Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  08:07

« Re: DULEZITE - nevite / nemate nahodou...

sm: Jo, pamatuju se na to JV ... akorat ze je to jen ta guma bez plechu - to nechci. Jinak nevim, co mas v technicaku ty, ale ja tam teda rozhodne nemam to co mi napsali v tom mailu. Ale to nevadi, bylo to jen tak pro zajimavost.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.12.03  07:44

« Re: Cesti ridici... evropsky unikat.

Neřekl bych, že čeští řidiči neumí jezdit a zvláště pražáci. Chyba je spíš v absolutní bezohlednosti, neuznávání jakýchkoliv předpisů a zásad. Platí to bohužel nejen na silnicích....
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  07:15

J77 : JV servis Letňany, silentblok převodovky - 376,- Kč - v pondělí jsem ho namontoval, jinak ta odpověď od Forda o tlaku v pneumatikách je přesně podle jejich manuálu k vozidlu, mně osobně se zdají s touhle hodnotou podhuštěný, proto foukám předek 2-2.1 a zadek +/- 2.5(což jsou vlastně hodnoty pro full náklad anebo dálniční provoz - zkus tlak pravidelně měnit pro normální provoz a dálniční - nesmysl) - taky se méně sjíždějí pneu, při tom nižším tlaku bylo na pneu vidět(sjeté okraje), že tomu něco chybí
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  00:00

J77: Já to měl na BMW 635CSi, zadní jsou heavy-duty a vyšly mě na necelých 6700,- Kč. Když bych šel pro origo k bavorům, dám za jednu přední patronu 4600,- Kč za KONI víc, za Bilstein ještě víc a zbytek mě už nezajímá, natož Motorcraft nebo Sachs :o)
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.03  23:24

« Cesti ridici... evropsky unikat.

BTW jsem pekne nasranej, jedu si vecer domu, nevim jestli nekdo znate ulici V Korytech smer od Strasnic, no tak tam mi to hodil zleva z vedlejsi pred auto Passat, vsunul se tam na posledni chvili. Ubrzdit to nebyl cas, musel jsem vyskocit na chodnik a jeste se pritom z druhy strany vyhybat znacce, opravdu parada pred spanim. Rana to byla festovni, hlavne ze jsem v pondeli menil cepy a ramena - doufam, ze se tim nic neohnulo. Zase tak vysokej obrubnik to nebyl...
    Po tomhle uz me nikdo nevyvrati tvrzeni, ze drtiva vetsina ceskych ridicu, zvlast v Praze, jsou lajdaci a neumi jezdit. FUJ.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  23:20

Kayaby mi doporucovalo uz vic lidi, kapalinace. Jsou za zajimavy penize, akorat ze 2x 1800.- predni + 2x 1950.- zadni, to si uz muzu za osmicku koupit Sachsy nebo orignaly Motorcraft.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  20:26

A ještě něco, ty monroe na reklamaci a hodit na hlavu, fakt.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  20:26

J77: Lituju tě. Jedině plynovka Kayaba, jsou za špičkovou cenu a zároveň jedny z nejlepších tlumičů, jezdíme tu na nich všichni s bavorama, veeeeelká spokojenost :o)
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.03  18:28

« ZAJIMAVOST: Tlaky pneu kombi - primo od FORDa

Protoze jsme tu casem bez nejakeho hromadneho vysledku resili, jak tlakovat pneu, napsal jsem Fordum, jak to teda na tom kombajnu mame hustit, odpoved predkladam:

Technical Information

Date: Wed, 03 Dec 03 17:16:20 +0000

From: Ford Information Service gb00isen@ford.com

To: jaromir at fordsierra cz

03/12/2003

Dear Mr Vich,

Thank you for your e-mail which arrived in this office on 03 December
    2003, regarding information on tyre pressures for your 1989 Ford
    Sierra Estate.

We recommend when the vehicle has a normal load of up to 3 people ,
    the front and rear is both 1.8 bar. When the vehicle is fully loaded
    with over three people, we recommend that the front tyres are 2.0 bar
    and the rear tyres are 3.1 bar.

Thank you for contacting the Ford Information Service. Should you
    require any further information, please do not hesitate to contact us
    again either by email or on 08457 111 888.

