Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

01.12.03  16:07

« Geometrie

Tak jsem si po prezuti neuzival "rovneho volantu" dlouho. Pri vymene ramen + cepu se samozrejme geometrie hnula, nicmene ve dvou ruznych autoservisech nejsou schopni nastavit ji tak, aby zaroven odpovidala sbihavosti + polohou volantu. Lemry. Jsem tudiz o 920.- (300 + 620) lehci a porad nic.
    Uz jsem se zacinal bat, ze probehne servis bez problemu :-) Tohle me ale opravdu sere, musim ho mit natoceny o dobrych 7 - 8 cm doprava, abych jel rovne.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  15:57

« Re: rozteč

Díky moc :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  15:51

« Re: rozteč

4x108
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.03  15:43

« rozteč

Zdravím, poradíte mi někdo prosím s roztečí Sierry? Mám standarní 4 šrouby, ale na elektronu nikde nemůžu najít potřebné údaje :-( Je to 4*100, nebo 4*108?? Fakt nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  14:42

« Re: Dnesni navsteva servisu :)

Kez by :-) Puvodne jsem zacal vylepsovat proto, abych to uvedl do tovarniho stavu (kastle mela jit nakonec jako tresen na dortu u toho "daytonova" klempire), nicmene vzhledem k uspesnosti oprav zatim prevazne resim nasledky oprav predchozich :-) :(
    Jinak k tomu filtru, jak ses ptal, tyhle veci si hlidam a kupuju originalni, na mym soucasnym je najeto 30 596 km :-) A konektory tedy prostriknu sam, doufam ze nic neposeru. Mam je po prostriknuti WDckem nejak vytirat, nebo to jen oklepat a zacvaknout zpatky ?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  14:13

« Re: Dnesni navsteva servisu :)

J77 - za chvíli z toho bude hotové letadlo :-)
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.03  13:57

« Dnesni navsteva servisu :)

Tak jsem se nedal odradit drivejsimi zkusenostmi a opet se po mnoha mesicich (presne po sedmi) vydal s par penezi do servisu, abych sve Sirce pomohl.
    Vedly me k tomu predevsim ty zminovane vibrace rizeni, kvedlani pri rozjezdech atd. Vysledky navstevy + zkoumani jsou zajimave: naprosto vykvedlany levy cep rizeni + cep na pravem rameni, patrne ohnute prave rameno, na samostavu ulomena jedna z tech dvou "L" nozicek.
    Cena tak v normalu, 2x rameno = 2x 1400, 2x cep = 2x 340, silentbloky QH = 290.- + prace 1800.-. Za chvili jedu na geometrii, po vymene ramen i cepu se nam to nejak rozbehlo :-) O vysledcich budu samozrejme referovat, zda se to byt vyrazne lepsi.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 01.12.03  12:09

« Re: Ghia

michalides: vyčerpávající odpověď, stačí díky. :-) + jen co budeš potřebovat pomoc testovat tak se ozvi!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  12:04

Přístrojovka - právě naopak - to repro v přístrojovce je u starších modelů (do roku 88) Ghia výbavu nepoznáš podle el. oken ale podle toho prostoru nad rádiem - ve starších modelech byly 2 varianty: buďto s "autíčkem" ale byl to digitron (více estetický než ty modernější) - ukazoval např 2 polohy dveří otevřeno-zavřeno a symbol námrazy žluto/červený byl umístěn uprostřed auta, ne jako ty nové které to mají nad autíčkem.
    2 varianta Ghia výbavy - bez autíčka ale v tom prostoru co ty máš kazety nebo hodiny nebo co tam máš byly asi 4 signalizační žárovky (fakticky už netuším na co všechno byly takže jenom odhaduji) - Hladové oko na benzín, málo vody v ostřikovačích, pak něco s olejem v motoru (hladina??? ale to mi připadá jako blbost) a ještě něco ale nemůžu si vzpomenout. Tyto kontrolky byly umístěny těsně pod prostřednímy výdechy topení po celé! šířce toho kastlíku (novější Ghia už to měla jen asi do 2/3 celé šíře toho kastlíku a ty žárovičky už měla jen 2) Stačí ???
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  11:48

« Re: Diagnostika s J77 pro All

No jo,ja omyly taky dost nerad,lezou nejak do penez,ale nekdy se tomu clovek nevyhne,zvlast,kdyz se nikdo nechce podelit o know how. Nemusis spechat,udelej,az bude chvilka,i tak mi to desne pomuze. Kdyz se to podari dat na web,pomuze to spouste lidi.Jinak pokud budu nahodou vedet neco,co by se zase hodilo vam,rad dam do placu.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 01.12.03  11:32

zajímalo by mě to proto, že např. já mám chrom okolo 6ti postraních oken, mám okna vepředu v elektrice, ale díry ve dveřích na motory okem jsou na 2x převrtávané, na zadní mám spínače, ale elektrika nikde, mám nahoře na přístrojovce místo na repro, ale to se dělalo snad až od roku 89. Jak to teda je? co je to moje auto vlastně zač?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  11:18

futura: tady bych se omylů raději vyvaroval

Dělám to jinak: odpoledne, jestli mi do toho něco nevleze, sednu k tomu a napíšu heslovitě, ale česky a přesně postup pro oba testy. Včetně zákl. nastavení volnoběhu (pak ti to mailnu).
    Protože jsme to tady už x krát psali a je to stále dokola. Škoda, že už Michal nerozběhl web, myslím, že po "připomínkovém řízení" ostatních by to tam mohlo viset jako jednoznačný a mnohokrát ověřený postup.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  11:07

Nesmi vadit,sice to bude porod,ale snad na to nebudu sam.Budu zkouset. Ostatne jako se vsim,pokus,omyl.Nekdy to i vyjde.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.03  10:39

« Re: Diagnostika pro J77

Rbr:Ja vim, psal jsem to obecne.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  10:36

prochy - jen poznámka: reset jsme zatím nedělali(pouze vymazání chybových kodu z paměti v závěru dynam.testu), J77 se resetu trochu bojí po dřívějších zkušenostech. Věřím ale, že po k tomu také dospějeme.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.03  10:28

J77: Jsem rad, ze doslo ke zlepseni a i jsem v to doufal. Spravny reset a nastaveni tech zakladnich volnobeznych otacek nekdy dela divy. Kdyz se k tomu prida i vycisteni zanesenych konektoru, mohla by nastat kvalitativni zmena.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  10:25

V praxi to potom vypadá tak, že je-li na autě toto základní nastavení rozladěné, jsou vysoké otáčky při zastavení na světlech apod, při jízdě na neutral atd. Nebo naopak (to měl J77), se volnoběh drží někde hluboko dole, motor pak jede na hranici zhasnutí, vče se třese, křeče apod :-(

Logicky, pokud idle speed ventil nepracuje jak má (to je zřejmě u J77, proto ještě není volnoběh jak má být), nestačí pouze toto nastavení, ale je tgřeba dát dopořádky i ventil.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 01.12.03  10:21

oprava: Lidi, prosim Vás...
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 01.12.03  10:20

« Ghia

Lidi prosimsás, čim se vyznačovala Ghia výbava v roce 1985?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.03  10:17

Jen pro doplnění. Nastavení volnoběhu v tom smyslu jako, že místo 875 rpm bych chtěl mít třeba 700 rpm není možné. Nastavení základních volnoběžných otáček je podle mě k tomu, aby ISC (obtokový ventil v sání) pracoval ve správné pracovní oblasti a reg. volnoběhu na předepsaných 875 byla hladká a i možná za různých pracovních podmínek.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…