Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

18.11.03  10:53

« odmlžení čelního skla

Mám teď trochu potíž s odmlžováním čelního skla. Větrák fouká jak o život, vzduchu jde dost, ale u řiditě se mi sklo nechce odmlžit. Díval jsem se, jestli není ve výdechu u skla binec, ale nic. Kde mám hledat dál? Táta má taky sierru a ta odmlží skoro okamžitě.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  10:52

« Re: vadný kontakt

joo ... tak to mi dela taky, kdyz seslapnu brzdu tak se mi mirne rozviti kontrolka zadnich mlhovek, vim ze je v zadu nekde spatne ukostreno, ale furt se mi dotoho nechce, jak je furt venku zima.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  10:50

« Re: Zimní pneu nebo kardan?

Tak jsem tu pár dní nebyl a nežli jsem to všechno přečetl, řeknu Vám byla to pěkná dřina.
    kratas 1 800 za vyvážení není málo, jel bych tam a reklamoval to. Gumy "hučí", mě teda taky, ale nevibrujou. Kdyby to dělaly jen okolo 80-90 km/h, tak bych myslel, že jsou nevyvážená kola, ale od 50 výš, to bych šel fakt po tom kardanu. Asi jsem tě taky moc nepotěšil, ale jsou věci jako reklamace, tak jich využij. Stajně by mě zajímalo, jak to dopadne, dej to sem pak vědět.
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.03  10:44

« vadný kontakt

minulý týden jsem úspěšně odstranil problikávání kontrolky zadních mlhovek na palubce při sešlapávání brzdy - na vině byl kontakt v pravé skupině zadních svítilen, je tam konektor asi se sedmi piny - jeden z nich měl špatný dotyk(2 mm rozchlípení), všechny jsem vyndal a pročistil - kontrolka přestala problikávat - jako vedlejší produkt jsem tímto zároveň odstranil chybové cyklování stěračů předních světlometů, někdy zůstávaly viset v nedokončeném cyklu, před časem jsem se o tomhle problému zmiňoval tady na fóru - rada zněla mrknout se na doběhové relé, protože se mi to zdálo složité, tak jsem se na to vy.... a radši jsem zkusil tu kontrolku - tohle je výsledek, těžko je k uvěření, že konektor v zadních svítilnách může způsobit takovou neplechu
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  10:30

« Re: Studené rozjezdy stále nevyřešeny :-(

O víkendu jsme s fidem vyndali pár věcí z té rozstřelené sirky - pokud by byl zájem o lambdu či řídící jednotku či spousta jiných věcí tak se ozvěte - lambdu a řj mám doma, zbytek na autě 10km za Prahou. A teď to nejdůležitější: lambda 800,- EEC-IV 2500,- při kompl. odběru 3000,-
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.03  10:23

Ne nedostal. A ani se mi do toho moc nechtelo se priznam. Jinak jsem o vikendu skorotchanovi vymenil lambdu v DOHC (puvodni mel taky spatne uzemnenou 2V) a podival se na to matpatovi (jak mu nesel dolu volnobeh). Mimochodem bydli o ulici vedle me. Mel v p...:

1.) TPS (cidlo skrtici klapky)-draty mely uplne rozdrolenou izolaci-vsechny 3 hole vodice byly smotane dohromady, navlikl jsem na ne buzirky, vlastni cidlo OK.

2.) MAP (cidlo absolutniho tlaku v sani)-hlasilo chybu (42) pouze v dynamickem testu, vymenen.

3.) Lambda-u tak zanedbaneho auta se to dalo i predpokladat. Napeti jsem nameril jednou 0V jindy zamrzle na 0.3V. Ceka na vymenu.
    Jinak jestli to nekomu k necemu bude; puvodni problem:
    pri stani volnobeh OK (~900 rpm), pri rozjeti se z kopce furt 900, ale po slapnuti na plyn uz nikdy nespadl pod 1500 rpm, pouze pri uplnem zastaveni vozu. Volnobeh se srovnal az po opraveni TPS a resetu RJ s naslednym nastavenim volnobehu (3min volnobeh, 2min 1200rpm a 8 km rozlicne jizdy). Az pote byl jeste proveden dynamicky test s naslednym odhalenim vadneho MAP. Je s podivem, ze auto v tomto stavu jeste celkem slusne jezdilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  10:18

« Re: Kdyz uz se bavime o sibru ...