Yours sincerely,

Joanne McCrohon

Ford Information Service

When replying please quote FCRC 1261763
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  18:24

To nejsou konstantni rany, jen kdyz vjedu na bouli, diru, vlnku... ale jsou strasne slyset a citit. Myslim ze uplne neumerne tomu, ze je to Sierra a ze jsou tlumice (skoro) novy. Mluvim o predku, zadek se neda hodnotit vzhledem k tomu, ze tam jsou Alka. A z toho co jsi jmenoval jsem nemenil akorat pruziny. Nehlede na to, ze na predku je to strasne jednoduchy na zkontrolovani, to zvladnu i ja, a nenachazim tam fakt nic spatnyho - naopak. A fakt me dere, kdyz pak jedu domu z hospody taxikem, kterej je uplne sametovej a kde se na tlumice nesahlo co ho ten chlap ma :-) Ani podhusteny kola nemel, dobre jsem ho hlidal a schvalne jsem ho vedl silnicema po kterych jezdim, abych to mohl porovnat :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  18:05

:)nezapomen, ten muj podvozek byl delanej na nemecke silnice, a i tam jenom pro ty lepsi:)) Jinak ses si jistej ze rany od podvozku pusobi jenom tlumice?? Tedy myslim ze kdyz mas nove tlumice, ikdyz sr@cky, nemeli by delat randal. Nemas spatne nejake to rameno, nebo lozisko, silentblok, pruziny...??
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  17:59

Ja vim, muzu mit Sachsy plynokapalinovy sadu na cely auto za 7800.- vc. DPH. Jenze na to nemam, a nemam ani jen na zadni. Jakoze predek bych potreboval taky. Tusim ze "rbaron" me tu pred Monroe varoval, ale uz bylo pozde (byly uz na ceste) a mel pravdu. Je na nich necelych 10 000 a jsou to takovy rany, ze se mi tomu ani nechce verit :-( Nekdy si rikam, ze bych se jen tak pro srovnani svezl v te Tve a Ty v moji, abychom mohli porovnat dojmy :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  17:30

to J77: nemusej to byt prave motorcrafty, Vynikajici jsou Sachsy (tusim Sensatrac), Koni, Bilstein, nebo do cosworthu dela tlumice Monroe.
    Vim ze prave ty Sachsy nabizej v ELITu a je na ne docela dlouha zaruka.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  17:14

Teda sehnat jety tlumice origo Motorcrafty je docela potiz. Nikdo je nema, to je fakt bida. Nicmene jsem zjistil, ze predni i zadni stoji u Charouze +/- 2000 za kus. A ten silentblok prevodovky 780 tamtez.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  15:46

« Re: Kardan vs. difera / poloosy

to faudy: tenkrat jsem se ptal u Forda Maier v Praze na Motoli a rikali ze stredni lozisko za 1500,- a cely kardan za 8000,-. Jsou to asi tak 6-7 mesice stare informace. Ja osobne bych sel do pouziteho ale dobreho kousku z vrakace.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  15:29

« Re: Kardan vs. difera / poloosy

Nevite, kde sehnat to stredovy lozisko do kardanu? Tady teplicky fordi to uz nemaj v katalogu...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  14:59

« Re: Cukání při rozjezdech - lambda

rbr: Tak pokud by to potom jezdilo bez benzínu, tak bych ty prachy klidně obětoval :-) Ale mám obavy, že si jen někdo chtěl namastit kapsu na můj účet :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  14:04

« Re: vyhřívání zadního skla

jeste jedna vec: ta spirala by mela byt jednim koncem uchycena k te vzduchove privere, s druhym koncem k tomu zeleznemu pouzdru. Takze tu spiralu vlastne napinas otacenim samotneho pouzdra. To pouzdro by melo byt uchyceno na karb. tremi srouby, po jejichz povoleni by melo jit otacet pouzdrem (a napinat spiralu v ni), nasledne pak utahnout srouby a tim zajistit novou pozici pouzdra. Ale to je logicke, prides na to sam...
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 03.12.03  13:59

Daytona: OK moc dík
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  13:56

Musim se podivat jak je to na tvem karburatoru, ale asi to bude podobne... Kazdopadne na Weber 2V ISC automaticky sitic byl na predni strane karburatoru (z pohledu zepredu) pod vzduchovym filtrem v zeleznem pouzdru, a sla do ni stava. Takze vzduchovy filtr dolu, pod tim najdes karbec s dvema komurkama. Automaticky sitic je spojen prave s jednou z techto komurek, konkretne se vzduchovou priverou v nem. Samotny sitic je vlastne zelezna spirala, ktere jak se ohriva (vlivem proudu ktery se do ni pousti) postupne otevira vzuchovou priveru na komurce karburatoru a tim ochuzuje bohatou smes. Na studeny motor se to ma nastavit tak, aby ta privera prave (ale ne na fest) zavirala komurku. Zalezi to ale na stavu ( a opotrebovanosti materialu) sitice, na karburatoru...chce to proste s tim pohrat. Pro zajimavost- druha komurka karburatoru se pouziva jenom pri vysokych otackach. skus najit ten sitic a pohraj se s tim.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…