Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
dcgsd 02.04.04 06:35
« Re: Re: Re:
no v motoru jsou pro vymezeni ventilovych vuli takove olejove pistky, tem se rika hydrostely a ty se zanaseji az prestanou vuli vymezovat, vznikne mezera a ozyva se klepani. Vetsinou staci hydrostely vycistit a vratit na puvodni misto. Postup jak na to jsem popisoval na www.fordsierra.cz v kavarne a kopie je ve skladisti
hodne stesti -
« Bez nadpisu
konečně jsem vyměnil to výfukový těsněni a ejhle,už mi vubec neskáčou otáčky.motor si potichounku bublá,akorát me sere to mírné klepání,ale čert to vem. :shock: včera večer při cestě domu jsem sierrku aji pěkně prohnal a byl jsem mile překvapen:asi 200km/h >:-[] .ješte chystam hodit na zadek 205 gumy,ma s tím někdo mile zkušenosti? -
« Re: Combi
Mitsi: Jasně že jo. A jsou věci, kterým se člověk nevyvaruje, byť by byl sebezkušenější. Jedna mi vytanula zrovna na mysli, protože se stala včera. Jedu se projet kousek od nás do vesniček a když jsem se dostal do esíček mezi svodidla a viděl autobus, tak jsem ještě na prosvítajících asfaltových pásech dobrzdil tak na 50 a byl nucen zajet víc doprava do břečky. Ale silnice byla poměrně dost klopená a poté co jsem minul autobus, už jsem téměř nebyl schopen z břečky vyjet. Poté, co jsem víc přitáhnul volant, tak to paradoxně začalo ještě víc sklouzávat k mantinelu a měl jsem zcela seriózní strach o to, že fakt přijedu domů s odřeným bokem. Tak jsem radši dal volant zpátky a snažil se to rozumě vést rovně. Pak přišla jako z čistého nebe záchrana v podobě asfaltového flíčku pod levým předním kolem, tak jsem trochu stáhnul řízení doleva a ten flíček mě odtamtud prostě vyškubnul. Jinak fakt nevím, co bych tam dělal a přitom to vypadalo jako normální silnice, na který člověka nemůže nic zaskočit.
Ledu a sněhu se taky nebojím, spíše z něj mám radost, protože se můžu zdokonalit. Troubům, kteří mi chtějí tvrdit, jak se třiadvacet let staré auto s třiapůllitrem a zadním náhonem nedá v zimě řídit, prostě ukazuju celou zimu záda, na sněhu se dá i hodně přes 100, když člověk nemá blbej zvyk lepit se na zadek auta přede mnou a umí dobrzdit do zatáčky... -
"-- skrytý --" 26.02.04 10:08
« Re: Combi
Rychlost je věc relativní! Opravdu mne baví ti, co jedou po zasněžené dálnici 70 (a tím silně zdržují, poněvadž se dá jet třeba i hodně nad 100), a pak se vymáznou ve výjezdu z dálnice a přitom se diví proč, když vlastně jeli "pomalu a opatrně" (i 50 by v tom výjezdu bylo možná za daných podmínek moc)...