Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Vynechavani motoru - novinka :)
Zatim mi nic neskube, ale nevim, jestli budu ten rychlejsi - mozna :-) Byl jsem ted pro kola, najel jsem dalsich 80 km a porad v pohode. Smim snad i doufat, ze kdyz to s odpojenou lambdou jede trochu lepe, jezdilo by to s plne funkcni sondou znatelne lepe? :)) -
Zatim tezko rict, bylo to jen par desitek km. Hur to nejede urcite, lip - jak v cem. Urcite se to ziveji rozjizdi, trochu lip chodi za plynem. Budu s tim tak jezdit nadale, uvidime. Neskubalo nic, ale ona dneska neskubala ani dopoledne :-) Uvidime, jak se to bude chovat dal. -
michalides: Lambda bude skoro na 100% v haji, protoze se na aute pred casem varilo a nebyla odpojena. Treba tak nejak dodelava, zkusim diagnostiku (casem).
juchuchu: Pravidelne, tzn. tak 2x za rok po dvou decich. Byla tam netesnost u nadrzky, volna spona, po utazeni ubyva uz jen velmi pomalu. Je to videt na hadici, nejde o nic vyraznyho. Uvidime casem, dojde-li na tlaky atd. -
Píšeš, že dolíváš vodu pravidelně - to je dost podivný, voda nebo jinak . chladící medium se ztrácet nesmí, jinak je někde chyba. Jestli ti chladící směs nedělá loužičky pod autem a ztrácí se jen během jízdy, může být třeby jen v háji těsnění pod hlavou. Za různých teplot různě těsní, prasklá hlava to může být taky ale to by byla až další štace. Já bych změřil tlaky a tím bych¨vyloučil mechanickou závadu. Pak bych udělal test ŘJ. Rozhodně se po tomto dozvíš něco bližšího. -
Neprosel jsem nic, ponevadz to neumim. Moje schopnosti konci nekde u vymeny svicek a instalace autoradia :-) :-( Nicmenes michalidesem jsme zkouseli menit vsechna rele (z jinych duvodu), tim to nebude. Ale rikam si tak, kdyz to dela jen po zahrati, aby to nebyla praskla hlava. Sice si hlidam chladici smes a poctive dolevam, ale to co se tu resilo o vrtani dirky do termostatu - nevim, ale mne byl menen pred tremi mesici a nic do toho nikdo nevrtal, original to nebyl, nejaka druhovyroba. Takze mozny je vsechno. -
Já si nejsem až zase tak jistý, že to bude přímo celou pojistkovou skříní. Zkoušel jsi vyměnit třeba jen relé motoru? Podle mě to spíš bude jen špatný kontakt související se zapalováním. Prošel jsi fakt všechno? Kabely, cívku, rozdělovač, palec... Možná tím, že se motor ohřeje tak nějaký spoj dilatuje a pak blbne. -
« Vynechavani motoru - novinka :)
BTW jeste k tomuto, co je zrejme tou pojistkovkou... vcera pribyl dalsi aspekt. Driv to jen zacalo skubat a kdyz jsem hodna pridal plyn, zmizlo to. Novinka je to, ze se zacala stavat jeste nasledujici vec: jedu s plynem seslapnutym tak na 25%, a aniz bych pohnul nohou, zacne auto zpomalovat, brzdi motorem, a cim vic slapnu na plyn, tim vic zpomaluje. Pomaha je vyradit, dat plyn skoro na podlahu, a az otacky slezou tak na 3000, znovu zaradit.
A co mi nejde do hlavy - pokud je to pojistkovou skrini, nechapu, proc se oboje stava jen pri teplym motoru. Pri studenym naprosto nikdy, ani jedinkrat. Studenym minim - dokud je v bilym pasmu. -
« Re: nápravnice
fidoford: Výměnu kastle hodlám spáchat, až dostanu co nejvíc relevantních informací ohledně všech záludností. 1. kalkulace=co vyjde levněji - prodat souč. vychytanou sierru a koupit jinou - bůhví jakou 2. koupit jiný kousek ze zahr. a provést výměnu motoru - prostě mě ten šestiválec učaroval, jen pak musím zvolit vhodný model nové kastle, aby bylo práce co nejmíň. Nejlíp 2.9i v plný výbavě a motor s nádrží ven - má totiž spoustu nelaciných stejných prvků - např výfuk, úchyty výfuku,.... Nechce se mi toho moc dovařovat. V případě nouze na trhu nějaký jiný typ motoru, byl by super ještě sehnat s karbecem a víc si máknout. V lednu jdu na STK, tak někdy pak. -
« Re: Pojistkovka + samostav
Minim tim otazku pro nekoho, kdo uz to zespoda videl, na tom nakresu u Charouze to vypadalo, ze do prostoru pojistkovy skirne vede houf kabelu, kterej ma na koncich takovy plochy konektory, patrici neznamo kam. Primo do toho plastu, co jsem koupil ? Nebo je mezi tim jeste nejaka deska ? Fakt jsem z toho hotov.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!