Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  09:58

« Re: Výměna termostatu

No tak jsem na vážkách má cenu tam tu dirku dělat. Je to lepší pro motor ? Bude to stejně topit ? Já s doléváním kapaliny nikdy problém neměl. Chci pro svoje autíčko udělat jen to nejlepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  09:56

« Re: Ford Capri MK3

[odkaz] hodně zajímavý odkaz o fordu capri
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  09:44

Asi tomu nějak nerozumím, takže je-li nutné podle množství nalité kapaliny, odvrtáš si dírku do termostatu a s ní pak jezdíš? Bez nějakého "zalepení"?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  09:19

« Re: Ford Capri MK3

Taky by se mi libilo, ale neni misto >:o[ Jinak je to dilema - koupit neco s vyvarenou kastli a doufat, ze to nekdo udelal dobre. A nebo si to udelat sam. Platit to v klempirne, to musi byt darda. Tyhle auta ve svym veku uz jsou bud shnily, nebo uz nejak renovovany.

Kdyby bylo kde stavet, tak takovy capri s karbecovym dohc, to by byla paradicka...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  08:30

jirkaking: Znovu opakuji: Dírku jsem musel vyvrtat proto, že jsem do systému nemohl dostat dostatek kapaliny, a potřebovel jsem jet. Pokud je systém plný ( vešlo se předepsané množství kapaliny - vzduch netvoří bublinu, nebo termostat již aspoň jednou otevřel = teplý motor), je otvor vlastně k ničemu, a spíše na škodu. PS: Ten otvor samozřejmě funguje i opačně - při vypouštění kapaliny odteče bez problémů i z hlavy a bloku. Tam to ale není tak podstatné a nebezpečné, jako jízda se suchou hlavou.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  07:25

To je asi důvod proč mi tak znatelně ukazuje teploměr otevření a zavření termostatu. Budu asi o víkendu vrtat. No naplánoval jsem si toho dost. Ještě že bude hezky. :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  19:46

jirkaking: Jde jenom o to, aby měl vzduch v hlavě motoru možnost "utéct" při nalévání chl. kapaliny do prázdného systému. Termostat mi tak těsnil, že mi v hlavě motoru zůstala vzduchová bublina, a nebylo tím pádem kam nalít zbytek kapaliny. Ani po nastartování se nic nezměnilo! Po odvrtání zmíněné dírky (fakt stačí 0,8 i menší) bylo vše OK. Pokud se při výměně termostatu, nebo výměně chl. kapaliny vejde do systému příslušné množství, není co řešit - termostatem vzduch prošel, hlava se zaplavila. Lépe nalévat pomalu - aspoň u mne. Dírku jsem vyvrtal v horní části, aby šla hladina co nejvýše. Originál měl dírku podstatně větší, těsněnou takovým kovovým "špuntíkem". Tlak čerpadla "špuntík" přitlačil na onu dírku, takže se za chodu motoru omezil nežádoucí průtok kapaliny. Jednoduché, funkční, ale předělat to nešlo.
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.03  19:28

« Ford Capri MK3

Nejak se mi tak v poslednich dnech rozlezely Sirky a rikam si, ze je to na me prece jen trochu prilis novy a moderni auto, rad bych k te svoji pribral jeste nejakyho skutecnyho veterana, nez do toho veku ma Sirka dozraje :-) Cili se chci zeptat, jestli a/ o nejakem rozumnem Capritku nevite b/ jestli s nim nemate osobni zkusenosti, delaly se od 1.6 do 2.3 V6, uvitam jakekoliv odrazovani / nabadani ke koupi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  17:34

« Re: Zadní náprava-Daytona

ted uz nejspis do vanoc zustavam v Praze, takze rad prijedu. Ozvi se kdy!!
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.03  17:00

« Zadní náprava-Daytona

Začínám kompletovat zadní nápravu.Včera jsem ve Fordu objednal nové díly cca za 11000,--zadní tlumiče (2070,-)a pružiny(cosworth 2500,-),futro volantové tyče-byla dost velká vůle a nádobku na vodu-motor(900,-).Daytona-jedeš o víkendu domů nebo bys měl čas,bodla by mě tvá pomoc.Pokud mi přijdou ty díly tak bych jí tam chtěl o víkendu hodit.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  16:51

« Re: koupim...

Pkod-tak to není diferák od Michalidese.Na něj bys nedal Dohc poloosy jak jsem už psal,naseděla by ti délka.Ozvi se Michalidesovi,vyndáme to z té modré.Jinak před časem jsem se ptal na cenu nových poloos,příp jen těch kloubů a za komplet poloosu(1) na 4x4(cos)chtěli něco kolem 20-25 tis.Proto jsem asi měl jeden kloub-domeček-vařený.Taky jsem na to koukal jak vyvoraná vrána,nechci ani domýšlet,co by to udělalo kdyby se to hryzlo(už byl opět prasklý).
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  15:31

