Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  15:12

« Re: Odpojena lambda u me

rbr: OK, rozumím. A ještě jeden dotaz. Pokud jsem tomu všemu dobře rozuměl a ten můj problém se studenými rozjezdy skutečně způsobuje špatná lambda, neměly by se při jízdě s odpojenou lambdou projevovat. Takže když lambdu odpojím a pak nastartuji motor, ŘJ by měla vědět, že je lambda odpojená, zařídit se podle toho a používat nějaké přednastavené hodnoty, takže by se mi to cukání nemělo objevit, nemám pravdu?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  15:09

Viz: [odkaz] - odstavec o čtyřvodičové sondě, nebo

[odkaz] ferenc/om/om.htm#slozeni (bez vložené mezery v adrese!)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  15:05

kratas a daytona: pardon, napsal jsem to nepřesně. Nepsal jsem, "než se ohřeje motor" ale měl jsem namysli, než topení v lambdě ohřeje lambdu na provozní teplotu. Což jsou sekundy až snad nějaká minuta, podle okolností.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  14:51

Tohle jsem se chtel zeptat taky, kratas mne predbehnul:)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  14:38

rbr: Když to tady tak čtu, tak mě napadá jedna nesrovnalost. Psal jsi, že "...za studena se ŘJ neřídí lambdou, dá bohatší směs..." Jestli tomu tedy rozumím dobře, lambda nemá za studena na směs a tím pádem i chod motoru vliv, ŘJ si tohle řídí do zahřátí motoru sama nezávisle a údaji od lambdy se neřídí, ať už jsou jakékoli. Jak tedy může problémy s rozjezdy za studena způsobovat špatná lambda? Jestliže se problém objevuje jen při studeném motoru (tj. tehdy když lambda do chodu stejně nekecá) a po zahřátí zmizí? Budu vděčný za vysvětlení.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  14:24

« Re: schanim ...

...nemuzes mit vepredu jiny rozmer nez v vzadu...ozvi se mi.
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.03  14:13

« schanim ...

Lidicky zlati. .. chanim nutne a rychle 2x 15" rafek na zimni gumy, jde mi o rafek, gumy mit budu. Kdyby jste meli nekdo bylo by super. JInak stane se neco kdyz ve predu budu mit 14" a vzadu 15" tky? Jde oto, ze mam v haji jednu pneu a nelze ji uz kopit novou. Musim koupit jedine dve, ale ten rozmer 195/65/14 se spatne schani tak jedine muzu mit 195/65/15 levne. Dik vsem.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  13:57

J77 - jasně rozumím ti. A navíc jen říkám, že mě by to štvalo, jezdit s takovým pocitem.

Michalides: bude na netu? Super! (pomohl bych ti, ale já si s grafikou netykám :-()
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  13:43

rbr: Reknu Ti to jednoduse :-) Kdyby se nedej Boze, po resetu, stalo to co pred rokem, nemam momentalne penize to resit. Takze to nechci pokouset na aute, ktery si docela casto opravdu stavi hlavu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  13:41

jeden chlapik co ji napsal (tusim nemec) kdysi jsem s nim na toto tema zive diskutoval ... bude to na netu mam k ni autorska prava ....
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  13:10

michalides - jo mimochodem, o jaké příručce to mluvíš?
    (PS - já to mám od člověka, co u Ford Charouz dělá diagnostiku - teď nevím jestli :-) nebo :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  13:06

michalides - nechci si hrát se slovíčky, řeknu to tedy jinak: o chování ŘJ při špatných udajích z lambdy jsme psali. Pokud je tato lambda odpojena, ŘJ přejde do "JINÉHO" režimu (rozhodně nezůstává v tom původním) a tak upraví své chování při chybějícím signálu.

Sám jsem si užil ježdění s odpojenou lambdou (asi před měsícem, psal jsem tady o tom), i jízdy (krátké, jen do servisu) se zapojenou poškozenou lambdou - zhruba před rokem.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  13:00

« Re: Palivove potrubi

Dalin: mame stejny motor, stejna karoserie, zapomel jsem to uvest (2,0i OHC 74kW - N4B, sedan) Popsal bys mi, jestli se potrubi vynda jednduse, nebo to je prace na nekolik dni? Zkratka, je tam nejaka prekazka? Od filtru az k zadnimu zahybu za plochu podlahy jsem si to uz prohledl, dal ale ne, jak je to nad napravou? Atd.

