Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  13:56

« Re: DULEZITE - nevite / nemate nahodou...

Tak silentblok uz mam, uz jen ty tlumice. A kdyby se nekomu valel doma i slusnej predek Motorcraft, asi bychom se domluvili :)
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.03  13:48

« DULEZITE - nevite / nemate nahodou...

Jinak mam trochu problem, potreboval bych dneska sehnat toho motyla s gumou pod prevodovku, pripadne slusne zadni tlumice na kombika. Nemate nekdo ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  13:45

« Re: Kardan vs. difera / poloosy

daytona: Presne z tohoto duvodu jsem ho lamal aby si to projel, ale on rikal, ze mu to nepovi vic nez jsem mu rekl.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  13:41

« Re: vyhřívání zadního skla

kostey - hm, tak to jo.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 03.12.03  13:41

Daytona: co takhle malá nápověda na co se podívat? Do čeho majznout kladivem apod?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  13:40

to J77: nemyslel jsem tohle, myslel jsem na to ze ten mechanik s tim autem jel a prave proto vi kde hledat pricinu te vibrace.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  13:39

to kostey: to bude automatickym siticem, mas recht.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 03.12.03  13:34

Ne ne DOHC EFIna by se mi líbila... Mám 2.0 OHC Karbec
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  13:34

Projizdku jsem mu nabizel, nechtel. BTW daytono, vim co si myslis o mem vztahu k autum (hypochondr) ale i tak - kdyz rikam, ze mi ve 140 skace zadek a cely auto hodne, ale opravdu hodne, vibruje, tak to tak je. Jestli chces, nekam Ti ho dovezu a zkus si to sam :-) Zrovna tahle zavada se projevuje vzdy, staci ujet po dalnici 30 - 40 km (nejvys).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  13:30

Kostey - a nebo máš rozštelovaný volnoběh?!!! Máš DOHC EFInu? V neděli jsme to dělali s J77.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  13:26

« Re: Cukání při rozjezdech - lambda

kratas- třeba bys s tou lambdou za 5 a půl tis. nepotřeboval ani benzin :-)
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 03.12.03  13:21

Daytona: chcípání jen na studenym motoru, pak po ohřátí je vše OK. Nemužu po studenym nastartování sundat nohu z plynu. Jako kdyby nefungoval sytič... Myslim si že tenhle problem by čerpadlem, ani potrubim bejt nemuselo. To škubání ve 4tis. a větších otáčkách svádim na vinu buď tomu filtru nebo tomu potrubí, to jo...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  13:12

to J77: jeste mne napada otazka: jel s tim autem ten mechanik, cili potvrzuje taky vibrace??
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  12:59

Tak jsem tu. Uz jsem na tom vrakaci kdysi byl, akorat jsem si to nejak nespojil s tim clovekem s kterym jsem telefonoval.
    Vysledek je typicky pro toto konkretni auto - vsechno se zda byt naprosto vporadku, nikde nechybi ani neni natrzena jedina guma, podlozka, nic. Takovy podvozek se pry moc nevidi. Kardan ma jen nepatrnou vuli, ktera se daleko vejde do tolerance a nemuze zpusobovat vibrace v takovem rozsahu, jako se mi deje. Hardyspojka bez skrabnuti, stredovy lozisko (+ ta guma) zcela OK, kriz taktez. Jedine jakysi vyvazovaci krouzek je volny, ale ne utrzeny. Dohromady z toho na kardanu vychazi jedina vec, a to ze by mohl byt krivej, neni na nem nic mechanicky poskozeneho. Co se dalsiho tyka, kontrolovali kostku pod prevodovkou - ochozena, ale ne kritcka. Rovnez ochozene jsou silentbloky ulozeni motoru, ale opet ne kriticky. Poloosy jsou pry naprosto luxusni, pruziny vypadaji zdrave, tlumice vyhodime v kazdem pripade, protoze proste na toto auto nedostacuji, at si druhovyrobce tvrdi co chce (Alko). Jedina vec, ktera opravdu nevypadala dobre, byl diferencial. Ulozeni sice OK, ale ma vuli, a ne malou. Naboje v zadnich kolech jsme nekontrolovali.
    Prozatimni vysledek je ten, ze urcite vymenime diferencial, kostku pod prevodovkou a mozna ulozeni motoru - pro pripad, ze by se vibrace scitaly a davaly vysledkem cele rozvibrovane auto.
    Nicmene jeste predtim, a to zitra, hodime auto na kozy, zvedneme zadek a "rozjedeme" jak to pujde, aby byl videt kardan v chodu. Jestli je krivej a lita na jednu stranu, nelze to jinak poznat. V kazdem pripade by se pri tomto testu melo objevit vse, co to vibrovani dela.
    Muj soukromy nazor je ten, ze diferak v jakemkoliv stavu nemuze tolik vibrovat zadkem, tunelem a celym autem. Jsem tudiz zvedav na vysledek zitrejsiho testovani.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  12:55

to kostey: Ti jsi neco psal o tom, ze Ti to chcipalo...? Nejspis to bude tim cerpadlem nebo pal. filtrem, mozna je porusene take palivove potrubi pod autem.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  12:52

« Re: Dnesni navsteva servisu :)

To Ti jeste nejakou dobu vydrzi. Horsi je to s predokolkama, kde se to kolo navic i zataci, tak to meni smer a naklon kazdou chvili. Vim ze na Favoritu pote co zacala hazet za mesic uz byla total v pr..li. u Renaultu to same...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.03  12:38

« Re: Dnesni navsteva servisu :)

Daytona: Jo tak sikovkam bych rozumel. Ty tam asi narvu. Na ty poloosy u sveho kombiku se jeste kouknu. "Oprava" spocivala fakt jen ve vyzvednuti na hever a hned dolu. Ani jsem na to nekoukal. Prace na 2 minuty. To neni spatny, takhle opravovat :-). Doufam, ze budu mit na par mesicu zase pokoj. Jen abych nezustal pak nekde viset s tou protacejici se poloosou :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.03  12:06

J77: Jeste bych chtel rict k tomu rele. Pokud po zapnuti spinace sviti kontrolka vyhrivani, tak je rele v pohode a hledej chybu po ceste kabelaze. Nejrychlejsi je postupovat metodou postupneho deleni na 1/2. Ja mel ted stejny problem a chybu doporucuji hledat pred tou harmonikou do 5. dveri. Tam jehlovym hrotem propichni izolaci modro-cerneho dratu a jestli tam pri zapnutem vyhrivani bude 12V zmer to same jeste tesne za tou harmonikou ve dverich atd. Takhle chybu lokalizujes. Ja sazim na preruseni v ty harmonice. Jinde se s kabelazi nema co stat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  11:45

« Re: Cukání při rozjezdech - lambda

rbr: On to není takový rozdíl, 3600,- plus 22% DPH dělá 4392,-. To už se od těch cca 4600,- (bylo to o nějakou korunku míň - 4580 nebo tak nějak) tak moc neliší. Ve Ford Atoma si řekli dokonce o 5500,- což je už IMHO naprostá nehoráznost.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 03.12.03  11:37

ten můj "překlep" se nedá považovat za překlep ale za hrubou hrupku. Kdyby to viděl můj češtinář... + žádný měření jsem neprováděl a tak zatim vim to co jsem už napsal...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…