Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  13:29

« Re: Dnesni navsteva servisu :)

Od podlahy dolu skoro vsechno :-) Nakonec to nejspis dopadne tak, ze budu mit GO podvozku hotovou tak ve 250 000, je to zbytecne brzo, ale kdyz je zhuntovana z mesta, proc ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  13:24

Jeste k tem poloosam...konecni faze je, ze vsechny ty loziska se vy$erou a neprenese se pak zadny silovy ucinek na kolo, polosa se bude v tom lozisku protacet.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  13:17

Ostatne, nejlepsi by bylo, kdybys mohl podivat na takovej kloub, jak vypada. Ve Fidovem cosworthu treba nekdo svaroval prave to zlomene sitko, ale stejne pak ty loziska a i drazky se vlivem toho znicili.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  13:15

J77 - máš manuál Hayes - Fuel and exhaust systems.pdf?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  13:11

to prochy: rozebranej kloub na poloose vypada tak, ze na konci poloosa se rozsiri do ulozeni kulovych lozisek, v tom rozsireni jsou drazky pro loziska. Podobne drazky jsou na protikusu, t.j. na dilu, ktery se nasroubuje uz primo na osu kola. Mezi poloosou a tim protikusem jsou kulova loziska ulozena v takovem zeleznem "sitku", ktera nejspis vymezuje vuli pro loziska. Muze se stat, ze se tohle sitko zlomi na jednom miste, u jednoho loziska vznikne vule a tim ze s autem jezdis po hrbolech, atd. se jednou ta poloosa dostane do polohy, ze chce zatahnout prave za tohle lozisko. A jelikoz je tam vule....klepe. Kdyz auto zvednes na hever, zanika pusobeni vahy auta na polosu, meni se jeho naklon vuci ose kola, pustis auto dolu, a jaksi znovu je vse v pohode. Casem se ale zas najde to misto s vetsi vuli...takhle bych si to vysvetloval...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  13:10

J77 - teda ty to bereš velkoryse. Co prosím tě nemáš měněnýho?
    Já ti dnes napíšu ještě k tomu sání a volnob.ventilu. Fakt. Ať to nezůstane napůli cesty.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  13:05

A konecne se zbavim tech Alko-*, ktery se mi soude dle zvuku zdaji odepsany po 5000 tkm :)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  13:04

Diky vsem za tipy ohledne kardanu. Meli jsme ho dole pri vymene spojky, chlapek koukal akorat na hardy-spojku (zdala se mu dobra) a vymenil mi takovy to gumovy ucho nekde na prostredku za jiny, kdyz uz jsme to meli dole. Tezko rict, ale v teto souvislosti se mi vybavuje jeste duty zaduneni po sviznejsim zarazeni pri kterym houpne cela kara, taky to jde zezadu. Takze se nam to zuzuje - silentblok prevodovky, kardan, mozna diferak, mozna polosa. Asi vymenim i zadni pera az to bude dole, mam jednu stranu auta vys nez druhou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.03  12:56

Jak to, ze to ale mezi jednotlivymi zvednutimi vydrzi nekolik tisic km? Zda se mi, ze bud je to OK, nebo to mlati jako kr..a. Nic mezi tim neni. Jako kdyz se nekde neco hne. Poprve se mi to stalo po zaslapnuti ze 120km/h na 0.
  • 00 Reagovat !

foto

02.12.03  12:56

« Ještě geometrie

Já si nechal udělat geometrii jen jednou, vloni. V Kladně. Měl jsem ji před tím špatnou + volant nakřivo. A teď super. Nechci se hádat, ale vyšlo mě to snad do 500 ! (musel bych se doma kouknout, mám ty papíry schovaný)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  12:54

« Re: Nemůžu se přihlásit

kostey, začalo to rozlišovat malá a velká ale naše problémy s přihlášením nespočívají právě v tomto. Já používal vždy jen malá písmena a najednou to nešlo.
    To spíš věřím, že při přechodu na rozlišování písmen, došlo někde k chybičce a nějaké nicky to ztratilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  12:52

« Re: Motor cosworth-KO

Tesneni vypadalo dobre. Tak nevim. Jinak pro zajimavost, cosworth pochazi vlastne z OHC, tim ze ma podobny blok motoru, tvarove stejnou (5-krat ulozeny, 1 protizavazi) klikovou hridel, ale je na klicovych mistech upravena a zesilena. To same plati i pro loziska na klice, jsou taky tvarove stejne jako OHC, ale jsou povrchovou upravou zesileny. Ojnice jsou silnejsi a pisty hlinikove (!!!). Rozdelovac je pohanen pomocnim hridelem pres rozvodovy remen (u OHC rozdelovac je na vlastni hrideli a nahon primo od kliky)...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  12:47

J77 : až do rychlosti 200km/h nevibruje, víc jsem nezkoušel, fantasticky mi to ale vibrovalo, když prdl silentblok převodovky, teď je klid jako dříve, ale to už jsem psal ráno
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  12:42

« Re: Nemůžu se přihlásit

kostey : jak vidíš, tak jsem se právě přihlásil jako "SM" a funguje to - tzn., že teď mohu používat velké i malé sm a u obou mám jedno a to samé heslo
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  12:40

300,- souhlasi (kupoval jsem za 278...tusim). Klepani ze zadu, pomuze zvedani na hever a pak dolu---100% poloosa.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.03  12:21

Jak se to pozna? Da se ta vule poznat rukou?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  12:16

Uvědomil jsem si jednu věc: šíleně nám vibroval Patrol, nejvíc kolem 80kmh........vymlácenj kříž na kardanu!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.03  12:13

« Re: Motor cosworth-KO

Daytona: Prdla hlava se da zavarit. Ale nebylo to treba jen tesneni?
    Jinak volal jsem do Charouze kvuli tesneni vystupniho hridele prevodovky. Cena 300,-Kc. Souhlasi? Jakym ze klicem si vysrouboval tu podivnou matici? Ta by mela byt pod hardynou, ze jo?
    Jinak se mi opet zacalo ozyvat mlaceni v zadni naprave. Rekl bych, ze leva poloosa. Problemy s tim mam uz asi 2 roky. Staci auto vyzvednout na hever a vzdy to prestalo (poprve dokonce na cely rok!). Taky mi to prestalo kdyz jsem zadek poradne nalozil (5 lidi v aute a plnej kufr). Nikdy jsem nic neobjevil. Sakra. To neni samosebou. Nema nekdo napad? Ted to mlati teda fest. Nejvic pri brzdeni motorem, ci akceleraci (pri ni trochu min). Kdyz to solicham ustalenou rychlosti, tak skoro nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  12:06

A vam normalne Sirky nevibrujou - podlaha a tak ? Moje prvni to nedelala, druha trochu, tahle hodne, ostatni v cem jsem jel - nepamatuju se.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  12:05

Jinak zacinam se priklanet k tomu, ze problem bude v zadni naprave nebo kardanu, odkud to pobezi po kastli dopredu. Dneska to na vrakaci v Radotine hodime na diru a snad na neco prijdem. Skakava zadni naprava me provazi uz od zacatku co tuto Sirku mam, ale kdyz se to nezlepsilo vymenou tlumicu, prestal jsem se o to starat. Chyba :)
    A rikam si tak, ze me vlastne nema co mrzet, stejne bych ji casem generalkoval, tak budu mit holt podvozek hotovej trochu driv, no...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…