12/92 - taky otočím pouze 360°
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  09:51

« Re: Kdyz uz se bavime o sibru ...

Pocket - taky mám jeden stupeň, Sierra 90 kombík. A myslím, že ten mechanismus, co tam je, víc nedovolí. V tom bude ten rozdíl.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  09:49

kratas - asi mi něco uniklo, Holešovice snad nejsou v Brně:-) ...já měl zafixovaný, že se vyskytuješ jen na Moravě a jezdit do Prahy kvůli diagnostice?...teď už to chápu, to jsem se mohl nabídnout i já.

No, myslím, že Prochy ti to důkladně proklepne, taky jsem tady snad vše probrali v uplynulých dnech...
    Prochy - co ty kabely vzadu, dostal ses k tomu?
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.03  09:45

« Kdyz uz se bavime o sibru ...

.. zajimala by me jedna vec. Na mem puvodnim aute Sierra 2.0S (Coupe, sport uprava, r.v.89) byli dve polohy sibru (vyklapeni). Kdyz jsem klickou otocil o 360 stupnu vyklopilo se to na 1. stupen a po druhem 360 stupnich na 2. stupen. Vysouvani bylo stejne. Ted mam jiny Sedan 91 a tam mam pouze u vyklapeni 1. supen. Tzn. ze otocim jen o 360stupnu a dal to nejde. Ty 2 stupne mi vyhovovali vice, protoze pri to m prvnim to vice huci a moc nevetra. Jak jste na tom vy? Da se ten druhej stupen nejak dostelovat, pripadne seridit aby se vyklapelo vice? DIk moc Pocket
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  09:33

sm: Ty barumky jsou téměř nový, koupil jsem je od známýho (manžela sestřenice mé ženy) i s plecháčema. On svou Sirku vyměnil za Chryslera a tyhle kola mu zůstaly doma, jezdil na nich jednu sezónu, ale jestli najel čtyři tisíce tak je to moc. Vzorek byl prakticky netknutý. Teď mě ještě napadá, že jsem neudělal jednu zcela zásadní věc, tj. nezeptal se jeho, jestli mu to taky nedělalo. Hned to napravím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.03  09:33

Kratas: Tak to do Hostivare nemas tak daleko :-). Odpoledne ci vecer snad cas povetsinou mit budu.
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.03  09:12

« Výměna termostatu

Všechny vás tu zdravím. Moje DOHC má kouslý termostat, a to v poloze otevřené, takže netopím a hlavně motor se nedostává na správnou pracovní teplotu. Mám trochu obavy, jestli zvládnu výměnu. Můžete někdo poradit, kolik asi chladící kapaliny musím vypustit, než začnu, co je to ten šlic (vyčetl jsem z nějakého staršího příspěvku) a jestli je pravda, že neoriginální termostaty nemají odvzdušňovací otvor (0,8mm) a tudíž je nutno ho vyvrtat. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  09:01

kratas : když jsem sirku koupil, tak jsem k ní měl jako druhou sadu pneu právě polarisky na plecháčích, už tehdy byly jeté, letos v zimě je pojedu už po třetí a nikdy jsem hluk tebou popisovaný nezaregistroval - asi jsem tě moc nepotěšil, ty tvoje barumky jsou funglový?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  08:54

