Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

23.02.04  16:20

« Re: Škubání

Může být na jedné z pneumatik prasklé vlákno. Pak to leze až do volantu.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.04  16:18

« Re: www.fordsierra.cz

Vlastnim Ford Siera CLX !
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.04  13:36

« Re: www.fordsierra.cz

Na WWW.FORDSIERRA.CZ.Vše v diskusi hospoda atd.
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 23.02.04  12:27

« www.fordsierra.cz

!!!!!!!!!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.04  06:23

« Brzdový buben

Chci poprosit o radu. Mám nějaký problém v levém zadním kole. Jako by se mi něco dostalo mezi buben a čelisti, jenže nemůžu ten buben sundat. V "Jak na to" se píše něco o pojistce na ose, ale já tam nic nevidím. Podle rad Fida a Prochyho jesm zkoušel ten buben dostat dolů pomocí kladívka, ale bez úspěchu. Mohlo se mi tam něco "šprajcnout"? Nebo je klepu málo...Nemám abs..Kopii případných reakcí pošlete prosím na zettmess@tawesco.cz Díky a hezký den
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.02.04  18:58

« Re: Po vypnuti motor skube

Jde o tzv. "samozápaly". Příčinou je obvykle zcela zakarbonovaný spalovací prostor (v důsledku průniku oleje, vyběhaného motoru už téměř bez komprese, používání špatného/nekvalitního benzínu, permanentního "podtáčení" nebo špatně nastaveného předstihu zážehu), v němž se okraje karbonové vrstvy "rozpálí do červena" a po vypnutí zapalování pak fungují jako zapalovací svíčka (či spíše svíčky). To je ovšem ten nejhorší případ, který prakticky nelze řešit jinak (tedy kromě správného nastavení předstihu zážehu a správného způsobu jízdy - občas "vypálit" ostrou jízdou), než kontrolou komprese, rozebráním motoru a vyčištěním spalovacích prostorů, samozřejmě s případnou generálkou motoru. Ale mohou tu být i příčiny mnohem prozaičtější: nesprávná tepelná hodnota svíček (příliš "teplé") nebo špatně nastavená "bohatost směsi". Jak znám Fordy s jejich karburátorovou specialitou "jehla v hlavní trysce" (bohatost směsi se neřídí pouze tím, co si proud vzduchu v difuzoru dokáže "strhnout s sebou", navíc ale co tam pustí jehla v hlavní trysce: tím se svého času ochuzovala směs při běhu motoru ve vysokých otáčkách, ale bez zátěže, když nebylo třeba tolik benzínu ve směsi), tak to bude právě opotřebovaná sestava "jehla v trysce", kdy už nelze zajistit správné nastavení bohatosti směsi "ve výkonovém režimu". Samozřejmě by tam ale mělo být ještě klasické nastavování bohatosti směsi "vo volnoběžném režimu". Můj tip: dal bych tam nějaké "širokorozsahové" moderní zapalovací svíčky (nejlepé NGK či Denso), nechal bych nastavit předstih zážehu a bohatost směsi ve volnoběhu (a to právě v udaném pořadí). S "jehlou v trysce" se toho už asi moc dělat nedá, neboť by to zřejmě chtělo výměnu celého karburátoru...
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.04  11:52

« Motor 1.8 benzin

Potreboval bych poradit ohledne benzinoveho motoru 1.8, mam moznost koupit Sierru s timto motorem z r.v. 87-90 a nevi o nem nic a na netu nic neni. Jestli neni problemovy, dostupnost nahradnich dilu atd. Jestli mate nekdo zkusenosti s timto motrem tak mi prosim napiste. Dik.
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.04  11:44

« Po vypnuti motor skube

Ahoj, potreboval bych poradit ohledne Sierry 2.0 DOHC karburator r.v. 90 dovezene tehdy z Turecka jako nove. K nam se pry oficialne nedovazela a ani u Forda ji nemaji v databazi. Mam totiz problem s tim, ze kdyz vypnu motor, tak jeste chvilu jede a skube. Pred rokem jsem tam nechal vymenit kabely v motoru a byl klid, ale pred Vanocema to zacalo na novo. Nedela to ale pokazde. Pokud nekdo neco o tomto problemu vite, tak mi prosim poradte. Dik.
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 20.02.04  14:30

« www.fordsierra.cz

Vše najdeš na www.fordsierra.cz......
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.04  12:05

Díky ta tip, ale tahle mašina nemá katalyzátor, takže tam lambda není. Ale na fordsierra.cz to určitě zkusím.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.04  09:50

Petr: Chelo by to mrknout se na lambdu (lambdy?, nevim, jestli V6 nahodou nema dve). Na fordsierra.cz jsou kluci elektricky docela zdatni, nekdo Ti urcite poradi (rbr, prochy).
  • 00 Reagovat !

foto

14.02.04  20:00

« Škubání

Zajímavá věc. Sierra XR4i, 1983, V6, 2,8l benzín. Když jen tak udržuji rychlost, tak to docela slušně škube. Jakoby vynechával jeden válec. Trochu se to projevuje i když je motor v tahu. Dost mě to štve. Zkoušel jsem už vyměnit kabely, svíčky a hlavu rozdělovače. Chvíli dobrý, po půl roce znovu. Dvakrát už jsem musel vyčistit jednu vstřikovací trysku. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Na co se mám zaměřit?
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.04  21:20

« zámek

Může mi prosím někdo poradit, jaký je postup při demontáži zámku 5.dveří u kombi? Nějak se zadřel a promazávání už nepomáhá.Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 13.02.04  06:55

« Re: motor OHC 74 kW 2,0

na www.fordsierra.cz ti toho renou vice. Dobrej pokud mel dost pece ale asi 2l DOHC je lepsi :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.04  18:55

« motor OHC 74 kW 2,0

Poraďte motor 2,0 OHC 74 kW jaký je ? díky
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 10.02.04  13:27

« Chces poradit se Sierrou?

www.fordsierra.cz
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.04  21:43

« Ladene svody

Cus
    Prodam ladene svody na sierru 1.6L 2L 8ventil nepouzite cena 4000,- tel: 603 800 765
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.04  14:19

« Koupím combika

Zdravím všechny příznivce sirek. Scháním pro svoji rodinku nějakou pěknou sirku combi, kdyby byla na LPG r.v.90 a víš tak by to bylo ideální. A nebo zachovalou 2.3D kontakt martin@stanikovi.com
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.04  14:00

« Kotouče + destičky

Mám DOHC r.v. 92, ABS. Za kolik je možno sehnat přední kotouče s destičkami, případně i zadní kotouče? Samozřejmě se mi nejedná o značkové díly, ale nějakou druhovýrobu. Děkuji za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.04  09:59

« Re: Kontrolka oleje

Zajdi si na chat www.fordfans.cz nebo www.fordsierra.cz. Jinak kdyz nebudu brat v potaz katastroficky scenar,mohlo by to byt odchazejici cidlo tlaku. Otevri si nalevaci vicko oleje pri volnobehu,olej by mel strikat z vahadel uvnitr. Nejlepsi by bylo zmerit skutecny tlak v jednotkach,potom je zcela jasno.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…