Ford Sierra
dcgsd 04.08.04 15:42
« Re: Re: Re:
uprava sani z blatniku je tam uz od Henriho (vyroby) a podle meho nema cenu cokoliv menit. Vymenou filtru za "sportovni" se akorat zas*re uz tak citlive sani a nasledne rozhodi volnobeh nehlede ke snizeni zivotnosti motoru. Na jiz zminovanem www.fordsierra.cz nekteri upravu sani meli tak mozna tam pokud je uprava "nevyhnutelna". Kazdopadne si vyzada poctiva uprava sani i upravu map RJ a to mam pocit nebude mozne. Snad jedine pokusit se o upravu na N9A 92kW (predpokladam stavajici N9C 88kW). Je na zvazeni jestli to za to stoji a radeji nejit do cosworthu ci silnejsiho motoru. Cena uprav se rovna mam pocit cene starsiho motoru. -
takze pokud bych pouze prodlouzil cestu nasavani do mista ktere zminujes
nepredpokladam ze se jedna o extremni prodlouzeni.
a dale predpokladam, ze tim ze je to uprava pred filtrem tak by se nemelo nic zmenit pro vyhodnocovani.
otazka zni jestli prodlouzenim sani se nenarusi proudeni
mas nejakou zkusenost z touhle upravou, por. ma to vubec vyznam. -
dcgsd 04.08.04 15:25
popravde neni vliv uprav sani jednoznacny a zalezi hodne na provedeni, jestli se nenarusiproudeni. Kazdopadne uprava jeste pred filtrem by nemela mit zadne nasledky pokud se nezuzi prurez, extremne neprodlouzi cesta a povrch sten. Neni mi vsak jasne kde brat chladnejsi vzduch bez prilisnych uprav nez v blatniku predniho kola za ochranym plastem. Kazdopadne musi zustat rizeni volnobehu a rezonator. Pokud ma auto fungujici lambdu tak prezije asi i trochu zmatene udaje z klapky a tomu prislusejici podtlak z puvodnich map. Po uprave kazdopadne doporucuji diagnostiku pro pripad ze by zasah rozhodil nektere cidlo a RJ ho prohlasila za vadne. -
mam sierru 92 2.0i dohc
takze tam AFM neni?
ptam se proto jestli pri zmene vzuchoveho filtru za nestandartni popripade
zmeny sani (prodlouzeni cesty, kvuli nasavani studeneho vzduchu) nemuze dostavat ridici jednotka zmatene informace o nasavanem vzduchu
tzn. ze se zmeni mnozstvi nasavaneho vzduchu. -
« Prodám červenou krásku
Zdar Fordaci,
s tezkym srdcem se loucim se svou prvni laskou, cervenou Sierrou. Velmi mi prirostla k srdci, ale situace si nas rozchod zada. :'-( Kdybyste nahodou vedeli o nekom, kdo by mel zajem o velmi dobre udrzovanou krasku, kterou je mozne videt na [odkaz] (ve skutecnosti vypada jeste lepe, pri foceni bylo pod mrakem ;-) ), necht se mi dotycny ozve. Diky. -
« Prodavam ND na SIERRU Kombi 86 Ghia
Zdravim vsechny.Mam doma nejake ND na Kombika a tak to zde nabizim mozna se to nekomu hodi.ND:motor 1,8 ref s "ecu" :?: ,"ecu" na 2,0 net,prevodovky 5ti kvalty na 1,8 ref a na 2,0 net.Diferak,kardany,osy,komplet cela Z naprava.Predni naprava,rizeni.Komplet brzdy P trmeny,desky a kotouce (2,0/88kW),posilovac, Z brzdy komplet. Svetla velka s dalk. ghia 86,zadni na kobi 82-93.Sibr ,hagusy,el.stahovani pr. oken,central+zamky.Cely interier (hnedy),sedaky.Nadrz pro karb. motory(1,8 ref),altro 70A dvijremenice,startery 2,0 a 1,8.Diky za pochopeni.Ceny dohodou!Tel:736175709. Jaroslav@cbox.cz -
« 1.8 TD
Juchuchu: ad 1.8 TD. Souhlasím (jen vyjímečně >:D ) s prochym. Záleží jak to budeš brát. Pokud ti jde o pojistku a o spotřebu cca 4500 kč a průměr 6l/100km. Tak jí ber . Ale záleží na tom kdo to měl před tebou, jak s tím jezdil, z bazaru bych jí určitě nebral, jestli dodržoval výměny oleje 8500km minerál 15W40. Jestli na plno funguje turbo. Jaké má tlaky (prioritně) aby se ti nestalo to co mě, koupil jsem jí z bazaru někdy v září a hle padnul listopad první mrazíky a já nenastartoval. Hlavně poslední válec (špatné chlazení). Točivý moment, no tak to bych zde nějak nerozebíral :roll: . Ale pokud mám zařazeno 5 a otáčky okolo 1000 ot/min plyn skoro vůbec nereaguje. Od 1500 už jde za turbem. Go mě stála 11 000 kč. Po GO mám už 2 roky a při -25 °C startuje napoprvé. Jel jesm s ní max. 185 km/hod. Je náchylná i na rozvody, pozor na praskání vrchní napínací kladky je z plastu. Má 2 rozvoďáky. Takže výměna rozvodů tě vyjde jen za materiál i s kladkama okolo 4500 kč.
Mám pokračovat dál >:D . Vím že teď hanobím svůj motor, ale ten se fordu opravdu nepovedl. Já osobně bych šel do 2.O DOHC . to je povozeníčko. Sice vyšší pojistka. Ale o tom by ti pověděl Prochy aspol. na www.fordsierra.cz -
« udržovací data
Go jen GO na >:D www.fordsierra.cz >:D . Najdete zde vše o těchto vyjímečných vozech (mám pro ně slabost :*) )
Dne 4. – 6. června 2004 je naplánován sraz Ford Sierra 2004 v oblasti Jeseníky přesněji obec Loučná nad Desnou. Ubytování [odkaz] . Možnost výlet na přečerpávací Elektrárnu Dlouhé Stráně. Více na www.fordsierra.cz