Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  11:54

« Re: Cesti ridici... evropsky unikat.

CR. V rumunsku je docela malo aut:))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.03  11:53

Myslis nez Rumunsko, nebo CR?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.03  11:52

Ten viteznej oblouk fakt vitezi. Kolik je tam jizdnich pruhu? Me to pripadlo jako zmet aut jedoucich ruznymi smery, mezi nimi maji naspech manazeri v kvadrech na skutrech a sem tam nejakej clovek snazici se mezi temi motoristy prodrat.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  11:46

kazdopadne slovensko neni o dost lepsi!!:)
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.12.03  11:46

čistě k titulku příspěvku: Jak jsem projížděl Evropu, tak sem zjistil že češi nejsou tas tak špatný řidiči... Jako důkaz mi posloužilo hafo situací, kdy mě třeba málem přizdil ke zdi tunelu kamion, kterej mě předjížděl v pravotočivý zatáčce zprava a nějak ho to na mě vyneslo... Nebo třeba vyjíždim z odpočívadla, auto plně naložený (ještě 1.6) a předemnou obrovskej kopec (začátek pyrenejí) byla 2 proudá dálnice a všichni jeli v pravim pruhu, kam jsem potřeboval vjet. A nikoho nenapadno se zařadit do leva a udělat mi místo, navíc jsem měl jen asi 100m na to abych se tam do toho pruhu dostal protože pak nájezdovej pruh končil. No tak jsem se tam trochu vecpal, poslech sem si orchestr klaksonů a nahoře na kopci na mě zaútočila nějaká dodávka (předjela mě zařadila se předemě a dupnul na brzdy)... To jak sem se jim tam vecpal sice nebylo taky moc slušný ale nic by se jim nestalo kdyby uhli. Kdybych zastavil tak bych pak ten 2km dlouhej kopec jel na dvojku a eště bych riskoval že to zamnou kámoš nedobrzdí... Nebo Třeba Vítěznej oblouk v Paříži... Jel jste tam někdo? To se nedá popsat to se musí zažít. (musel jsem se vypovídat)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.03  11:39

Zrejme maj rumuni jeste trochu jinou kulturu silnicni dopravy. Ja myslim, ze na tom nejsme tak zle.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  11:29

to juchuchu: jen at se Ti nestane to co chudakovi michalidesovi...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  11:25

Ja jsem takovej dalnicni jezdec:) jezdim 90% na dalnici, takze jsem na ne zvyklej:) Fotra, strejdu i kmotra mam ridice kamionu, tak vim ze to maji tezke. O dost tezsi nez my, kteri jezdime v osobnich autech. Ja je obcas pred sebe pustim do leveho pruhu kdyz vidim ze chteji predjizdet, vetsinou mi to i podekuje. Vemte si, mne to stoji pouze tolik, ze trochu pustim plyn, jemu rozhybat nebo ubrzdit 30-40 tun stoji o mnoho vic. Nastve mne ale kdyz jsem vuci nem ohleduplny a nedostanu to zpatky. Treba naposled pred Brnem na 172. km byla kolona, hodinu jsme stali, pak se to konecne rozhybalo, aut bylo tri pr.ele, a nakladaky se zacali predjizdet. Nastval mne jeden rumun, ktery chtel predject asi 10 jinejch kamionu, za nim uz kolona aut, on na to zvysoka $ral. Uz jsem na neho blikal, uz na neho blikali i ostatni nakladaky v pomalem pruhu at se zaradi, ale ne...Po deseti minutach jsem se nastval a predjel je v odbocovacim pruhu.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  11:24

« Re: ZAJIMAVOST: Tlaky pneu kombi - primo od FORDa

J77 -talky pneu. Tak jestli čtu dobře tabulku, co jsem tu před časem některým z vás posílal, tak to přesně odpovídá.