A kdyz uz bude derave, vytece cela nadrz samospadem, nebo staci jen nepustit cerpadlo (nezapnout zapalovani)? (jako jestli si mam radsi vozit misku a kanystr :-) ) Dik

• « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  12:58

rbr: jen pro upřesnění: u EEC-IV se jako pojem "nouzový režim" považuje absence 3 údajů - např teplota, lambda, vzduch - pak je to ten pravý nouzový režim a pozná se to podle toho, že palivové čerpadlo vrní stále i když není nastartovaný motor (za normálních okolností se čerpadlo zastaví cca po sekundě) - to není z mé hlavy mám to z příčůrky EEC-IV tzn v praxi zatím naštěstí neověřeno ...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  12:56

« Re: karbec kontra strikacka

daytona: Messerschmity měli vstřikování, myslím že mechanické. Letadla s karbecem ale dokázala totéž. Poloha letounu nesouvisí s karbecem, byť se to zdá proti přírodě. Karb u letadla je něco jinýho nežli karbec u auta. Ale zpět k sirkám, na diskuse o letadlech bude asi jiný chat. Karbec je nepochbně horší, co se týče % účinnosti spalované směsi, nicméně pro mě stále velice zajímavé technické dílo. Lehce udržovatelné a opravovatené. Pokud je dobře udržovaný, vydrží fakt dost dlouhou, jistě déle, než vstřiky. Pracuje s podtlaky, nrozdíl od i-ček, keré pracují s přetlaky. Ale myslím, že tohle všechno znáte. Proč ho volím já? Je to pro mě ZAJÍMAVÉ - i finančně. Kdo cítí jinak, respektuju to.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  12:49

Michalides a J77 - jak se chová ŘJ při problémech s lambdou::

1. přesně jak píšeš, za studena se ŘJ neřídí lambdou, dá bohatší směs.

2. pokud je lambda ODPOJENA, ŘJ to "ví" a jede v nouzovém režimu. To je mimo jiné o něco bohatší směs.(taky jsem tak pár dnů jezdil. mezi nám, je to paráda:-))

3.pokud ja ZAPOJENA, ale CHYBUJE, či dává NESMYSLNÉ hodnoty, ŘJ zkouší stále dokola následující: nastaví chudší směs(důsledkem je nižší volnoběh - téměř zhasne, ale ŘJ to nenechá zhasnout) a čeká na správnou odezvu lambdy. Ta nepřichází, ŘJ začne postupně obohacovat a stále hledá odezvu. Ta nepřichází, ŘJ obohacuje až dojde směs do maxim.bohaté (vyšší volnoběh). Odezva stále není, bohatost je na maximu, tak začneme ochuztovat a čekat na odezvu....a tak dokola.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.11.03  12:40

« Re: SHÁNÍ SE GRAFIK !!!

Michalides: viz mail.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  12:39

« Re: Zapadla matka kdesi vzadu :)

J77: jo, to jo. Já tě pochopil, že po resetu se současnou ŘJ míváš takové problémy. A to je to, s čím já bych neriskoval jezdit. Jen teoreticky: proč jsi tedy argumentoval títmo nezdařeným resetem, když jsem ti (v dalších souvislostech) odporučoval reset?
    Zkrátka se nemůžu být resetu, že by mi to po něm nejelo. To je převrácený myšlení.

Jasně, je dobře, že máš nyní klid. Jsem taky zvědav, jestli se ti časem potvrdí ta lambda. Já si s ní taky užil.
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.03  12:27

« SHÁNÍ SE GRAFIK !!!

přátelé jsem před dokončením webu, všechny podstatné funkce pro úspěšné spuštění jsou již napsány - teď bych potřeboval ještě trošičku, malinko, píchnout s grafikou.
    Pocket nemá taky moc času, takže pokud je někdo "průměrně" schopný pracovat v něčem jako Photoshop či v čem se mu chce ozvěte se mi. Já to budu páchat neskutečně dlouho a nechci do této oblasti fušovat - stačí že jsem se kvůli vám naučil MySQL a PHP totálně od začátku ...
    Nejedná se o nic světaborného, ale pár ikonek, 3d rámečků no prostě vše to co dělá pěkný web pěkným webem. podklady ve formě "předdefinovaných velikostí" samozřejmě zašlu. Díky předem že se někdo ozvete - opravdu to nejde zvládnout všechno sám... email snad už uvádět nemusím, ale pro všechny případy michalides - zavináč - fordsierra - tečka - cz
    ...... někdo tady naznačoval (už si nepamatuji kdo) že roboti bojují za nově získávané e-mailové adresy pro rozesílání spamů a o tuto bych nerad přišel
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  12:15

trocha rekapitulace: kdyz je motor studeny tak ridici jednotka kasle na hodnotu z lambdy a dava o neco bohatsi smes -> vse se tvari OK.
    Takze bych to opravdu tipoval na tu lambdu - bohuzel uz ti ji nemuzu poskytnout, vcera si ji ode mne vyzvednul Matpat - timto i pro kratase - uz bohuzel neni. Zpet k veci: zkousej to tech 14 dni at vyloucis "nahodne" dobre chovani a pak ji vrat zpet. uvidis ale na 99% to bude ona.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…