byl volnej). Teď po výměně auto jede volnějc, líp zrychluje a po ujetí cca 500 km jsem zjistil, že mám spotřebu skoro o 1,2 Lt nižší. Ty 0,3 Lt beru jako daň tomu, že to neni od GO seřizovaný, mimochodem teď mám nalítáno 19000km od GO. Je možný, aby postupně tak jak to ložisko odchází a dře, tak jde i spotřeba nahoru? Asi jo, protože je větší tření a když pak před výměnou kolo volně lítá v příčném směru 20 mm (drhnou kotouče), tak to tak bude. Co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.03  16:54

« Re: Hádanka

Tak kecám,ledek jsem napočítal 54.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.03  16:50

Jirkaking-to červené jsem z ručiček odškrábal a natřel barvou modrou.Co jsem nepsal,počet led diod je cca 35,intenzita se dá regulovat bez změny barvy bez problémů od 3V do 15V,max odběr je 1,2A při 14V při min intenzitě(kolem 5V)je odběr 50mA.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.03  16:45

Rob-máš pravdu.Za ten jeden km to bylo tak v pytli,že jsem musel vyměnit kastli.Prochy-tak tak,červené pole otáčkoměru je posunuto na 6500 ot.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 05.11.03  15:24

« Re: ! ! ! SRAZ BRNO DNES ! ! !

Omlouvám, se tedy všem co by přijeli, ale nestíhaj. Ale vypadalo to, že se nemůžeme kloudně domluvit, taky by nebylo špatný udělat nějaký hlasování pro místo srazu na webu (fordsierra.cz) pro příště.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 05.11.03  15:20

Tak to bych už spíš volil rovnou třeba jižní německo, ať se taky někam podíváme :)). Taky bychom při přejezdu hranic při kontrole VINů s německýmy pohraničníky odstranili plevel od zdravých jedinců :)),možná by se tím zredukoval počet členů klubu. :))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.03  15:19

A kolik vás tam bude? Tak to já mám pokud je Willi v PV srazy každý týden:-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.03  15:17

To je teda rychlovka. Kdyby jste to napsali aspoň týden dopředu. Mám to do Brna 60 km, ale nestíhám.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.03  15:01

Třeba Teplice Severní čechy :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "MartinSierro(ford-sierra." [.XXX] 05.11.03  14:59

Je to taková rychlovka, takže už se nic měnit nebude !! Můžem klidně domluvit i něco většího a na místo, které bude přijatelnější pro všechny...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…