Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  11:27

« Re: vyhřívání zadního skla

hm, taky mám jeden překlep za druhým :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  11:26

kosteji, vyskytli se nejen dvojníci, ale taky se vyskytly problémy :-)

K tomu vyhřívání to sleduj s J77. Pokud ti svítí kotrolka, může být chyba už jen v pojistce a relé, jak jsem psal před chvílí. Ale to za předpokladu, že jsi oddělal vzadu tapecírunk a víš, že po kabelu, který ti napájí vyhřívání skla, nepřichází šťáva. Pokud přichází, je to něco jiného, v anténním modulu nebo přímo v topení smaotném (konektro, přerušení apod).
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 03.12.03  11:06

oprava: "sicve" = sice + omluvám se za nick Udělal jsem si pár ekvivalentů, aby nebyli problémy (už se tu na motor cafe vyskytli něčí dvojníci)
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.03  11:03

« vyhřívání zadního skla

tak mě tak napadá, že mě to taky nehřeje... Kontrolka u spínače mi sicve svítí, ale nic nehřeje...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  10:55

« Re: Kardan vs. difera / poloosy

prochy - když on se J77 tak trochu bojí té pojistkovky :-) A říká, že má nějaký mezityp. Nevím.

Já ji viděl. Ale jen shora, od relátek a na první pohled nevypadala zle. Fakt je, že jsem nekoukl zespodu.

J77 - tak vidíš, koukni na relé i pojistku, až se vrátíš.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  10:52

« Re: Cukání při rozjezdech - lambda

Držím ti palce, aby ti unioverzální udělala to , co se od ní očekává. Chtělo by to pak někde poctivě vyhodnotit, zda reaguje opravdu 100%. Ale cena to je zajímavá.

Nespletl ses přeci jen s tou forďáckou cenou? Já ji u Fordu kujpoval zhruba před rokem (bohužel) a chtěli 3.600 bez DPH.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.03  10:49

J77: To rele vyhr. zadniho okna je v pojist. skr. Vysoky ted nevim jestli to cerveny ci sedy. Obe jsou vedle sebe.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  10:44

Mimochodem ted mne ceka vymena prevodovky, tak kardan musi znovu dolu. No, uvidime.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  10:42

Ja jsem mel nevyrazne vibrace kdyz jsem tam daval dvojku a slapnul na plyn. Byla praskla hardyspojka. Po vymene (kardan byl dolu) zadne vibrace. Musi se nejak ty krize na kardanu osetrovat?? Ja je mam docela solidne promazane, ale rekl bych ze jeste z vyroby.
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.03  10:41

« Cukání při rozjezdech - lambda

Tak jsem se rozhoupal k výměně lambdy a doufám,že se tak vyřeší ty moje problémy se studenými rozjezdy. Michalidesovu lambdu jsem bohužel propásl, spoléhat na vrakoviště se mi u této součástky nechtělo, tak mi z toho vyšla koupě funglovky. Ford mě ale svými cenami trochu zaskočil (jako už několikrát), nejlevnější nabídka byla cca 4600,- vč. DPH. Objednání u Bosche by mnoho nevyřešilo (4294,-), tak jsem zkusil sáhnout po univerzální. Tam jsem se dostal k finální ceně 2744,- což sice pořád není málo, ale je to už snesitelnější. Dnes nebo zítra by mi ji měli dodat, jak budu mít čas a prostor, spáchám výměnu. Jsem zvědavý jestli to pomůže, tak mi držte pěsti.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  10:33

Asi jdu s křížkem po funuse, ale co se kardanu a vibrací týká, mám s tím pár zkušeností. Fakt je, že problém na kardanu dokáže velice solidně rozvibrovat celé auto (takže je velmi reálné, že vibrace volantu u J77 pocházejí od kardanu). Mně osobně vibroval kardan vlivem roztržené hardyspojky, zatuhlého zadního křížku a posledně vlivem špatného vyvážení po výměně křížku (teda nejspíš, tenhle problém je momentálně v řešení). Což je snad téměř všechno, co může vibrace způsobit :-) Ještě by se na nich mohlo podepsat vymačkané středové uložení (tj. ten gumový prstenec). Jinak ze zkušenosti můžu potvrdit, že se celá situace může rapidně zhoršit po demontáži a následném nasazení kardanu (u mě se to stalo při opravě převodovky). Vibrace mi začínaly někde kolem čtyřicítky, padesátky, byly doprovázeny výrazným hukotem. ale po devadesátce se ztrácely (nebo že by dosáhly takové frekvence, že se slily?). Celkově byly nejvíc patrné při nízkých otáčkách (třeba kolem té sedmdesátky na nejvyšší kvalt), podřazení a záběr motoru ve vyšších otáčkách je překrývalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  09:39

Tak to jsem zvedav jak dopadnes, preji hodne stesti. Ja zase nedokazu vyjit z udivu, ze mam primo pod nosem vrakoviste FORD a porad premyslim kam pripadne pro dily. Zrovna ted po nedelnim opravovani praveho uchytu narazniku bud musim koupit novy naraznik (staci tu vyztuhu s penou), nebo to musim nejak zrekonstruovata a nebo to proste nechat az to definitivne upadne a pak hura na vrakac. Doopravdy Ford premyslel asi patou, kdyz na plech nalepi penu a cele to necha pri desti nasaknout vodou :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  09:35

J77 - to nic moc není, "už před minulou zimou". To chce teď.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  09:34

J77 - tak alespoň já to relé IV mám v poj.skříňce. Zkus se tam prvně taky kouknout, spolu s tou pojistkou. Na víku pojistkovky je "plánek" relátek...zkus se podle toho zorientovat a pak dej vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  09:33

Teepee: Dneska s nimi jedu udelat prvni zkusenost, podelim se o dojmy. Mam tam byt po destate, to uz abych jel, je to pro me pres celou Prahu. Ale na druhou stranu, kdo Ti necha kardan za litr... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  09:32

Pojistky jsou OK. Ty jsem kontroloval jako prvni uz pred minulou zimou :-) Rele nebo pojistkovka, to je u me elektriky uz "standardni postup". Jestli budou mit v Radotine cas a voltmetr, zkusim je o reseni pozadat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  09:30

J77 diky, vim kde je tam areal vodaren, tak to tam musim nakouknout. Jojo, pod svicnem byva tma...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  09:30

J77 - tak to je dobrý, to nasvědčuje, že chyba bude buď v relé nebo pojistka, nambo trasa mezi nimi. Možná bys moh prvně skouknout stav pojistky. A taky to možná souvisí se špatnými kontakty pojitsl.skříňky....
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  09:27

Teepee: Ted jsem s tim chlapkem mluvil. Areal vodaren, treti ohrada po leve strane, ulice Strazovska. Je to na nejakym kopci.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  09:26

Jo, to jo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…