Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Dnesni navsteva servisu :)
nevim ale jestli pri vymene poloos nemusi dolu naprava...rekl bych ze jo, kazdopadne je pak ta vymena snadnejsi. Nebo mozna staci sesroubovat diferak ze spodku auta, nevim. Poloosy by meli byt prisroubovane k diferaku i k naboji kola inbusema (po 6-ti inbusech na kazdem spoji). Nejdriv skus porovnat jestli mas stejne ty poloosy (tim ostatne dokazeme jedno z dvou predchozich tvrzeni o poloosach), pak vyndej ty poloosy z cerneho auta, priprav je (vymen manzety, treba je nastrikej barvou, vymen vazelinu) a pak to namontuj do sveho auta. Doporucil bych sundat celou zadni napravu a pod nim nastrikat spodek tim sprejem na dutiny. -
to prochy: tu matku jsme vysroubovali tak trochu sekacem a tak trochu francouzakem. Je docela na fest. Jinak menit spis celou poloosu, nejspis na te spatne budes mit vydrene i drazky na samotne konci poloosy, tak radeji menit celou poloosu. Nejlepsi je hned si koupit sadu novejch manzet, ten kloub umyt v benzinu (poradne) natrit tam novou vazelinu a dat tam ty nove manzety. Kazdopadne, skus vlezt pod auta a porovnej ty poloosy. Jestli budou mit stejnou sirku, jsou stejne. -
Tak jsme se dostali zase k tematice kde nemame jasno:) Jsou 2 druhy poloos u sierry. Alespon podle mne. Jedny jsou ty tensi, maji ho 1.6, 1.8, 1.8 TD, 2.3 D, 2.0 OHC a 2.0i OHC EFI (zapomel jsem na neco??) Druhy typ je ten silnejsi, sirsi a meli by ho mit vsechny DOHC a sestivalce. Fido ale rika, ze tyhle sirsi maji pouze auta s ABS, tedy s kotoucema vzadu. Tomu ale neodpovida fakt, ze ja mam obycejne DOHC social s bubnema vzadu a mam tam ty sirsi poloosy. Tak nevim... -
prochy : ve starších příspěvcích daytona psal, že matku opatrně povolil francouzákem, protože normální klíč nenašel, když se mrkneš na schéma MT75 - visí na webu, tak to uvidíš pěkně rozkreslené, mám jednu prosbu - až vyndáš to gufero, napiš jeho přesné rozměry - vnitřní průměr, vnější průměr, výšku a počet a tvar vnitřních břitů - taky bych se do toho chtěl pustit - díky -
"-- skrytý --" 02.12.03 14:48
Tak asi jo. Asi to budou poloosy. Poloosy mam nahradni, ale jsou z DOHC s kotoucema vzadu narozdil od mych. Pujde to? Neslo by v opacnem pripade vymenit pouze to sitko s kulickami z nich? Ja to nikdy nemel rozebrane. Nejhorsi je, ze stale 100% nevim ktera ta poloosa to je. Jednou se mi zda, ze je to zprava, hned na to zleva. -
« Re: Nemůžu se přihlásit
Kostey: ale ono to vážně vymazalo můj nick(zřejmě v rámci přechodu systému na rozlišování malá/velká, nebo se to částečně zhroutilo). A jen díky tomu vymazání se mi taky podařilo (jak radil SM) znovu zaregistrovat stejný nick. Když to zkouším teď, znovu zaregistrovat FUNKČNÍ nick, tak mi to samozřejmě nedovolí.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!