rbr: Diagnostiku jsme dělali s Robem (respektive ji dělal Rob, já jen koukal, tak abych mu tím množným číslem neupíral zásluhy :-))). Dělali jsme ji natřikrát. Poprvé vyšel kód 11, napodruhé 38 (oxygen sensor: voltage constantly too low - lean mixture), potřetí zase 11. Z tohoto průběhu jsme usoudili na nějaký špatný kontakt. Navíc problém s lambdou by odpovídal i tomu, že se mi žádné cukání za studena neprojevuje při provozu na LPG (do toho lambda nekecá :-)) Jinak su z Brna :-)
    prochy:Pokud by sis našel čas bylo by to super. Jen ještě nevím jak to budu mít s časem já, jedu tlumočit na jedno školení, kde bude vesměs program od rána do večera, ještě nevím jak budu mít volno. Každopádně Ti zkusím zavolat (telefon na mě je 608 437 957). Kde jsi v Praze k zastižení? Já budu v Holešovicích.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  08:45

kratas- já ti jen ty pneumatiky NEVYVRÁTÍM, neboť sám mám zkušenost, že hučení + vibrace MOHOU (a nemusí) být pneumatikama. Se zimníma si teď někdy připadám, jak když startuje letadlo m:-(
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  08:42

« Re: Demontáž šíbru

sm: toto určitě ne. Centrování okno vůči střeše - k tomu podle dokumentace sliuží 2 x 3 šrouby po stranách okna, jimiž je okno upevněno k otvíracímu mechanismu. Ty otvoru pro šrouby v rámu okna jsou větší a máš tak možnost si toto doladit. A ksou dost špatně přístupnou, musí být okno otevřené nahoru.
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.03  08:41

« Zimní pneu nebo kardan?

Ještě mám teď jeden problém. Před nedávnem jsem objevil na kardanu zatuhlý zadní křížek (u diferenciálu). Nechal jsem ho vyměnit v kardan servisu Kony ve Zlíně. Naštěstí mám ještě jeden kardan, který sice není v ideálním stavu, ale jezdit se s ním dá, takže jsem po dobu opravy nebyl odsouzen k chození pěšky :-) Spravený kardan už mám zpátky, dával jsem ho do auta ve stejnou dobu kdy jsem přezouval na zimní gumy. Od té výměny se mi ale objevil jeden problém - v rychlostech mezi cca 50 km/h až 80 km/h se mi ozývá nechutný hukot a jsou cítit i mírné vibrace. Tak přemýšlím, jestli se takhle můžou projevovat ty gumy (jsou to Barum Polaris, nemám s nimi žádné zkušenosti) nebo jestli je to kardanem. Že jsou zimní gumy hlučnější to vím, ale pokud ty Barumky opravdu dělají tohle, tak je to extrém. Měl jsem předtím Dunlopy a Klébery a nic co by se aspoň vzdáleně podobalo tomuto jsem s nimi nezažil. Spíš mám strach z toho, že mi blbě vyvážili kardan (a to jsem za vyvažování zaplatil nějakých osmnáct stovek), protože podobné chování auta jsem už zažil, když jsem měl roztrženou hardyspojku (ta je ale teď OK). Chci zkusit nazout zpátky letní pneu a vyzkoušet jestli se něco změní, ale teď na to prostě nemám čas, tak jsem se zatím jen chtěl zeptat, jestli někdo nemáte s Polariskami nějaké podobné zkušenosti. Rychlou vizuální kontrolou jsem na nich neobjevil žádnou vadu (boule apod.), kola jsem nechával před přezutím převážit.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  08:39

prochy - jo, koupil jsem si takovou plastovou spojku na kablíky, zrušil jsem původní spoj u konektoru ŘJ a sezvakl spojkou kablík před konektroem lambdy (na straně k lambdě) a propojil na šroub hlavy motoru - tam by měla být kostra solidní. A zatím beze změn, tedy ŘJ spolupracuje s lambdou.
    Jinak jsem toho moc nestihl, na kablíky v 5, dveřích jsem nekoukl. Pak mě napadlo, já mám kombíka, nevím co ty, jestli v tom nebude odlišnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  08:36

« Re: Demontáž šíbru

s tímhle jezdcem jsem dělal pokusy, ale nic moc, podle mně slouží hlavně k centrování okna ve výřezu střechy, takže když jsem je posunul, tak okno buď "trčelo" více ze střechy anebo bylo "utopené", proto jsem to vrátil do původní polohy z obavy "zatékání" při dešti a vyššímu aerodynamickému hluku
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…