Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Brzdový buben
Chci poprosit o radu. Mám nějaký problém v levém zadním kole. Jako by se mi něco dostalo mezi buben a čelisti, jenže nemůžu ten buben sundat. V "Jak na to" se píše něco o pojistce na ose, ale já tam nic nevidím. Podle rad Fida a Prochyho jesm zkoušel ten buben dostat dolů pomocí kladívka, ale bez úspěchu. Mohlo se mi tam něco "šprajcnout"? Nebo je klepu málo...Nemám abs..Kopii případných reakcí pošlete prosím na zettmess@tawesco.cz Díky a hezký den -
"-- skrytý --" 22.02.04 18:58
« Re: Po vypnuti motor skube
Jde o tzv. "samozápaly". Příčinou je obvykle zcela zakarbonovaný spalovací prostor (v důsledku průniku oleje, vyběhaného motoru už téměř bez komprese, používání špatného/nekvalitního benzínu, permanentního "podtáčení" nebo špatně nastaveného předstihu zážehu), v němž se okraje karbonové vrstvy "rozpálí do červena" a po vypnutí zapalování pak fungují jako zapalovací svíčka (či spíše svíčky). To je ovšem ten nejhorší případ, který prakticky nelze řešit jinak (tedy kromě správného nastavení předstihu zážehu a správného způsobu jízdy - občas "vypálit" ostrou jízdou), než kontrolou komprese, rozebráním motoru a vyčištěním spalovacích prostorů, samozřejmě s případnou generálkou motoru. Ale mohou tu být i příčiny mnohem prozaičtější: nesprávná tepelná hodnota svíček (příliš "teplé") nebo špatně nastavená "bohatost směsi". Jak znám Fordy s jejich karburátorovou specialitou "jehla v hlavní trysce" (bohatost směsi se neřídí pouze tím, co si proud vzduchu v difuzoru dokáže "strhnout s sebou", navíc ale co tam pustí jehla v hlavní trysce: tím se svého času ochuzovala směs při běhu motoru ve vysokých otáčkách, ale bez zátěže, když nebylo třeba tolik benzínu ve směsi), tak to bude právě opotřebovaná sestava "jehla v trysce", kdy už nelze zajistit správné nastavení bohatosti směsi "ve výkonovém režimu". Samozřejmě by tam ale mělo být ještě klasické nastavování bohatosti směsi "vo volnoběžném režimu". Můj tip: dal bych tam nějaké "širokorozsahové" moderní zapalovací svíčky (nejlepé NGK či Denso), nechal bych nastavit předstih zážehu a bohatost směsi ve volnoběhu (a to právě v udaném pořadí). S "jehlou v trysce" se toho už asi moc dělat nedá, neboť by to zřejmě chtělo výměnu celého karburátoru... -
« Motor 1.8 benzin
Potreboval bych poradit ohledne benzinoveho motoru 1.8, mam moznost koupit Sierru s timto motorem z r.v. 87-90 a nevi o nem nic a na netu nic neni. Jestli neni problemovy, dostupnost nahradnich dilu atd. Jestli mate nekdo zkusenosti s timto motrem tak mi prosim napiste. Dik. -
« Po vypnuti motor skube
Ahoj, potreboval bych poradit ohledne Sierry 2.0 DOHC karburator r.v. 90 dovezene tehdy z Turecka jako nove. K nam se pry oficialne nedovazela a ani u Forda ji nemaji v databazi. Mam totiz problem s tim, ze kdyz vypnu motor, tak jeste chvilu jede a skube. Pred rokem jsem tam nechal vymenit kabely v motoru a byl klid, ale pred Vanocema to zacalo na novo. Nedela to ale pokazde. Pokud nekdo neco o tomto problemu vite, tak mi prosim poradte. Dik. -
« Škubání
Zajímavá věc. Sierra XR4i, 1983, V6, 2,8l benzín. Když jen tak udržuji rychlost, tak to docela slušně škube. Jakoby vynechával jeden válec. Trochu se to projevuje i když je motor v tahu. Dost mě to štve. Zkoušel jsem už vyměnit kabely, svíčky a hlavu rozdělovače. Chvíli dobrý, po půl roce znovu. Dvakrát už jsem musel vyčistit jednu vstřikovací trysku. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Na co se mám zaměřit? -
« Re: Kontrolka oleje
Zajdi si na chat www.fordfans.cz nebo www.fordsierra.cz. Jinak kdyz nebudu brat v potaz katastroficky scenar,mohlo by to byt odchazejici cidlo tlaku. Otevri si nalevaci vicko oleje pri volnobehu,olej by mel strikat z vahadel uvnitr. Nejlepsi by bylo zmerit skutecny tlak v jednotkach,potom je zcela jasno.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!