« Re: pražákům těm je tu hej

Tak do Carefouru na Andelu jezdim skoro kazdy den a nikda sem ta jeste neplatil. Parkovani je tam zadara porad.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  15:23

pro info o mistech s hlidanym parovistem: Karlovo namesti snad 20,- za hodinu, u reky je to na Palachove namesti (podzemni garaze Rudolfina tusim ze asi 400,- za den na druhe strane vltavy nejlepe asi Carefour nebo jak se to pise - Andel - vjezd z ulice Kartouzska-Plzenska - nakupni stredisko cca 20,- za hodinu, odtud kamkoliv metrem nebo tramvaji, o vikendech je zde myslim parkovani zdarma
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  15:16

Me je tu hej, kdykoliv jedu do centra, parkuju na svem parkovacim miste na dvore v kancelari = vsude co by kamenem dohodil a zbytek dosel pesky ale co se tyka sm: pokud jsi si jist, ze ti dali botu nepravem (cemuz moc neverim) tak si stezuj - v kazde ulici kde jsou parkovaci hodiny tak je cedule (dle vyhlasky) s info o parkovacich hodinach s dodatkovou ceduli od-do (vetsinou po-pa 8-20) pak jsou ulice ve kterych smeji parkovat pouze mistni (znacka P s dodatkem pouze s povolenim zona 1-3} a tam opravdu nemas co delat (modra cara na silnici) ale neber to tak tragicky kde mas jinde zaparkovat za 300,- na den ??? parkovaci hodiny vyjdou draz :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.03  11:20

No moc hej nam tu neni, alespon pokud jedu do centra. Tam fakt asi jen hodiny. Ale zda se mi, ze ty jsou snad vsude :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  11:03

jo to beru, jenomže kde jsou ty parkovací hodiny nebo hlídaná parkoviště, já jsem žádná nenašel, a ty úřady, které jsem navštívil žádná svoje parkoviště nemají - ve finále jsem pak chtěl zaparkovat ve štěpánské a vůbec jsem se nechytil
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  10:58

ale co se týká té tvé Dittichovy ulice - tam žádná zóna NENÍ !!!! to je už vně !!! ledaže bys parkoval někde v blízkosti křižovatky, na přechodu, na místě vyhrazeném pro "někoho" nebo tak ....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  10:58

« Re: Starty při zahřátém motoru

No však já jsem taky s touhle Sierrou maximálně spokojen.Vše je funční,bezproblémové.
    Jenom to startování "za tepla" se zhošilo,dřív mi to tak nedělalo.
    Z Tvých postřehů mi připadá,že by na vině mohl tedy být snad regulátor tlaku paliva?Ostatní věci co jsi jmenoval mám buďto nové nebo překontrolované.Jo,akorát nevím kde je volnoběžný ventil?Na tomto motoru se myslím volnoběh nedá regulovat?Nebo myslíš ventil spíš jako čidlo pro ŘJ?
    Na diagnostiku(resp.vyčtení chybových kódů z EEC IV)jsem už taky pomýšlel,ale nevím,nevím jak dalece je schopen v této republice test zodpovědně někdo provést.Po zkušenostech kolegů mi připadá,že ani orig.zastoupení Ford(aspoň co je zde v Brně)nedodá údaje za které by ručil.
    Program Microcat jsem koupil,motor 74kW/100PS EFI,L-Jetronic,řízený kat,NAT 91 však toto dílo nezmiňje.Jinak je zde co se Si týče vše,dokonce i P100 valník.
    Dost základních věcí je ale stejných jako u 2,0i EFI 115PS.
    Dá se v tom hledat i podle VIN čísla.Moje auto ale nalezeno nebylo...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  10:55

celá vnitřní Praha1 když se podíváš na mapu Prahy 1 a její hranice je víceméně zóna - tzn buďto parkovací automat, nebo hlídané parkoviště - jinak to máš všude s cedulkami "P" pouze pro majitele zón 1-3 přičemž zóna 1 je Staré město - Staroměstské nám apod., zóna 2 obklopuje zónu 1 a zóna 3 obklopuje zónu 2 : čím blíže jsi ke středu tím dražší jsou poplatky za hodinové stání. Pokud na takovém místě zaparkuješ, riskuješ botu, nebo lísteček musíš pak pracovat ve firmě jako já (vedle Karlova mostu) a parkovat ve dvoře - tam žádnej cajt nesmí !!!
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.03  10:47

« pražákům těm je tu hej

of topic : minulý pátek jsem byl služebně v praze, potřeboval jsem vyřídit několik formalit v dittrichově ul. a u sovových mlýnů, v dittrichové jsem zaparkoval jakž takž, ale u sovových mlýnů jsem parkoval na odbočce z úvozu vpravo směrem k nějakému velvyslanectví a dál šel pěšky, říkal jsem si vcelku volná místa bude to bez problémů, když jsem se po hodině vrátil - co nevidím, botička - naštěstí personál byl hned po ruce - tak se ptám co a jak? v odpověď mi řekli, že je tady nějaká zóna s označením b nebo c a že tu mohou parkovat pouze místní obyvatelé s povolením magistrátu, obracím se tedy na vás co bydlíte v praze o podrobné vysvětlení co to znamená, a kde nejlépe zaparkovat pokud se potřebuji dostat do výše uvedených ulic - děkuji
    btw : stálo mě to 300,-
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…