Ford Sierra
« Vůle v řízení
Vedle všech mých problémů se mi teď objevuje ještě jeden, ze kterého začínám mít strach. Při vytočení volantu z neutrální polohy cítím velice jemnou vůli - jakoby řízení nešlo v tom místě úplně hladce a něco tam slabě drhlo. Je to jen krátce při přecházení přes neutrální polohu, jinak ne. Všechno ostatní je OK, volantem se dá díky posilovači otáčet dvěma prsty, po puštění se perfektně vrací a drží. Začínám ale mít strach, aby se mi v řízení něco neseklo, téhle zkušenosti bych rád zůstal ušetřen :-( Máte někdo podobnou zkušenost? Co by za tím mohlo být, jak přesně diagnostikovat problém a jaké je řešení (náročnost, finance...) -
« Re: odmlžení čelního skla
michalides a all Leštěnkou jsem taky myslel nějakej Iron nebo tak, i když silikonová leštěnka:))))) taky není špatný, ale zkusím to napřed u někoho jinýho. V autě je sucho, utěsnil jsem ho, jak jsem ho koupil, jinak majitel přede mnou byl pěknej idiot, mám mapy od vody po celým stropě. Ještě ta odhlučňovací přepážka - na tu mrknu. Ale nikde nic neteče.... Uvidíme, dám vědět, pro dnešek končím. -
« Re: Studené rozjezdy stále nevyřešeny :-(
rbr: Ale ne, neuniklo Ti nic, já se vyskytuju hlavně na Moravě, konkrétně v Brně (a tam Holešovice opravdu nemáme :-)), ale zítra do Prahy jedu na několik dní víceméně služebně (přesněji řečeno za živností), takže cestu vyúčtuju klientovi. Snad se mi podaří urvat pár hodin, které by se Prochymu hodily, abych se za ním mohl stavit a mrknout na to s ním. -
« Re: odmlžení čelního skla
Hm, i já mám měněné čelní sklo, 2 x během půl roku (už je tomu přes rok). A z posledního lepení mám sklo sjeté dolů - že tam až jde špatně namontovat ten černý mřížkovaný kryt s ostřikovači. Ten mám v hrozným stavu, půlka úchytů ulámaná, neoriginál šrouby... a mřížka chladiče, to je něco podobného, možná se po zimě poohlédnu po nějakých solidních kusech. -
« Re: odmlžení čelního skla
pokud ti měnili čelní sklo: zkušenosti od kámošky (citroen saxo) - lepení na 9x v ORIGINÁLNÍM SERVISU CITROEN a až po 9té se jim povedlo přilepit sklo tak, že dovnitř neteklo - kupodivu se to neprojeví při stříkání vody na sklo hadicí ale až při delší jízdě či delším stání na dešti (vlhkost zalézala v místě zp. zrcátka - po stropním tapecírunku se rozlévala do stran a končila v koberci. Nutno podotknout že auto NEBYLO bourané a důvod výměny př. skla byl kamínek od sekačky na trávu na zahradě :o( -
« Re: odmlžení čelního skla
No s těma koberečkama jsem na tom stejně. Zjistil jsem že u spolujezdce je trochu vlhký. Ale nehledal jsem čím to může být. Přední okno mám měněné a v servisu ho zalepili černým silikonem. A radiátor jsem měl v létě venku kvůli topení a tam je vše taky OK. A pochybuji že bude děravá podlaha. Teď v zimě na to kašlu ale na jaře či v létě se na to podívám. -
« Re: odmlžení čelního skla
ani ne tak děravá podlaha, jako např netěsnost předního okna -> do interiéru zatéká voda a drží se v té odhlučňovací vatě pod kobercem. Vím o čem mluvím - taky jsem to měl, než jsem objevil že to tam teče pod gumou čelního skla - je to jen nápad kde hledat - v první fázi bych se podíval pod ten koberec jestli je ta vata suchá. pokud ne, tak při zvýšené teplotě vzduchu proudícího skrz radiátor se pod pedály začne odpařovat voda z těch koberců a pára stoupá kam??? -
« Re: odmlžení čelního skla
All- to já měl vloni v létě jiný problém s elektrikou: když jsem trochu drsněji vjel do louže, pokles napětí baterie o 1,0 V (mám palubní hodiny/čas/ukazatel baterie) a motor jel, jak když nemůže. Pravidelně. Jakoby natekla voda kam nemá a způsobila zkrat. po několika sekundách se vavřila a vše OK. Nic zvláštního jsem ale nenašel. Samozřejmě nemám namysli běžné mechanické zbrzdění auta vlivem odporu vody v kaluži.
Bylo to minulý rok, tento rok byl zatím klid. Málo pršelo :-) -
« Re: odmlžení čelního skla
michalides Mastný sklo? Tak to se přiznám, to mě nenapadlo, až se dostanu do auta, tak hned beru leštěnku a drhnu:))))). Pak se uvidí. Jen malou poznámku k zapocení celého auta - na povrch zádný mapy, myslím mastný, nevylezly. Zapařilo se to komplet celý, ale bez map. Zadní dveře a boční skla kufru (kombi) neodmlžím vůbec. Ale to mě až tak nepálí. -
« Re: Kdyz uz se bavime o sibru ...
hmm ... takze nikdo z vas se se druhym stupnem nikdy nesetkal? Mysel jsem si to. Ta moje puvodni Sirka byla tak trochu "na zakazku" uz jenom proto ze byla leden 89 a DOHC se davalo az od Cervna 89 a byla tam spousta nestandartnich vecech. Ale utoho sibru jsem si myslel ze je to normalka. Celej vrak jsem prodal Radkovi z Libeznic a mozna tam ten sibr jeste ma, az snim budu mluvit, zeptat se ho jestli ho jeste ma. Jinak musim podotknout, ze napohled byl uplne stejny, a urcite byl origos.