Fascinuje mě slušnost a vstřícnost těchto lidí nenačuchlých našemi národními zvyky. Když si to člověk porovná třeba s katastr.úřadem, dopravkou apod....
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  11:20

« Re: Cukání při rozjezdech - lambda

kratas - lambda - tak tak. Jak píše prochy. Tu vazelínu tam namázni, třeba lambdu ještě jednou budeš měnit ty :-)

Dotažení - taky vše dělám odhadem , já bych to snad připrovnal k dotažení svíčky (?). I když naopak, u svíčky máš ještě větší tlak a těsnost v případě svíčky má určitě ještě větší význam...
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.12.03  11:19

jirkaking: Á tady někdo nemá rád mladý řidiče, těší mě...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  11:07

Spíš než z Passatů mám "vítr" z náklaďáků na dálnici. Předjíždějí se i v pomalým pruhu, ignorujíc, že je předjíždí další dva proudy aut. Při jejich závodech mě už čtyřikrát namáčkly na středový svodidla 2x jsem to ubrzdil a 2x protroubil - uvidíme co se stane popátý. Napálil bych jim pojistku jak prase a hlavně spoluúčast. Pak by si to rozmyslely.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  10:22

No tak to máš recht. Včera jsem vyjížděl z parkoviště a jen co jsem vyjel tak na moje místo v protisměru zaparkoval prassat a málem to do mě naboural.A nebylo mu vůbec divný že všecny auta mají čumáky na druhou stranu. Takovej mladej ču..k co si půjčil autíčko pravděpodobně od fotra a jel dělat machry ve městě. Měl jsem stochutí mu jí vypálit. Ale chce to klid a nohy v teple :o).
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.12.03  10:17

Na to jsou opravdu experti všichni v Prassatech. Eště jsem neviděl někoho v tomhle aute jezdit slušně...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.03  08:28

To je mozne. Ale ani jsem ho nepostradal. Ta mrska se vzdycky nekam zatoula. Holt si zije svym vlastnim zivotem :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  08:25

prochy> Díky, takže je to tak jak jsem si myslel. BTW nechybí Ti šroubováček? Myslím, že jsem v autě zahlédl malý šroubovák, který mi nebyl dvakrát povědomý a mám takové nejasné tušení, že když jsme spolu proměřovali tu mou lambdu a dělali diagnostiku, viděl jsem ho v Tvém nářadí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.03  08:22

Od QH mam silentbloky predniho stabilizatoru a predni tlumice. Jsem spokojeny. Silentbloky po par tkm po obvodu popraskaly (toho jsem se zprvu zalekl), nicmene uvnitr je to fest stazeny a OK. Uz je mam mozna 30 tkm a nemaj zadnou vuli. Vibrace v rizeni nemam.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.03  08:16

kratas: Jo, ten blivajz napatlej na zavit. A dotahni ji dost, ale s rozumem, treba ji jeste nekdo bude menit.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  08:13

kratas: S puvodem tech dilu... Ty nejlevnejsi z druhovyroby, libovolne na jaky vuz, jsou vetsinou opravdu z Italie a stoji za *, at jde o kotouce, ramnena, cokoliv. Vyplati se pridat 200 - 300 per dil a koupit anglicky (treba QH) nebo nemecky (treba Multitek nebo jak se to jmenuje).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  08:10

Tak jsem si byl včera vyzvednout novou lambdu (univerzál za 2744,- vč. DPH), jsem zvědavý jak bude fungovat a jestli konečně vyřeší ten můj problém s rozjezdy. Čekal jsem, že to už tradičně bude italský výrobek (jako většina neoriginálních dílů, se kterými jsem se zatím u Sirky potkal), docela mě překvapilo, když jsem na krabici našel nápis "Made in Nottingham, UK". Lambda nemá konektor, jen čtyři dráty se spojkami na konci, do kterých by se měly zacvaknout dráty, které vedou z původního konektoru (po odstřižení staré lambdy). O víkendu se asi pustím do výměny. Jen si nejsem úplně jistý u dvou věcí. V návodu k montáži se píše něco v tom smyslu, že se má lambda přitáhnout správným momentem. Jelikož momentový klíč nevlastním a správný moment stejně neznám, budu se asi muset spolehnout na odhad (jako vždy :-)). Tak jsem se jen chtěl zeptat, pokud jste někdo lambdu sami měnili, jak moc ji přitáhnout? S ohledem na to, že by měla perfektně těsnit, tak asi radši víc, ne? Jinak jsem ještě v krabičce našel maličký sáček nějakého mazlavého šedočerného sajrajtu bez dalšího označení (kromě "harmful/irritant"), tak přemýšlím co by to mohlo být a k čemu. že by se to patlalo na závit? Netušíte někdo?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…