Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

21.11.03  10:42

« Re: pražákům těm je tu hej

michalides : dík za typy, a s tou pokutou máš pravdu, že to mám brát jako poplatek za parkování, čekal jsem, že obdržím mnohem více (je to v Praze cena obvyklá?), ale na druhé straně pokutu nemohu vyúčtovat v "cesťáku"
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.03  10:17

« Re: 85/88 kW

restriktor VEN, katalyzator VEN:))
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.03  10:16

« Re: Ford Capri MK3

To J77: auto bys spis mel sehnat sam, on na prohledavani inzeratu ma dost malo casu, a na internet zadny pristup (je to prece vychod:)). Kdyby samozrejmne o necem vedel, tak urcite da vedet. Ceny ma stejne porad podle dohody, nezalezi na tom, jestli je to veteran nebo ne. Na tuhle caprine uz dela vic nez rok, vzdycky kdyz zbyde trochu casu. No, uvidis na fotkach v jakem je ted stadiu.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.03  09:02

« Re: 85/88 kW

vfr : jezdil jsem bez něj cca 1 rok, pokud mohu posoudit, tak subjektivní pocit byl, že to jede o něco lépe, na spotřebu to nemělo významný vliv -
    asi před dvěma měsíci jsem ho šoupnul zpět a zdálo se mi, že auto bylo o chlup línější, tak jsem ho po měsíci zase vyhodil, všechno to jsou ovšem subjektivní pocity, bylo to tady diskutováno na fóru asi před měsícem, č. příspěvku si nepamatuju, ale moc nás takových není(s restriktorem)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.03  08:42

« Re: Výměna termostatu

Byl jsem ohlídnout pár termostatů (neorig.) a musím říct, že zatím všechny měly zmíněný otvor včetně toho kovového pohyblivého "špuntu". To by bylo v pohodě, ale ceny 300-370,-. Není to příliš?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.03  08:15

« Re: nápravnice

fidoford a michalides Díky za rady. Pokud bys fido chtěl poslat pár fotek, budu jen rád - juchuchu@fordsierra.cz. Posilovač nemám a jinou nápravnici snad asi taky potřebovat nebudu. Budu se držet dobré rady a vyndám tu stávající i s motorem a převodovkou a zamontuju do nové kastle. Kdyby mi s tím chtěl někdo helpnout, ocením to.
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.03  00:00

« 85/88 kW

Nedávno jsem tu psal že jsem "vyhodil" restriktor ze sání na DOHC (z Německa),tak se chci zeptat jestli někdo provedl totéž a jak se to chová po demontáži.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  19:25

já mám jednu jetou ... tedy spíše přejetou s posilovačem :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  18:21

Ještě se možná hloupě zeptám-máš posilovač řízení?Jestli ne,tak tu nápravnici mám doma-poslal bych ti fotky.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  18:17

« Re: Zadní náprava-Daytona

OK,díky,viděl bych to asi na neděli,musím ještě dodělat druhé ložisko kola a obě poloosy vyčistit a vyměnit manžety.Uvidíme,možná to stihnu v pátek.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  18:10

Jestli budeš vyndavat motor,tak máš nejednoduší vyndat motor+převodovku i s nápravnicí.Já to dělal u cosího tak,že jsem si půjčil paleťák,hodil jsem ho pod nápravnici až pod převodovku a zvedli jsme ručně předek auta a s motorem normálně vyjeli ven.Pokud s motorem nebudeš nic dělat,přijde mi to jednodušší způsob jak ho vyndat.Pak bych doporučil rovnou nástřik spodku.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  15:19

daytona: Tak me napada, myslis, ze by ten Tvuj maesto zvladnul bud: 1. sehnat neco na Slovensku a dat to do kupy, zaplatim, nespechalo by. 2. v pripade ze nejakou hnilobu sezenu tady, dovezt ji k nemu (mozna na vozejku, podle stavu) a tim, ze by na tom prilezitostne kutil ? Vzpominam si na ceny ktery jsi zminoval, to je zadarmo - ma nejaky prirazky za veterany ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  15:17

No uvidime, co z toho nakonec bude. Skoda, ze sem takova lemra nezrucna a nemuzu si delat kastil sam... Zatim si aspon v nedalekem obchudku koupim anglicaka (treba budou mit 1:33 :), a budu pozvolna patrat a setrit :-) Jinak ten web je super.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  12:50

Na pristi rok se prave chystam na poladeni DOHC-cka. Jsem zvedavy co z toho dostanem. Mam ten cervenej motor od Fida, ten chudak potkanej. Provrtame to na 2.2, s tou moji RJ by to mohlo byt slusne, kdyz uz 2.0 ma 139 koni. Uvidime co udela zvyseni objemu o 2 deci:)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.03  12:21

Jinak vcera jsem cosi hledal a dostal jsem se snad na nejakou danskou stranku silencu. Nasel jsem tam fotky nekolika oturbovanejch 2.0 a DOHCek. Pokud si vzpominam ten obyc 2.0i mel 165 hp. Oproti Cosie nic moc, ale kde jinde ty kone najdes? Jinak teda vetsinou sileny bastly. Vsude privarene trubky a drzaky. Skoda ze neumim dansky, moc jsem si nepocet.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  11:25

2,3 V6 znám dost důvěrně, 2,8 V6 turbo, to musí být fak nářez. Taky jsem zvědav na úpravy. Skutečně musím uznat, že máš šikovnýho strýčka. Ten můj je spíš přes housle, klarinet a piáno.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.03  11:17

To by se mi taky libilo. Urcite to nafot a udelej co nejvic fotek. Tvuj strejda asi musi bejt hodne sikovnej.
  • 00 Reagovat !

foto

20.11.03  10:28

« nápravnice

Už jsem tady onehdá psal, že se chystám na výměnu kastle. Potřeboval bych radu od zkušenějších ohledně uložení motoru. Podle obrázků z Microcat se uložení různých typů motorů liší jen příchytkou, nápravnice je shodná. Nevím ale, jestli je u modelu r.v.85 a 92 samotná nápravnice shodná taky . Neměl byste někdo možnost to zjistit? Jinak by musela ven kromě motoru celá přední náprava, čehož bych se rád ušetřil.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  10:16

Capriny se delaly jako ctyrvalce 1.6 a 2.0 OHC (stejne motory jako u sierry), pak 2.3, 2.8 a 2.9 V6, ale pouze 2.9-ka mela vstrikovani v poslednich letech vyroby (tusim treti generace, nebo neco takoveho...) Nejzadanejsi jsou Capriny druhe generace V6 2.8 OHV s dvojici karburatoru a turbem. Pekne delo! Taky se mi hodne libi, ovsem v zachovalem stavu jich je opravdu malo...Ovsem, muj znamy na slovensku (mechanik) ted renovuje Caprinu, a prave tu zminovanou 2.8 Turbo!! Cely spodek auta si vyrobil sam (puvodni byl prorezly), mistrovske klempirske dilo, blatniky jsou vytazeny o 10 cm na kazde strane, jsou udelany siroke prahy a v nich vyvedeni vyfuku. Ted je po kompletnim lakovani, jeste neni nastrojena. Kdyz budeme menit moji prevodovku, tak udelam par fotek, jestli ma nekdo o ne zajem...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  10:14

[odkaz] jsou zde i rady na co si dát pozor při koupi a rady do začátku. VIZ tipy & triky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…